a czy ja napisalem ze chce f2p ?
mi pasuje b2p np.
A logika taka, ze nie potrafia zrobic gry za ktora warto placic.
a czy ja napisalem ze chce f2p ?
mi pasuje b2p np.
A logika taka, ze nie potrafia zrobic gry za ktora warto placic.
Ja to już nic nie rozumiem z Twoich wypowiedzi. Plujesz jadem, a w ogóle nie dane Ci było w tą grę zagrać. Ogarnij się proszę. Na podstawie jakich źródeł stwierdziłeś, że gra jest przeciętna na tyle, że zasługuje na B2P?
a czy ja napisalem ze chce f2p ?mi pasuje b2p np.A logika taka, ze nie potrafia zrobic gry za ktora warto placic.
Miesiąc temu biegałeś po forum i krzyczałeś, że WIldstar będzie mega grą i do tego sandboxem. Napiepszales jakieś posty w temacie o gildiach i gdzie się dało, ale teraz się okazało, że p2p i "nie potrafią zrobic gry za ktora warto placic".
Osobiscie mam w powazaniu w jakim systemie jest Wildstar i tak nie zamierzalem grać, ale to jak zmieniło się o 180 stopni zdanie niektórych forumowiczów na temat gry (której jeszcze nie ma), po tym jak powiedzieli o systemie platnosci jest smieszne.
@down: bardzo merytoryczny post
Wspomnisz moje slowa
Bo mam rozum i nie bede placil za gry Pracuje na dom i rodzine a nie na abonament.
Dla mnie gry to zabawa i rozrywka.
Nie wiem po co ze mna konwersujecie wogole ? jak wam cos nie pasuje to piszcie do supportu ncsoftu ze mam problem
Pozdrawiam
No właśnie wspomina Twoje słowa i Twoją niekonsekwencje. Nie wiem czym tu się chwalić.
Nie no, sam można powiedzieć, że "czekałem" na wildstara.Gdyby był b2p do tych 250zł, wydałbym tą kasę, ale kiedy gra ma kosztować 200zł i jeszcze do tego miesięczny abonament (do 30zł za miesiąc-dałbym radę) który ma kosztować 55zł ? To chyba nawet normalny pracujący człowiek który pracuje by tyle nie dał, bo prawda jest taka iż taka osoba też przebywa sporo w pracy i jest raczej niedzielnym graczem.
@Gruca jak pisałem w swoich wypocinach, koszta będą dostosowane do naszych warunków. To znaczy, że abonament będzie kosztował mniej więcej tyle co w WoWie.
umbra nie tlumacz o abonamencie ( okolo 35-40 zl ) i ze cena pudelkowa na naszym rynku bedzie okolo 160-170 max ( why poniewaz gw2 na oficialu kosztowala 245 zl podczas marcowego relassu < jezeli nie wierzycie moge wam wkelic wycinek mojego potwierdzenia zakupu z oficjalnej strony >, gdzie polscy dostawcy mieli ja po 190 . NCsoft ten sam wydawca wiec polityka cenowa bedzie identyczna... ) . Bo oni i tak wierza tylko w swiete slowa guru ktory hejci kazda gre b2p czy p2p .... Najlepszy text guru to W sumie? 300-400 złotych na start i gracie w WildStar na całego ..... Nie wiem jakim rozumowaniem doszedl do tego taka kwota jest osiagalna po prawie pol roku gry ( 200 zl koszt pudla + 30 dni gratis , kolejne 4 miesiace 200 zl ) .... No ale jak widzisz podchwycili text "400 zl " i juz zle .... A teoretycznie mozna wydac kwote raz jak w grze b2p i wyfarmic na creedy . No i nie mowcie ze bedzie ciezko i trzeba no lific .Bo mamy dwa idealne przyklady w ktorych taki system dziala ( wow , eve ) i mozna zarobic w ciagu normalnych paru dni na miesiac gry ...
