Wildstar po premierze

Jak wasze odczucia nt. nowego dodatku ?

Wg mnie masa pierdołek a prawie miesiąc po premierze jedne i te same problemy . PvP gear jak był zwalony tak dalej jest , afk jak byli dalej są . Pomimo cross servera na ranked bg się czeka po stronie Dominion bez prem 10os po nie kiedy 30min ( nie wieże że tak mało os 50lvl ma ) . Od 2 tyg próbuje się zapisać na warplota ale pasuje po godzinie czekania ( nawet nie wiem jak to wygląda lol ) . Dalej nie ma przedziału 30-39 tylko 30-49 :D kto to wymyślił powinien dostać oskara za głupotę .

Pomimo narzekania kolejny miesiąc zagram robiąc 3 postać do 50 na bg , ale jest to chyba najgorsze mmo pod względem rzeczami związanymi z pvp .

126 zł to troszkę dużo plus abonament potem , lecz jest opcja c.r.e.d , może ktoś bardziej objaśnić temat ile mniej więcej zajmuje to czasu zwykłemu graczowi ? I czy fan WoWa ma tam co szukać i poczuć się jak w domu , czy raczej nie bardzo ?

Wg mnie masa pierdołek a prawie miesiąc po premierze jedne i te same problemy . PvP gear jak był zwalony tak dalej jest , afk jak byli dalej są . Pomimo cross servera na ranked bg się czeka po stronie Dominion bez prem 10os po nie kiedy 30min ( nie wieże że tak mało os 50lvl ma ) . Od 2 tyg próbuje się zapisać na warplota ale pasuje po godzinie czekania ( nawet nie wiem jak to wygląda lol ) . Dalej nie ma przedziału 30-39 tylko 30-49 kto to wymyślił powinien dostać oskara za głupotę .Pomimo narzekania kolejny miesiąc zagram robiąc 3 postać do 50 na bg , ale jest to chyba najgorsze mmo pod względem rzeczami związanymi z pvp .

a Ty myslales ze na bg areny itp bedziesz dostawal inva w w 20 sek ??...ze nie bedzie afkerow na bg arenach ?....to norma w kazdej grze nie widze w tym nic dziwnego . Chcesz PVP ? idz graj w Aiona masz pvp 24/7 BG 3x dzinnie czekasz max 1-3min na wejscie , to samo arenki chwila i wchodzisz....siege codzinnie , tylko wbij 65- i nie pisz , ze nie masz co robic :)

co do creeda- kupujesz wgrze za kase a wyfarmienie na neigo to kwestia paru dni grania bardzo malo...

Przy odrobinie szczęścia dropisz 1 amp Triger fingers i masz 2mechy opłacone :P , a tak to na lepszych spotach myślę że parę dni delikatnej farmy i uzbierasz na c.r.e.e.d.a . Jeśli jesteś zwolennikiem raidów to gra idealna dla ciebie będziesz miał co w niej robić .

Więc pieprzyć miesiąc gry w WoWa , trza próbować coś nowego :P Dzięki wielkie ! Oby faktycznie tak wciągnęła , choć trochę niż WoW.

a Ty myslales ze na bg areny itp bedziesz dostawal inva w w 20 sek ??...ze nie bedzie afkerow na bg arenach ?....to norma w kazdej grze nie widze w tym nic dziwnego . Chcesz PVP ? idz graj w Aiona masz pvp 24/7 BG 3x dzinnie czekasz max 1-3min na wejscie , to samo arenki chwila i wchodzisz....siege codzinnie , tylko wbij 65- i nie pisz , ze nie masz co robic co do creeda- kupujesz wgrze za kase a wyfarmienie na neigo to kwestia paru dni grania bardzo malo...

Czy ty w ogóle wbiłeś 50 w wildzie ? Czy znów mi będziesz pierdoły pisał na temat innych gier ? Bo wydaje mi się że temat jest o wildzie nie o Aionie ? Zdziwię cię do 49 lvlu dostajesz popy co minute.... . To norma ? - chyba w każdej grze f2p .... bo nie pamiętam by tak było za czasów rifta , warhamerra , aiona jak był płatny swotr p2p , tsw . Grałeś kiedykolwiek w grę p2p ? . Grałem Aiona jak ty nie wiedziałeś co to za mmo bo taka prawda gdyby nie przeszedł na f2p to zmarłby śmiercią tragiczną bo ludzie nie mieli co w niej robić .

Jeśli chcesz podjąć ze mną dyskusje na jakiś temat to chociaż zacznij używać argumentów bo jedyne co potrafisz napisać to idź grać w Aiona lub jak w zeszłym temacie pograj sobie w lineage 2 ...

