Ciekawe czy mi się uda coś u tych ciemniaków zdziałać żeby odblokowali mi chociaż możliwość założenia nowego konta ....
Wie ktoś może jak obejść bana gf na tere?
Eh już nie wiem co mam robić..... szkoda mi mojej gildii bo stracili jednego z dwóch lancerów (mnie) . Znienawidziłem GF mogliby chociaż mi odblokować możliwość grania nawet od nowa . I wiadomo szkoda mi również konta . Przez nie ostrożność mojego ojca bo na lapku mu tera lagowała zaczął grać u mnie i mam przez to bana i nawet nie mogę zacząć gry od nowa ....

Nie pisz posta pod postem, tylko go edytuj. No i jak ktoś już napisał - przenieście się na amerykańską terę. To chyba najsensowniejsze rozwiązanie. Albo zagraj sam. Przecież tam też możesz poznać fajnych ludzi jak Ci tak bardzo zależy na tej grze. Nie jesteś niestety ani pierwszym, ani ostatnim zrobionym przez GF w... no, w każdym razie poszkodowanym przez nich. I szczerze wątpię, by udało Ci się ich przekonać do zmiany ich decyzji, choć Ci bardzo współczuję (sama bym dostała nerwicy).
Zobaczę jak jutro mi nie odpiszą lub rozpatrzenie mojej sprawy będzie negatywne to chyba się przeniosę na wersję amerykańską.
Ooo. Coś dużo ludzi zaczęło się udzielać w temacie oczerniając GF, oczywiście z bitymi przykładami. Na pozytywne rozpatrzenie sprawy bym nie liczył patrząc na przykład ( wiem, powtórzyłem się
) Razerki. ^^ Przykro mi z powodu konta, ja bana nie dostałem, jednak gdy widzę, co robi ta firma, to śmiech na sali, ludzie.
Zdaje mi się, że ludzie grający w gry od GF to masochiści.
Kolbi, zamierzam zrobić jakiś dobry komiks z porażającą logiką GF a czuję, że ten wątek jeszcze nie raz dostarczy mi materiałów ;D
Ja myślę, że GF zareklamował się na tyle "dobrze", że ludzie próbujący grać w ich gry zdają sobie sprawę z wszelkich utrudnień.
Mam nadzieje że jeszcze kilka osób chociaż sobie poczyta jaką firmą jest GF !!!!
Jak cię tam nie chcą, to olać ich, problemu nie widzę. Możesz jednak pójść do kumpla i od niego założyć konto, tylko zakładając iż on nie gra, w tę grę.
Teraz to już się pogubiłem. GF nie chce graczy, czy gracze GF ?!
Arias dobrze pisze - jeśli Ci zależy, to zrób tak, jak zaproponował.
GF nie chce nie tylko graczy, ale nie chce też ich pieniędzy! ;D Patrz: moje nieszczęsne zakupy w aion shop. Pytanie: czego chce??!
Ja myślę, że każda firma wydający gry ma duuuużooo więcej kasy niż przeciętnie zarabiający nie Polak, ale człowiek, nawet firma ogłaszająca bankructwo nie odchodzi z zerem w rękach, czyż nie ?
@Edit: Zaczyna się robić lekki offtop jak mniemam, jeśli już autor wyjaśnił sprawę to najlepiej będzie go zamknąć. A tak na marginesie: może ktoś będzie chętny stworzyć temat o opiniach na temat różnych firm / wydawców gier. Jeżeli oczywiście takowego nie ma.
Nie zeby mi na tym zależało, ale miło będzie poczytać, co użytkownicy portalu, jak i forum mają do powiedzenia w tej sprawie.
Wiecie to nie działa jak kumpel mi konto założył było to samo co z innymi przy logowaniu na launcherze konto w trybie natychmiastowym dostawało bana.
Najwyraźniej dali mi bana na coś związanego z kompem albo routerem . Może na MAC
Ja już dawno bym ich olał i poszedł do NCSOFT'U, tobie też to radzę
Przed chwilą czytałem newsa na portalu, w którym jest napisane, że gracze składają petycję o odsunięciu GF od TERY forevah. Sądzę, że każdy to czytał.
