Wasze TOP 10 GIER

1. Seria Warhammer 40000

2. Seria Wiedźmin

3. Seria Dragon Age

4. League Of Legends

5. Seria Diablo

6. Seria Starcraft

7. Tibia (7.6-8.0)

8. Seria Batman

9. Seria The Settlers

10. Seria Warcraft

1. World of Warcraft

2. Heroes of Might and Magic III

3. Tenchu

4. Devil may cry 1,2

5. God of war 1,2

6. Tekken (wszystkie części)

7.American McGee's Alic

8.The Legend of Zelda: Ocarina of Time

9.Dungeon keeper 2

10.Resident Evil 1,2,3

Gry nie są w kolejności bo bym chyba spędził cały dzień myśląc.

1. Gothic I

2. Gothic II

3. Gothic III

4. League of Legends.

5. Diablo I

6. Diablo II

7. Baldus Gate I

8. Baldus Gate II

9. Dragon Age I za fabułe :).

10. Mass Efect I za fabułe :).

11. Miejsce wszystkie gry od Biowaro :D.

Podziwiam was za to że potraficie wymienić 10 gier tak bez niczego jako topkę. Zróbmy to kategoriami...

1. TOP TBS: HoM&M3 - ze względu na nostalgię. Zobaczenie tak pięknej, baśniowej grafiki (mając za sobą mniej lub bardziej obskurne gry na PC, C64 i Pegasusa) było szokiem, a gameplay... pierwsza strategia i jedyna gra która nie wylatuje z mojego dysku choćby nie wiem co :) przy okazji jest to dla mnie top game EVER, od 13-14 lat niezmiennie.

2. TOP Adventure: Neverhood - za to że mimo 17 lat się nie starzeje i nadal jest jedną z najlepszych przygodówek EVER. Clayman rulezz~!

3. TOP Platformer: The Great Giana Sisters (C64) - tak, to tylko zrzyna z Super Mario Bros, wiem. Mimo to... nie pamiętam innej gry z dzieciństwa, którą uwielbiałbym aż tak bardzo, a która jednocześnie byłaby tak wymagająca. No i ta niepowtarzalna muzyka, mniam! [Chociaż z drugiej strony... Jazz Jackrabbit 2...]

4. TOP H'N'S: Diablo - daję jedynkę, po raz kolejny ze względu na sentyment, mimo że dwójka jest dużo fajniejsza. Jedynka mimo wszystko bardziej przytłaczała swoim klimatem.

5. TOP FPS: Enemy Territory - setki godzin spędzone na serwerach i wspaniałe wspomnienia. Żaden FPS, zwłaszcza sieciowy, nie zbliżył się nawet do tego co czułem podczas grania w ten tytuł (mimo że bardzo przyjemnie wspominam też MoH:AA, CoD1, Painkillera czy Unreala - oldschool FPSy FTW!).

6. TOP RTS: R.U.S.E. - grałem tylko podczas open bety na Steamie i po dziś dzień nie posiadam tej gry, mimo że ostatnimi czasy była w pewnym czasopiśmie... ale nadal wspominam ją jako najbardziej pasującego do mnie RTSa. Prostota zasad, brak typowo zręcznościowego micro i tytułowe zmyłki likwidują wszystkie inne gry (a trochę fajnych RTSów znam).

7. TOP RPG: Neverwinter Nights - ktoś może się mnie spytać czy jestem zdrowy na umyśle, ale moja argumentacja jest prosta: nie ma gry która zainteresowałaby mnie bardziej. Bardziej rozbudowana niż typowe action RPG jak Gothic, bardziej napakowana akcją niż "prawdziwe" RPG typu Baldur's Gate - to składa się na niepowtarzalną mieszankę, która sprawiła mi bardzo dużo radości. Chyba tylko M&MVII wspominam równie przyjemnie. A Planescape: Torment jeśli chodzi o mechanikę to tytułowa męczarnia :)

8. TOP Wyścigi: Colin McRae Rally 2.0 - bez dwóch zdań. Najlepsza rajdówka jaką pamiętam.

9. TOP Logiczne: Portal 2 - nie ma o czym gadać. Może nie była najtrudniejszą logiczną, ale dawała mi ogromną frajdę. Tylko pierwsza część mogłaby próbować się z nią równać.

10. TOP Multi: League of Legends - może nie jest dla was grą wybitną, może jesteście fanami DOTY, może (...), ale fakt że tylko w Crossfire i 9Dragons spędziłem tyle czasu w sieci co w LoLu mówi sam za siebie. Zwłaszcza że to jedyna z tych trzech, w którą nadal chce mi się grać.