Więc pieprzyć miesiąc gry w WoWa , trza próbować coś nowego Dzięki wielkie ! Oby faktycznie tak wciągnęła , choć trochę niż WoW.

tylko pamietaj , ze musisz miec z kim grac jesli nie znajdziesz ludzi to klapa .SPoro ludzi rezygnuje chyba wlasnie z tego powodu , a tak gra naprawde dobra pod wzgledem pve :) jedyny minus to moze jeszcze optymalizacja.

Ps.Bvndy nie rozumiem w dalszym ciagu dlaczego uwazasz i ciagle to powtarzasz , ze TYLKO ty grales w p2p gry... :) Juz bys sobie dal z tym spokoj bo na tym portalu nie siedza same osoby 10-20...

Po twoich postach tak wnioskuje , więc wybacz . Nie pisze że tylko ja grałem chce ciebie uświadomić jak to wygląda w innych mmo bo chyba ty nie grałeś w żadne skoro wypisujesz takie bzdury .

Rozumiem że to wszystko co masz mi do powiedzenia na temat Wildstara ? Marny troll

@Arysus Jeśli masz lewe pieniądze na pewno miesiąc się będziesz dobrze bawił . Proponuje zrobić Dominiona na Hazaku jeśli zależy ci na Pl guild masz tam 3 spore Bastion , Kohorta , Utgard jeśli przeszkoda językowa nie stanowi problemu to Exile są tam jedne z lepszych gildi raidujących international . Samo lvlowanie szału nie robi . Standardowo idź , przynieś , pozamiataj , ale Raidy , veterany , adventure dostarczają niezłego funu . ( Przedwczoraj chyba jedna z najlepszych gildi raidujących robiła Genetica 12 godzin i ledwo zrobili 4/6 bossów :P )

strach trochę oblatuję z jednej strony , że nie będzie tego samego co w WoWie , ten klimat itp sprawy. Ale z drugiej przydała by się odmiana. Mhmm może poczekam na jakieś promocję teraz na wakacje , albo jeszcze dziś kupie :) Muszę więcej poszperać o gierce.

Odbiegając od tematu, ma ktoś może Guest Passa do oddania? Myślę nad kupnem i chcę się przekonać czy będę mógł komfortowo grać na moim sprzęcie :) Bardzo proszę o PM'a i wielkie dzięki z góry :)

Wg mnie masa pierdołek a prawie miesiąc po premierze jedne i te same problemy . PvP gear jak był zwalony tak dalej jest , afk jak byli dalej są . Pomimo cross servera na ranked bg się czeka po stronie Dominion bez prem 10os po nie kiedy 30min ( nie wieże że tak mało os 50lvl ma ) . Od 2 tyg próbuje się zapisać na warplota ale pasuje po godzinie czekania ( nawet nie wiem jak to wygląda lol ) . Dalej nie ma przedziału 30-39 tylko 30-49 kto to wymyślił powinien dostać oskara za głupotę .Pomimo narzekania kolejny miesiąc zagram robiąc 3 postać do 50 na bg , ale jest to chyba najgorsze mmo pod względem rzeczami związanymi z pvp .

A czego Ty oczekujesz jak zapisujesz się przez group findera na rankedy bg, nikt nie pojdzie na ranked bg z randomami, tam większość chodzi z własną ekipą, na practice czekasz średnio 30 sekund, to samo tyczy się warplotów

co do creeda to posiadam obecnie 2 i zbieram na 3, pierwszego uzbieralem z samych questow i sprzedając smieci, mam prawie 3 miesiące za free

A czego Ty oczekujesz jak zapisujesz się przez group findera na rankedy bg, nikt nie pojdzie na ranked bg z randomami, tam większość chodzi z własną ekipą, na practice czekasz średnio 30 sekund, to samo tyczy się warplotówco do creeda to posiadam obecnie 2 i zbieram na 3, pierwszego uzbieralem z samych questow i sprzedając smieci, mam prawie 3 miesiące za free

Chyba gramy w 2 rożne gry . Ty myślisz że tam chodzą same 10 os premade? każdy gracz pvp który chce rozwijać swoją postać gearowo gra na 50 rankedy bg albo areny 2vs2(obecnie najłatwiejszy sposób na zdobycie top gear) . Practice to farmia albo gracze co maja pierwsza styczność z pvp albo goldsellerzy ( 10g za runa afk pieszo nie chodzi ) ? Po rozegraniu jakis ~30 rankedow bo sily nie mam czekać , ani jedna gra nie byla vs prawdziwe premade tylko zlepek 3-5 gildi :D . Masz racje 10 os ma łatwiej się zapisać dlatego są tworzone random 10 os teamy ale i podczas tego szalu z popowaniem nie ma . 30 sec na 50lvlu???? ,,to samo sie tyczy warplotow'' ( pochwal sie ile rozegrales Ranked BG na 50 i ile warplotow bo z tym co piszesz juz powinieneś mieć na obu przynajmniej z 2000 ratio ) Mam nadzieje że grasz po stronie Dominionów , a nie wypowiadasz się z perspektywy Exile gdzie jest ich znacznie mniej ?

