Wasze opinie o CS

Siema, nie wiem czy dobry dział, ale chciałem się podzielić wrażeniami. Kupiłem wczoraj na steam CS go zachęcony dużą ilością pozytywnych opinii na temat tego fps, dziwię się, że większość ludzai ocenia bardzo pozytywnie tą grę, a nawet serię, jak dla mnie ta gra to zakalec wszystko jest takie sztuczne, postacie po smierci przewalają się jakby animacja była robiona z 3 obrazków, po za tym bardzo zła fizyczność i realizm, postacie chodzą jak roboty,to że kogoś zabijesz niezależy od niczego tylko od szczęścia, nie trzeba posiadać umiejętności, zależy jak się uda raz zabijesz 4 osoby, drugi raz nikogo,nie wiem co ludzie widzą w tej grze, szczerze mówiąc żałuję tych 35zł, bo przynajmniej według mnie gra jest NIC nie warta, jest bardzo podobny do a.v.a tylko, że płatny, według mnie dużo lepszy jest mmofps skill force 2, brak sztuczności postaci, dobra fizyka gry, zdobywanie poziomów, kupowanie coraz lepszego eq, nie jest p2w, a co najważniejsze jest bezpłatny, jak dla mnie bardziej grywalna od CS, jest darmowa gra ważąca około 50mb Assault Cube, zniesmaczony zakupem, pozdrawiam.

Ps. Można sprzedać ze swojej biblioteki na steam grę, która się nie podoba? Może głupie pytanie, ale ze steam nie mialem praktycznie styczności.

not-sure-if-trolling-or-just-stupid.jpg

@edit, żeby procentów nie dostać :D

Jak CS może być P2W, skoro nie ma tam żadnych itemów, które zwiększają ci chociażby dmg broni? Jedyne co się kupuje za prawdziwe pieniądze w grze to operacje i skiny do broni, które zmieniają jedynie wygląd.

Nie, nie można sprzedać.

Gdybyś wymienił trochę mniej absuradlnych minusów i celowych błędów, to może bym jeszcze się nabrał.

Ale assault cube przedni fps, nie powiem że lepszy od cs'a ale grałem sporo.

Jeżeli bardziej podoba Ci się Assault Cube od Cs'a to nie życzę Ci nic innego jak w niego grać. Każdy ma inne gusta, tobie może się CS nie podobać, a inny może go kochać. Według mnie jest to jeden z lepszych fpsów online na rynku, choć nie mogę powiedzieć, że jest jakiś rewelacyjny. Wolałem starą, klasyczną 1.6 lub ew. Source. Najnowszemu brakuje dużo rzeczy, ciężko mi powiedzieć jakich. Pograć można :)

Ps. Można sprzedać ze swojej biblioteki na steam grę, która się nie podoba? Może głupie pytanie, ale ze steam nie mialem praktycznie styczności.

Sprzedać grę, która nie należy do Ciebie? :) Pamiętaj, ty tylko wypożyczasz grę ze Steama, nie jest twoją własnością.

@edit, żeby procentów nie dostać Jak CS może być P2W, skoro nie ma tam żadnych itemów, które zwiększają ci chociażby dmg broni? Jedyne co się kupuje za prawdziwe pieniądze w grze to operacje i skiny do broni, które zmieniają jedynie wygląd.Nie, nie można sprzedać.
Nie napisałem że CS jest P2W, tylko napisalem, ze skill force - jest za darmo i nie jest P2W. ;)
Gdybyś wymienił trochę mniej absuradlnych minusów i celowych błędów, to może bym jeszcze się nabrał.Ale assault cube przedni fps, nie powiem że lepszy od cs'a ale grałem sporo.
Piszę poważnie, gdzie tu są absurdalne minusy? Strzelanie z 10m ak47 w przeciwnika przez 5sek i naboje nie dolatują? Czy co się z nimi dzieje? Mogę nagrac nawet filmik, że celuję celownikiem równiutko w przexiwnika i nic ;) To jest tylko jeden z wielu przykladów. ;)
Jeżeli bardziej podoba Ci się Assault Cube od Cs'a to nie życzę Ci nic innego jak w niego grać. Każdy ma inne gusta, tobie może się CS nie podobać, a inny może go kochać. Według mnie jest to jeden z lepszych fpsów online na rynku, choć nie mogę powiedzieć, że jest jakiś rewelacyjny. Wolałem starą, klasyczną 1.6 lub ew. Source. Najnowszemu brakuje dużo rzeczy, ciężko mi powiedzieć jakich. Pograć można Sprzedać grę, która nie należy do Ciebie? Pamiętaj, ty tylko wypożyczasz grę ze Steama, nie jest twoją własnością.
Ale wypożyczam na wieki? Mam nadzieję, chociaż w sumie kupiłem ją na allegro, a nie wypożyczyłem, nigdzie nie było napisane, że płacę za wypożyczenie od steam :P

