Wildstar F2P

Wczoraj wieczorem dostałem zaproszenie do closed bety F2P Wildstara, pustki niestety nawet większe niż na p2p. Czy ktoś jeszcze dostał ten kluczyk i ma zamiar grać? Ewentualnie ma ochotę podzielić się kluczykiem dla innych?=) Myślę, że rozsądnie byłoby grać po jednej stronie w 1 circlu, by była możliwość robienia instancji etc =)

Dziwne ja nie dostałem klucza a moje konto miało abonemnt przez kilka miesięcy. Bym pograł ale klucza brak.

Wyślij tutaj nazwę mniej więcej jak nazywał się ten mail - kiedyś opłacałem abonament, moze dostałem ale na skrzynce mam 20tysięcy wiadomości i za bardzo nie wiem, który to xd

Musicie wyrazić chęć uczestniczenia w becie na stronie głównej. Wielki przycisk "sing up for beta"

Aż z ciekawości sprawdziłem maila i kluczyk się znalazł,fajnie będzie zobaczyć jak to wygląda - zwłaszcza,że zmieniają się statystyki,przez nockę postaram się beta clienta zassać

PS: tak z ciekawości - dostałem 2 klucze odpowiednio 1 EU i NA,jeśli użyje od EU to NA będzie dalej możliwy do użycia ?

Podejrzewam, że tak. Ogólnie gra idzie w dobrą stronę moim zdaniem, aczkolwiek item shop i "płatna wróżka" są chyba lekko zbyt pomocne. Nie wiem jak statystyki, ale zaczalem grę po stronie dominionu jako warrior. W exile nie mogłem znieść lodowej krainy =)

@up,ale wiesz,że masz do wyboru 2 strefy zaraz po wylądowaniu ?

A co do wróżki to oglądałem jak to wygląda i to są naprawdę same duperele,które mało znaczą,osobiście gram po stronie exile gdzie mam SS'a heala na 50 już gotowego na raidowanie,ale chętnie pogram chwile u dominium :)

Chodzi o następny region, bodajże na 30 lvl. przeszedłem około połowę, ale miałem dość. Napewno jeszcze wrócę do stalkera w exile po wyjściu f2p dla wszystkich. Powiem szczerze, że w dominionie jestem zachwycony muzyką. Wiesz może czy postacie będą jakoś przenoszone na konto główne? Czy może wipe?

@edit "

• There are no region restrictions, so North American and European players can play on the same realm together.

https://forums.wildstar-online.com/forums/index.php?/topic/129471-closed-beta-test-features-summary/

Z tego co wiem,możesz stworzyć postać na serwie testowym lub skopiować już wcześniej stworzoną,to beta więc progres niema znaczenia bo i tak będzie reset,jakoś dużo osób się nie spodziewam dlatego,że każdy kto chce grać siedzi na normalnej wersji a nie na becie.

Głównie interesują mnie nowości,które mam chęć sprawdzić na własną rękę zanim zacznę grać na wersji f2p.

1. Will there be any character wipes during Closed Beta?

• At the start of the second phase of Closed Beta

można śmiało grać od 2 fazy =)

No tez bym chetnie zagral. Jak ma ktos moze kluczy to prosilbym na PW. THX

@up up,a to akurat przeoczyłem,warto wiedzieć ^^

Zastanawia mnie wciąż tylko 1 aspekt - casualizacja kontentu,pojawiły się jakieś informacje na ten temat ?

Ktoś mi mówił jakiś czas temu,że mają coś zrobić w tej sprawie,niby jakiś niższy lvl dungeonów/raidow

Zakochałem się w tej gierce w momencie kiedy z ekipą zupełnie bez gearu i Dps capa wbiliśmy na stormtalon nie znając taktyk,wszystko poznawaliśmy metodą prób i błędów zbierając nie raz ciężkie buły,tylko po to,że na samym końcu po 3 godzinnej walce dowiedzieć,się,że nasz gear nie wyrabia na ostatnim bossie,dawno żadna gra nie dała mi takiej satysfakcji po tym jak 2 dni potem mieliśmy lepsze eq i ubiliśmy delikwenta,nawet prawie mieszcząć sie w czasie 30 min ^^

Fakt, bardzo mi się podoba poziom trudności gry. Jednak z drugiej strony granie bez znajomych to koszmar. Randomy na lfg nie potrafiły wyciągnąć najmniejszych wniosków z walki i bossa biliśmy dobrą godzinę zanim posłuchali się i nauczyli omijać. Podobno obecnie aktywni subskrybenci mają możlwiość wbicia insta 50 lvlu by testować kontent z końca gry.

