Wiedźmin 3: Dziki Gon CGI trailer

To można śmiało powiedzieć ze POLSKI dubbing jest zdecydowanie lepszy... szkoda że nie widać takiego wykonania w większej ilości.

1175039_10151616569749331_2038466937_n.jpg

Mam dylemat, czy dubbing PL... *.*

mhmmm Tywin Lannister w Wiedźminie... kurde... przejdę po Polskiemu i Angielskiemu.

Mam nadzieję że będzie dobra optymalizacja bo w W2 była masakra.

Drewniany komputer to nie wina optymalizacji.

Polski dubbing jest po prostu genialny. Nawet jak czytałem książkę to jako głos Geralta podkładałem sobie głos Żebrowskiego.

Dziwi mnie, że jeszcze nie wydano porządnego filmu. Potrafiliśmy robił już filmy w 3D (1920 Bitwa Warszawska) i wyszło to nieźle to czemu by się nie zainteresować filmem, który jak by się udał miałby sukces na całym świecie?

Zestawienie slowa "dobry" z tytulem filmu "Bitwa Warszawska", to tak, jak polaczyc "wykwintne danie" z "McDonald's". Ostatnio tez zauwazylem, ze na forum pojawila sie pewna moda, aby przy okazji dyskusji o optymalizacji naskakiwac, ze skoro gra zle dziala, to jest to tylko i wylacznie wina "drewnianego" sprzetu. A gowno prawda, nie zgadzam sie z tym, bo zlej optymalizacji juz wielokrotnie uswiadczylismy. Przyklad? GTAIV, bo ta gra, kiedy wychodzila na PC, bedc jednoczesnie portem z konsoli, byla fatalnie przystosowana do tamtych czasow. I mowie tutaj o pierwszej wersji, ktora trafila na polki sklepowe, a nie o tej pozniejszej, juz patchowanej (choc i tak nadal slabo zoptymalizowanej). I nie patrzcie na GTA z pespektywy dzisiejszego sprzetu, a wlasnie tamtych maszynek, na ktorych sie wtedy gralo. Inny przyklad? Jak juz przy wiedzminie jestesmy, to warto wspomniec o jego pierwszje czesci i tak samo jak w przypadku GTA - mam na mysli te pierwotna wersje, ktora trafila na polki sklepowe, a nie pozniejsza juz rozszerzona edycje. Nie wiem czy pamietacie, nie wiem czy wtedy w to graliscie, ale takie lokacje potrafily wczytywac sie dlugie minuty na PCtach, ktore wtedy uchodzily za calkiem mocne i ktore radzily sobie z lepiej wygladajacymi produkcjami. Wiedzmin 2 moim zdaniem jednak byl gra dobrze zoptymalizowana, szcegolnie biorac pod uwage to, jak gra sie prezentowala. Do tego mozliwosc modyfikacji opcji graficznych dawala ogromne mozlwosci dostosowania grafiki do mozliwosci naszej maszyny, wiec problemow nie bylo.

Mi polski "dabing" nawet sie podoba, ale daleki jestem od zachwytow, slyszalo sie lepsze rzeczy, choc mowie - jest dobrze. Napewno lepiej niz wersja angielska, ktora wydala mi sie troche drewniana, malo plynna i swobodna.

Zestawienie slowa "dobry" z tytulem filmu "Bitwa Warszawska", to tak, jak polaczyc "wykwintne danie" z "McDonald's".

Nie powiedziałem, że ten film jest dobry, tylko, że nieźle wyszły efekty w 3D, czyli dałoby się to zrobić i w Wiedźminie. Co w połączeniu ze światem Wiedźmina dałoby niezłe efekty.

Co do optymalizacji - to tak GTA może i miało złą, wiadomo, będą gry, które naprawdę mają ją słabą. Ale jak ktoś próbował pewnie na jakims GF 9600GT odpalać W2 na ultra to powodzenia mu życzę. Potem i tak zwali na optymalizację.