Nikogo nie chcę obrażać moją opinią, ale do wszystkich, którzy piszą, że trolluję, uświadamiam, że nie jestem trollem i ta gra jest dla mnie naprawdę niewypałem, gdzie wszystko zależy od szczęścia, a nie od umiejętności. Chyba, że muszę grać,, na siłę,, a później samo mnie ,,wciągnie,, bo tak w niektórych grach jest ;) pozdro

Jak dla mnie nie ma jeszcze fps,a lepszego od cs,a

Nie ma i prawdopodobnie nigdy nie będzie ;)

Co z tego że masz celownik na środku przeciwnika jak nie kontrolujesz odrzutu broni, własnie dlatego ta gra jest lepsza od każdego Cod'a, BF'a i tego typu crapów. Tam wystarczy wycelować w przeciwnika, położyć żelazko na LPM i czekać aż zabijesz przeciwnika, tutaj jeszcze trzeba umieć strzelać ;)

może komuś się uda coś fajnego zrobić ale widzę że firmy próbują robić gry podobnego do bf,a niż cs,a

Siema, nie wiem czy dobry dział, ale chciałem się podzielić wrażeniami. Kupiłem wczoraj na steam CS go zachęcony dużą ilością pozytywnych opinii na temat tego fps, dziwię się, że większość ludzai ocenia bardzo pozytywnie tą grę, a nawet serię, jak dla mnie ta gra to zakalec wszystko jest takie sztuczne, postacie po smierci przewalają się jakby animacja była robiona z 3 obrazków, po za tym bardzo zła fizyczność i realizm, postacie chodzą jak roboty,to że kogoś zabijesz niezależy od niczego tylko od szczęścia, nie trzeba posiadać umiejętności, zależy jak się uda raz zabijesz 4 osoby, drugi raz nikogo,nie wiem co ludzie widzą w tej grze, szczerze mówiąc żałuję tych 35zł, bo przynajmniej według mnie gra jest NIC nie warta, jest bardzo podobny do a.v.a tylko, że płatny, według mnie dużo lepszy jest mmofps skill force 2, brak sztuczności postaci, dobra fizyka gry, zdobywanie poziomów, kupowanie coraz lepszego eq, nie jest p2w, a co najważniejsze jest bezpłatny, jak dla mnie bardziej grywalna od CS, jest darmowa gra ważąca około 50mb Assault Cube, zniesmaczony zakupem, pozdrawiam.Ps. Można sprzedać ze swojej biblioteki na steam grę, która się nie podoba? Może głupie pytanie, ale ze steam nie mialem praktycznie styczności.

Znaczy sie nie umiesz grac z tego co mowisz ?? Grales na tdm czy turniejowym :> ??pewnie na tdm ...zagraj w turniejowy i pozniej pisz jako to masz szczescie , ze kogos zabijasz hahaha.....do csa akurat potrzbujesz skila zeby kogokolwiek zabic jedynie hitbox jest dziwnie zrobiony w cs;go .

Gra trrzyma poziom lecz im pniesz sie w góre tym spotykasz na coraz więcej czietrów, dlatego sam uzywałem bota. Wbiłem szeryfa ale na bocie to nie przyjemnośc z gry i cs został odstawiony.

Gra trrzyma poziom lecz im pniesz sie w góre tym spotykasz na coraz więcej czietrów, dlatego sam uzywałem bota. Wbiłem szeryfa ale na bocie to nie przyjemnośc z gry i cs został odstawiony.

XD kisne. Pozdro, im bardziej pniesz się w górę tym po prostu lepsi gracze. Płacz noobka widzę.

A co do cs-a. Well z zasady miałem się tutaj nie wypowiadać ale chyba zostałem sprowokowany. CS nie jest aż tak złą grą jak ją opisujesz. Wymaga godzin gry, osobistego skilla, zgrania z teamem, taktyki. Nie wiem czy grałeś competative czy DM-y ale na DM-ie każdy wpada pod celownik = szczęście wystarczy by zabić. Na matchmakingu sprawa ma się trochę inaczej. Cele mapy wywołują presję, gra jest bardziej taktyczna.

Fizyczność i realizm? Argumenty zagadki. Realizm stoi na wysokim poziomie. Dostajesz w głowę? Zgon. Dostajesz ze snajperki? Zgon. Trzy strzały z pistoletu na kogoś bez armora to też zgon. Realizm jest akurat ok. Podobnie ma się realizm w strzelaniu. Może w codach czy Bf-ach czy innych gównach w które się zagrywasz nie ma czegoś takiego jak odrzut, ale akurat w cs-ie to jeden z dominujących akcentów do nauczenia się. Trzeba nauczyć się sprayu, ognia kontrolowanego, czy zapamiętać patterny. Postacie poruszają się poprawnie, to jest dopierdzielanie się o głupotki :)

A levele są. Tylko że zastąpione rangami, ale tobie nie radzę próbować ich zdobywać. Nikt nie chciałby takiego płaczka na MM-ach.

