Gra samo w sobie mega, jedna z nielicznych, w która grało mi się tak dobrze, ale na twoim miejscu poczekałbym na kolejne aktualizacje, aż przybędzie więcej ludzi, będzie ciekawsze pvp etc. na razie tylko zrazisz się do gry i gdy w końcu będzie grywalna, to nie będziesz miał ochoty grać dalej. wiem, że pewnie Cię ciągnie do zagrania w coś, bo ile można diablo męczyć i też bym sobie w coś pograć, no ale cóż, takie czasy nastały :<
[WILDSTAR] Powrót lub rozpoczęcie od nowa
A chodzą już jakieś spekulacje mniej więcej kiedy wejdzie ten patch z dropem??
tzn drop z itemami z dungów już wyszedł, ale populacja dalej mała, jednak jest więcej do roboty jak ktoś zaczyna od 0.
Jak bym wbił 20 lvl na trialu, to czy mógł bym grać tą postacią jak bym kupił abonament??
tak
Przeczytałem wcześniej, że jest polska guildia po stronie dominion. Jest to jedyna polska guildia czy po stronie exile też jest jakaś??
Nie ma polskiej gildii po żadnej stronie. DRAGONBORN po stronie Exile sie rozpadło a po stronie Dominion od dawna nie ma. Jest natomiast po stronie Dominion polskie koło. Czyli coś jak czat gildii. Są tam wszyscy albo większość Polaków którzy aktywnie grają.
Można liczyć na pomoc w questowaniu czy na ogólną wspólną zabawę na 50 lvl.
Co do lvlowania, gram robiąc wszystkie questy i misje setlera i wbijam 1 lvl na godzinę czasami półtorej jak gdzieś postoję. Teraz lvluje się naprawdę szybko. Mam 39 lvl i tempo nie spada.
Wcześniej widziałem jak ktoś napisał jak wygląda end game. Oczywiście całe PvE opiera się na raidowaniu i zbieraniu elder gemów lub kolekcjonowaniu części do mountów czy ubiorów ALE to od Ciebie zależy jak zbierasz elder gemy:
- możesz robić dynamiczne wydarzenia
- przygody (łatwe 5 osobowe insty)
- podziemia (5 osobowe instancje)
- daily questy
I może jeszcze coś by się znalazło co mi umknęło.
Co do przygotowywania się na raid, ktoś wcześniej napisał że kupujesz itemy z craftu. BZDURA
Oczywiście można kupić itemy bo jakieś tam są. Wcześniej można było tak ubrać DPSA, tanka i healera nigdy nie można było ubrać z craftu, może 1-2 itemy.
Pozmieniali drop z instancji i teraz można się fajnie tam ubrać przed raidem.
Na koniec, dla tych którzy się zastanawiają. Na end-game'ie jest co robić w PvE. Gra nie ustępuje wiekszości gier na rynku pod względem end-game PvE. Teraz nawet podczas lvlowania w godzinach popołudniowych nie mam większego problemu ze znalezieniem party na questa 3 czy 5 osobowego. Co chwilę ktoś koło mnie przebiega i lvluje.
Co do PvP nie jestem w stanie się wypowiedzieć bo nie specjalnie się tym interesuję ale podobno coś pozmieniali i już się tak długo nie czeka. A będzie jeszcze lepiej bo wprowadzają PvP w obrębie własnej frakcji.
Z kolejnym patchem wchodzą kontrakty które jako tako urozmaicą end-game (chociaż nie jest to nic specjalnie odjazdowego).
Nowy raid również wchodzi i kilka innych nowości które na pewno wciągną na nowo stałych graczy więc o większy spadek bym się nie martwił. Niestety moim zdaniem nie będzie jakiejś masy nowych ludzi dopóki nie wprowadzą B2P lub F2P.
Także zapraszam do gry, jeżeli teraz gra Cię nie wciągnie to na innym systemie płatności również raczej tego nie zrobi.
W razie jakichkolwiek pytań lub pomocy odzywać się na forum lub w grze po stronie Dominion: Bloo Fire
Jak dołączyć do tego czatu gildii ? wiem że chyba ktoś musi utworzyć circle i tam są gracze, możecie mnie zaprosi do tej grupy ? mój nick to Janek Niewidka
///edit
Obecnie gram na trialu więc nie wiem czy mogę dołączyć
Podobno na trialu nie można dołączyć.
