WildStar p2p!

Nie ma już NDA więc może się chwalić-ba, może nawet publikować streamy, gameplaye

No to jesteś w błędzie. Zniesione jest tylko dla wybranych osobników z mediów i tylko w graniach pozomu 1-15. Właśnie takie niedoczytanie wiele osób kosztowało bana.

Dla niedowiarków: http://i.imgur.com/ZcLg2Wn.png

Gdyby to bylo p2p to by byo dobrze, ale jest jakis creed, ktory da przewage tym ktorzy go beda sprzedawac, a czy w p2p nie chodzi o to zeby WSZYSCY byli rowni ? ktos wymyslil.....

Creed daje przewage lol ? Czyli wow tez jest p2w bo mozna kupic abonamnet za golda z gry , ba mozna kupic mounty z is i sprzedac za gold OMG czysty p2w .... ? Serio ?

gdzie napisalem p2w ? napisałem że bedzie przewaga graczy którzy wydają na gre więcej, bo jak nazwiesz legalne kupienie golda ?

Przy założeniu, że gold będzie odgrywał ważną rolę w itemizacji postaci :)

Omg joker sry na fast czytalem i zamiast p2p czytalem p2w :P Sry

Stary zasadniczo to Ty nawet nie powinienes sie tym chwalić, że bierzesz udział w Becie. Dwa ta gra jest wlasnie dlatego w becie, żeby wszelkie niewygodne elementy pokasować.

Młody ogarnij się ...

Ponieważ mogę pisać czy jestem czy też nie czy biorę udział czy też nie, NDA nie jest od ukrywania kto gdzie jest a od ukrywania przed publiką zawartości... to są dwie różne rzeczy, zresztą nigdzie nic nie piszę o żadnym systemie czy też nie daje screeny to taki Giermek bardziej łamie NDA niż ja z tymi "Creedami" czy co to tam jest...

Zresztą ta gra mnie ani trochę już nie interesuje...

Gdyby to bylo p2p to by byo dobrze, ale jest jakis creed, ktory da przewage tym ktorzy go beda sprzedawac, a czy w p2p nie chodzi o to zeby WSZYSCY byli rowni ? ktos wymyslil.....

Czy przyglądałeś się bliżej tytułowi jakim jest EVE Online? Tam zastosowano ten system i gra działa bez zarzutów od ponad 10 lat i nikt nie narzeka. Ekonomia jest tam bardzo stabilna. Nie wspominali nawet póki co o Item Shopie, w przeciwieństwie do ESO. Gdzie już na wejściu wita nas IS.

Poza tym nawet w p2p nie ma równości. Tutaj nawet nie powinno być dyskusji na ten temat. Osoby domagające się równości w MMORPG powinny zdecydowanie przestać w nie grać. W MMORPG chodzi o ciągły grind, tym od zawsze się charakteryzowały i charakteryzować się powinny. Zawsze będą Ci mocniej i słabiej ubrani. I to też dobrze. Bo to świadczy o tym, że włożyłeś swój czas i wysiłek w ciągłe wipeowanie na rajdach, czy też na farmieniu arenek/bg. Jeśli ktoś nadal nie chce zrozumieć dlaczego w MMORPG nie powinno być całkowitej równości to zapraszam to zagrania w GW2. Jest to sztandarowy przykład tego jak po pewnym czasie rozgrywka przestaje mieć sens, właśnie przez to, że KAŻDY może zdobyć maksymalny ekwipunek.

@umbra, moim zdaniem jesteś w błędzie...

w GW2 broń Legendarną nie jest aż tak prosto zdobyć...

Zasadniczo GW2 mnie znudziło jedynie przez "Causlowość" to idea jest jak dla mnie "chora" w MMO...

jak każdy wie każda gra MMO nie jest na 20, 50, 70h... a jak dobra gra to zatrzymuje na kilka lat... i tu nie chodzi o nudny grind czy coś..

