WildStar p2p!

http://www.mmorpg.co...l-Revealed.html

No to sobie popłacicie.. :D

"60 dolców za zakup gry, miech za free + 3 tygodnie gry dla frienda, potem 15 dolców za subskrypcje miesięczną."

Będzie także coś takiego jak w EvE i zwie się CREDD, lecz nie wiem co to jest. :D

@Edit: Okej, niedoczytałem. Będzie także możliwość gry F2P lecz trzeba będzie pracować in-game, żeby zapracować sobie dostęp :o

Trochę dziwne że dopiero teraz, to "ujawniają". Wygląda to tak jakby nie wiedzieli pod jaki model robili grę, a to na pewno nie wpłynie pozytywnie na jakość gry.

Jakby nie mogli zrobić zwyklego B2P tylko wymyślają

Dobra ta gra będzie?

Osobiście jestem bardzo zadowolny :) Bałęm się że wymyśla glupi is z jakimis op itemami a tak na spokojnie moge grac bez pakowania 100+ miesiecznie w gre

Przeciez to juz wiadome ze przejdzie na f2p...nie jest ani innowacyjna ani nic nie wnosi sbyt nowego...totalny fail ncsoftu z tym p2p

Jeżeli abonament będzie można kupić in-game od graczy, to mogę grać. Pewnie będzie coś podobnego do Eve, że kupujesz abonament na 1-2 miesiące, a potem już można spokojnie kupić za walutę w grze.

Kyree 1.Nie widziałeś (prawdopodobnie) gry ani w nią nie grałeś. 2.Jeszcze nie wyszła. 3.Nawet po GP można sobie zobaczyć ,że będzie wyglądała inaczej niż zwykłe MMO. Uważaj bo jeszcze to będzie taki drugi WoW tylko troche mniejszy.

Nie wiem jak wy ale ja się cieszę, lepiej P2P niż F2P z IS w którym niejeden gracz miesięcznie wydaje więcej niż opłata abonamentowa :D

Kto madry placi abonament za granie w gry ? ehh.

No coz, poczekam na b2p lub f2p.

Bardzo mnie cieszy ta informacja, już się bałem, że wypuszczą f2p.

@up

Większość osób co ma 20+ lat?

3 miechy i skapitulują przechodząc na B2P albo co gorsza na F2P. Jakieś "mądre głowy" pewnie stwierdziły, że zrobią drugiego WoWa. Życzę im powodzenia :D

Kto madry placi abonament za granie w gry ? ehh.No coz, poczekam na b2p lub f2p.

Ludzie z pracą?

aktualnie nikt madry nie bedzie placil abonamentu za gre , cera p2p minela.

Ja tam w pierwszej kolejności patrzę na grę, system płatności jest drugorzędny. Nasza narodowa gimbaza zagra w byle gówno, tylko żeby za darmo. :P

Komiczna jest społeczność gdzie całe mmorpg.org.pl łącznie z niektórymi redaktorami hajpowali Wildstara na potęgę, a teraz p2p i zostaje okrzyknięta crapem. :]

Nie do końca wiem skąd ten nagły hate na tenże konkretny model płatności. Nie rozumiem również stwierdzeń, że tylko idioci płacą za gry. Chciałbym zauważyć, że wyprodukowanie gry wiąże się z kosmicznymi kosztami, a stworzenie jakościowo lepszej, takiej na jaką aspiruje WS, z jeszcze większymi. Widocznie wiele osób nigdy w swoim życiu nie pracowało. Przynajmniej takie odnosze wrażenie. Bo gdyby tak było, to wiedzieliby, że za wykonaną pracę oczekuje się zapłaty. Dlatego Carbine śmie życzyć sobie pieniędzy.

WS nie jest jakimś kolejnym mmo wyciagniętym z koreańskiej taśmy rpgów. Widać, że starają się go dopiąć na ostatni guzik, zanim ten wyjdzie na światło dzienne. Stąd też te zamknięte beta testy okupione przez NDA. Wiele z was od razu skreśliła tą grę zanim wyszła, chociaż jestem tego pewien, nikt z was w nią nie grał (beta testy). Wytłumaczcie mi dlaczego cos takiego wrodziło się w to nasze podejście, że wymagamy jak w jakimś państwie socjalnym, a nic nie wkładamy?