Randomy w tej grze są najlepsze jakie widziałem - mówie o +50,goście grają z gearem do rajdow nie raz.

W porównianiu do lfg z wowa to niebo a ziemia,no nie uwględniając dlugosci kolejki :P

Jako healer nie raz trafiałem na taką ekipe która dała by sobie rade spokojnie bezemnie :)

Zależy jak trafisz,ja byłem zszokowany poczatkowo ogarnieciem ,,puga,,

Edit: tak sobie myśle odnośnie tego co napisałem wyżej,stawiam,że dużo osób odbije się od tej gry padając po raz 25 (w dobrym przypadku :P ) na dungach,nie raz gralem z ludzmi którzy chcieli odpuscic po kilku wipe'ach,a tylko dlatego,że mieli problemy np z unikaniem bomb 2 bossa Kel voreth , ta gra ma na mnie dziwny wplyw,nie raz im wiecej padalismy tym bardziej sie podrajalismy tym,ze zbilismy mu kilka % hp wiecej

Może niestety trafiłem na zły okres, kupiłem wildstara na 2 dni przed promocją na humblu, a o 50 lvl'ach rzeczywiście dużo dobrego słyszałem.

Najlepsze jest to że po premierze Wildstara gdy było wiadomo że jest abonament 99% z was wmawiaja każdemu że ta gra to crap, pod każdym postem mieszaliścię ją z błotem(nie mówię tutaj o was tylko ogólnie, sami dobrze wiecie jakie wpisy były pod newsami o WS), teraz po przejściu na F2P Ci sami gracze wypowiadają się że gra jest bardzo dobra, że zakochali się w niej

Zawsze się zastanawiałem dlaczego żaden z graczy nie wypowie się nt. gry P2P w stylu "gra bardzo dobra tylko nie pogram bo po prostu mnie nie stać" tylko pisze że gra to crap, że słaba a pisze tak tylko dlatego że nie może gry opłacać

Ja w Wildstara grałem od bardzo wczesnej bety i jak dla mnie ma bardzo wiele pozytywnych smaczków, ciekawe mapy, fantastyczny soundtrack, dynamiczną walkę, bardzo dobry system housingu itd.

Niestety po przejściu na F2P rezygnuję z gry bo nie zwykłem grać z ludzmi fałszywymi którzy nagle są zachwyceni grą :D bardzo dobre community Wildstara przeminęło i już nie wróci :)

//edit

Pewnie i tak miesiąc po premierze F2P zmienią trudność Wildstara na casualowy bo "ciamajdy" zaczną płakać :)

Możliwe,ciężej czasami zrobić dunga na 20 niż veterana z randomami,co do gry - zassam bete i nawyżej dam Ci znać,postaram sie zrobić alta po stronie dominium,a właśnie jeszcze 1 sprawa,jak kupiłem z bundla to dostanę donusy za boxa ? - 12 slotow na postac itpZastanawia mnie to bo z tego co wiem mówili ludzie coś kiedyś o jakimś ,,terminie,, odnośnie ich

Możliwe,ciężej czasami zrobić dunga na 20 niż veterana z randomami,co do gry - zassam bete i nawyżej dam Ci znać,postaram sie zrobić alta po stronie dominium,a właśnie jeszcze 1 sprawa,jak kupiłem z bundla to dostanę donusy za boxa ? - 12 slotow na postac itp

Zastanawia mnie to bo z tego co wiem mówili ludzie coś kiedyś o jakimś ,,terminie,, odnośnie ich

@Up,NIGDY nie powiedziałem złego słowa na temat gry w którą nie grałem,a gdzieś mam to co piszą trolle pod postami GURU

