Wasze opinie o CS

Czasem po prostu mam dość tej gry , co jakiś czas zdarza się jakiś rusek na wh na turniejach . Raz jest tak , że strzelam i widze jak pestki leca to rzadna nie wchodzi no ja ... albo z kolesia idzie krew i nie dostal ani jednej pestki no , no ale i tak ta gra ma cos takiego w sobie ile razy sie na nią , wyjdziesz to i tak wrocisz no ja !

warn_ico.png
Warn za wulgaryzmy. - Might
Jest jeszcze esea i cevo. Tez fajne ale za esea trzeba już wyskrobac hajsy.

Nie podawałem powyższych, bo tam poziom to wgl jest niesamowity i ja sam ledwo co daję radę. (mówię o ESEA, na CEVO nie grałem)

Yyyyy, nie?Bo sie kampi. Bronienie = kampienie.Chowanie sie = kampienie.Nie jest tak? Jest. Czy to zle? Nie wiem. Komus sie podoba, mi akurat nie. Wole jednak kiedy wiecej sie dzieje.Grajac w CSa odnioslem wrazenie, ze tam zawsze odgrywa sie ten sam schemat, lazi w to samo miejsce w taki sam sposob. Moze to mylne wrazenie, bo malo gralem, ale zwyczajnie mnie ta kamperska gra nuzyla i tyle

Wiesz... Z reguły wygląda to tak, że stoisz w miejscu chwilę i przesuwasz się na inną pozycję rzucasz granaty itd., ale co ja tam wiem... Mam tylko 800h w CS'a. :rolleyes:

Jedna i najważniejsza znajomość w każdej grze FPS to znajomość mapy. I to nie ważne czy on ma lepszą range czy nie i tak będziesz bardziej ogarniać jeśli znasz lepiej mapę na której grasz( No chyba że jesteś jakimś Drewnem)A co mu da że wbije te 2kałachy? Poczuje się lepiej? Wygra mega nagrodę? Jakieś itemy? Jakieś bonusy? Nic z tego człowiek nie ma. To po co tracić czas na głupie gry rankingowe jak można zagrać na tak zwanym twoim ''Pubowym'' serwerze, gdzie możesz grać dobrze i na luzie. 4-5k w cs i nic nie osiągnąć? No comment.

Hahahah, człowieku widocznie nie wiesz o czym piszesz. Na tak zwanych pubach grają silvery i goldy, czasem trafią się jakieś kałachy, a i szeryf się też znajdzie, " bo mu się nie chcę grać mm". Nie dziwić się można że był pierwszy w tabeli jak na serwerze gra około 16-30 osób, nie ciężko o fraga. Na MM musisz myśleć, ogarnąć mapę, recoil. Proszę nie komentuj mnie bo gram w csa już swoje lata i wiem co można było osiągnąć, a co nie. W 1.6 nie można już było nic osiągnąć jak zacząłem grać, dlaczego? Widać właśnie twój staż. W GO dopiero co zaczynam grać 525h to jest mało, zobaczymy jak to będzie za rok. Aktualnie szykuje się na LANa także zobaczymy :)

No to może i ja się wypowiem.

Grając w cs'a musisz użyć mózgu. Nawet zły zakup broni spowoduje, że przegrasz. Bezsensowne bieganie skreśla Cię od razu. Tick 64 jest tragiczny, wiec dziękuje bardzo za Faceit, który jest darmowy.

Co chcieć od tego fps'a, dla mnie najlepszy. Wymaga cierpliwości, słuchu, analizy, skupienia i masy innych umiejętności.

Nie mam nic do BF'a, ale ta gra nie ma porównania. Grając w BF'a moge ogladac film i jednocześnie zabijać ludzi. W CS:GO raczej nie.

Tak jak już kolega mówił, ranga 2 kałachy i jest gra. To prawda, gra zespołowa tam się zacznie. Silvery i te goldy nie ogarniają sposobów rzucania granatów (często leciał z pleców flesz na ryj co bardzo smuci).

Taktyki na poziomie silver/gold, sorry tam nie ma taktyk. Po prostu Rush A,B. Czasem jeszcze zdarzy się gracz podobny do mnie, który ma pojęcie. Fakt faktem jestem marnym gold 4. ( 4 gwiazdki ) To jest słaba ranga.

Cheaty tak jak były na 1.6 są i na global offensive. Idiotów nie nauczysz, żeby z tego nie korzystali.

yołł.