Do autora tematu: jeśli ta akcja się powiedzie, to jest bardzo duża szansa, że powrócisz do TERY bez większych problemów.
Jednak kiedy to nastąpi ? Czas pokaże.
Olanie i zrobienie nowego konta to NIE JEST ŻADNE rozwiązanie. Weźcie pod uwagę ilość włożonych w nie pieniędzy. Moje konto mam od premiery Aiona, jak jeszcze zacny NCoft się nim zajmował. (RIP Gorgos).
Nie mam zamiaru stracić konta tylko dlatego że niekompetentna firma zajęła się publikacją gry i ma zbyt dużo podwykonawców. Zbanował mnie tzw. "Verify Team" (czyt. auto shlt), zaś support twierdzi że to nie oni zbanowali i nic nie mogą zrobić. Na pewno im tego nie popuszczę. Jest to jawne okradanie klienta, a regulamin skonstruowany jest tak, że jako osoba płacąca praktycznie nie masz żadnych praw do swojego konta i wydanych pieniędzy.
Nie ma takiej opcji żebym im to popuściła, piszę do nich maile co drugi dzień. Nawet jeśli mam pojechać do Karlsruhe - zrobię to, jednak obecnie praca mi na to nie pozwala. Przez 6 lat nie spotkałam się z taką niekompetencją i ignorancją. Nie dostałam odpowiedzi na żadne moje zadane pytanie przez dwa miesiące pisania ticketów i maili. Jest to jedyna firma której życzę bankructwa.
Osobiście nie sądzę, by dało się wygrać z czymś takim jak GF. Jedyne, co mogłoby nas uchronić, to pojawienie się czegoś, co by sprawiło, że GF zwyczajnie wypłukałby się z całych pieniędzy i ogłosił upadłość - innego rozwiązania nie widzę. Mimo wszystko życzę ci powodzenia. I faktycznie, lepiej zamknąć ten temat, sam już zaczynam offtopować
@Razerka: Aż szkoda takiej postaci, która była w top 1. ;/ Musiało to być zaraz po wystartowaniu serwerów Eu ( patrząc na 42 lv ).
Pamiętam jak na NA otworzyli nowy serwer to po tygodniu byłem najlepszym Handicrafterem. Jednak to nie był jakiś tam GF, tylko NCSoft i dlatego moja postać jak i konto tak dzielnie się trzymają ( pomimo kilkumiesięcznej przerwy ). ^^
Jedyne co można zrobić, to modlić się, że GF straci prawa do "lepszych" gier typu Aion i TERA.
@UP: Popieram
ANet zablokowała mi konto, bo od kolegi dostałem ecto. Nie miał miejsca w banku. Po chwili mu je oddałem. I co? Kilka dni później widzę okienko z banem, bo rzekomo zakupiłem golda.
ANet może nie GF, ale też mi odpisali, że decyzja jest ostateczna i niepodważalna. Pisałem, pisałem, pisałem, tłumaczyłem, prosiłem żeby sprawdzili logi bla, bla, bla, wcisnęli mi kit że to przez buga i zdejmują bana.
Wiem, że to nie ten sam problem, ale pisz, pisz, pisz i tłumacz, że nie miałeś żadnych korzyści z tego. Po prostu grały 2 różne osoby.
Ale to GF, więc...
Co najśmieszniejsze, punkt 9.3 na podstawie którego zbanowali mnie po raz drugi:
9.3 Jeśli użytkownik został zablokowany lub wykluczony, nie może się ponownie zalogować bez uprzedniej zgody firmy Gameforge. Nie przysługuje mu roszczenie o anulowanie blokady, wykluczenia, zakazu wirtualnego przebywania ani pozostałych środków dyscyplinarnych.
Gdzie dwa tygodnie przed tym wysłali mi maila "Please log in and have fun in AIon" a teraz obracanie kota ogonem że nie wyrazili wcale zgody i JA jako płacący klient nie mam prawa do niczego. Parodia i jawne oszustwo. Tylko nie wiem jaki mają w tym interes.
Ciekawostka:
Punkt 9.3 został dodany do regulaminu Gameforge około dwóch lat temu. Wcześniej nie miał miejsca.