NIGDY nie mieszałem nikogo z błotem za to w co gra ,,bo to niby szajs jest,, albo ,,crap,,

a w dodatku jaki troll przyzna się,ze go nie stać ?,tyle w temacie,dziękuje

Najlepsze jest to że po premierze Wildstara gdy było wiadomo że jest abonament 99% z was wmawiaja każdemu że ta gra to crap, pod każdym postem mieszaliścię ją z błotem, teraz po przejściu na F2P Ci sami gracze wypowiadają się że gra jest bardzo dobra, że zakochali się w niejZawsze się zastanawiałem dlaczego żaden z graczy nie wypowie się nt. gry P2P w stylu "gra bardzo dobra tylko nie pogram bo po prostu mnie nie stać" tylko pisze że gra to crap, że słaba a pisze tak tylko dlatego że nie może gry opłacaćJa w Wildstara grałem od bardzo wczesnej bety i jak dla mnie ma bardzo wiele pozytywnych smaczków, ciekawe mapy, fantastyczny soundtrack, dynamiczną walkę, bardzo dobry system housingu itd.Niestety po przejściu na F2P rezygnuję z gry bo nie zwykłem grać z ludzmi fałszywymi którzy nagle są zachwyceni grą bardzo dobre community Wildstara przeminęło i już nie wróci //editPewnie i tak miesiąc po premierze F2P zmienią trudność Wildstara na casualowy bo "ciamajdy" zaczną płakać

Radzę wyjąć to wielkie dildo z dupki i zastosować maść. Nie oceniaj ludzi, których nie znasz.

Możliwe,ciężej czasami zrobić dunga na 20 niż veterana z randomami,co do gry - zassam bete i nawyżej dam Ci znać,postaram sie zrobić alta po stronie dominium,a właśnie jeszcze 1 sprawa,jak kupiłem z bundla to dostanę donusy za boxa ? - 12 slotow na postac itpZastanawia mnie to bo z tego co wiem mówili ludzie coś kiedyś o jakimś ,,terminie,, odnośnie ich
Tak, ja mam 12 slotów i jakieś tam pierdółki, więc chyba jest już wszystko dostępne.
@Edit I tak, wildstar był strasznie przeciętny po samym wyjściu gry. Ludzie zmieszali go z błotem przez hype jaki został nakręcony. Doskonale ich rozumiem, mimo, że sam grałem w niego tylko przez kilka godzin i nie miałem wyrobione zgadania oprócz tego, że nic specjalnego tutaj nie ujrzę. Nie wiem czy sama gra się zmieniła, czy to przez posuchę na rynku mmo, ale obecnie stoi gdzieś blisko podium w moim rankingu

@SILUS rozumiem rozczarowanie,ale proszę nie wsadzaj ludzi do 1 wora z podpisem ,,fałszywe,, :)

W od startu gry do niedawna nic nie grze nie pisałem ani nic pozytywnego ani negatywnego,a w momencie premiery byłem wciągnięty na amen do gw2 więc nawet uwagi nie zwracałem

Muzyka jest genialna,exilowskie ,,country,, i ,,hymny,, dominium robią niesamowity klimat,muzyka na battlegroundach - mniam (zwłaszcza w hallach)

Walka jest spoko,gram healerem a pomimo non targetu bardzo miło mi sie healuje (SS moze nie trafic healem,wtedy tank sie bardzo cieszy,pozdrawiam gunhammera :D )

Radzę wyjąć to wielkie dildo z dupki i zastosować maść. Nie oceniaj ludzi, których nie znasz. Tak, ja mam 12 slotów i jakieś tam pierdółki, więc chyba jest już wszystko dostępne.

Adisko chyba nie zauważyłeś ale edytowałem od razu posta, wiedziałem że się przyczepicie więc wolałem dopisać :P

nie mówię tutaj o was tylko ogólnie, sami dobrze wiecie jakie wpisy były pod newsami o WS

I nie mów mi że nie mam racji, Ci co hejtowali WS'a pod każdym newsem pierwsi będą w kolejce na serwery :P

Jeśli o mnie chodzi to gorąco polecam wam Wildstara, będzie to bez wątpienia jedna z lepszych gier F2P a jeśli jeszcze trafi na steama to będzie tam hitem :D