A no gram i wrzucę coś od siebie
Ludzi od groma, u mnie na zdjęciu 188 osób u kolegi wyżej 222. Z eventami nie ma najmniejszych problemów.
Ogólnie w mieście jest teraz troszkę więcej graczy niż wcześniej ale wiekszość ludzi w mieście jest tylko na chwilkę, wymienić jakieś kontrakty czy zrobić coś innego i dalej poza miasto. Wszyscy biegają.
Nie wiem jak jest z lvlującymi ale podobno też coraz lepiej.
W dalszym ciągu gorąco zapraszam do gry. Jedyny problem to instancje z randomami, ludzie nie chcą tracić czasu i robią to w gronie znajomych więc przez dungeon finder'a solo czeka się dość długo.
Macie jakiś konkretny sklep, w którym można dorwać pre-paidy w dobrej cenie? Z chęcią bym wrócił, ale albo nigdzie nie ma, albo mega drogo :/
Podłączam się do pytania Screeny zachęcają. Grałem sporo i poznaję te lokację. To są raczej eventy end-game'owe itd. Mnie jak najbardziej to przekonuje, ale jak jest z lokacjami na niższych lvl'ach? W sumie to też wiele świadczy o kondycji gry ;p
Jak jest z ilościa czasu potrzebną na gre żeby grać na w miare wysokim poziomie? Chodzi mi o to, że np. w takim Lineage 2 lub Archeage czasu było potrzebne od groma.
Czym wiecej tym lepiej i można było osiągnąć bardzo dużo. Grind 4ever.
Jak jest w Wildstar? Czy można dobrze się bawić na endgame i jednocześnie chodzić do pracy, nadgodziny i inne? Czy wtedy jedynie casualowa rozgrywka?
Z tego co pamiętam to w Rift się dobrze bawiłem. Wieczorem po pracy raid kilka godzin. Troszkę pvp i dało rade grać na wysokim poziomie. Mam na myśli nie odstawać za bardzo.
Ktoś się wypowie w miare sensowny sposób?
Z mojego doświadczenia, raczej trzeba do tej gry nieźle przysiąść, ale to moje subiektywna opinia. Chodzi mi o to że na wakacje, kiedy nie miałem uczelni siedziałem sporo przy WSie. Jak rozpoczął się rok akademicki, trochę brakowało mi czasu na grę. Chodzi o to że np aby przejść jakiś dungeon, musisz go najpierw nieźle przetrenować i przewipować. Niektóre po 2-3 razy, a inne po 7-10 razy. Do tego potrzebni są ludzie i umówione godziny. Nie twierdzę jednak że się nie da, jednak w moim przypadku gdybym chciał grać w roku akademickim, nie miałbym czasu na nic innego niż gra i nauka.
Zrobienie daily + kontrakty z eventami to codzienność. Coś co teoretycznie powinniśmy robić codziennie. Kontrakty z tego co słyszałem pozwalaja zdobywać bardzo dobry ekwipunek, niewiem czy raidowy czy pre raidowy ale dobry
Jednemu zajmie to 2h a innemu 1h. Zależy czy jest już grupa lub czy potrafisz ją zebrać. Raczej nie ma z tym problemów.
Co do dungeonów, oczywiście, swoje trzeba poginąć aby coś zrobić. Robiąc to ze swoją grupą (znajdź gildie) wystarczy raz się go nauczyć i lecisz jak burza. Jeżeli chcesz to robić z randomami to przygotuj się na długi czas stania w kolejce, duże prawdopodobieństwo wipów aż się nawzajem wyczujecie i opuszczanie członków w trakcie insty.
Reasumując, można siedzieć i zrobić wszystko w godzinę czy dwie (bez raidów) a można siedzieć i 5h i nic poza eventami nie zrobić. Zależy jaki styl gry preferujesz, jeżeli znajdziesz grupę i będziesz się z nią trzymał to nie trzeba siedzieć xx godzin. WS stawia ostro na zgranie zespołu.
Z moich informacji wynika że Wildstar już dziś lub za parę dni pojawi się na STEAM jako gra B2P
O! A da się te informacje gdzieś doczytać?