1. Heroes Of Might And Magic III

2. Gothic 2

3. Settlers 3

4. The Elder Scrolls III: Morrowind

5. Test Drive Unlimited 2

6. Portal

7. Neverhood

8. Gray Matter

9. The Longest Journey

10. Wiedźmin

1. Wiedźmin 2

2.Skyrim

3.Fable : Zapomniane opowieści

4.Fifa 13 =)

5.Dekaron

6.Lineage II

7.Torchlight

8.Metro Last Light

9.Counter Strike 1.6

10.Modern Warfare 3

1.Counter Strike 1.6

2. League Of Legends

3. Tibia

4. Battlefield - Bad Company 2

5. Call od Duty Modern Warfare 3

6. Battlefield 3

7. Call of Duty Black ops II

8. Fifa 13

9. Aion

10. GTA 4

1. Ultima Online <<< ALL

2. The Elder Scrolls : Skyrim

3. The Elder Scrolls : Morrowind

4. Fallout 3 +(DLC)

5. Fallout New Vegas

6. Baldurs Gate 1 & 2

7. Gothic 1 , 2 , 3

8. Dragon Age

9. Dragon Age 2

10. Wszystkie RPG Nie wymienione powyżej

Kolejność losowa:

1.Rayman 2,3 i Orgins (Bardzo często wracam i nigdy się nie nudzi)

2. Smite (Od tej gry jestem uzależniony, od roku nie ma dnia żebym choćby jednego meczyku nie zagrał)

3.GTA SA i VC (wiadomo)

4. Mirrors Edge (często wracam)

5. Guild Wars 1 (Ma w sobie to coś w porównaniu do dwójki która mnie po prostu nudzi)

6. Gothic 1 i 2 (Chyba nie muszę mówić dlaczego, każdy kto grał pokochał tą grę)

7. Flyff (LATA spędzone zarówno na globalu jak i na privach)

8. Half Life (Jedna z pierwszych gier która wciągnęła mnie na długie godziny, ostatnio po raz kolejny zacząłem grać bo po cichutku liczę na część 3 ^^)

9. Fable 1 (przechodziłem ze 100 razy, żadna inna część mi tak do gustu nie przypadła jak jedynka)

10. Need for Speed: Most Wanted (JEDYNKA! Bo ten nowy to plama na honorze Most Wanted)

1. Ragnarok Online na zawsze w moim sercu.

2. Kingdom Hearts II

3. Wiedźmin 1

4. Torchlight 2

5. Final Fantasy 7

6. Warcraft 3

7. LoL

8. FlyFF

9. Różowa Pantera hokus pokus xd

10. Jazz Jackrabbit

1.Gothic 1/2/2NK/3 (Wymiata !)

2.Dekaron ( ahh ten klimat )

3.Face Of Mankind (Czekam na reaktywacje:) )

4.Battle of the Immortals

5.Sho Online (Zamknięte :/)

6.Hero Online (mała populacja :/)

7.Tibia (minęły już lata świetności)

8.Metin2 (To samo co wyżej)

9.Forsaken World (gram dalej)

10.Disciples (wszystkie części, do tej pory w to pogrywam :))

1. Dofus

2. Aion

3. Forsaken World

4. Tera Online

5. Blade & Soul (Aktualnie Grałem na KR servie)

6. Dekaron

7. LoL

8. Counter Strike : Global Offensive

9. Diablo 3

10. Battle of Immortals

Moje TOP gier na pc to :

1. Tomb Raider - Czyste arcydzieło

2. Tomb Raider

3. Tomb Raider

4. Tomb Raider

5. Tomb Raider

6. Tomb Raider

7. Tomb Raider

8. Tomb Raider

9. Tomb Raider

10. Tibia

Polecam grę Tomb Raider, polecam.

