Wiedźmin 2 i Arcania: A Gothic Tale

W tym roku mają wyjść kontynuacje tych gier... Na którą czekacie? Co chcielibyście, by było lepszego i co by zostało zmienione? Co sądzicie o poprzednich wersjach?

Ja do Wiedźmina mam mieszane uczucia... Z jednej strony dobra gra, ale wydaje mi się, że troszeczkę brakuje "tego czegoś". Gothic, nie grałem we wszystkie 3 części, ale grało się miło. A jakie Wy macie opinie?

W Wiedzmina nie grałem (wiem wstyd), ale jakoś mnie nie ciągnie do tej gry.

Natomiast Gothic.. grałem w 2/3 części.

Gothic 1- gra wspaniała pod względem fabuły, najlepsza jaka może być, według mnie oczywiście.

Gothic 2- Kontynuacja cz.1, troszkę gorsza, ale nie wiele.

Gothic 3- nie grałem i chyba nie będę. Cały wątek został zatracony itp itd.

Więc jeśli recenzje będą dobre co do gothica 4, to na pewno zagram :]

Gothic 3- nie grałem i chyba nie będę. Cały wątek został zatracony itp itd.

Z tego, co grałem głównym wątkiem było zabicie Xardasa i odnalezienie Ognistych Pucharów. Na długo ta gra mnie nie wciąga, ale na początek jest ciekawa. Później zaczęło mi się nudzi...

Z tym się zgodzę, że został wątek zatracony.

Ja czekam na Wiedźminka , jesli będzie równie dobry jak pierwszy to już mnie zadowoli . Co do Arcania : a gothic tales , nie czekam dla mnie Gothic 4 już wyszedł ( Risen ) . Po tym co czytałem na necie o G4 dziekuje bardzo ale zrobienie z ghotica h'n's i uproszczenie tej gry żeby noobki tez oograły to zabójstwo serii .

Ja też w Wiedźmina za dużo nie poszpilałem...

A gothica na pewno nie kupie :D

Ot dlatego że dla mnie gameplay z tego wygląda jak w tanim mmo.

zobaczcie walke :)

a to

Z tego, co grałem głównym wątkiem było zabicie Xardasa i odnalezienie Ognistych Pucharów. Na długo ta gra mnie nie wciąga, ale na początek jest ciekawa. Później zaczęło mi się nudzi...Z tym się zgodzę, że został wątek zatracony.

Głównym wątkiem było zdobycie artefaktów adanosa, i wybranie jednej z dróg:

Adanosa

Innosa

Beliara

w 1 wypadku nie wiem dokładnie, ale chyba trzebabyło te artefakty zniszczyć.

w 2 odbić myrtane i nawiązać kontakt z Innosem

w 3 nawiązać kontakt z beliarem i buntowników wyciachać.

O zabijaniu Xardasa nie słyszałem :D

A ogniste puchary to poboczne zadanie, by przywrócić magie runiczną paladynom.

Ja na 100% kupie Gothica, poniewaz jestem fanem tej serii. Przeszedlem wszystkie poprzednie czesci. Najlepiej wspominam I i II. Co do wiedzmina, to sadze, ze tez bedzie warto zainwestowac pare groszy w ta gre, poniewaz jest tam wspanialy klimat.

Co do Arcania : a gothic tales , nie czekam dla mnie Gothic 4 już wyszedł ( Risen )

Dla mnie Risen jest jakiś dziwny. 2 Ludków wkrada się na statek po czym są świadkami bitwy jakiegoś potworka z Uber kozakiem. Wpadają na wyspę i bez żadnego konkretnego celu stara się uratować wyspę przed zniszczeniem (czy coś w tym stylu). Jak dla mnie fabuła oklepana, ale pograć można.

Ja na 100% kupie Gothica, poniewaz jestem fanem tej serii. Przeszedlem wszystkie poprzednie czesci. Najlepiej wspominam I i II. Co do wiedzmina, to sadze, ze tez bedzie warto zainwestowac pare groszy w ta gre, poniewaz jest tam wspanialy klimat.

Jesteś fanem serii, a wiesz że Piranie już tego nie robią? :P

Tylko wydawca (jołdrewno) jest taki sam.

Dla mnie Gothic skonczyl sie na 2 czesci. Sam dodatek do G2 byl mizerny. A G3 byl dla mnie gra robiona na sile. Jest nudny, idiotyczny i na maxa smieszny. To pewno przez to ze robil juz go ktos inny. Najnowsza odslona tej serii to dla mnie odgrzewany kotlet... narazie slyszalem zachwalania graficzne.. super, bo w ogole mnie to nie jara.

A na Wiedzmina czekam z wielkimi nadziejami. Sporo juz sie naczytalem na jego temat i bardzo mnie sie podobaja rozwiazania ktore beda w 2 czesci. Jedynka byla dla mnie RPGiem o ktorych juz dawno zapomnialem(nawet podchodzacy pod G1). Dla mnie o niebo lepszy niz pasztet zwany Dragon Age.

