Wczoraj wieczorem dostałem zaproszenie do closed bety F2P Wildstara, pustki niestety nawet większe niż na p2p. Czy ktoś jeszcze dostał ten kluczyk i ma zamiar grać? Ewentualnie ma ochotę podzielić się kluczykiem dla innych?=) Myślę, że rozsądnie byłoby grać po jednej stronie w 1 circlu, by była możliwość robienia instancji etc =)
Wildstar F2P
Dziwne ja nie dostałem klucza a moje konto miało abonemnt przez kilka miesięcy. Bym pograł ale klucza brak.
Wyślij tutaj nazwę mniej więcej jak nazywał się ten mail - kiedyś opłacałem abonament, moze dostałem ale na skrzynce mam 20tysięcy wiadomości i za bardzo nie wiem, który to xd
Musicie wyrazić chęć uczestniczenia w becie na stronie głównej. Wielki przycisk "sing up for beta"
Aż z ciekawości sprawdziłem maila i kluczyk się znalazł,fajnie będzie zobaczyć jak to wygląda - zwłaszcza,że zmieniają się statystyki,przez nockę postaram się beta clienta zassać
PS: tak z ciekawości - dostałem 2 klucze odpowiednio 1 EU i NA,jeśli użyje od EU to NA będzie dalej możliwy do użycia ?
Podejrzewam, że tak. Ogólnie gra idzie w dobrą stronę moim zdaniem, aczkolwiek item shop i "płatna wróżka" są chyba lekko zbyt pomocne. Nie wiem jak statystyki, ale zaczalem grę po stronie dominionu jako warrior. W exile nie mogłem znieść lodowej krainy =)
@up,ale wiesz,że masz do wyboru 2 strefy zaraz po wylądowaniu ?
A co do wróżki to oglądałem jak to wygląda i to są naprawdę same duperele,które mało znaczą,osobiście gram po stronie exile gdzie mam SS'a heala na 50 już gotowego na raidowanie,ale chętnie pogram chwile u dominium
Chodzi o następny region, bodajże na 30 lvl. przeszedłem około połowę, ale miałem dość. Napewno jeszcze wrócę do stalkera w exile po wyjściu f2p dla wszystkich. Powiem szczerze, że w dominionie jestem zachwycony muzyką. Wiesz może czy postacie będą jakoś przenoszone na konto główne? Czy może wipe?
@edit "
- There are no region restrictions, so North American and European players can play on the same realm together.
https://forums.wildstar-online.com/forums/index.php?/topic/129471-closed-beta-test-features-summary/
Z tego co wiem,możesz stworzyć postać na serwie testowym lub skopiować już wcześniej stworzoną,to beta więc progres niema znaczenia bo i tak będzie reset,jakoś dużo osób się nie spodziewam dlatego,że każdy kto chce grać siedzi na normalnej wersji a nie na becie.
Głównie interesują mnie nowości,które mam chęć sprawdzić na własną rękę zanim zacznę grać na wersji f2p.
-
Will there be any character wipes during Closed Beta?
-
At the start of the second phase of Closed Beta
-
At the start of the second phase of Closed Beta
można śmiało grać od 2 fazy =)
No tez bym chetnie zagral. Jak ma ktos moze kluczy to prosilbym na PW. THX
@up up,a to akurat przeoczyłem,warto wiedzieć ^^
Zastanawia mnie wciąż tylko 1 aspekt - casualizacja kontentu,pojawiły się jakieś informacje na ten temat ?