Dla osób, które w ogóle nie są w temacie a się wypowiadają podsyłam mój artykuł, który w skróconej formie przedstawia jak wygląda cała ta OKROPNA i PRZEBRZYDŁA, KRADZIEJSKA płatność. http://wildstar.org....temu-platnosci/

Wracając do mojego wywodu. Zauważyłem tendencje na portalach zagranicznych, że wielu osobą ten system odpowiada i widzą w nim przyszłość. Bo otrzymują produkt, który płacą, a nie taki za który na każdym kroku muszą dopłacać (vide mikrotransakcje). Cieszę sie również, że TESO przeszło również na P2P, a trend tworzenia DOBRYCH gier, za które człowiekowi aż będzie się chciało płacić utrzyma się. Nigdy nie potrafiłem zrozumieć fenomenu F2P, który jest zwyczajnym złodziejstwem. Bo pełna wersja gry w rzeczywistości nie jest darmowa. Tak zawsze było i zawsze będzie. Tym się różnia dołączane do gazet wersje demonstracyjne gier oraz takie, które leżą na sklepowych półka (uwaga! nie są za darmo).

Chciałbym też uspokoić persony, które krzyczą, że za drogo. Cena będzie dopasowana do rynku. Co w naszym przypadku oznacza niższe ceny od tych podanych oficjalnie.

@EDIT Jeszcze jedno, nie liczcie na to, że EQ Next będzie również za darmo.

Teraz tylko czekać na kolejny płaczliwy news od guru o tym, że Archeage będzie p2p+freenium. :P

System płatności - niezależnie od tego jaki, zawsze ma wady i zalety. Wiadomo, że f2p to często p2w i jeszcze częściej polskie patologiczne community w wieku dojrzewania. P2p z kolei na ogół oznacza płacenie za 30 dni subskrypcji mimo, że gramy raz/dwa razy w tygodniu.

Dlatego ja bym w pierwszej kolejności patrzył na grę - czy jest godna naszego czasu i zainteresowania.

No ok p2p ma swoje plusy bo mamy tam powazniejsza grupe graczy i nie muisimy czytac na czacie spamu trolli,gimbazy czy nupkow.

Z tego co wiem w mmo liczy sie duza populacja a nie grupka placacych. Wiec nie dziwcie sie ze po zalogowaniu bedzie pare osob na danej lokacji.

Fakt na poczatku moze byc sporo ludzi bo chca sprawdzic czy warto grac ale gwarantuje ze ekipa wykruszy sie jak w Aionie,Terze,Rifcie czy WoWie ( choc ten ostatni dalej trzyma fason, lecz pare milionow uzytkownikow w plecy to oznaka dla Zamieci o problemie ). Wiec nie rozumiem zadowolenia u niektorych ze p2p ... Pogracie miesiac czy 2 i potem narzekac ze nie ma z kim grac.

Szczerze wole pograć z mniejszą grupą doroślejszych graczy, niż z masówką pokurów i tam doszukiwać się normalnych osób. Poza tym @Qeshua twierdzisz, że F2Pje żyją długo? Nie wydaje mi się. One muszą zarabiać tak czy inaczej. A na pewno nie zarabiają na osobach, które nie płacą nawet mikrotransakcji. Bowiem pieniądze nie biorą się z powietrza więc jak można twierdzić, że gra się tam za darmo. Prędzej czy później i tak coś kupisz. A znam osoby, które nie raz wywaliły więcej hajsu przez 2 miesiące niż ja przez rok za opłacenie abonamentu. Więc gdzie tu logika F2P? A tak płacisz z góry ustaloną sumę i jak uciułasz wystarczająco złota to i nie wydając złotówki pograsz następny miesiąc. Wiem jednak, że moje tłumaczenia nie wpłyną na opinie zatwardziałych F2Plejowców.

1. Słabe gry upadają niezależnie od systemu płatności.

2. Słabe gry mają niską populację i umierają niezależnie od systemu płatności.

3. Nie wszystkie gry są robione dla mas - niektóre wolą postawić na pewną nisze (EvE, Darkfall) niż robić prostą grę przystępną dla wszystkich.

4. Lepsze 2 serwery normalnych ludzi zamiast 20 serwerów z community na poziomie LoL'a.

5. Czy na prawdę robi Ci różnice czy serwer jest 1 czy jest też 20 innych?