1.Silent Hill Poprostu bardzo fajna gra nie raz można bylo sie przestaszyć jak sie o 2 w nocy grało ;]

2.Tibia to już nie to samo co kiedyś ale sentyment został

3. 4story te wojny o tereny ;]

4. Fifa 13 Poprostu lubie

5. Dragon Nest ach te rozwalanie mobków do okoła

6. C9 PVP THE BEST

7. Need For Speed Most wanded Zdobywanie nowych samochodów te emocje ;]

8. Gta 4 heh stare dobre czasy Gta

9. Metin2 Jedno z pierwszych mmo pamintam jak się na m2 chodziło z kumplami ;]

10. Shakes Fidget jedyna przegładarka w która gram od 3 lat do tej pory ;]

1. Goal 3 ( Dziecinstwo i top1 na turnieju garazowym ^^ )

http://www.google.pl...CuM1GojeWxLtNM:

2. Mythos ( Mimo zamkniecia gry dalej pozostaje w moim sercu )

https://www.google.p...m%2Fp3;1024;768

3. Eligium ( Crap ? No way ! Swietna gra lecz Support do d#$%y RIP Żabster )

https://www.google.p...y.html;1600;900

4. Simon The Sorcerer ( klasyka ! humor,humor, jeszcze raz humor )

https://www.google.p...II.html;639;399

5. Seria Football Manager ( od wersji 99' do 2013 - posiadam all - najlepszy symulator/manager pilkarski swiata ! )

https://www.google.p...013%2F;1280;800

6. Shakes&Fidget ( jedyna gra przegladarkowa co mi sie nie nudzi )

https://www.google.p...et.html;667;400

7. Fifa Online 2 ( swietna gra na dlugie zimowe wieczorki z przyjaciolmi )

http://www.google.pl...DQ&ved=0CAIQsCU

8. Seria GTA ( chyba nie musze pisac dlaczego ? chyba kazdy z nas chcialbybyc gangsterem ^^ )

https://www.google.p....pl%2F;1280;720

9. Seria HoMM ( kazdy gral i jak zaczal to gra do dzis ! )

https://www.google.p...6n%3D24;450;338

10. Bloody Roar ( Najlepsza nawalanka na ps one ! klimatyczna i dynamiczna :)

https://www.google.p....aspx;1440;1350

Prosze bardzo ^^

1. Lineage 2

2. CS 1.6

Straciłem przy tem najwięcej życia ;D

3. Seria NBA 2K

4. LoL = Dota 2 jakbym miał lepszego PC chyba bym postawił wyżej dote.

5. NFS Most Wanted stare ;D

6. San Andreas

7. Gothic 1,2,3

8. Fifa

9. Aion

10. Ogame :D

1.Devil May Cry (cała seria)

2.Call Of Duty Modern Warfare 2

3.Skyrim

4.NBA 2k11

5.Battlefield Bad Company 2

6.Heroes 3

7.Need For Underground 2

8.GTA San Andreas

9.Sprinter Cell Conviction

10.Assassin's creed (cała seria)

1. Spyro - gra bodajże na ps 1 ;)

2. cs 1.6 - co tu powiedzieć, klasyk, dużo lat spędzonych

3. Starcraft 2 - Brak opisu, cudo ^^

4. DayZ - świetna gra przed wymianą pc, teraz cs go zastępuje to miejsce

5. Torchlight 2 - SIECZKA, KREW, WORJDSFmD

6. Magicka - Hmm, kiełbasy w tle :3

7. Garry's Mod - Da się wszystko ;d

8. Fallout: New Vegas - Ten postapo :3

9: Left 4 Dead 2 - wszystko co z zombie to się dobrze kończy

10. The Walking Dead - Oceniłbym grę na wyższe miejsce, ale gra króóóóóóótka, 10 h i wszystko :C

1. Lineage 2 Online

2. Cabal Online

3. Gothic 1/2/3

4. Fable zapomniane opowieści

5. Diablo 2/3

6. Torchlight 1/2

7. Titan Quest

8. Risen 1 (Risen 2 znacznie gorszy)

9. Dragon Age Początek

10. Throne of Darkness

Powyższa lista to tylko gry o tematyce MMORPG, RPG, Hack and Slash RPG. Na inny gatunek bym musiał sporządzić inną listę :)

Zatę walnę listę:

1. BALDUR'S GATE I i II: Pierwsza gra, która miała tak otwarty świat, mogłeś iść gdzie chciałeś i zrobić co chciałeś. Oczywiście wszystko miało swoje konsekwencje. Piękna epickość , dozowana stosunkowo powoli. Od uciekającego od wilków siusiumajtka do pogromcy smoków, gra którą poleciłbym w ciemno wszystkim fanom RPG i nie żałuje ani sekundy spędzonej przy tej grze.

