Wiedźmin 3 Dziki Gon - temat ogólny

Lepiej niech się ktoś pochwali kto pociągnie tą grę.. Bo gra ma mieć koszmarnie wysokie wymagania ( Mój złom odpada )Jednak zamiast wymiany PC, chyba warto zainwestować w konsolę ósmej generacji.

Z tego co wiem wymagania nie mają być tylko trochę większe od tych z dwójki. Ale mogę się mylić.

Z tego co wiem wymagania nie mają być tylko trochę większe od tych z dwójki. Ale mogę się mylić.

Aby zagrać na ultra, trzeba będzie mieć pewnie minimum gtx 780, ja tam na początek przyszłego roku szykuję się na upgrade grafiki, bo procek jest ok, i7 3770k. Grafikę mam niestety AMD radeona 7970 GHZ od Gigabyte, moc jest, ale w grach teraz wyraźnie Nvidie są faworyzowane. Pewnie jakieś 880, albo 880ti kupię.

Co do filmiku, polecam pobrać bezpośrednia (z opisu na yt), bez tej dupiatej kompresji YT, o wiele lepsze wrażenia. Z tego co czytałem, to gameplay był kręcony na X1

http://uk.ign.com/events/gamescom

O 15 dla IGN gameplay z Wieśka 3.

Ponoć ludzie chwalą nasz kraj za to, że mamy najlepszy Voice Acting do gier, a dodatkowo Niemcy mówią, że WIedźmin to jeden z tych RPG, który nie zapomniał co to jest RPG.

Mówisz o minimalnych? Moim zdaniem grubo się mylisz.

Mnie zastanawia dlaczego gra jest cały czas prezentowana po angielsku, chyba nie widziałem po polsku niczego.

Materiały są po angielsku bo teraz wszystko kręciło się się w ogół gamescomu i ciężko aby tam dla zagranicznej społeczność prezentowali wszystko po polsku.

Bo odbiorcą nie jest tylko Polska a duża część naszego globu? Czy trzeba zawracać głowę CDP by ten nikły % ludzi, którzy nie kumają angielskiego otrzymał materiał w polskiej wersji językowej? Potrzebne to? Nie. Niech się skupiają na doszlifowaniu produktu.

Dwójka jest wspaniale zoptymalizowana i nie wydaje mi się żeby z trójką miało być inaczej. Wymagania na pewno będą wyższe niż w dwójce, ale bez przesady. Po za tym gra z taką grafiką nawet na minimalnych wygląda bardzo dobrze, tak przynajmniej było z drugą częścią. Wiadomo już coś konkretnie na temat wymagań jakie będzie miała gra?

Dwójka wspaniale zoptymalizowana? Może po 2-3GB patchów dopiero, bo na samym początku była tragedia.

Jeśli myślę o wymaganiach minimalnych to wydaje mi się coś takiego: 4 rdzeniowy procesor taktowany ~3.0Ghz + 6GB GB DDR3 + GF460 lub 480 GTX albo nawet 560 Ti

Nie zdziwię się jeśli będą jeszcze większe.

Grałem w dwójkę jak jeszcze miałem laptopa ze zintegrowaną kartą Intel HD Graphics 64MB, więc to jest wspaniała optymalizacja. Gra z taką grafiką nie powinna w ogóle się włączyć na czymś takim.

Tu niby jakieś wymagania są:

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=3443&game=The%20Witcher%20III

warn_ico.png
Warn za Double Post. - Might
Tu niby jakieś wymagania są:http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=3443&game=The%20Witcher%20III

Nie są to prawdziwe wymagania systemowe. Ktoś po prostu sobie wypisał przybliżone wymagania gry, tak jak ja to zrobiłem post wyżej.

Do czasu aż CD Project Red nie poda wymagań będziemy żyć w niepewności i gdybać jakie te wymagania mogą być.

Uważaj bo możesz też zarobić warna za double posta :P

Filmik boski, czekam. W1 kocham, ale W2 był dla mnie niewypałem. Nie chodzi mi o polityczny klimat, a nie słowiański, ale mapy były tam klaustrofobiczne. I w ogóle jakaś taka krótka była. Brakowało jej rozmachu pierwszego Wieśka.

Po polsku był trailer, w dubbingu nic się nie zmieniło, więc nie ma co płakać. Będzie bliżej premiery, to będą filmiki z innymi dubbingami. Wiedźmin to jedyna gra w której nie wyobrażam sobie grania po angielsku (no może zazdroszczę im "Tywina" jako Cesarza). Głosy są świetnie dobrane, zapadają w pamięć (Tomasz Marzecki: intro, Xardas z G1; Jacek Rozenek jako Geralt z Rivii; Agnieszka Kunikowska jako Triss Merigold (tego głosu to nigdy nie zapomnę, działa na nerwy jak lek)).

Pomyśleć, że wszystko zaczęło się od silnika BioWare, a teraz robią artykuły "The Witcher 3 versus Dragon Age: Inquisition".

Dragon Age: Inquisition wypada marnie przy Wiedźminie 3.

Jak zobaczyłem na trailerze plastikową kobietę podczas E3 to się po prostu śmiałem.

Chociaż każda gra ma swoich fanów.

Porównanie obu gier jak dla mnie nie ma sensu.

W Wiedzminie 3 nie wiem czy to zauważyliście ale brakuje mi odbicia ognia w wodzie. Nie ma go chyba, albo jest jakaś nijaka plama.

Dragon Age: Inquisition wypada marnie przy Wiedźminie 3.Jak zobaczyłem na trailerze plastikową kobietę podczas E3 to się po prostu śmiałem.Chociaż każda gra ma swoich fanów.Porównanie obu gier jak dla mnie nie ma sensu.W Wiedzminie 3 nie wiem czy to zauważyliście ale brakuje mi odbicia ognia w wodzie. Nie ma go chyba, albo jest jakaś nijaka plama.

Jeszcze przeszło pół roku. Mają czas na poprawienie wszystkiego.

Gameplay świetny jak zwykle. Uwielbiam całą sagę Wiedźmina czy to gra czy książka więc w tą część pewnie też będę się zagrywał. A grafika nie jest dla mnie aż tak ważna jak klimat i fabuła.

Czy tylko ja jestem oburzony tym, że wiedźmin zamiast po "polskiemu" mówi po angielskiemu.
To tak jakby pod Metro podłożyć polski, zupełnie inna gra :<

Angole powinni mieć napisy tak jak to my mamy w większości ich gier.

Polskie studio stara się zrobić grę na światową skale, więc tu się nie dziwie.

Mówisz o tym by postacie mówiły cały czas po polsku i dodatkowo obcokrajowcy mieli tylko napisy? Takie coś nie przejdzie nigdy.

Rosjanie i ich Metro i Stalkery to co innego.

Witam!

Nie wiem czy byl taki temat, czy nie, ale dla was specjalnie go stworze :P

Jest odliczanie kolekcjonerek i z tego co wiem 9000 jest wystawionych, a jakies 500 zostalo bo odliczanie normalnie na stronie jest.

Ja swoją zamówiłem w 2 egzemplażach.

Może i kit z tym odliczaniem, a może nie, ale lepiej się zabezpieczyć.

• gra
  • metalowe pudełko na grę (tzw. steelbook)
  • książka Świat Wiedźmina - Kompendium
  • mapa świata gry
  • soundtrack
  • zestaw naklejek
  • mierząca 26 cm figurka walczącego z gryfem Geralta
  • wiedźmiński medialion
  • artbook

To wchodzi w skład kolekcjonerki :)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xy9Inr3olG8

a tutaj nowy filmik z gry -

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WxrnGjUNDoc