Wildstar - początek przygody z grą

Jeszcze jedno pytanie co do path w grze. Bo nigdzie nie znalazłem jakie konkretne profity daje dana ścieżka.soldier-Lepsza brońa dalej?

soldier nie daje lepszej broni w pve może wyleczyć 75% hp (swojego co 3min) i teleportowac cale party do najblizszego punktu zapisu.

settler może budowac konstrukcje dajace fajne buffki

scientist moze teleportowac cale party do siebie (fajna rzecz na stalkerze na hide przez mobi i na dungu cale pt teleprotuje do siebie)

explorer w sumie nic ciekawego niema :P

@zlyduszek Dzięki wielkie :) Jaki serwer polecasz do gry :) ?

na 99% otworzą nowy server wbrew temu co pisze wcześniej w tym temacie z racji iż teraz populacja jest niska a gdzie by nie patrzeć jest hype więc ja osobiście polecam zacząć od zera na nowym realmie.

Który serwer jest najbardziej zaludniony? Chyba że będzie nowy.

Na 99% nie otworzą nowego serwera, ponieważ z tego co się orientuję, sposób w jaki działa od jakiegoś czasu Wildstar, jak również na przykład Guild Wars 2, to jeden megaserwer, który automatycznie przydziela nas do kanału. Tak, że jak jest mało osób, jest też mało kanałów i w ten sposób te kilka osób co gra, gra wspólnie, natomiast w przypadku przeludnienia gracze są dzieleni na wiele kanałów i mapy nie są zatłoczone.

Na EU są obecnie 2 serwery - PvE Jabbit i PvP Luminai. Po przejściu na F2P powinno być sporo ludzi na obu, ale na pewno więcej będzie na PvE.

To o tych mega serverach nie wiedziałem jak ostatnio grałem to działało normalnie przepraszam za wprowadzenie w błąd czy to prawda i nadal tak jest że Dominion nie istnieje praktycznie na Jabbit i większość polaków to Exile?

Na 99% nie otworzą nowego serwera, ponieważ z tego co się orientuję, sposób w jaki działa od jakiegoś czasu Wildstar, jak również na przykład Guild Wars 2, to jeden megaserwer, który automatycznie przydziela nas do kanału. Tak, że jak jest mało osób, jest też mało kanałów i w ten sposób te kilka osób co gra, gra wspólnie, natomiast w przypadku przeludnienia gracze są dzieleni na wiele kanałów i mapy nie są zatłoczone.Na EU są obecnie 2 serwery - PvE Jabbit i PvP Luminai. Po przejściu na F2P powinno być sporo ludzi na obu, ale na pewno więcej będzie na PvE.

Wymyśliłeś to sam czy przeczytałeś na forum SCI-FI ? w Wildstar nie ma megaserwerów, grając na serwerze X, nie spotkasz graczy z serwera Y

Wiekszosc graczy przez ostatnie miesiace faktycznie grala po stronie Exile. Jednak wiekszosc ludzi miala postacie po obu stronach konfliktu i ciezko stwierdzic gdzie beda grac na f2p. Co do PL to faktycznie wiecej rodakow gra po stronie Exile. Jednak Polacy po stronie Dominion lepiej radzili sobie z progressem.

SiLuS >> http://www.wildstar-online.com/uk/news/2014-10-13-its-megaservers-time/ juz jakis czas temu wprowadzono Megaservery. Jaka maja pojemnosc i czy wytrzymaja obciazenie zwiazane z f2p tego nie wiem. Jednak zamysl tworcow byl taki aby ludzie grali na jednym wielkim serwerze. A w zasadzie na 2ch Megaserverach jednym do PvE a drugim do PvP.

Wymyśliłeś to sam czy przeczytałeś na forum SCI-FI ? w Wildstar nie ma megaserwerów, grając na serwerze X, nie spotkasz graczy z serwera Y

Skoro są 2 serwery w każdym regionie, do tego o różnym systemie PvP to chyba logicznie, że nie spotka się graczy z innego. Natomiast kiedyś w Wildstarze było więcej serwerów, w pewnym momencie nastąpiło łączenie w którym używali sformułowania "megaserwer". Może faktycznie nie działa to identycznie jak w GW2, gdzie jest kilka serwerów i na mapie można spotkać ludzi z różnych, ale efekt końcowy jest taki sam - gramy wspólnie ze wszystkimi w regionie. W GW2 podział na serwery istnieje tylko do mass PvP, natomiast w pozostałej części gry w praktyce jest tak samo jak w Wildstarze. Natomiast, to czy faktycznie w przypadku dużej ilości osób mapy zostaną "podzielone", żeby zmniejszyć natłok to tylko moje domysły, bo takiej sytuacji nie było od startu, a już na pewno nie w ostatnim czasie, kiedy na mapach są pustki.

Ale już na starcie gry pamiętam, ze musiałem dodać się z kumplem do party aby pokazał on mi się na ekranie. Wiec rozlokowanie graczy pomiędzy rożnymi "kanałami" było już wtedy. Zapewne po merge zwanym tez Megaserverers udoskonalono ta technologie i teraz przy dużym obciążeniu gra rozlokowuje innych graczy na kolejnych przewidzianych do tego maszynach.

Od nas z forum wybiera się ktoś na Jabbit po stronie Dominion Exile mam już ograne i chciałbym spróbować czegoś nowego.

Po stronie Dominion na Jabbicie jest sporo doświadczonych polskich graczy, którzy porozbijani są po zagranicznych gildiach, ale na pewno powstanie jakaś polska, ponieważ wielu graczy wróci, chociażby ja!

A która strona jest mocniej rozwinięta pod względem PVE?

Exile

Po stronie Dominion na Jabbicie jest sporo doświadczonych polskich graczy, którzy porozbijani są po zagranicznych gildiach, ale na pewno powstanie jakaś polska, ponieważ wielu graczy wróci, chociażby ja!

Noo i właśnie jedna taka ekipa z Exile ma zamiar przejść do nas, Blood Wolves :P Jesteśmy Polską Gildią w Exile, która grała jeszcze przez F2P.

jak kupie w ciagu 50min to powinienem miec bonusy?

edit:

chyba po ptokach xD http://www.wildstar-online.com/maintenance/

WIlku93 nie wprowadzaj ludzi w bląd. Pod względem PvE jeśli chodzi o Polaków lepiej rozwinięta strona jest Dominion. Tam większa ilość graczy z Polski raiduje na GA czy DS niż po stronie Exile.

On to robi specjalnie byle by ludzie doszli do jego "jakze fajnej gildii" ...

potwierdzam, kupione teraz bonus dziala ;)

Criss chodziło mi o ogólne PvE, nie tylko o Polaków. Chociaż tak w historii Wildstara to chyba Polskich gildii było więcej po stronie Exile, które coś tworzyły z tego co rozmawiałem kiedyś z ludźmi