Nie wiem dlaczego ten płacz o hackerów. Zobacz sobie na opinie bardziej doświadczonych graczy oni jakoś nie mają tych problemów, że są hackerzy, dlaczego? bo w silverze/goldzie hacker to osoba, która ma wyższe umiejętności lub jest smurfem. Przykro mi ale taka prawda cs:go ma dobrego anticheata (VAC) blokuje wh, aima i inne gówna (autoban) i jest wciąż aktualizowana przez volvo. Jedynym haxem jakiego było można ostatnio używać był wspomagacz celności-dawał 20% większą szanse trafienia VAC nie blokował go bo był zainstalowany w oprogramowaniu myszy/klawiatury. Nie polecam patrzeć na opinie płaczków, cs i tak w porównaniu do innych gier ma tych heaterów mało a że cs:go jest coraz bardziej popularny to nuby i tak będą robić nowe haxy.

Nie wiem dlaczego ten płacz o hackerów. Zobacz sobie na opinie bardziej doświadczonych graczy oni jakoś nie mają tych problemów, że są hackerzy, dlaczego? bo w silverze/goldzie hacker to osoba, która ma wyższe umiejętności lub jest smurfem. Przykro mi ale taka prawda cs:go ma dobrego anticheata (VAC) blokuje wh, aima i inne gówna (autoban) i jest wciąż aktualizowana przez volvo. Jedynym haxem jakiego było można ostatnio używać był wspomagacz celności-dawał 20% większą szanse trafienia VAC nie blokował go bo był zainstalowany w oprogramowaniu myszy/klawiatury. Nie polecam patrzeć na opinie płaczków, cs i tak w porównaniu do innych gier ma tych heaterów mało a że cs:go jest coraz bardziej popularny to nuby i tak będą robić nowe haxy.

Wiekszej bzdury nie slyszalem. Na MM jest pelno cheatow na wh i aimach. i jakies +20% do celnosci to z pewnoscia nie jedyny cheat jakiego uzywaja w cs:go. Mam overwatch i widze mnostwo typow latajacych na wh i wcale sie z tym nie kryjacych nawet. I Aimy tez sie zdarzaja ale faktycznie duzo rzadziej.

Fikusie drogi, żeby trafić na Overwatcha trzeba mieć na prawdę słabą opinie, więc ludzie których tam sprawdzasz to w większości cziterzy, przy czym nie można odnosić Overwatcha do ogółu MMów

1. CS to nie fps CS to CS całkiem inny rodzaj gry taki jakby SKILL SHOOTER PERSON :)

2 to że nie trafiasz to normalne bo bronie mają rozrzut tak jak w prawdziwym życiu i trzeba opanować tak zwany spray

3 Sztuczność i wszystko jest specjalnie zrobiona bo cs to jest taka jakby gra MOBA a FPS typu CoD (MOBA wzorują się na CS i Warcrafcie)

4 Trenuj a zobaczysz że to wspaniała gra

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH i tyle w temacie XDPiszesz nam że umiesz grać? jak można umieć grać w CSa a nie zabić typka co stoi 10 metrów dalej? sam tak pisałeś i nie wiem dlaczego wg ciebie special force 2 jest f2p skoro tam bronie sie kupuje które mają ulepszone parametry. Ta gra nie jest jak bf czy coś. tu trzeba myśleć.. ale ty jesteś na takim poziomie intelektualnym że nie potrafisz tego dostrzec.
I co z tego ze mają ulepszone parametry? To jest niewielka różnica. Jak chcesz to możesz sobie grac w ESL i bronie będą bez ulepszonych paramatrów, tylko standardowe. No faktycznie trzeba myśleć na mapie de_dust2 biegnę cały czas na chama, cały czas z innej strony, zabijam +/- 3 graczy pistoletem. Później oni mnie zabijają i tak się toczy gra. Wypominasz mi poziom intelektualny a nie potrafisz się bez błędów wypowiedzieć.. odpuść sobie.