Ktoś mi mówił jakiś czas temu,że mają coś zrobić w tej sprawie,niby jakiś niższy lvl dungeonów/raidow
Zakochałem się w tej gierce w momencie kiedy z ekipą zupełnie bez gearu i Dps capa wbiliśmy na stormtalon nie znając taktyk,wszystko poznawaliśmy metodą prób i błędów zbierając nie raz ciężkie buły,tylko po to,że na samym końcu po 3 godzinnej walce dowiedzieć,się,że nasz gear nie wyrabia na ostatnim bossie,dawno żadna gra nie dała mi takiej satysfakcji po tym jak 2 dni potem mieliśmy lepsze eq i ubiliśmy delikwenta,nawet prawie mieszcząć sie w czasie 30 min ^^
Fakt, bardzo mi się podoba poziom trudności gry. Jednak z drugiej strony granie bez znajomych to koszmar. Randomy na lfg nie potrafiły wyciągnąć najmniejszych wniosków z walki i bossa biliśmy dobrą godzinę zanim posłuchali się i nauczyli omijać. Podobno obecnie aktywni subskrybenci mają możlwiość wbicia insta 50 lvlu by testować kontent z końca gry.
Randomy w tej grze są najlepsze jakie widziałem - mówie o +50,goście grają z gearem do rajdow nie raz.
W porównianiu do lfg z wowa to niebo a ziemia,no nie uwględniając dlugosci kolejki
Jako healer nie raz trafiałem na taką ekipe która dała by sobie rade spokojnie bezemnie
Zależy jak trafisz,ja byłem zszokowany poczatkowo ogarnieciem ,,puga,,
Edit: tak sobie myśle odnośnie tego co napisałem wyżej,stawiam,że dużo osób odbije się od tej gry padając po raz 25 (w dobrym przypadku ) na dungach,nie raz gralem z ludzmi którzy chcieli odpuscic po kilku wipe'ach,a tylko dlatego,że mieli problemy np z unikaniem bomb 2 bossa Kel voreth , ta gra ma na mnie dziwny wplyw,nie raz im wiecej padalismy tym bardziej sie podrajalismy tym,ze zbilismy mu kilka % hp wiecej
Może niestety trafiłem na zły okres, kupiłem wildstara na 2 dni przed promocją na humblu, a o 50 lvl'ach rzeczywiście dużo dobrego słyszałem.
Najlepsze jest to że po premierze Wildstara gdy było wiadomo że jest abonament 99% z was wmawiaja każdemu że ta gra to crap, pod każdym postem mieszaliścię ją z błotem(nie mówię tutaj o was tylko ogólnie, sami dobrze wiecie jakie wpisy były pod newsami o WS), teraz po przejściu na F2P Ci sami gracze wypowiadają się że gra jest bardzo dobra, że zakochali się w niej
Zawsze się zastanawiałem dlaczego żaden z graczy nie wypowie się nt. gry P2P w stylu "gra bardzo dobra tylko nie pogram bo po prostu mnie nie stać" tylko pisze że gra to crap, że słaba a pisze tak tylko dlatego że nie może gry opłacać
Ja w Wildstara grałem od bardzo wczesnej bety i jak dla mnie ma bardzo wiele pozytywnych smaczków, ciekawe mapy, fantastyczny soundtrack, dynamiczną walkę, bardzo dobry system housingu itd.
