@up dokładnie jest to śmieszna cena, taka jak większość gier p2p dwumiesięcznego abonamentu więc jest to tanio poza tym jedynie wiemy o cenach w euro, że ma to być ~ 13 euro, a jak później się to będzie przekładać to nie wiadomo. Mam nadzieje, że gra nigdy nie przejdzie na f2p a jeśli tak to za kilka lat. Nie rozumiem jak z creed'a można robić p2w... przecież to jest ukłon w stronę graczy dzięki czemu raz zainwestujesz w grę a później możesz śmiało kupować za gold.. i grasz jak w f2p bez is.
WildStar p2p!
napisałem 70zł + bo cena creed ( itemka, ktory mozna sprzedac ) jest inna ( wyzsza ) niz samego abonamentu
Ale skąd to wiesz ? możesz podać źródło ?
Nie ma co udawać proroków, to co się stanie z grą będzie wyłącznie zależne od tego czy Carbine według zapewnień nie ugnie się i nie zmieni systemu na F2P. Jeśli to zrobi to gra straci na tym bardzo. Nie wiem czy wiele krzykaczy zdaje sobie sprawę z tego, że zmienienie modelu płatności nie jest decyzją, która firma może podjąć z dnia na dzień. Wynika to z tego, że MMORPG tworzy się długofalowo i trzeba przewidzieć, czy gra jeśli zostanie stworzona za około 5 lat odnajdzie się na rynku z konkretnym modelem. Jeśli założenia były złe, to w dużej mierze mamy klapę finansową i jedynym ratunkiem wydaje się zmienić założony system płatności.
NALEŻY jednak mieć na uwadzę, że gra, która z w głowach deweloperów powstawała jako P2P, będzie słaba jako F2P i na odwrót. Spowodowane jest to zastosowaniem pewnych zabiegów. W F2P grę tworzy się z założenia z IS, więc wszystkie akcje bedą kręciły się wokół kupowowania potrzebnych rzeczy ze sklepu, tak aby cały czas istniał przypływ pieniędzy. Gry, które przechodzą na F2P muszą otrzymać taki IS jakby na siłę, nie jest to pozytywne - patrz SWO.
Ale skąd to wiesz ? możesz podać źródło ?
oczywiscie : http://www.wildstarforums.com/forums/wildstar-discussions/general-discussion/40970-wildstar-business-model-faq
Tak, a 30-dniowy prepaid do WoWa kosztuje ponad 70 złotych, jeśli kupisz go na ebayu: http://www.ebay.com/bhp/world-of-warcraft-prepaid-game-card
,gdzie za tą samą cene idzie kupic 60 dni w przeróżnych POLSKICH serwisach. Zacznijcie zwracać uwagę na ceny jakie są ostatecznie zapropnowane w Polsce. Z WildStarem będzie podobnie.
W PL prepaid do wowa prawie 90 zł kosztuje
Może w tym momencie, były w końcu święta i troche wolnego, dodatkowo kurs się waha. Zawsze trzeba mieć to na uwadze. Przez większą cześć roku kosztuje circa 75 zł (był i taki okres gdzie kosztował poniżej 70). Nie mniej jest to i tak o wiele niższa cena niż ta za dolary.
Czy my naprawdę musimy uświadamiać sobie takie podstawowe rzeczy?
Taka cena utrzymywała się z tego co pamiętam od września, bo rozważałem kupno pp
W Wowie można kupic prepa od graczy ? ktos tak napisał.
Dokładnie tak. Jest okropny spam na czacie takimi ofertami. Wysyłają też prywatne wiadomości, ciężko od tego uciec.
Dokładnie tak. Jest okropny spam na czacie takimi ofertami. Wysyłają też prywatne wiadomości, ciężko od tego uciec.
ale chodzi o legalny zakup a nie że ktoś pisze "sprzedam kod prepaid za X golda", nigdzie nie znalazłem że w WoW jest taki system.
Osobnego systemu w WoW do kupowania prepów za golda nie ma. Przecież pisałem, że dopiero w WS coś takiego wprowadzą.
http://www.mmorpg.co...l-Revealed.html
No to sobie popłacicie..
"60 dolców za zakup gry, miech za free + 3 tygodnie gry dla frienda, potem 15 dolców za subskrypcje miesięczną."
Będzie także coś takiego jak w EvE i zwie się CREDD, lecz nie wiem co to jest.
@Edit: Okej, niedoczytałem. Będzie także możliwość gry F2P lecz trzeba będzie pracować in-game, żeby zapracować sobie dostęp