Ten kto uważa, że to gra dla myślących to jest w dużym błędzie. Grałem już sporo czasu i dalej utwierdzam sie w przekonaniu, ze gra zależy od szczęścia i znajomości mapy. Zapomniałem się zapytać dlaczego jak ktoś do mnie strzela jak biegnę to się zatrzymuję, a jak przestaje strzelac to zaczynam biegnąć? To jest co najmniej komiczne i absurdalne. Z tym celowaniem piszecie, że jest tak jak w rzeczywistości, wręcz przeciwnie -dlaczego jak strzelam w CSie to kursor celownika nie podskakuje razem z rozrzutem, tylko stoi w miejscu a kule mają rozrzut po 2 metry? Strzelaliście kiedyś z prawdziwej broni? Jak celujesz to celownik przy strzale sie nie rusza? Jasne, ze sie rusza jeżeli już namyślili się na rozrzut to niech zrobią to tak jak należy.

Druga sprawa, która jest największą jak dla mnie zagadką CSa, dlaczego jak jest strzelanina 1vs1 to często jest tak że strzelam w typka kilka razy, idzie krew bo widzę, a później jak mnie zabije to jest napisane, że nie mu nie zdjąłem?

Według mnie, CS jest strasznie drewniany, jesli chodzi o animacje itp. Ponadto to, że zawsze strzela się "z biodra" jest dla mnie sporym minusem, no i klasyka- każdy tam stoi celując w konkretne miejsce, uczysz się mapy na pamięć i kto pierwszy się wysunie, ten pierwszy często umiera. Trochę taki kampfest się z tego robi.

IMO CSGO powinien się trochę bardziej rozwinąć i dociągnąć do nowszych standardów, a tak- to stary cs z nowszą grafiką i niewielką liczbą usprawnień.

Według mnie, CS jest strasznie drewniany, jesli chodzi o animacje itp. Ponadto to, że zawsze strzela się "z biodra" jest dla mnie sporym minusem, no i klasyka- każdy tam stoi celując w konkretne miejsce, uczysz się mapy na pamięć i kto pierwszy się wysunie, ten pierwszy często umiera. Trochę taki kampfest się z tego robi.IMO CSGO powinien się trochę bardziej rozwinąć i dociągnąć do nowszych standardów, a tak- to stary cs z nowszą grafiką i niewielką liczbą usprawnień.

To rzucasz flasha - koleś się musi odwrócić. Wbijasz, zabijasz go, rzucasz smoke'a za siebie, by nikt Ci pleców nie zrobił, jednocześnie kolega z boku osłania drugie wejście. I kładziecie bombę, jeśli jesteście w T.

Jak dla kogoś CS nie ma taktyki to po prostu nie potrafi w niego grać, tyle.

Nie mówię, że nie ma. Mi po prostu rodzaj gry nie pasuje, zamknięte, ciasne mapy z okreslonymi scieżkami, drewniana i sztywna rozgrywka (to boli najbardziej) itp.

@up piszesz tego akurat posta jakbyś nie wiedział o co chodzi w cs.

Nie jest to jakiś deathmatchowy cod.

Czy battlefield gdzie, gdy ścisk graczy cię przytłacza to lecisz naokoło mapy i zabijasz wszystkich w plecy. Przy tym pozwiedzać widoki...

W cs wszystko masz robione pod współprace drużynową z granatami.

@zaś do poprzedniego Twojego posta GrimReaper

odwołując się do tego kampfestu.

Skill. ponad 130 frame per second. 144hz monitor. Perspektywa pojedynku. (Twój lewy bok wcześniej widać nim ty zobaczysz przeciwnika, jeśli wychylasz na lewo.)

+jakiś granat, kolega z drużyny, który odwróci jego uwagę na momencik... A niby grałeś w csa i znasz się jako tako...

Edit:

Nadrabiając nieczytane posty z początku tematu strona z małym plusem.

Na razie dobrze zrobiłeś pisząc ten temat. :D

idź szukaj w internecie poradników do csgo i tyle :D jest tego od groma. Nauka strzelania, wyjaśnienia fizyki, sposoby - miesca gdzie i jak rzucać bardzo pomocne granaty :D

nazwy kanałów które, ja znam i widziałem tamtejsze materiały:

TheWarOwl (eng)

izaktv

mefju23

For fun:

LOLYOU1337 (eng)

Mcgrzesio

Przecież po to są mołotowy i granaty zapalające w GO żeby właśnie ograniczyć kampienie. No , ale jak się nie umie ich rzucać a uważa się , że zna się grę to tak jest :v

CS dobra gra, trzeba myśleć i często grać na słuch.

Zresztą Silver jest magiczny i to dla niego warto grać <3

CS, CS:GO dla mnie to najlepsze fpsy jakie powstały. Żaden mnie tak nie wciągnął jak te dwa.
Fakt faktem jest, że trzeba myśleć. Wystarczy że źle pójdziesz, za szybko i już przegrałeś rundę. Trzeba myśleć i jeszcze raz myśleć no i mieć oko na radar oraz słuchać.

