Przez wiele lat lubiłem pogrywać w pierwszą część Wiedźmina, ale ostatnio zdechła mi płytka i wymieniałem dysk, to zakupiłem go na Steamie na promocji świątecznej. Problem leży w tym, że po uruchomieniu gry jest czarny ekran, kursor z gry i po kilku sekundach wyskakuje okienko, że program przestał działać. Próbowałem zmieniać zgodność oraz instalowałem różne wersje programu Visual C.
Wiedźmin - steam nie uruchamia się
Pamiętaj, aby zagrać na steamowa wersji pobierz ze Steama. Steam podczas instalacji sam doinstaluje biblioteki.
Możesz spróbować też założyć konto na gog.com i synchronizowac gry że steam. Wtedy wiedźmina będziesz miał bez dmr dodatkowo :D.
Może, któraś wersja podziała.
Pamiętaj, aby zagrać na steamowa wersji pobierz ze Steama. Steam podczas instalacji sam doinstaluje biblioteki. Możesz spróbować też założyć konto na gog.com i synchronizowac gry że steam. Wtedy wiedźmina będziesz miał bez dmr dodatkowo :D. Może, któraś wersja podziała.
Nawet gdybym chciał to bym nie zagrał non-steam, bo padła mi płytka, a niedawno wymieniałem dysk, więc wszystkie dane poszły do piachu. Steam pobrał też Visual C, ale zupełnie nic to nie dało.
Sciagnij osobno biblioteki dx9c bodajze o ile mnei pamiec nie myli Mailem to samo keidys mi pomoglo.
Sciagnij osobno biblioteki dx9c bodajze o ile mnei pamiec nie myli Mailem to samo keidys mi pomoglo.
Bez zmian
hmm a sprobuj podlaczyc klucz do goga moze sie uda .
hmm a sprobuj podlaczyc klucz do goga moze sie uda .
ahahahahahahahahaha - co za typ XDDDDD Zasilacz od razu niech w kompie wymieni, bo to pewnie od tego XDD #elektroda
Bez zmian
Spróbuj sprawdzić spójność plików gry.
Biblioteka --> PPM na Wiedźmina --> Właściwości --> Pliki lokalne --> Sprawdź spójność
ahahahahahahahahaha - co za typ XDDDDD Zasilacz od razu niech w kompie wymieni, bo to pewnie od tego XDD #elektroda
Czlowieku wtf ? Co ma piernik do wiatraka ? O co ci chdozi wogole co to ma wspolnego z moim komantarze ? Ekh GoG to platforma cdprojektu jak steam ...... Nie mow ze ty myslales ze to nazwa czesci w kompie bo z twojego komentu tak wynika lol ..... Ledwo nowy rok sie zaczal a juz u mnie jestes w totalnym topie "idiot lvl over 9000" ...
Czlowieku wtf ? Co ma piernik do wiatraka ? O co ci chdozi wogole co to ma wspolnego z moim komantarze ? Ekh GoG to platforma cdprojektu jak steam ...... Nie mow ze ty myslales ze to nazwa czesci w kompie bo z twojego komentu tak wynika lol ..... Ledwo nowy rok sie zaczal a juz u mnie jestes w totalnym topie "idiot lvl over 9000" ...
Najwyraźniej masz problem z myśleniem, skoro nie potrafisz pojąć wagi głupoty, którą napisałeś post wyżej. Nie podłączy tego do GoGa, bo WYRAŹNIE zaznaczył, że jest to klucz na platformę STEAM. Jakbyś się trochę orientował, to klucz na STEAMA, a klucz na GOGA, to kolego dwie różne i INNE rzeczy. I najwyraźniej kolega Shuzo, który polajkował twojego posta też tego nie rozumie. To jest właśnie powód mojej beki i porównania do zasilacza, czyli kompletna twoja niewiedza i głupota. I kto tu teraz jest na topie "idiot lvl over 9000"? XD
Link do GoG Connections: https://www.gog.com/connect - spróbuj podłączyć, ta XD wypowiadają się tu osoby, które bladego pojęcia nie mają o tej usłudze najwyraźniej.