Bitwa Warszawska była nawet nawet ale zawiodła "elita" polskich "aktorów" i nie najlepsze wykonanie. Za mało tej wojny pokazanej. Głównie skupili się na wątku miłosnym.

Z nowym filmem o Wiedźminie może być problem. Ogólnie teraz polska filmoteka skupia się głównie na komediach, które i tak im bardzo słabo wychodzą. Gdyby się wzięli za Wiedźmina to by to pewnie spaprali. Poza tym pewnie by walnęli na stanowisko Geralta jakiegoś Adamczyka czy Bóg wie kogo by tylko mógł zarobić.

Jeżeli już ktoś miałby brać się za Wiedźmina to może jakaś ekipa z ameryki, która zna się na kręceniu filmów w takich światach jak ten stworzony przez Sapkowskiego.

Dzz nie oceniajmy dubbingu po jednej scenie. Na pewno panowie z Cd Projekt znów się postarają i dadzą tak klimatyczne dialogi jak w 1.

Bitwa Warszawska była nawet nawet ale zawiodła "elita" polskich "aktorów" i nie najlepsze wykonanie. Za mało tej wojny pokazanej. Głównie skupili się na wątku miłosnym.Z nowym filmem o Wiedźminie może być problem. Ogólnie teraz polska filmoteka skupia się głównie na komediach, które i tak im bardzo słabo wychodzą. Gdyby się wzięli za Wiedźmina to by to pewnie spaprali. Poza tym pewnie by walnęli na stanowisko Geralta jakiegoś Adamczyka czy Bóg wie kogo by tylko mógł zarobić.Jeżeli już ktoś miałby brać się za Wiedźmina to może jakaś ekipa z ameryki, która zna się na kręceniu filmów w takich światach jak ten stworzony przez Sapkowskiego.

Oby tylko nikt z ameryki, to jest nasze, co nasze się nie oddaje. Poza tym amerykanie mają trochę inne pojęcie fantastyki niż my, z powodu naszych korzeni. Co do polskiej filmoteki - niestety, taka moda. Lepiej zrobić durnowatą, tanią, komedię. Wyreklamować ją do potęgi, zarobić krocie, w kinie oglądający się pośmieją (albo nie) i każdy jest zadowolony.

Nie powiedziałem, że ten film jest dobry, tylko, że nieźle wyszły efekty w 3D, czyli dałoby się to zrobić i w Wiedźminie. Co w połączeniu ze światem Wiedźmina dałoby niezłe efekty.

Film w 3D i Wiedzmin? Prosze, tylko nie to, toc to zwyle efekciarstwo. Teraz ta wytezam umysl, staram sie przypomniec sobie jakis dobry film, ktory zostal zrealizowany w tej technologii i jakos nic nie przychodzi mi do glowy. 3D wcale nie sprzyja immersji, a nawet potrafi ja zaburzyc. Wiedzmin wcale nie potrzebuje dobrych efektow specjalnych i widowiskowosci, animacja moze byc nawet poklatkowa, taka rwana, byle oddac klimat i tresc.

EDIT:

Dzz nie oceniajmy dubbingu po jednej scenie. Na pewno panowie z Cd Projekt znów się postarają i dadzą tak klimatyczne dialogi jak w 1.

Oceniam na podstawie 2 czesci, w ktore gralem. Dabing jest bardzo dobry, to jest fakt, ktoremu nie jestem w stanie zaprzeczyc, ale jednoczesnie stwierdzam, ze nie jest tez znakomicie, bo kilka wpadek (chocby Saskia) sie trafilo. W ogole cala jej postac, patrzac na nia z perspektywy tych pompatycznych przemowien, byla przeslodzona i pasujaca bardziej do zachodniego stylu gier cRPG.

Wiedzmin wcale nie potrzebuje dobrych efektow specjalnych i widowiskowosci, animacja moze byc nawet poklatkowa, taka rwana, byle oddac klimat i tresc.

