Wildstar przechodzi na F2P tej jesieni. Dokładnej daty nie podano.Co osoba to opinia. Jak dla mnie jest to obecnie najlepszy mmorpg na rynku i nie żałuję wydanych pieniędzy. Ale jak możemy zauważyć jest też wielu przeciwników owej gry. Polecam zagrać na trialu i samemu ocenić. - Co prawda na trialu nie ocenisz wszystkich aspektów gry, ale te podstawowe bez problemu .
Trzeba pamiętać że mnóstwo negatywnych opinii bierze się z tego że gra jest z abonamentem, teraz gdy ogłoszono F2P to nagle pod ankietą czy zagramy pojawiły się komentarze że gra jest ciekawa i warto zagrać, wcześniej natomiast każdy ją hejtował, nikt wtedy nie pisał że gra fajna tylko nie gra bo abonament, z góry skreślają i hejtują gry P2P, tak już jest i będzie dalej
Trzeba też przyznać że WS do tej pory ma masę pomniejszych bugów, obserwuje częste DC u graczy podczas dungeonów, adventures, ja osobiście żadnych dc nigdy nie miałem, dalej pojawiają się niekiedy moby które lejesz a po chwili ni z gruchy ma znowu full hp i tak w kółko aż musisz odpuścić tego moba , optymalizacja też nie najlepsza i ja osobiście nie wyobrażam sobie eventów grupowych po przejściu na F2P gdzie graczy będzie jeszcze więcej, teraz przy 200 graczach na evencie na medium mam pokaz slajdów