Wie ktoś może jak obejść bana gf na tere?

Witam mam do was pytanie czy wie ktoś jak można obejść bana od gf na tere ?? Grałem w Tere razem z ojcem i gf dał mi bana za multikonto .......

niestety mój angielski jest słaby i w regulaminie tego nie znalazłem dopiero gdy bana dostałem kolega mi powiedział że jednak jest taka zasada.

Zna może ktoś metodę ominięcia blokady założonej przez gf ?? Zakładam nowe konto i gdy przez launchera próbuje się zalogować to konto od razu dostaje bana . Bardzo proszę o pomoc , bo chciałbym jeszcze kiedyś pograć sobie w tere . Bana dali mi bez żadnego ostrzeżenia ani nic.

Zmiana ip.

To dziwne, swojego czasu miałam aż 3 konta a nigdy nic mi nie zrobili. Z drugiej strony GF lubi dawać bany za nic (ja mam na konto w aionie, bo chciałam kupić w aion shop coinsy o_O) a znajomy z gildii w terze dostał bana na samą postać. I żadne prośby, błagania, dyskusje i groźby nic nie wskórały. Musiał grać od nowa (stracił postać na 60lvlu...) Tak jak ja pisał do supportu cały czas a oni się uparli i tyle.

Jakie ostrzeżenie chciałeś? Takie rzeczy się zgłasza. Proponuję Ci napisać do support'u, zmiana IP nic Ci nie da, ban jest zapewne na konta oraz IP, a nawet jeśli tylko na to drugie to mogą Ci za kombinowanie skasować konto. Jeśli masz problem z językiem angielskim to mogę Ci ewentualnie pomóc napisać tą apelację. Chociaż GF to duża firma i na pewno ma polski oddział support'u.

Próbowałem pisać z supportem lecz oni mnie totalnie olali . Napisali że ten ban to decyzja ostateczna , i niepodważalna i że decyzji nie zmienią . Więc szukam jakiejkolwiek możliwości zagrania na EU terze nawet od samego początku. Ale tak jak pisałem wyżej nawet jeśli zakładam nowe konto to ono przy logowaniu na tere natychmiastowo dostaje bana . Co lepsze bana dopiero dali mi po miesiącu grania gdzie zdążyłem wbić 60 lvl i uzbierać dobry gear .....

Niestety, widziałam kilka przypadków bana (ze 3 postaci z mojej gildii ) i jak już pisałam - GF się uparło i tyle. Nic się nie dało zrobić...

;/ szkoda bo nie chcę kończyć swojej przygody z terą ale raczej trudno będzie coś zdziałać ;/

mógłbym nawet zacząć od 0 tylko jakbym miał taką możliwość ......

Cały Gameforge, dlatego przeniosłem się na Aiona od NCSoftu, nie dlatego, że nie ma problemu z pingami i jest bez ograniczeń tylko dlatego, że GF ! Większość graczy nie gra w Aiona EU właśnie przez wydawcę. Strasznie dużo Europejczyków można spotkać na NA. Jeśli zmiana IP Ci nie pomoże / nie pomogła to jedynie prośba do supportu i wyjaśnienie całej sprawy, jeśli Cię oleją / olali to wcale się nie dziwię. Zawsze uważałem GF za jedną z najgorszych, jak nie najgorszych firm i wydawców gier. Pozdrawiam.

Postaram się coś z nimi jeszcze załatwić jak się nie uda to chyba też się przeniosę bo widzę że tu ciężko będzie z supportem GF ponieważ jest on strasznie powolny oraz nie rozwiązuje problemów i nie próbuje ich nawet do końca wyjaśnić ........

Bo jak na razie robię wszystko aby zostać tu na EU tu poznałem dużo fajnych osób z którymi ten cały miesiąc przegrałem i się z nimi zgrałem a nie chce ich zostawiać .

@UP na przyszłość używaj opcji "edytuj", my ze znajomymi - i z gry, i z reala postanowiliśmy się WSZYSCY przenieść, rozumiem, że ma się dobry set i lvl cap, no ale jeśli tak mają wyglądać tego typu "problemy" to wszyscy podziękowaliśmy GF, nawet nie żałuje się tych "wykokszonych" postaci - jak to teraz młodsze pokolenie mówi. :D

Może się do was przeniosę ;p

Ale terę od nowa będę musiał chyba pobrać tak ??

Podaj mi linka do reje jak możesz ;)

I serwer na którym grasz ;p może do waszej paczki dołączę ;D

My gramy w Aiona, przecież pisałem kilka postów wcześniej. ^^ W TERĘ graliśmy swego czasu, ale to nie dla Nas. Jedyny non-target jaki akceptujemy to C9. ^^

http://tera.enmasse.com/ - na tej stronie się zarejestrujesz i ściągniesz clienta. Nie zmuszam Cię do niczego, po prostu JA twierdzę, że nie opłaca się grać w gry od GF, ponieważ ta firma prędzej czy później zniszczy nawet najwspanialszy produkt. :/

Zmiana ip.

