Ważne pojęcia

Naucz się grać tak myślę.

Learn to play albo Looking for party, co również piszą w irytacji jak coś team spieprzy.

Looking for party? Naprawdę? Człowieku, ten skrót to raczej LFP (chociaż o wiele częściej LFG, gdzie G oznacza group).

L2P to ewidentnie Learn to play, czyli "naucz się grać".

o matko, masz racje, boże, błąd. nie wiem skąd mi to przyszło :P

WP używa się w dwóch różnych znaczeniach, od napisanego przez Ciebie "weak player" dużo częściej spotkasz się z "well played" - dobrze zagrane.

w Lolu WP raczej oznacza Well Played , weak player jest juz wymarle teraz jest noob player itp .

CC - to crown control a z malej cc - concede/poddanie się poinformowanie drużyny o nikłych szansach na zwycięstwo , nakłonienie ich do glosowania na YES/ACCEPT

CC - to crown control a z malej cc - concede/poddanie się poinformowanie drużyny o nikłych szansach na zwycięstwo , nakłonienie ich do glosowania na YES/ACCEPT

raczej Crowd Control...

a OST to Odkopywanie Starych Tematów.

poddanie sie to surr-surrender, albo ff, wpisanie /ff dziala tak samo jak /surrender

Jak dla mnie, to WP znaczy raczej- Well Played. na 2.3k+ rozgrywek nie spotkałem się z takim znaczeniem jakie TU podaliście.

On napisal, ze na 2.3k Rozgrywek (czyt. Rozegranych meczy) i ja takze potwierdzam wersje pana 2x up, ze nie spotkalem sie nigdy z WP jako weak player tylko zawsze Well Played.

poddanie sie to surr-surrender, albo ff, wpisanie /ff dziala tak samo jak /surrender

ff to zapewne forfeit

ff to fast finish gdy chceby aby przeciwny team zakończył grę szybko.

Tak poza tym to czy ktoś ma pieczę na pierwszym postem ? Czy ktoś w ogóle updajtuje ten słowniczek ? Bo jeżeli nie to temat jest do zamknięcia bo zacznie się niedługo wypisywanie głupot takich jak wyżej albo

:(

Warto dodać "smiteless" - oznacza to, że jungler chce zrobić np. blue buff bez smite :) przydaje się.

OOM - Out Of Mana, czyli nie mamy many. Gdy np. jungler chce zgankować piszemy "oom", żeby nie tracił czasu. Chociaż bardziej popularne jest zwykłe "mana" :D.

Ja dzisiaj poznałem nowe pojęcie, może dla was starę, ale uczę dominacji bota, więc zamrożenie lini = znaczy tyle, że fale creepów się nie poruszają.

Ja dzisiaj poznałem nowe pojęcie, może dla was starę, ale uczę dominacji bota, więc zamrożenie lini = znaczy tyle, że fale creepów się nie poruszają.

Co jest przyczyną, np. tego, że last hitujesz, tankujesz albo prowokujesz przeciwnika/creepy, tak aby walka nawałnicy potworków, odbywały się w tym samym miejscu za każdym razem gdy się zetknął ze sobą. Takie dopowiedzienie.

Nie wiem czy było invade, jak drużyna na początku chce iść po blue, do przeciwnej drużyny razem z junglerem, i zrobić kontrę na przeciwnym jungle. Nie wiem czy do końca jest tak, ale zawsze jak piszą invade, conter jungle.

Nie wiem czy było invade, jak drużyna na początku chce iść po blue, do przeciwnej drużyny razem z junglerem, i zrobić kontrę na przeciwnym jungle. Nie wiem czy do końca jest tak, ale zawsze jak piszą invade, conter jungle.

Invade polega na najechaniu na jungle przeciwnika, czyli to może być na reda czy blue, w samym początku gry. Z tego powodu pisze się "Let's invade blue" itp. Invade może mieć miejsce także w trakcie gry ale o tym już się nie mówi, chociaż czasami rzucało się hasło 'invade blue' (np. powyżej 10 minuty gry ) gdy wiedzieliśmy, że tam siedzi 3 przeciwników i robią runę dla mida. Counter jungle to zawzwyczaj najazd na wszystkie creepy i runy przeciwnika, czyli rozpoczęcie całej gry nie od swojej runy, a od runy przeciwnika (bo np. cały tamten team poszedł na naszego reda, to my robimy ich). To także określnie takie samo jak counter pick.