Wildstar - rozwianie waszych wątpliwości

Siema, kupiłem 2-3 dni temu Wildstara, słyszałem że było dużo skarg na brak populacji i martwy chat.

Otóż nigdy nie słucham opinii innych zanim czegoś sam nie sprawdzę i tu zostałem pozytywnie zaskoczony.

Rozwiewam wasze wątpliwości, graczy jest bardzo dużo, co chwilę kogoś widzę, a w mieście to w ogóle są już lagi bo graczy jest masa...Tak samo niby martwy chat, gó**o prawda, piszą, dyskutują, szukają pt i o dziwo dużo rodaków gra! napisałem tylko "Hello zone" i po moim nicku "Pan Psychopatyczny" wyczaili i od razu dostałem 2 zaproszenia do 2 Polskich gildii ! mało tego, od razu dodano mnie do Cricle, na dungeona nie czekam dłużej niż 2 min, to samo z low lvl battleground.

Wildstar żyje i ma się świetnie, graczy jest masa, nie ma z niczym problemu, po obu stronach są Polskie pełne gildie oraz nasi rodacy.

Nie wierzycie mi ? śmiało ! 10 dni triala jest za darmo, wbijcie, zobaczcie ! :)

*temat powstał by rozwiać wątpliwości innych.

tutaj screen z kawałka miasta gdzie po prostu są ludzie, nie ma npc ani nikogo, ss zrobiony tak sobie gdy robiłem questy.

http://imgur.com/x930ffZ

Dzięki za rozwianie moich wątpliwości. Zastanawiałem się czy kupić, ale widzę że nie warto, grafika jest paskudna 3

Jeśli dla Ciebie liczy się tylko grafika to gratuluje ^^

To wytlumacz dlaczego gra przechodzi na f2p... Na screenie jakos maluczko tych ludzi. W metinie 2 jest duzo wiecej ludzi i tez gra laguje w miescie. Nie rozwiales moich watpliwosci. Mysle ze poprostu nie masz z kim grac i liczysz ze ktos naiwny zakupi gre mimo wlk hejtu 90% ludzi na globie. Grasz na LOW? W HD? Gra kiedys lepiej wygladala.

W miescie nawet w najbardziej wyludnionej grze zawsze ktos sie znajdzie wiec screen nieczym nie oddaje populacji na serverze.Poki nie wejdzie na f2p nie ma co sie brac za gre , moje osobiste zdanie. PO zym najlepiej poznac populacje gry ? po Twichu....a stremow z wildstara jest ledwo co. Dokladnie 9 , AIon ma 6....wiec populacje w tych grach beda niemal identyczne czyli na max lvlu da sie pograc wieczorem - random party raczej odpadaja bo nie bedzie z kim.

To wytlumacz dlaczego gra przechodzi na f2p... Na screenie jakos maluczko tych ludzi. W metinie 2 jest duzo wiecej ludzi i tez gra laguje w miescie. Nie rozwiales moich watpliwosci. Mysle ze poprostu nie masz z kim grac i liczysz ze ktos naiwny zakupi gre mimo wlk hejtu 90% ludzi na globie. Grasz na LOW? W HD? Gra kiedys lepiej wygladala.

Gra zostala zle przyjeta przez graczy przez jej poziom. Dungeony po wbiciu capa nie wybaczają błędów i pt jest wipowane przez najmniejsze bledy, a ze zyjemy w erze niedzielnych graczy to zwyczajnie odpadali jeden po drugim.

Tak właśnie przedstawia sie historia tej gry... Content jest spoko grafika niecodzienna i zabawna ale gra jest zwyczajnie ciężka

@Phaequel. Ludzi przybyło masa od ostatniego tygodnia, BO gra przechodzi na F2P. Dużo graczy wraca bo chcę się przygotować przed tym wydarzeniem.

Co do twitcha: WoW ma 5k widzów średnio ogółem, więc twoja teoria jest słaba.

Jeśli dla Ciebie liczy się tylko grafika to gratuluje ^^

Bo? Takim jesteś pro-uber-graczem? To napiszę tak. Jeśli dla Ciebie liczy się grywalność, content, populacja to gratuluję.

Tak, dla mnie w grach liczy się grafika. Gra ma być ładna graficznie i przyjemnie ma się w nią grać. Sorry, ale ja poza grą mam dosyć wymagającą robotę a do kompa podchodzę by się wyluzować, odprężyć, zagubić w świecie gry. Kiedyś jak chodziłem do szkoły to szukałem wyzwań właśnie w grach. Przyszło dorosłe życie i czy chcę czy nie chcę mam wyzwania w robocie na co dzień.

Tutaj wildstar odpada. Zero klimatu, cukierkowość jak w WoW. Podziękuję, zostaję przy TESO. Wildstar kupiłem, pograłem miesiąc i odłożyłem an półkę.

W miescie nawet w najbardziej wyludnionej grze zawsze ktos sie znajdzie wiec screen nieczym nie oddaje populacji na serverze.Poki nie wejdzie na f2p nie ma co sie brac za gre , moje osobiste zdanie. PO zym najlepiej poznac populacje gry ? po Twichu....a stremow z wildstara jest ledwo co. Dokladnie 9 , AIon ma 6....wiec populacje w tych grach beda niemal identyczne czyli na max lvlu da sie pograc wieczorem - random party raczej odpadaja bo nie bedzie z kim.

Czyli z najnowszych wieści: WoW umiera, Aion umiera, w sumie to każde MMO umiera. All hail MOBA!