Ban jest na konto, więc w żadnym mmo łączenie się np. przez proxy, nic nie da.

Jak gra albo władze danej gry mmo tworzą problemy, albo są bardzo wątpliwe w swojej polityce, to nie zawracam sobie głowy i klikam uninstall. Tak jak wyżej, zagraj lepiej w Aiona, wczoraj było nawet 1k osób na serwerze i nie ważne, że to dalej 1/5 całości, ale jakby uznać Barusa za "priva", to nawet 800 osób to bardzo dużo.

Więc warto się przesiąść i nie zawracać sobie głowy TERA (w przypadku problemu z pierwszego posta- ban).

Wiesz Aion mi tak średnio pasuje ponieważ ja lubię gry non-targetowe , i właśnie dlatego tera mi się spodobała grafika + system non-target . Ale GF spierdzieli każdą grę ....

Szkoda mi tylko przyjaciół zostawiać na serwie EU . I tylko ze względu na nich szukam jakiegoś sposobu na powrót. Szukam jakiegoś obejścia tego bana bo to nie ban na ip bo zmieniałem DNS też nie chyba że MAC

Również mam beznadziejne wspomnienia jeśli chodzi o Gameforge.

Najpierw mnie odbanowali (znany ban "for security reasons"), kazali się zalogować (screen), potem znów zbanowali za punkt 9.3 który mówi że zbanowany użytkownik nie może się zalogować bez uprzedniej zgody Gameforge. Gdzie adekwatnie wysłali mi wcześniej maila "Please log in and have fun in Aion".

To kompletnie nie ma żadnego sensu i wytłumaczenia. Zresztą...

gf.jpg

Zbanować, odbanować, kazać się zalogować, potem znów zbanować i wmawiać że nigdy mi nie pozwolili grać. Parodia, tym bardziej że w ciągu tych dwóch tygodni jeszcze kupowałam Coiny.

Na portalu podano wynik ankiety na najgorszego wydawce, niby nic to nie zmieni, ale ja nie gram od bardzo dawna w gry podpięte pod nich i wam radzę to samo. Nawet jeśli mielibyście w tym momencie stracić nie wiadomo jak dobre postacie, po prostu je sprzedajcie. Ja tak zrobiłem z RaiderZ, a cenę i tak ostro zaniżyłem i nie żałuję, miesiąc po sprzedaży ogłoszono, że zamykają grę. Wielu graczy Aion'a i Tery też to czeka, może za miesiąc, może za dwa. Na pewno dłużej jak rok nie wytrzymają pod napływem takiej ilości konkurencyjnych gier jak ESO, Wildstar czy np. EQ Next. A powstanie ich więcej w tym czasie,

Pozdrawiam.

nie polecam grac w zadna gre od GF bo wszystko to shit ktory padnie przez ta frime a support praktycznie nie istnieje i sami nie wiedza co robia do tego sami stwarzaja dodatkowe problemy

Razerka, u mnie też jest parodia, bo po tygodniu jak przelałam im pieniądze ( z konta bankowego, bo z paypala już mi nie pozwolili! więc 20zł opłaty za przelew zagraniczny straciłam) na 100 coinsów do Aion Shop ( dostałam za to bana o_O + natychmiastowy zwrot pieniędzy na paypal. Potem kazali mi przelać pieniądze jeszcze raz, na ich konto bankowe) dostałam w końcu łaskawą odpowiedź, że chociaż pieniądze dostali to mam im jeszcze podać swoje PEŁNE DANE z numerem konta i mojej osobistej karty (dziwne, że passów do konta i pinu do karty nie chcieli). I co jest tu najśmieszniejsze? To, że mam im to albo przesłać faksem (którego najzwyczajniej w świecie nie mam), albo "zrobić screen konta z wszystkimi danymi i umieścić na stronie do hostingu zdjęć, bo zgodnie z ich polityką nie mają prawa otwierać załączników w mailach". To może od razu umieszczę też w internecie mój pesel, numer dowodu osobistego, dane teleadresowe i dopisek "jestem absolutną kretynką, bo raz, że zaufałam GF to jeszcze dodatkowo umieszczam wszystkie moje dane w sieci" No proszę was, komedia... To ma być polityka ochrony danych osobowych?

Straciłam 60 zł, 2 tygodnie na załatwianie sprawy z supportem i zaufanie do GF. Nie mam już zwyczajnie siły się z nimi kłócić, choć nie powiem, czuję się okradziona.

Olej GF graj na NA.

GF to parodia, ponad miesiąc czekałem na itemy z Tera Club...

Zresztą ostatnio zauważyłem że często mam ping powyżej 100, nawet 200 co nie jest normalną sytuacją, także lepiej grać na NA i mieć stabilny ping w okolicach 130 niż nagle bez powodu 190 na EU.

@up

Możesz wrzucić zdjęcie na hosting oferujący albumy zabezpieczone hasłem i podać im direct linka do zdjęcia lub wrzucić na FB zrobić żeby było widziane tylko przez Ciebie i też podać direct linka.