Dodatkowo, te updaty GW2 są do kitu na dodatek tak do kitu ze ja na 30lvl ciężko mi jest brać w niektórych eventach udział bo nie mam ekwipunku odpowiedniego i co z tego ze mnie przeskaluje do 80lvl jak i tak nie mam tego powera co osoby na 80lvlu... może nie padam na 1 hita... ale też za wiele nie robię :P btw. i nie lubie takiego rodzaju updaty skupiające się na dziwnych eventach (tymczasowych) jakieś aspekty mechaniczne... nowe systemy czy też bronie lub spelle... (coś tam było zapowiadane) albo nowe profesje... i jakieś "aspekty cotentu na low lvl i wysoki lvl..." nie każdy gra maniakalnie aby wbić max lvl ...

pod tym względem nie wiem jak jest Wildstar ale myślę ze to będzie mniej więcej trochę w stylu GW2... to też wydaje się zbyt Causlowa gra... i przesadnie napakowane obiektami ...

W GW2 grałem, zrobiłem w tej grze wszystko co się dało praktycznie : D ( 1600h+ ), i przestałem z tego powodu że pve nie ma sensu po zorobiniu killu 80 się nudzi ( żadnych wyzwań, a eventy na 2 tyg nic nie wnoszą ), pvp trzeba mieć stała dobrą grupę, bo inaczej jest bez sensu z 4 randomami grać. To że każdy miał taki sam eq nie przeskadzało, przeskadzało to jak łatwo było go zrobić- w każdej grze wkońcu ma się najlepszy gear, ale nie po miesiącu jak w gw2. W gw2 też moża było sprzedać diamenty komuś, ale tam było B2P.

W WS chodzi mi o to żeby każdy miał równe szanse, a ten kto ma wiecej skilla/czasu na gre/szczescia w dropie będzie miał lepszą postać, lepiej ją wykorzyta, a nie że ktoś kto sprzeda kilka creed będzie miał to samo co gracz siedzący na instancjach i czekający na upragniony drop, będzie można wszystko kupic z realne pieniadze. Nie grałem w EVE więc nie wiem jak to się tam sprawdza.

CREED to nic innego jak prepaid za pieniądze z gry, więc wciąż nie rozumiem jaką przewage może dawać. Po prostu Carbine zrobił ze sprzedawania prepów legalną usługę, w dodatku transakcje staną się przez to bezpieczne. W WoWie wciąż można kupić prepki za realne pieniądze i nikt poza Blizzardem nie psioczy z tego powodu.

Zresztą ta gra mnie ani trochę już nie interesuje...

To daj zagrać ;)

Niecasuale to gdzieś 1% społeczności MMO, więc jaki sens, od strony biznesowej, miało by tworzenie gry dla hardkorów? Żaden, w sumie daleko nie trzeba wyglądać, każda gra, która wymaga wielu tygodni grindu, żeby zdobyć jakiś przedmiot +x do e-penisa ledwo co zipie, albo bardzo szybko upada. EvE to mały wyjątek, ale te 200k subów to nie jest jakaś kosmiczna ilość graczy mimo wszystko. Zresztą z tego co czytałem, to EvE nie jest już tak hardkorowe, jak było jeszcze parę lat temu. \

Żaden inteligentny biznesmen, w tym przypadku twórca gier, nie odetnie się od pieniędzy, które napływają z kieszeni casuali, bo to oni właśnie napychają portfele i budżety deweloperów, aby tworzyć gry. Bez nich nadal siedzielibyśmy w epoce kamienia łupanego, jeżeli chodzi o rynek gier. Inteligentny twórca gry, umiejętnie połączy kontent dla casuali i kontent dla hardkorów, przykład? WoW. Przy wszystkich jego wadach system rajdów, jaki oferują, pokrywa chyba wszystkie możliwe grupy graczy. Wszystkie bossy w rajdzie na poziomie Heroic czyści może 1-1.5% gildii na świecie, reszta buja się po normalach, lub zabije dajmy na to 6/10 bossów w trybie heroic. To samo jest z GW2, casualowi bardzo łatwo jest zdobyć gear exotic, niemniej aby zdobyć legendarkę, lub jakąś rangę w PvP, czy na WvWVW, trzeba jednak trochę przysiąść i potrenować, bo samo się nie zrobi :).

W Wildstar będzie na pewno podobnie. Będzie tak, że 40-osobowe rajdy będą tylko dla tej niewielkiej liczby hardkorów, a zdecydowana większość kontentu będzie pod casuali.

Jedyny problem do rozwiązania to nauczyć hardkorowców jak żyć w zgodzie z casualami i na odwrót ;), ale to bardzo trudna misja.

