[WILDSTAR] Powrót lub rozpoczęcie od nowa

Do dungeonów musisz mieć ekipę, gildię, bez niej rzeczywiście będziesz czekał 1-2h i nie dlatego że nikt w WS nie gra bo grają. Po prostu dungeony w Wildstar są naprawdę trudne i z randomami ciężko je ukończyć więc mało kto zapisuje się przez group findera

Potwierdzone info. Nawet podczas lvlowania ludzie wolą questy robić zamiast iść z randomami na dungeon i ginąć przez 2h. Jakkolwiek by na to nie patrzeć to się nie kalkuluje :P

Powod tego ze nikt nie robi dungow jest banalny ( nie to ze sa za trudne ) tylko brak totalnie jakiegos dobrego dropu . Wycrafcisz o 20 % statowo lepsze itemy samodzielnie lub kupisz na AH od inny crafterow za grosze rzedu 1-2 p ( 1p to jedna runda daily ) .
To nie zraża ludzi, dużo osób chodzi na dungeony traktując je jako odskocznie a jeżeli do tego jest chociaz trochę lepsze eq to tylko plus. Najpoważniejszym powodem moim zdaniem jest właśnie poziom trudności.
A co do pustek na serwerach to nie jest źle. Nie jest to poziom WoW'a ale moim zdaniem większości mmorpg. Lvlujesz i co jakiś czas mijasz się z inną osobą. A ze znalezieniem paty na grupowe questy nie ma wiekszego problemu. Czasami ciężko jest z 5cio osobowymi questami.

Wedlug mnie ludzie meczyli by sie nawet 2 h jezeli wiedzieli by ze maja po co :) A tak zrobienie dunga teraz potrzebne jest tylko do atumentu . Na gear ktory leci z bosow nie warto nawet patrzec.

Nie no jeżeli mówimy o veteran dungeonach to gear stamtąd jest potrzebny. Nie koniecznie dla dpsów ale healer czy tank zdecydowanie ma po co chodzić.

Tu masz bis liste na kazda z kalsy i kazdy build https://docs.google.com/spreadsheets/d/15d8NRNPyO6MCV8KutJ0MwlSAdIP0tr91AC1pJEf0fvM/edit#gid=373727213 . Po za tankami i to tylko ( 4/12 itemow ) zadna klasa nie potrzebuje dungow . 90 % potrzebnych itemow pochodzi z World Dropow , PvP i craftu . Wogole nie wiem kto w Carbine wymyslil ze gear 1800 pvp jest najlepszym ( statowo ) gearem na rajdowanie GA ....

- Medic healer 3 itemy

- spellslinger 4 itemy

- Esper 2 itemy

liczę bez itemów BoE z inst które też przecież mogą polecieć co jest kolejnym powodem żeby iść. Oczywiście na pewno można sobie poradzić bez instancji ale nie uważam że nie ma po co chodzić.

Jezeli nie gracie dla satysfakcji z ukonczenia jakiegos dungeona albo raidu to zastanawiam sie po co gracie? Jesli ktos powie achievements to na instancjach czy raidach tez wpada ich sporo. Wiec nie rozumiem takiego pier...nia , ze nie oplaca sie wychodzic na jakis dungeon czy raid. Pozatym jesli nawet cos dla mnie jest minor upgradem to i tak wychodze na dana instancje aby go zdobyc bo wlasnie o to chodzi w MMO aby grac i dla przyjemnosci ale tez aby byc lepszym. Na WoWie biegam po itemy Warforged, ktore daja 6 ilvl wiecej i jakos nie nudzi mnie to.

Ty chyba nie zrouzmiales wlasnie o to chodzi ze dungi / rajdy NIE daja upgrade ,,, Sa slabsze od crafconych itemow .... Dlatego nikt ich nie robi bo nie ma po co ... Satysfakcja z ubicia danego bosa na dungu czy rajdzie jets tylko za peirwszym razem ... A po tem po co na niego chodzic po raz xxx az skoro nic z niego nie potrzebujesz ? Prosciej juz ci nie wytluamcze....

No ja uważam ze insty są spk, nawet z tego powodu który wymieniłeś. Nie chodzę podczas lvlowania tylko dlatego że za ciężko i nie ma z tgeo przyjemności.

Troszkę to dziwny układ, twórcy mają zamiar coś z tym zrobić (opłacalność chodzenia na dungi)? Jak wygląda sprawa z optymalizacją, wiem że podczas premiery były jakieś akcje że ludzie z mocnymi kompami lecieli na 30 fpsach a nawet im spadały. Dodatkowo chciałbym pograć healerem, to dobry wybór jak na pierwsze podejście do gry? Jeśli tak to jaka klasa w tym specu jest stosunkowo łatwa dla nooba w ogarnięciu.