ps. Yanglegend idealne podsumowanie 90 % forum . Wszyscy wychwalali jai to wildstar jest mega a teraz to jedne wielki crap
umbra nie tlumacz o abonamencie ( okolo 35-40 zl ) i ze cena pudelkowa na naszym rynku bedzie okolo 160-170 max ( why poniewaz gw2 na oficialu kosztowala 245 zl podczas marcowego relassu < jezeli nie wierzycie moge wam wkelic wycinek mojego potwierdzenia zakupu z oficjalnej strony >, gdzie polscy dostawcy mieli ja po 190 . NCsoft ten sam wydawca wiec polityka cenowa bedzie identyczna... ) . Bo oni i tak wierza tylko w swiete slowa guru ktory hejci kazda gre b2p czy p2p .... Najlepszy text guru to W sumie? 300-400 złotych na start i gracie w WildStar na całego ..... Nie wiem jakim rozumowaniem doszedl do tego taka kwota jest osiagalna po prawie pol roku gry ( 200 zl koszt pudla + 30 dni gratis , kolejne 4 miesiace 200 zl ) .... No ale jak widzisz podchwycili text "400 zl " i juz zle .... A teoretycznie mozna wydac kwote raz jak w grze b2p i wyfarmic na creedy . No i nie mowcie ze bedzie ciezko i trzeba no lific .Bo mamy dwa idealne przyklady w ktorych taki system dziala ( wow , eve ) i mozna zarobic w ciagu normalnych paru dni na miesiac gry ...ps. Yanglegend idealne podsumowanie 90 % forum . Wszyscy wychwalali jai to wildstar jest mega a teraz to jedne wielki crap
Raczej bym nie powiedział iż każdy mówi, że wildstar go crap, tylko raczej, że wszyscy się zawiedli systemem płatności.
Chodzilo mi bardziej jak na przykladzie quesy poki nie bylo infa wychwalana w nieboglosy a kiedy przeszlo na p2p nagle gra nie warta placenia... Jak cos "uwielbiane" nagle moze nie byc warte placenia hmmm .. Ale spox rozumie ze sporo liczba ludzi sie zawiodla nic do nich nie mam i rozumie . Chodzi o samą zmiane podejscia do gry oraz rage Ale moza bylo sie tego spodziewac idealny przyklad Tera online
ps. zycze wszystkim ktorzy sie zawiedli aby EQN zostalo w f2p i oby ta gra przypadla wam do gustu
Ja sie nie dziwie tym oburzeniem polskiej społeczności, Takie ceny na polskim rynku są kosmiczne, Dla mieszkańca USA, UK, Niemiec itp. to bardzo mało. Z drugiej strony nie wiem dlaczemu nie uświadomicie sobie, że ta gra nie jest robiona dla biedaka polaka, albo też dla gimbusa który dostaje 30 zł kieszonkowego. Zrozumcie to i tyle ta gra jest dla uczciwych pracujących ludzi.
Ja sie nie dziwie tym oburzeniem polskiej społeczności, Takie ceny na polskim rynku są kosmiczne, Dla mieszkańca USA, UK, Niemiec itp. to bardzo mało. Z drugiej strony nie wiem dlaczemu nie uświadomicie sobie, że ta gra nie jest robiona dla biedaka polaka, albo też dla gimbusa który dostaje 30 zł kieszonkowego. Zrozumcie to i tyle ta gra jest dla uczciwych pracujących ludzi.
Wiesz nie powiedziałbym, że to dużo dla człowieka pracującego, ale kiedy taka osoba ma tylko w niedziele wolne to po co płacić taką kase na miesiąc.Inna sprawa z kieszonkowymi, ale nawet człowiek nie pracujący ma chyba ważniejsze wydatki no chyba, że kogoś pasją są tylko gry to też inna sprawa.....
Fajnie by było jakby był podwójny system płatności. Jak ktoś ma dużo czasu grać to abonament, a jak ktoś ma mniej to by płacił za czas który spędził w grze. Ktoś powiedzmy dużo pracuje i by mu przepadał abonament, a tak zapłaci tylko za tyle ile pogra.
Kto madry placi abonament za granie w gry ? ehh.No coz, poczekam na b2p lub f2p.
