Witam. Temat ma na celu pobudzić w was te miłe wspomnienia z dzieciństwa, które spedziliście w waszej ulubionej grze z tamtego okresu. Każdy pamięta czasy kiedy chodziło się do szkoły ( szkoła podstawowa, gimnazjum ), urywało się z lekcji, aby jak najszybciej usiąść na kompie i grać. Osobiście robiłem to bardzo często, bo mam rok młodszego brata, który również grał i to tyle ile mógł, dlatego toczyłem z nim codziennie walke ( kto pierwszy usiądzie na komputerze ), dzienniczek ze zwolnieniami był szybko zapełniony , a mieliśmy wtedy tylko 1 komputer.
Wracając do sedna, moja gra z dzieciństwa i pewnie nie jednego tutaj to Diablo 2, spedziłem z nia chyba z 12 lat, najpierw 3-4 lata na singlu jak jeszcze nie miałem internetu, aż w końcu nastał ten magiczny moment i mogłem się zalogować online, nie wiedziałem jeszcze jak to wszystko działa, uczyłęm sie tych wszystkich skrótów ( LOL, Noob itd. ) jak je znałeś to byłeś gość , a przy okaji były to moje początki z językiem angielskim, który nauczyłem się tylko po przez granie. Piękne czasy
Dlaczego tak mile je wspominamy ? pewnie dla tego, że ta branża dopiero się rozwijała, ludzie wiedzieli w co grać, póżniej zaczęło się czerpanie kasy z gier przez producentów. To moja opinia na ten temat. Zachęcam wszystkich do udzielania się w temacie.