Niestety po przejściu na F2P rezygnuję z gry bo nie zwykłem grać z ludzmi fałszywymi którzy nagle są zachwyceni grą bardzo dobre community Wildstara przeminęło i już nie wróci
//edit
Pewnie i tak miesiąc po premierze F2P zmienią trudność Wildstara na casualowy bo "ciamajdy" zaczną płakać
Możliwe,ciężej czasami zrobić dunga na 20 niż veterana z randomami,co do gry - zassam bete i nawyżej dam Ci znać,postaram sie zrobić alta po stronie dominium,a właśnie jeszcze 1 sprawa,jak kupiłem z bundla to dostanę donusy za boxa ? - 12 slotow na postac itpZastanawia mnie to bo z tego co wiem mówili ludzie coś kiedyś o jakimś ,,terminie,, odnośnie ich
Możliwe,ciężej czasami zrobić dunga na 20 niż veterana z randomami,co do gry - zassam bete i nawyżej dam Ci znać,postaram sie zrobić alta po stronie dominium,a właśnie jeszcze 1 sprawa,jak kupiłem z bundla to dostanę donusy za boxa ? - 12 slotow na postac itp
Zastanawia mnie to bo z tego co wiem mówili ludzie coś kiedyś o jakimś ,,terminie,, odnośnie ich
@Up,NIGDY nie powiedziałem złego słowa na temat gry w którą nie grałem,a gdzieś mam to co piszą trolle pod postami GURU
NIGDY nie mieszałem nikogo z błotem za to w co gra ,,bo to niby szajs jest,, albo ,,crap,,
a w dodatku jaki troll przyzna się,ze go nie stać ?,tyle w temacie,dziękuje
Najlepsze jest to że po premierze Wildstara gdy było wiadomo że jest abonament 99% z was wmawiaja każdemu że ta gra to crap, pod każdym postem mieszaliścię ją z błotem, teraz po przejściu na F2P Ci sami gracze wypowiadają się że gra jest bardzo dobra, że zakochali się w niejZawsze się zastanawiałem dlaczego żaden z graczy nie wypowie się nt. gry P2P w stylu "gra bardzo dobra tylko nie pogram bo po prostu mnie nie stać" tylko pisze że gra to crap, że słaba a pisze tak tylko dlatego że nie może gry opłacaćJa w Wildstara grałem od bardzo wczesnej bety i jak dla mnie ma bardzo wiele pozytywnych smaczków, ciekawe mapy, fantastyczny soundtrack, dynamiczną walkę, bardzo dobry system housingu itd.Niestety po przejściu na F2P rezygnuję z gry bo nie zwykłem grać z ludzmi fałszywymi którzy nagle są zachwyceni grą bardzo dobre community Wildstara przeminęło i już nie wróci //editPewnie i tak miesiąc po premierze F2P zmienią trudność Wildstara na casualowy bo "ciamajdy" zaczną płakać
Radzę wyjąć to wielkie dildo z dupki i zastosować maść. Nie oceniaj ludzi, których nie znasz.
Możliwe,ciężej czasami zrobić dunga na 20 niż veterana z randomami,co do gry - zassam bete i nawyżej dam Ci znać,postaram sie zrobić alta po stronie dominium,a właśnie jeszcze 1 sprawa,jak kupiłem z bundla to dostanę donusy za boxa ? - 12 slotow na postac itpZastanawia mnie to bo z tego co wiem mówili ludzie coś kiedyś o jakimś ,,terminie,, odnośnie ich
@SILUS rozumiem rozczarowanie,ale proszę nie wsadzaj ludzi do 1 wora z podpisem ,,fałszywe,,
W od startu gry do niedawna nic nie grze nie pisałem ani nic pozytywnego ani negatywnego,a w momencie premiery byłem wciągnięty na amen do gw2 więc nawet uwagi nie zwracałem
Muzyka jest genialna,exilowskie ,,country,, i ,,hymny,, dominium robią niesamowity klimat,muzyka na battlegroundach - mniam (zwłaszcza w hallach)
Walka jest spoko,gram healerem a pomimo non targetu bardzo miło mi sie healuje (SS moze nie trafic healem,wtedy tank sie bardzo cieszy,pozdrawiam gunhammera )
Radzę wyjąć to wielkie dildo z dupki i zastosować maść. Nie oceniaj ludzi, których nie znasz. Tak, ja mam 12 slotów i jakieś tam pierdółki, więc chyba jest już wszystko dostępne.
Adisko chyba nie zauważyłeś ale edytowałem od razu posta, wiedziałem że się przyczepicie więc wolałem dopisać
nie mówię tutaj o was tylko ogólnie, sami dobrze wiecie jakie wpisy były pod newsami o WS
I nie mów mi że nie mam racji, Ci co hejtowali WS'a pod każdym newsem pierwsi będą w kolejce na serwery
Jeśli o mnie chodzi to gorąco polecam wam Wildstara, będzie to bez wątpienia jedna z lepszych gier F2P a jeśli jeszcze trafi na steama to będzie tam hitem