Nie wiem czemu piszesz "Kto mądry płaci abonament za granie w gry?", dla niektórych gry to hobby/pasja, i jest to jedno z najtańszych hobby. Dla przykładu u mnie w mieście członkostwo w klubie tenisowym kosztuje 60 funtów miesięcznie, ludzie czekają po kilka miesięcy aby się dostać, ponieważ klub jest już pełny. W grach P2P płacisz 9 funtów za miesiąc, ponad sześć razy mniej. Jeśli ktoś lubi grać w gry czy też grać np. w tenisa, to będzie to robił, jeśli Cię na to nie stać to po porostu nie będziesz grał i znajdziesz tańszą formę rozgrywki. Dzisiejszy świat jest stworzony tylko dla zarobku, można mówić że robi się coś dla np. graczy, lecz każdy dobrze wie że rynek gier działa tak samo jak np. rynek samochodowy, tzn. jeśli zrobisz coś lepiej niż inni, będziesz miał z tego większe korzyści, w tym przypadku "pieniądze". Carbine ma pracowników których musi utrzymać, serwery które muszą utrzymać, do tego dochodzi marketing... i co? Mieliby dać grę za darmo do tego najlepiej jeszcze z nieinwazyjnym IS? Osobiście wolę zapłacić te 9 funtów (ok, rozumiem że w Polsce 45zł to naprawdę duży wydatek, lecz nikt do gry nikogo nie zmusza), i czuć że pomagam w budowaniu czegoś wielkiego z czego będę spokojnie czerpał korzyści nie przejmując się że muszę wydać jeszcze więcej pieniędzy aby być na poziomie kogoś innego, czy też żeby ulepszyć sobie ekwipunek.
Mam nadzieję że moja wypowiedź da wam trochę do myślenia i zakończycie temat jaki to WildStar jest teraz "bee" bo będzie działać na systemie P2P.
P.S. Mam do was takie pytanie. Czy gdybyście mieli pracować za darmo, robilibyście to? Wydaje mi się że każdy odpowiedziałby "nie".
Wiadomo że nie robił bym za darmo ale moim zdaniem oni większy zysk mieli by na b2p niż na p2p no ale zobaczymy ja osobiście nie będę grał bo teraz mam inne wydatki a nie abonament
Jak WIĘK..... naw..... brak.... No brak mi słów normalnie. Dobra, niech mi ktoś odpowie, jak według Was wyglądałby WoW, gdyby od początku swojego istnienia był B2P? Bo jak dla mnie ta gra już dawno by nie istniała albo przynajmniej nie była tak rozwinieta jak jest w tym momencie.
Jak WIĘK..... naw..... brak.... No brak mi słów normalnie. Dobra, niech mi ktoś odpowie, jak według Was wyglądałby WoW, gdyby od początku swojego istnienia był B2P? Bo jak dla mnie ta gra już dawno by nie istniała albo przynajmniej nie była tak rozwinieta jak jest w tym momencie.
tak tylko że wow traci graczy a poza tym ja tylko wyraziłem swoje zdanie na ten temat mogę się mylić trudno wszystko wyjdzie w przyszłości
Wow traci graczy po 8 latach istnienia, do tego ma dalej 7mln graczy co oznacza, że ma więcej graczy niż 90% gier do tego jest najbardziej przychodowa grą (tak mi się zdaje), ludzie będą czekać około roku, przejście gry na f2p z abo będzie i tak oznaczać freemium czyli jeden z systemów który poza f2p najbardziej lubię. Co do wydatków 55zł to jedno wyjście z domu na miasto, a abo i tak będzie tańsze wystarczy popatrzyć na wowa jak kupujesz przez bliza miesiąc 12.99 euro na allegro prepaid 82zł 2 miechy czyli wychodzi 41zł za miecha.
Na naszym fansite'cie ukazał się właśnie krótki news z którego wynika iż Carbine dobrze zna swoją pozycję na rynku, oraz że będą musieli dołożyć wszelkich starań aby się wybić, zapraszam do przeczytania.
Ok więc wszystko potwierdzone
http://www.reddit.com/r/WildStar/comments/1qhr5k/the_beta_key_thread_ask_your_beta_related/