Jakby CS był słaby to nie miałby najdynamiczniejszego rozwoju sceny e-sportowej z wszystkich fpsów, a to już jest coś.

Jedyne co mi nie pasuje w CS-ie to tick rate. Jak na razie jest za niski, nie oddaje do końca toru lotu wszystkich kul, ale cóż może Volvo kiedyś wprowadzi magiczny 128 tick.

Znaczy sie nie umiesz grac z tego co mowisz ?? Grales na tdm czy turniejowym :> ??pewnie na tdm ...zagraj w turniejowy i pozniej pisz jako to masz szczescie , ze kogos zabijasz hahaha.....do csa akurat potrzbujesz skila zeby kogokolwiek zabic jedynie hitbox jest dziwnie zrobiony w cs;go .
Boże umiem grać, grałem nie raz na tym turniejowym po 30 rund, co nie znaczy, że gra mi się tak jakbym sterował manekinem. Do tej gry nie trzeba używać mózgu, biegniesz zabijasz i tyle. Nic nie da się wymyśleć-żadnej taktyki.

Dobra temat można zamknąć, bo nie widzę sensu dyskusji, jestem wyzywany od m.in. od ,,płaczków,, tylko dlatego, że gra mi się nie poodoba i wypisuje jej minusy, w większości gier jest odrzut, ale nie taki że masz celownik na przeciwniku i nie możesz nikogo zabić, tylko podczas strzelania celownik zmienia położenie- to jest odrzut.

Po za tym ciężko dyskutuje się z osobami, którzy grali jedynie w cs..

Widzę , że tl;dr przy moim poście. Spoko, OP jest ignorantem.

I fajnie , że z góry zakładasz to , iż nikt z nas nie grał w nic poza CS :)

Nic nie da się wymyśleć-żadnej taktyki.

Trochę beka z ciebie kolego... Myślę że CS jest jedną z najbardziej skillowych i taktycznych gier e-sportowych.

grałem w cs 1.6 ns/s z dobre kilka lat to i cs go musiałem kupić. Patrząc z mojej perspektywy to w cs go musisz się bardziej wysilić aby kogoś zabić i grać bardziej taktycznie (drużynowo) aby coś osiągnąć niż w cs 1.6 który bardziej był nastawiony na serwery z modami gdzie zawsze były mikro-płatności aby mięć większy lvl albo coś (VIP),ale żeby cs p2w? XD są ludzie którzy kupują te klucze i otwierają te skrzynki tracąc tylko przy tym pieniądze bo nie zawsze dostaniesz to co chcesz,a jak coś trafisz wartościowego to i zarobisz na tym.

grałem w cs 1.6 ns/s z dobre kilka lat to i cs go musiałem kupić. Patrząc z mojej perspektywy to w cs go musisz się bardziej wysilić aby kogoś zabić i grać bardziej taktycznie (drużynowo) aby coś osiągnąć niż w cs 1.6 który bardziej był nastawiony na serwery z modami gdzie zawsze były mikro-płatności aby mięć większy lvl albo coś (VIP),ale żeby cs p2w? XD są ludzie którzy kupują te klucze i otwierają te skrzynki tracąc tylko przy tym pieniądze bo nie zawsze dostaniesz to co chcesz,a jak coś trafisz wartościowego to i zarobisz na tym.
Powiedz mi gdzie ja napisalem że cs jest p2w? ;)
Powiedz mi gdzie ja napisalem że cs jest p2w?

Nie wiem po co w ogóle wspomniałeś o p2w. Skoro nie jest, to po co zaczynasz ten temat?

Nie wiem po co w ogóle wspomniałeś o p2w. Skoro nie jest, to po co zaczynasz ten temat?

Po to że są darmowe gry mmofps i nie są p2w, ale nikt nie umie czytać ze zrozumieniem.

Zrobiłem SS, że bezmyślnym chodzeniem na turnieju można być pierwszym, tylko oczywiście jak wklejam w paincie to się pokazuje pulpit a w steam nic zapisanego nie ma, parodią jest to że po śmierci pokazuje się na kamerze przeciwnika, przez co można wszystkim mówić gdzie chodzą przeciwnicy.

Koleszko ty nie graż turnieiowych tylko uproszczone XD KISNE BARDZO. Nie masz pojencia o grze a w niom grasz.

Jest od groma czierów:) Fanboue zaprzeczą, bo nigdy nie wbiją global elite:) Znam nawet dwa klany, które rekrutuja tylko z prywantym botem i sie wszyscy wzajemnie boostują. Jest wielu graczy dobrych ale bot zawsze jest o krok do przodu:) Stremowałem nawet cs na bocie, bo był na hide, tylko wh nie mogłem uzywac co oczywiste i ludzie sie podniecali jaki to jestem dobry w cs, a jestem zwykły "noob" i dlatego ta gra spalona jest ale jak tkoś chce niech gra:) Pozdrawiam.