Wildstar - początek przygody z grą

Cześć :D

Mam parę pytań to starych wyjadaczy wildstar. Z góry dzięki za odpowiedź.

1. Jeżeli kupię teraz wildstar, to dostanę jakieś profity czy już jest za późno?

2. Czy gra się nie nudzi po wbiciu 50 lvl ?

3. Jakie ciekawe kontenta są w grze. Np. dungeony, wojny gildii itp.

4. Jest jakiś ranking gildii ?

5. Otworzą nowy serwer po premierze f2p?

6. Jakieś nowości po premierze fp2?

Nowi gracze jaki serwer wybieracie :) ?

6. Grafika ma być zboostowana. Na pozostałe pytania sam chce znać odpowiedź ;)

Tak jezeli przed premiera f2p bedziesz mial standarda to gdy bedzie start bedziesz miał wszystko odblokowane juz na stałe.

A ja mam takie pytanie czy jest jakaś infografika z wildstara z 2015 r. przeszukałem chyba całego wujka google i nic nie znalazłem z czystej ciekawości chce zobaczyć co i jak.

Się trochę podepnę do tematu, żeby nie zakładać nowego:

Czy jeśli kupiłem gierkę pod koniec 2014 to dostanę jakieś ciekawe bonusy? :)

@up

Wątpię, żeby miało znaczenie to, kiedy kupiłeś grę. Jedynie może liczyć się to, kiedy ja aktywowales na koncie. Ale nic takiego nie widziałem, wiec pewnie można śmiało aktywować i dostanie się bonusy.

Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka

1. Za kupienie i aktywację Wildstara przed F2P dostaje się więcej slotów na postacie, więcej slotów na kostiumy, więcej slotów w banku i większy limit dekoracji do domku. Za każdy zakup w Wildstarze zarówno przed jak i po premierze, dostaje się Cosmic Pointsy, które w zależności ile ich mamy, odblokowują różne rzeczy. Za samo kupienie pełnej wersji dostajemy ich 12k co daje nam części kostiumów, możliwość tworzenia gildii, więcej miejsca na aukcji, mounty, pety itp., pełna lista i wiele innych informacji tutaj.

3. Shiplandy (solo dungeony), adventures, dungeony, raidy, a w pvp kilka gier 10 vs 10, 15 vs 15, areny 2 vs 2, 3 vs 3, 5 vs 5 i warploty 40 vs 40.

5. Nie

6. Nowości jest sporo, duże zmiany w przedmiotach, zmiany w craftingu, w balansie, inaczej działa sprint, tutorial jest inny, oprawa wizualna... Polecam pooglądać jakieś filmiki na YouTube, bo jest ich sporo na ten temat.

Czyli w sumie w tej chwili nie ważne kiedy kupisz grę, ponieważ i tak dostaniesz te bonusy tak ? Widziałem w item shopie coś takiego, tylko czy to nie jest przypadkiem coś w stylu konto premium na okres miesiąca ?

Nie. Te 4 rzeczy, o których pisałem na początku są za posiadanie aktywnego, opłaconego konta przed F2P. Nie wiem czy zakup Wildstara jakiego można kupić teraz będzie w ogóle możliwy po 29.09, czy tylko będzie można kupować czasową subskrybcję. W takim przypadku należy zwrócić uwagę, że Wildstar Standard Edition daje 12k Cosmic Pointsów, a miesięczna subskrybcja tylko 3k.

Zakup Widlstara teraz i aktywacja go daje te 4 bonusy + 12k Cosmic Pointsów + prawie miesiąc premium konta po przejściu na F2P.

Czyli mówisz że jak najbardziej się opłaca :)?

Opłaca się kupić teraz, ale z tego co słyszałem od kilku dni są jakieś problemy z aktywowaniem kont, tylko nie wiem czy chodzi o odnawianie subskrybcji, czy też o pudełkowe/cyfrowe wersje Wildstar Standard. Kolejną zaletą posiadania pełnej wersji jest możliwość odskoczenia od masy darmozjadów, która wejdzie na serwery 29.09, ale na to już raczej za późno, bo dzisiaj jest ostatni dzień podczas którego można grać przed F2P.

tak czy tak kazdy bedzie kupowal creeda w grze (tak jak w Aionie(gold pack czy TERZE veteran status) jezeli bedzie gral na powaznie. Z poczatku mysle , ze cena nie przekroczy 10p...

Można już pobierać launcher? Jak tak to ile waży?

//edit Już wiem.

http://www.wildstar-online.com/uk/news/2015-08-19-level-up-with-cosmic-rewards/

Jeżeli dobrze rozumiem po premierze f2p, nadal będzie można tak jakby kupić grę i dostać te bonusy :)

Jeżeli dobrze rozumiem po premierze f2p, nadal będzie można tak jakby kupić grę i dostać te bonusy

Nie.

Those who purchased and claimed a box code for WildStar before September 29 will receive some grandfathered benefits only available to box-purchasers, which will ensure that these accounts retain an experience that most closely matches that of the launch game. These benefits include:

Czyli tak naprawdę mając kupioną wcześniej podstawkę, możemy wydać swoją pulę punktów i mieć właściwie wszystko. A C.R.E.E.D? Dalej będzie istniał? Jeśli tak, jakie profity będzie dawał po premierze F2P?

Jeszcze jedno pytanie co do path w grze. Bo nigdzie nie znalazłem jakie konkretne profity daje dana ścieżka.

soldier-Lepsza broń

a dalej?

C.R.E.E.D będzie dawał to samo, czyli miesiąc subskrybcji - po przejściu na F2P nazywa się to Signature i daje różne bonusy.

Explorer, Scientist, Soldier, Settler

Czyli tak naprawdę mając kupioną wcześniej podstawkę, możemy wydać swoją pulę punktów i mieć właściwie wszystko. A C.R.E.E.D? Dalej będzie istniał? Jeśli tak, jakie profity będzie dawał po premierze F2P?

Nie nie wykupisz wszystkiego co daje creed :) tak bedzie instnial .