Wiedźmin 3 - Wrażenia z gry

Gra bardzo fajna, osobiście nie przepadam z tymi klimatami jednak wspieram polską produkcję !

Kurde no genialna robota z tym patchem. Szczególnie jeżeli chodzi o zasięg wyświetlania roślinności. Miałem na niskie, bo zżerało FPS na średnim, a teraz mam na wysokie i FPS nie drgnie! Świetna robota. Ta opcja działa teraz na uber tak jak działa na średnim przed patchem. No genialna robota po prostu, tylko tego ustawienia mi brakowało do ideału, bo na niskim widać za bardzo było doczytywanie terenu.

Od jakiegos czasu z dobre 2 lata do każdej gry zasiadałem raptem na 1/2h i mi sie nudziło, stwierdzilem ze chyba nawet wyroslem z gier bo wszystkie "super produkcje" mnie juz poprostu nie bawia. Okazalo sie jednak ze bylem w ogromnym blędzie bo nowy Wiedzmin zassał mnie tak mocno ze odpalajac gre o 18 skonczylem o 5 nad ranem jak juz bylo jasno. a nastepnego dnia wstalem po kilku godzinach by znow wrocić do tego świata. Gdyby nie praca i uczelnia przegrzał bym chyba caly sprzęt w swoim lapku.

Dla każdego fana serii począwszy od wszystkich książek Sapkowskiego o Geralcie i wszystkich cześci gier tytuł jest wybitny, az chce przeczytać sie cala serie jeszcze raz by wrócić do tego zepsutego świata bez heroicznych bohaterow poprostu przepelnionego ludzkim syfem i zepsuciem.

Jesli chodzi o CDP to gdyby nie błąd z jedną niedzialająca płytą w moim egzemplarzu to chwalil bym i stawial za wzór. w tak krotkim czasie wprowadzic odrazu patche optymalizujące to naprawde dbałość o własny produkt. Nie ma co załować żadnej złotówki dla naszego Polskiego Studia

Sapkowski też napisał bodajże w sumie 9 książek o Geralcie, z czego 4 zbiory opowiadań, a tu po 13 latach nowa (10) książka (2013). WOW. Czyż to nie czysty biznes? I druga sprawa - no właśnie mnie nic nie boli. Fajnie, że pokazaliśmy coś na świecie i polska może być z tego dumna. Jednak póki co, to wygląda tak jakby Polska nie miała nic innego do pokazania jak TYLKO Geralta.Osobiście chciałbym zobaczyć innych bohaterów. Jakub Wędrowycz bimbrownik, inkwizytor amator na pewno gra z przymrużeniem oka wyszłaby dobrze, a też pokazuje typową polskę. Achaja mimo, że nie pokazuje polski to jednak jest to saga polskiego pisarza i bohaterowie... ich zachowanie i charaktery - typowo polskie. Nasz polski Inkwizytor Mordimmer - znów mamy polskę. A sorry tego nie zrobią, bo kościół narobiłby im koło 4 liter. Co to za świat w którym Jezus zszedł z krzyża i ukarał swoich wrogów...Mamy ciekawe tytuły i nie uważam, żeby nie pasowały i nie widzę powodu dla którego nie miałyby się przyjąć na świecie. O ile robiliby to ludzie z głową.No i najważniejsze - mniejszy hype i każdy byłby zadowolony. A jak wchodzę na fb pierwsze co widze - Geralt, w telewizji Geralt, sklep internetowy - zgadniecie? To już mi się serio niedobrze robi.

Czyli widzisz są jeszcze inni bohaterowie, może i na nich przyjdzie czas :) Zawsze możesz napisać maila do CDP, a może Ci się uda, przeczytają i pomyślą nad tym :D Ale to też nie nastąpi szybko, bo kolejna premiera jaką mają w planach to chyba Cyberpunk 2077 o ile się nie mylę. Co do kwestii z kościołem to się zgadzam w 100% Mnie też to boli że kościół wpierdziela się ze swoim mafijnym nosem wszędzie (zwłaszcza w medycynę, która jest hamowana przez nich niemiłosiernie) ale co zrobisz, jak ludzie sobie ubzdurali że religia rzecz święta i każda próba przedstawienia bohaterów biblijnych "inaczej" jest zła. Kiedyś w internecie widzałem/słyszałem takie zdanie "Przeminęła wiara w zeusa, przeminie i w jezusa"

Napisał bym jeszcze co myślę w ogóle o samej istocie biblii ale nie chce rozpoczynać shitstormu bo nie po to jest ten temat.

Odświeże, tylko w celu zapytania. Jak w wieśku użyć opcji szybka podróż będąc na łodzi ?

Otwórz mapę i wybierz jeden z portów (tylko do nich można się przenosić z łodzi).

2jJAyCO.png

No, Panie i Panowie! Jak wrażenia? Jestem po pierwszej godzince gry. Jest kilka błędów graficznych, ale szybki to pewnie naprawią. Optymalizacja jeszcze trochę kwiczy, na co dowodzą nagłe dropy FPSów z nie wiadomo jakiej paki. Sterowanie niestety jest typowo pisane pod konsole, ale można to przeboleć. Nie zwracając uwagi na te aspekty, gra jest NIESAMOWITA. Ten klimat, żyjący świat, pełen open world.. grałem z gębą otwartą tak szeroko, że ścierałem kurz z podłogi. Już wiem, że to będzie moja gra roku, na równi z GTA V wydanym na PC. Co do mojej specyfikacji, gram na i5 4690, GTX970 i 8GB RAM. Po wyłączeniu HairWorks, przejścia z HBAO+ na SSAO, gra działa w przedziale 45-60fps.

A jak Wasze wrażenia po premierze? :)