Już stracę dla ciebie trochę czasu i posiedzę afk w meiscie czekając na popa ... .

Masz swoje 30 sec a to jest practice sobota 17......... 10min - na rankedy masz 3x dłużej

http://postimg.org/image/an404z0d7/

Warplot nawet nie chce mi się czekać godziny by ci to udowodnić

Popytaj się kolegów z gildi jak to wygląda , zasięgnij informacji na officialnym forum gdzie jest wiecej płaczków takich jak ja ... , następnie próbuj mi udowodnić że jestem w błędzie , a to co pisze to informacje wyssane z palca . Może nasze postacie są zbugowane ? Dla tego mamy tak rzadko popy ?

10 minut na practice bg ? chyba grasz na serwerze z niską populacją, 10 minut nie czekasz nawet na rankedach

//edit

Proszę, średnio co 30 sekund mam grupę :) możliwe że ten group finder jakiś zbugowany jest :)

Wybacz ze zapytam to Exile ? Hmmm jeśli Domi to coś jest zbugowane . Nie mogę grać na servie z niską populacją ,,Hazak'' to po pierwsze po 2 BG są crossserv więc nie powinno to stanowić problemu . Wybacz za zbyt agresywne pisanie w twoim kierunku , ale możesz się domyślić czemu jestem tak podirytowany . Ogółem chyba się domyśliliśmy czym spowodowane jest to długie popowanie ale potrzebuje twojego potwierdzenia .

Nie ma sprawy, też często się unoszę jak coś nie idzie po mojej myśli :)

gram po stronie Exile na serwerze Zhur, z Warplotami trzeba czekać dłużej ale tam większej ilości graczy potrzeba, wczoraj czekałem około 20 minut

Jest gdzieś jakaś prosperująca dobrze gildia z polakami? Może być international dobrze by było na serwerze pvp. Proszę o priva, spellsinger lvl'uje (popatrzyłem sobie all klasy do ~10lvl i teraz przy tej zostane)

Czyli tak jak myśleliśmy dobrze że robimy od nowa postacie po stronie Exile... Problem leży w tym że Exile posiada z 5x mniej graczy pvp w tym tkwi problem . Doszliśmy do tego w zeszłym tyg jak oglądaliśmy stream z 6 os prem Exilesów . Wyglądało to tak że graliśmy na nich 1 grę , kolejną równocześnie się zapisaliśmy oni po min mieli popa , skończyli tą i kolejną i podczas popowania 3 gry trafili na nas :P ( my przez ten cały czas czekaliśmy w kol ) . Przez ponad godzine oni rozegrali 8-9 gier my 3 ( Jeszcze wszystkie na nich ) :D .

Wie ktoś może jak zmniejszyć okienka UI? Ponieważ zajmują strasznie dużo miejsca.

Edit: Nie było pytania, znalazłem :P

Arysus Powiem tak to jest taki wow kosmosie inaczej tak by wyglądał world of starcraft jak by wyszedł tu znajdziesz odzwieciędlenie każdej z classy z wowa, jak dotąd grałem warioriem, engienierem, medykiem, teraz gram spell singerem fajnie się gra.

Witam,
ciekawi mnie jakie są wasze wrażenia po premierze. Dokładniej oczekiwania vs rzeczywistość. Czy waszym zdaniem gra ma szanse coś zamieszać na rynku? Przedłużacie o kolejne 30 dni, gdy skończy się "darmowe" 30 dni?

Do tego mam takie pytanko. Mój sprzęt:

Laptop Lenovo y580
CPU: i7-3630QM 2,40 GHz
RAM: 8 GB
GPU: GTX 660M 2 GB
Ustawienia low/medium

Grałem tylko na 7 dniowym kluczy, poza miastem miałem w granicach 25-50 FPS. W takim pierwszym większym mieście na około 6lvl ;p miałem około 20-30 FPS

I mam do tego takie pytanie, ponieważ zastanawiam sie nad kupnem. Jak myślicie jak sprzęt się będzie sprawdzał na dungeon/raid? Bo nie chciał bym spadków poniżej 15 FPS bo wtedy to sie już nie da grać