Nie do końca wiem skąd ten nagły hate na tenże konkretny model płatności. Nie rozumiem również stwierdzeń, że tylko idioci płacą za gry. Chciałbym zauważyć, że wyprodukowanie gry wiąże się z kosmicznymi kosztami, a stworzenie jakościowo lepszej, takiej na jaką aspiruje WS, z jeszcze większymi. Widocznie wiele osób nigdy w swoim życiu nie pracowało. Przynajmniej takie odnosze wrażenie. Bo gdyby tak było, to wiedzieliby, że za wykonaną pracę oczekuje się zapłaty. Dlatego Carbine śmie życzyć sobie pieniędzy.
WS nie jest jakimś kolejnym mmo wyciagniętym z koreańskiej taśmy rpgów. Widać, że starają się go dopiąć na ostatni guzik, zanim ten wyjdzie na światło dzienne. Stąd też te zamknięte beta testy okupione przez NDA. Wiele z was od razu skreśliła tą grę zanim wyszła, chociaż jestem tego pewien, nikt z was w nią nie grał (beta testy). Wytłumaczcie mi dlaczego cos takiego wrodziło się w to nasze podejście, że wymagamy jak w jakimś państwie socjalnym, a nic nie wkładamy?
Dla osób, które w ogóle nie są w temacie a się wypowiadają podsyłam mój artykuł, który w skróconej formie przedstawia jak wygląda cała ta OKROPNA i PRZEBRZYDŁA, KRADZIEJSKA płatność. http://wildstar.org....temu-platnosci/
Wracając do mojego wywodu. Zauważyłem tendencje na portalach zagranicznych, że wielu osobą ten system odpowiada i widzą w nim przyszłość. Bo otrzymują produkt, który płacą, a nie taki za który na każdym kroku muszą dopłacać (vide mikrotransakcje). Cieszę sie również, że TESO przeszło również na P2P, a trend tworzenia DOBRYCH gier, za które człowiekowi aż będzie się chciało płacić utrzyma się. Nigdy nie potrafiłem zrozumieć fenomenu F2P, który jest zwyczajnym złodziejstwem. Bo pełna wersja gry w rzeczywistości nie jest darmowa. Tak zawsze było i zawsze będzie. Tym się różnia dołączane do gazet wersje demonstracyjne gier oraz takie, które leżą na sklepowych półka (uwaga! nie są za darmo).
Chciałbym też uspokoić persony, które krzyczą, że za drogo. Cena będzie dopasowana do rynku. Co w naszym przypadku oznacza niższe ceny od tych podanych oficjalnie.
@EDIT Jeszcze jedno, nie liczcie na to, że EQ Next będzie również za darmo.