Ja też w Wiedźmina za dużo nie poszpilałem...A gothica na pewno nie kupie Ot dlatego że dla mnie gameplay z tego wygląda jak w tanim mmo.zobaczcie walke a to

Ta walka wygląda jak żywcem ściągnięta z innych gier.

To nie jest styl walki z gothica. Co do ognistych pucharów, to u mnie jest zaznaczone jako cel główny(tak mi się wydaje, dawno nie grałem) ... A Xardasa, to dokładniej miałem znaleźć. :P

Zabicie Xardasa było ważnym wątkiem fabularnym, jego zabicie oznaczało drogę Beliara, a pomoc to Adanosa(chociaż tego nie jestem pewien, bo trochę czasu już minęło od mojego spotkania z gothic).

@topic Gothic 4 fail, a z wiedźminem nawet się nie zapoznałem.

Zabicie Xardasa było ważnym wątkiem fabularnym, jego zabicie oznaczało drogę Beliara, a pomoc to Adanosa(chociaż tego nie jestem pewien, bo trochę czasu już minęło od mojego spotkania z gothic).@topic Gothic 4 fail, a z wiedźminem nawet się nie zapoznałem.

Ojjj Wiedzmin zjada G3.... w kazdym stopniu :)

Dla mnie smiechowe jest to ze gra sie ciagle ta sama postacia... i ciagle na poczatku gry jest wielka ciota :D. A wymyslanie nowych klimatow(typu "jak stracil swoja potege") jest smieszne :D. Najlepszym przykladem jest dodatek do G3... Wielkie zmartwychwstanie i pierwszy text "gdzie jest moj ekwipunek?" Odpowiedz "ukradli" HAHAHAHA :D

Gothic jest dla mnie smieszny i zawsze takim pozostanie. Ja wiem, ze gusta sa rozne, wiec nie bede wrzucal na te gre, ale wiedziec musicie, ze gdy widze Gothica, to momentalnie zbiera mi sie na wymioty.

Wiedzmin? Pierwsza czesc to najlepsze cRPG ostatnich lat. Jest blizszy Tormentowi i Baldurowi, niz taki Dragon Age (Swoja droga, ta gra nie jest az taka slaba. ) Dlatego czekam na kontynuacje i jesli bedzie tak dobra jak czesc pierwsza, to zostane w pelni usatysfakcjonowany.

Gothic jest dla mnie smieszny i zawsze takim pozostanie. Ja wiem, ze gusta sa rozne, wiec nie bede wrzucal na te gre, ale wiedziec musicie, ze gdy widze Gothica, to momentalnie zbiera mi sie na wymioty. Wiedzmin? Pierwsza czesc to najlepsze cRPG ostatnich lat. Jest blizszy Tormentowi i Baldurowi, niz taki Dragon Age (Swoja droga, ta gra nie jest az taka slaba. . Dlatego czekam na kontynuacje i jesli bedzie tak dobra jak czesc pierwsza, to zostane w pelni usatysfakcjonowany.

Nie no Gothic 1 byl ciekawa produkcja. Mi sie bardzo podobala. To byl chyba pierwszy RPG gdzie swiat zyl wlasnym zyciem, A historia byla przemyslana i wciagajaca. G2 juz nie byl tak dobry... ale byl w miare ok. No ale fakt G3 to jest shit jakich malo.

Co do Dragon Age... u mnie to byl tytul na raz... i NIGDY WIECEJ :D

Ja czekam na obie te gry. Gothic jak już ktoś wspomniał zakończył się na drugiej części. Trzecia część tej gry jak i dodatek to jedno wielkie g*wno. A wiedźmin...cóż gra cud miód, po prostu boskie ^^

To można powiedzieć, że każda następna część Gothica była gorsza, kończąc na trójce. Mi najbardziej spodobało się to, że w Wiedźminie nie było 100 rożnych zaklęć. Tylko 4 podstawowe do nauki, a w Gothicu, to było czarów trochę...

Ja i tak z reguły używałem max 3 ^^ oby kochany gothik był na przyzwoitym poziomie.

Ja czekam bardziej na bezimiennego niż na białego wilka choć byłem rozczarowany trochę Gothic3. To już nie to samo.

Ja czekam bardziej na bezimiennego niż na białego wilka choć byłem rozczarowany trochę Gothic3. To już nie to samo.

To sobie poczekasz do końca świata.

Jak byś troche poczytał to byś się dowiedział że w G4 nie będzie bezimiennego.

A ty pewnie przekręcasz to co czytałeś. Oczywiście wiem że nie będzie się grało Bezim, ale w grze będzie chyba jako król.

http://arcania.gram.pl/articles.php?article_id=4

Proszę bardzo i kto tutaj nie czyta. :)