Brawo ty zalapales ze chodzilo mi o gog connect dlatego uzylem slwoa "podlaczyc" a nie ddoac do gog.......
Brawo ty zalapales ze chodzilo mi o gog connect ...
Akurat napisałeś jak edytowałem post. Spróbuj przerzucić kozaku Wieśka 3 ze steama na GoGa przez Connections. No dawaj. Czekam.
Tyle w temacie.
A gdzie masz mowe o wiesku 3 ? Ty wogole przeczyatles topic do jakiej gry sie odwoluje ?
A gdzie masz mowe o wiesku 3 ?
Wystarczy przeczytać, to co wysłałem. Może masz problem z językiem angielskim? Nie wiem? Kliknij sobie w ten link od "connections", który tak polecasz i sam sprawdź. Bo gówno wiesz o tej usłudze, a się wypowiadasz tutaj. Nie podłączy AKTUALNIE tego Wieśka.
Jeśli posiadasz już dowolne wydanie "Wiedźmina" lub "Wiedźmina 2" na PC lub Maca, podaj poniżej klucz produktu, a otrzymasz grę za darmo na GOG.com. Jeśli nie masz jeszcze konta, musisz je założyć (zajmie to niecałą minutkę). Podkreslilem ci slowo bo moze nie zauwazysz i dalej bedziesz sie klocil ...
Jeśli posiadasz już dowolne wydanie "Wiedźmina" lub "Wiedźmina 2" na PC lub Maca, podaj poniżej klucz produktu, a otrzymasz grę za darmo na GOG.com. Jeśli nie masz jeszcze konta, musisz je założyć (zajmie to niecałą minutkę). Podkreslilem ci slowo bo moze nie zauwazysz i dalej bedziesz sie klocil ...
Nawet sprawdziłem na swoim Wieśku 2 (korzystają z klucza, który mi steam wygenerował):
No to maja blad w opisie mnie o to nie win ... Cytuje to co oni maja u siebie
No to maja blad w opisie mnie o to nie win ... Cytuje to co oni maja u siebie
Dla mnie to było oczywiste, choć na chwilę zwątpiłem przez te Twoje pisanie. Zresztą steam nie stanowi tu problemu, a najwyraźniej plik, którego nie ma. Jak sprawdzi spójność plików gry i nie podziała, to dopiero dalej będziemy myśleć. Dziwię się, że nikt mu tego na samym początku nie polecił. Powinna być to pierwsza odpowiedź.
Dlatego "klocilem" sie bo jak widzisz ten opis w takim wypadku janso dawal do zrozumienia ze wersja steam ( czyli ch "dowolna" ) tez bedzie dzialac .
Dla mnie to było oczywiste, choć na chwilę zwątpiłem przez te Twoje pisanie. Zresztą steam nie stanowi tu problemu, a najwyraźniej plik, którego nie ma. Jak sprawdzi spójność plików gry i nie podziała, to dopiero dalej będziemy myśleć. Dziwię się, że nikt mu tego na samym początku nie polecił. Powinna być to pierwsza odpowiedź.
Sprawdzenie spójności, to była akurat pierwsza czynność jaką wykonałem, ale specjalnie na Waszą prośbę zrobiłem to ponownie, wszystkie pliki w porządku.
Sprawdzenie spójności, to była akurat pierwsza czynność jaką wykonałem, ale specjalnie na Waszą prośbę zrobiłem to ponownie, wszystkie pliki w porządku.
Folder Steam --> steamapps --> common --> the witcher --> system
PPM na witcher.exe i wbijasz we właściwości. Będzie tam zakładka ze zgodnością i spróbuj zaznaczyć tam dla windowsa 8 (ogólnie możesz popróbować różnych kombinacji). Daj znać jak poszło.