,,Grałem już sporo czasu i dalej utwierdzam sie w przekonaniu, ze gra zależy od szczęścia i znajomości mapy. Zapomniałem się zapytać dlaczego jak ktoś do mnie strzela jak biegnę to się zatrzymuję, a jak przestaje strzelac to zaczynam biegnąć? To jest co najmniej komiczne i absurdalne. Z tym celowaniem piszecie, że jest tak jak w rzeczywistości, wręcz przeciwnie -dlaczego jak strzelam w CSie to kursor celownika nie podskakuje razem z rozrzutem, tylko stoi w miejscu a kule mają rozrzut po 2 metry? Strzelaliście kiedyś z prawdziwej broni? Jak celujesz to celownik przy strzale sie nie rusza? Jasne, ze sie rusza jeżeli już namyślili się na rozrzut to niech zrobią to tak jak należy.

Druga sprawa, która jest największą jak dla mnie zagadką CSa, dlaczego jak jest strzelanina 1vs1 to często jest tak że strzelam w typka kilka razy, idzie krew bo widzę, a później jak mnie zabije to jest napisane, że nie mu nie zdjąłem? ,,

Odpowie mi ktos na pytania z tego posta?

Pierwsze to jest Tagging. Zależny jest od broni jaką masz w ręku. np. z awp się praktycznie zatrzymasz gdy oberwiesz. Zdaje się, że jest to również zależne z czego oberwałeś.

Drugie. w csie nie ma odrzutu jest za to rozrzut. I proszę nie przytaczać mi tu pierdół o realiźmie w grach. Nie po to są to gry a nie symulatory. (słyszałem tylko o jednej grze/symulatorze, ale nie pamietam jak się nazywała.)

Ostatnie. Kiedy widzisz krew, że niby typek dostał, a w rzeczywistości ma nadal 100hp. Jest wieczny problem w csgo. Tickrate. Na każdym tickrate jest inaczej fizyka czytana. Tak jakby lagi na serwie. 6tick rate ma demo zdaje się, a na turniejach grają na 128. na Demo możemy zobaczyć, że typek strzela w powietrze bez scope - zaś na turnieju obrócił się o 180 stopni i zrobił quick scope.

Masz też komende "testową/treningową" sv_showimpacts 1

odpal sobie boty i wpisz to. Kiedy bedziesz strzelał i trafiał boty, będzie sie pokazywać model postaci trafionej + kwadracik gdzie się trafiło.

Czerwony kolor odpowiada temu co się widzi na monitorze zaś niebieski temu co serwer dostał. (czerwony w sciane+niebieski w heda=kill)

im mniejszy tickrate tym większa będzie różnica między tym co się widzi na ekranie a tym co serwer dostaje.

Siema, nie wiem czy dobry dział, ale chciałem się podzielić wrażeniami. Kupiłem wczoraj na steam CS go zachęcony dużą ilością pozytywnych opinii na temat tego fps, dziwię się, że większość ludzai ocenia bardzo pozytywnie tą grę, a nawet serię, jak dla mnie ta gra to zakalec wszystko jest takie sztuczne, postacie po smierci przewalają się jakby animacja była robiona z 3 obrazków, po za tym bardzo zła fizyczność i realizm, postacie chodzą jak roboty,to że kogoś zabijesz niezależy od niczego tylko od szczęścia, nie trzeba posiadać umiejętności, zależy jak się uda raz zabijesz 4 osoby, drugi raz nikogo,nie wiem co ludzie widzą w tej grze, szczerze mówiąc żałuję tych 35zł, bo przynajmniej według mnie gra jest NIC nie warta, jest bardzo podobny do a.v.a tylko, że płatny, według mnie dużo lepszy jest mmofps skill force 2, brak sztuczności postaci, dobra fizyka gry, zdobywanie poziomów, kupowanie coraz lepszego eq, nie jest p2w, a co najważniejsze jest bezpłatny, jak dla mnie bardziej grywalna od CS, jest darmowa gra ważąca około 50mb Assault Cube, zniesmaczony zakupem, pozdrawiam.

Ps. Można sprzedać ze swojej biblioteki na steam grę, która się nie podoba? Może głupie pytanie, ale ze steam nie mialem praktycznie styczności.