CREED to nic innego jak prepaid za pieniądze z gry, więc wciąż nie rozumiem jaką przewage może dawać. Po prostu Carbine zrobił ze sprzedawania prepów legalną usługę, w dodatku transakcje staną się przez to bezpieczne. W WoWie wciąż można kupić prepki za realne pieniądze i nikt poza Blizzardem nie psioczy z tego powodu.

ale ten CREED bedyie sie kupowac od graczy, a nie "z gry", i gracz który go sprzeda ma X golda do przodu ( gdzie x to duza liczba, bo rownoważność 70zł+)

A w wowie jak jest identyk + masz is z ktrego sprzedajesz mounty ... Do tego dochodza godl selerzy jak ktos bedzie chcail kupic golda i tak kupi ..... wiec totalnie nie rozumie tego placzu ... Nawet w p2p zawsze ktos bedzie mial przewage bo A ma wiecje czasu , B kupi sobie pierdyliard zlota od gold selerow ... Przyzywczaj sie albo nie graj w mmorpg proste ....

Co to dużo mówić zgody między graczami casualowymi oraz graczami hardcoreowymi nie będzie. Dyskusja między tymi dwoma grupami wygląda jak dyskusja dwóch partii. Konsensus jest nie możliwy do osiągnięcia, będą zawsze bardziej poszkodowani czy jedni, czy też drudzy w zależności od kaprysu deweloperów.

Carbine zapowiedziało, że będą kłaść nacisk na rozgrywkę skierowaną bardziej dla graczy wymagających.

p2p bedzie tylko przez pierwsze miesiace i nawet nie liczcie ze gra bedzie p2p eh czy to takie trudne zobaczyc na rynek mmo? Kazda produkcja tak i tak przechodzi na f2p , Jedynym obecnie trzymajacycm sie p2p jest wow chociaz jak sie chce to mozna garc za grosze tak wiec wowto f2p/p2p.Kazdy liczacy i cieszacy sie z p2p cieszyl bedzie sie nim kilka miesiecy nie dluzej . Wystarczy patrzec na koreanski rynek..Jezeli tam gra jest p2p (poza Aionem/L2) przechodza na f2p po 2-3 miesiacach i tak samo dzieje sie w eu:) Wielki ArcheAge/Tera/Blade&Soul wszystko jest f2p co z tego ze 10/20k graczy placi ale to garstka ,ktora nie wyzywi tak ogromnych firm. za to 1kk graczy f2p z ktorych 100k graczy korzysta z IS da jej zarobic 5x tyle co gracze p2p.. . P2p jest tylko dla naiwnych ludzi ,ktorzy chca odrazu zagrac i wyfeedowac firme , ktora tak czy tak po paru miesiacach zmieni platnosc na f2p:) A pozniej nastepuje placz , ze gra staje sie f2p:)

ale ten CREED bedyie sie kupowac od graczy, a nie "z gry", i gracz który go sprzeda ma X golda do przodu ( gdzie x to duza liczba, bo rownoważność 70zł+)

Po pierwsze nie będzie to równowartość 70zł, bo CREED to prep na miesiąc (koło 70-80, będzie kosztował prep na dwa miesiące). Dwa, wydaje mi się, że doszukujesz się na siłę niesprawiedliwości. W normalnym życiu też wymieniasz kasę na różne produkty i jakoś nie może Ci to przeszkadzać.

@zarcu wkładaj trochę mniej emocji w posta wkładaj, bo nie używasz interpunkcji o błędach nie wspominając, więc ciężko zrozumieć Twoją wypowiedź.

Po pierwsze nie będzie to równowartość 70zł, bo CREED to prep na miesiąc (koło 70-80, będzie kosztował prep na dwa miesiące). Dwa, wydaje mi się, że doszukujesz się na siłę niesprawiedliwości. W normalnym życiu też wymieniasz kasę na różne produkty i jakoś nie może Ci to przeszkadzać.@zarcu wkładaj trochę mniej emocji w posta wkładaj, bo nie używasz interpunkcji o błędach nie wspominając, więc ciężko zrozumieć Twoją wypowiedź.

Absolutnie nie wkladam , chociaz sam popelniasz blad pouczajac mnie. :) Pisze tylko o tym co stanie sie z gra , ktora tak czy tak jest skazana na f2p .

Dlatego sam nigdy nie mam zamiaru grac w p2p aby pozniej nie wkurzac sie , ze staje sie f2p:)

78/80 zlotych abonamentu? nastepny powod m ktory odstraszyl 50% graczy. W dobie "kryzysu" jest to smieszna cena.