2. Planescape Torment: Wielu zapyta dlaczego nie pierwsze miejsce? BG kiepawy przeca! Otóż niet, Baldur's Gate jednak zaimplikował nam otwarty świat, którego nie mieliśmy w Tormencie. Myśmy tam szli po sznurku do celu robiąc mase questów bardzo ciekawych, ale jednak wiedząc z góry czego szukamy i czego możemy oczekiwać sprawiało iż niekiedy błądząc po lochach musowych dodajmy, które były ważne dla fabuły miało się ochote ziewnąć i powiedzieć nosz kurka kiedy wreszcie znajdziemy tą kule i oddamy Farodowi!?. Baldur's Gate odkrywał swe karty fabularne dopiero gdy zbadaliśmy daną sprawe co było ciekawszym rozwiązaniem. Dodatkowo wiele lochów i tym podobnych rzeczy były smakołykiem dla nas, podróżników. Wpadłeś do Gullykin? Wcale nie musiałeś błąkać się po ruinach pod nimi. W Tormencie no jednak trza było wejść tu i tam o wiele za często.

3. Seria Mass Effect: Space opera jak tralala i shooter, które to omijam dalekie łuki. Obydwie rzeczy sprawiły iż siedziałem przy Xboksie zarywając noce chcąc zobaczyć co się stanie zaraz.

4.Age of Wonders I i II : Najlepsza turówka fantasy w jakie grałem kiedykolwiek. Sztampowe rasy, ciekawe jednostki, bohaterowie, przede wszystkim klimat fantasy, który był o niebo lepszy niż w Heroesach i co najważniejsze kampania w pierwszej części jest najlepszą kampanią w jaką dano mi było grać spośród turówek i przewyższa fabułe też z Dragon's Age II :D

5.Heroes of Might and Magic II : Tak panie i panowie, najlepszy baśniowy klimat Heroesy posiadały w pierwszych dwóch częściach. Dwójka przewyższała pierwszą część wieloma dodatkowymi rzeczyma i też fakt iż jednostki nie były podzielone na zamki ale na bohaterów. W Heroesach trójce Aniołki produkowało się w Zamku/Przystani a w dwójce... no nie było ich akurat ale byli Krzyżowcy produkowani dla Rycerza itp. Baśniowy klimat i edytor map sprawił iż będąc małym brzdącem rysowałem mapki na kawałkach papieru a potem wykonywałem owe "projekty" potem w edytorze z różnorakimi efektami.

6.The Walking Dead: Gra przygodowa, interaktywna sprawiająca jakbyśmy uczestniczyli w serialu. Ciekawa fabuła i bohaterowie dodali produkcji Telltale Games skrzydeł. Minusem jest iż nieco krótkawe bo ta gra zostawia po sobie głód. Głód mózgów? Nie, głód przetrwania.

7. Kingdoms of Amalur: Gra nijaka, prawdę mówiąc bo fabuły jakiejś ambitnej nie posiada, ale co ciekawe ta gra ma to coś. Postać, której wszystkie umiejętności możemy skasować ot tak aby zrobić z niej kogoś innego. Z potężnego maga zrobić wojownika , przy tym aby to było fabularnie poprawne było całkiem zabawne. Był to taki pstryczek w nos dla wszystkich rpgów, które zbyt poważnie brały do siebie opcje charakteryzacji postaci robiąc przy tym czasem odwrotne efekty do zamierzonych. Dodać do tego ładną grafike, cudowną optymalizację i super widowiskowe efekty specjalne w super dynamicznych walkach i otrzymamy grę nijaką ale za to bardzo ciekawą, dlatego też twórcy tej gry upadli.

8.Ragnarok Online: Nim zacząłem grać w WoWa grałem długo ale to bardzo długo w Ragnaroka. Najlepszą grindówkę ever. Pierdylion klas, buildów i WoE = Ragnarok Online, zabawa na długie godziny. Pamiętam jak dziewczynie musiałem umówić randkę bo WoE w tym czasie sie odbywało i nie mogłem zawieść!

9.Warfcraft III The Reign of Chaos i The Frozen Throne: Najlepszy RTS w jaki grałem, niestety nisko bo fabuła słabawa ale grywalność mega dobra + filmiki jak na 2002 rok sprawiały iż konkurencja wypadała bardzo słabo.

10. World of Warcraft: Sporo życia na to poszło ale nie żałuję. Grało się miodnie. Lore znam w 100% a nawet książki czytało się. Nie dziwie się iż to nadal najbardziej popularne MMORPG, gdyż długi, długi czas Blizzard traktował Wowa jako swoją perełkę, szlifując ją do błysku.