Pozdroo

buckethed tworcy obiecuja upgrade itemow juz od listopada co miesiac przekladaja .... Dobrze o tym wiedza ale zamiast zmienic Core gry to bawia sie w dodawanie peirdol do domku czy instancji dla low lvl .... T osamo dotyczy balansu klas ... To co wyprawiaja z esperam to totalna zenada ... Po wyjsciu gry esper aby dpsowac musial stac w miesjscu ( gdzie w tej grze liczy sie movment malo kiedy mozna stac ) wiec po 2 miesiacach zmieniili ( po proscbie comunity ) i zrobili jego ataki castowalne w biegu ... 2 miesiace po tym znow zmienii zna stacjonarke...

T3l4r ale ty gadasz od rzeczy wklejasz liste, ktora jasno mowi, ze kilka przedmiotow z instancji jest upgradem dla postaci i jest BiS. A kilka postow nizej twierdzisz, ze z instancji nie ma upgrade. Jak widze sam sobie lubisz zaprzeczać.

Co do balansu klas. Jesli esper jest w stanie na skilla sciagac mobki podczas lvlowania to chyba trzeba mu ograniczyc poruszanie sie nie uwazasz? Cos kosztem czegos.

Zeby esper zabila moba na skila musi naladowac 5 pkt psi tak btw ... A taki stalker czy engi ma to z instanta .... Wiec prosze cie zanim wypowiesz sie o "balansie" miej pojecie ^^ Co do bisow up[grady nie sa tak znaczace zeby byly warte spamowania ( + 2 pkt ataku lub 2 do defa ) dungow w stosunku do itemow ktore mam " od razu " ... Skoro tworcy sami przyznaja ze "skopali" ten element i przesadzili z craftem to cos w tym jest ... Uwierz mi ponad polowa rajdujacych gildi odeszla wlasnie z tego powodu . A smiechem na sali jest to ze topowym gearem do dpsowania na Rajdzie GA jest gear z pvp .... Cchesz wyciagac lepszy dps niz bisowy pve idzie na areny robisz rank 1800+ zgarynasz gear i tyle .

Esper jest w 100% mobilny. Chyba że w talentach pvp coś ma, nie wiem bo pvp nie grałem. Healowanie i dpsowanie ma mobilne.

Bloofire juz ci tluamcze jak to bylo z esperam :) Relase gry kazdy jego autoatack ( czyli ten potrzebny do ladowania psi ) byl castowalny w miejscu kazde poruszenie sie anulowalo atack . Wiec po prosbie comunity ze wzgeldu na wymagana duza mobilnosc na dungach / rajdach ( esper jaki jedyny w calej grze mial autoatacki jako stacjonary skile przez co zawsze byl na dole dps meterow) zmienili TK ( autoatack na mobilny ) mogles castowac w ruchu ( esper wbil sie w srodek listy ) . 2 miesiace po tej zmiane stwierdzili ze jednak esper ma byc stacjonarny i teraz jak sie poruszasz tracisz 15-20 % dps w stosunku do tego jezeli wykonujesz skile w miejscu .... Mamm nadzieje ze wyjasnilem . Zeby nie bylo esper nie byl w top dps na rajdach ^^ Wiec nie wiadomo na co komu ten nerf.

No tak ale mówię że teraz jest już mobilny, esperem grałem od początku i pamiętam jak stał w miejscu ale teraz normalnie biega.

Uwierz ze 15 % + xx % z traitow nie pamietam dokaldnie ( deals a aditiona 15 % magic damage when standing still for full cast duration ) ( wychodzilo okolo 20-25 % dmg mniej ) damage to jest bardzo duzo :) Nikt nie bedzie cie trzyam lna rajdzie jezeli bedzie robil za maly dps niestety a bez stania nie zrobisz dpsu :)

T4;4r chlopie gram od premiery po dzis dzien w WS wiec skoncz swoje tlumaczenia skoro zrezygnowales z gry i znasz ja z tego co opisuja ludzie na forach. A jesli dla Ciebie minor upgrade to nie upgrade to znaczy, ze jestes zwyklym noobkiem w kazdej grze MMO. Jak dla mnie proste. Zakonczylem tematowanie z Toba bo opierasz swoja wiedze na tym co przeczytales a nie przetestowales.

Rajdowalem moj kochaniutki z ix kohorta ... Mielismy top 1 progres w stosunku do polskich gildi wiec wiem jak wygladaly rajdy od srodka :) Wiec nie wim kto tu wie tylko z "czytania"

a co takiego poraidowala Kohorta? raczej nic wielkiego w porownaniu do naszych progressow w gildiach eng. wiec skoncz ta licytacje bo wypadasz blado

Ehh nie mam pytan to tak jakbym napisal " co porajdowaly twoje gildie w stosunku do enigmy ( top 1 world ) " masz ten agrugment nie ma co :) Cchialem tyk pokazac ze znam gre od "srodka" i end gamu a nie "czytania bzdet na forach "