Takie coś już masz - serial. Każdy narzeka na fatalne efekty specjalne. Poza tym takie "efekciarstwo" fajnie by wyszło w tym świecie. Ale co kto woli i jak kto uważa. Mi osobiście by to nie przeszkadzało.

@Edit:

Przepraszam, nie każdy narzeka, większość. :)

Z serialem i pelnometrazowym filmem Wiedzmina jest jednak inny problem i nie jest on zwiazany tylko z samymi efektami (choc z nimi rowniez). Jesli w Wiedzminie bylo cos dobrego, to chyba pochwalic nalezy gre aktorska, bo kilku z naszych artystow pokazalo sie z dobrej strony.

Karolak/Karulak (ten ze szparą w zębach) jako Geralt................................................................... PADŁEM. Lepiej, żeby nikt w PL nie podjął się jednak próby ponownego kręcenia. Bo może wyjść gorzej, niż było. Za ten film powinni kogoś wsadzić, natomiast serial nie był aż tak zły.

Problem z nowym filmem jest taki, że nie miałby kto w nim tak naprawdę zagrać, jeśli brać pod uwagę polskich "aktorów". Za to gdyby realizowało go jakieś zagraniczne studio, brakłoby tego czegoś, co jest charakterystyczne dla Wiedźmina. Moim zdaniem najlepszym, z punktu widzenia fanów, rozwiązaniem byłoby nagranie filmu z wykorzystaniem zagranicznych aktorów i... podłożenie polskiego dubbingu. Karkołomne i kosztowe, ale żadna inna opcja, moim zdaniem, nie wchodzi w grę.

Drewniany komputer to nie wina optymalizacji.

Nie mówię że mam za***isty komputer z NASA ale BF3 spokojnie na medium/high przy 40fps chodzi. Wiesiek 2 na low jakieś 30fps na medium~20fps ale oczywiście niektórzy wiedzą lepiej.

Nie mówię że mam za***isty komputer z NASA ale BF3 spokojnie na medium/high przy 40fps chodzi. Wiesiek 2 na low jakieś 30fps na medium~20fps ale oczywiście niektórzy wiedzą lepiej.

Jak grałem w BF3 ledwo dźwigałem go na medium, w Wieśka jakoś dałem radę grać na medium z cieniami na low bez żadnych ścinek. Ale oczywiście niektórzy wiedzą lepiej.

Wiedzmin 1 urzekł mnie ale 2 sprawiło że rzygałem tym kolorowy świat który nie pasował do wiedzmina nie dziwie się że sapkowski uciekł od nich :0. A wiedzmina 3 chętnie spiracę ze względu na reda i widzmina 2

Up- Chwal się dalej , że jesteś kretynem. Na prawdę. Osobiście w nowym Wieśku najbardziej czekam na otwarty świat. Może nareszcie skoczy przez coś wyższego niż płotek.

Up- Chwal się dalej , że jesteś kretynem. Na prawdę. Osobiście w nowym Wieśku najbardziej czekam na otwarty świat. Może nareszcie skoczy przez coś wyższego niż płotek.

Chwila obrażasz mnie za moje poglądy? Słuchaj wiem że wiedźmin 3 będzie o wiele lepszy od 2 nie sądze że od 1 bo jej klimat jest nie do pobicia. Poza tym w3 ma + za otwarty swiat ale zobaczymy ja osobiście do tej części podchodzę z gigantycznym dystansem.

Chwal się głupio, że będziesz piracił. Przez takich debili studio zbierze mniejsze zarobki co idzie w parze z tym, że gra się będzie słabiej rozwijała po wydanie (patche, DLC itd.).

warn_ico.png
Obraza innego usera. - Dzz'
Chwal się głupio, że będziesz piracił. Przez takich debili studio zbierze mniejsze zarobki co idzie w parze z tym, że gra się będzie słabiej rozwijała po wydanie (patche, DLC itd.).

Zapłaciłem za obie części wiedźmina więc mam prawo mówić co sądzę o tej serio :0 widać że mam doczynienia z fanboyami którzy będą bronić tego za wszelką cenę bez konkretnych argumentów.