Bo? Takim jesteś pro-uber-graczem? To napiszę tak. Jeśli dla Ciebie liczy się grywalność, content, populacja to gratuluję. Tak, dla mnie w grach liczy się grafika. Gra ma być ładna graficznie i przyjemnie ma się w nią grać. Sorry, ale ja poza grą mam dosyć wymagającą robotę a do kompa podchodzę by się wyluzować, odprężyć, zagubić w świecie gry. Kiedyś jak chodziłem do szkoły to szukałem wyzwań właśnie w grach. Przyszło dorosłe życie i czy chcę czy nie chcę mam wyzwania w robocie na co dzień. Tutaj wildstar odpada. Zero klimatu, cukierkowość jak w WoW. Podziękuję, zostaję przy TESO. Wildstar kupiłem, pograłem miesiąc i odłożyłem an półkę.

Dziwne, mi z biegiem czasu - mimo coraz mniejszego czasu na grę - wzrosły wymagania. Jeśli jest zbyt prosta*, to sobie odpuszczam.

Kusicie tym WSem i kusicie... więc zadam pytanie. Po wejściu F2P będzie trzeba na bieżąco kupować "abonament", by mieć podane w tabelce bonusy? I czy jest możliwość zakupu go przez walutę w grze/ile taki zakup wymaga farmienia dziennie?

* - nie mówię o grach trudnych mechanicznie, bo te mnie nudzą. BTW, zrobiłem edita żeby post był po polsku a nie po polskiemu.

Jezeli kupisz "abonamnet" bedziesz dostawal loyality points ktorymi bedziesz mogl usunac na stale ograniczenia konta f2p :)https://www.youtube.com/watch?v=FQm7EAKz6QE ( 1:38 ) wyjasnienie zasad dzialania loyality ( 7:56 ) opis perkow z loyality :)

Czyli z najnowszych wieści: WoW umiera, Aion umiera, w sumie to każde MMO umiera. All hail MOBA!Dziwne, mi z biegiem czasu - mimo coraz mniejszego czasu na grę - wzrosły wymagania. Jeśli jest zbyt prosta*, to sobie odpuszczam.Kusicie tym WSem i kusicie... więc zadam pytanie. Po wejściu F2P będzie trzeba na bieżąco kupować "abonament", by mieć podane w tabelce bonusy? I czy jest możliwość zakupu go przez walutę w grze/ile taki zakup wymaga farmienia dziennie?* - nie mówię o grach trudnych mechanicznie, bo te mnie nudzą. BTW, zrobiłem edita żeby post był po polsku a nie po polskiemu.

Wow umiera ?? ...nie chce liczyc ale wow stale ma pewnie +- 200-300streamow albo wiecej

Aion-oczywiscie , ze umiera 2k online na 1 serevrze bo na innych jest po 200....

Wildstar nie padl przez poziom gry a przez beznadziejna optymalizacje oraz mase bugow , i miliardy botow. PIsanie , ze padl przez poziom to smiech.

Ale z jakiej racji ILOŚĆ STREAMÓW, powtarzam: ILOŚĆ, odzwierciedla JAKKOLWIEK populację w grze. Jeżeli już, to ilość ludzi oglądających te streamy. A jak mówiłem wcześniej - WoW ma średnio 5k overall, czyli jest mało popularnym MMO. (oczywiście w teorii Pana, który tak to przedstawił kilka postów wyżej)

Siema, kupiłem 2-3 dni temu Wildstara, słyszałem że było dużo skarg na brak populacji i martwy chat.Otóż nigdy nie słucham opinii innych zanim czegoś sam nie sprawdzę i tu zostałem pozytywnie zaskoczony.Rozwiewam wasze wątpliwości, graczy jest bardzo dużo, co chwilę kogoś widzę, a w mieście to w ogóle są już lagi bo graczy jest masa...Tak samo niby martwy chat, gó**o prawda, piszą, dyskutują, szukają pt i o dziwo dużo rodaków gra! napisałem tylko "Hello zone" i po moim nicku "Pan Psychopatyczny" wyczaili i od razu dostałem 2 zaproszenia do 2 Polskich gildii ! mało tego, od razu dodano mnie do Cricle, na dungeona nie czekam dłużej niż 2 min, to samo z low lvl battleground. Wildstar żyje i ma się świetnie, graczy jest masa, nie ma z niczym problemu, po obu stronach są Polskie pełne gildie oraz nasi rodacy.Nie wierzycie mi ? śmiało ! 10 dni triala jest za darmo, wbijcie, zobaczcie ! *temat powstał by rozwiać wątpliwości innych.tutaj screen z kawałka miasta gdzie po prostu są ludzie, nie ma npc ani nikogo, ss zrobiony tak sobie gdy robiłem questy.http://imgur.com/x930ffZ

Jesteśmy razem w circle panie Psychopatyczmy, gracze hejtują wszystko dla zasady, piszą że grafika słaba, że musi być dobra a sami maniaczą w wow'a, to taki typ człowieka który nic w życiu jeszcze nie osiągnął więc sobie hejtuje przez internet wszystko co leci

Dzięki za rozwianie moich wątpliwości. Zastanawiałem się czy kupić, ale widzę że nie warto, grafika jest paskudna 3

Wracaj do swojego casualowego i dziecinnego gw2 gdzie nawet nie ma poziomu trudnosci, gdzie musieli wprowadzić megaserwery bo nikt w ten syf nie gra. Założę się że po przejściu na F2P negatywne komentarze nt. WS i tak w niego zagrają :)

@donek o jakich botach piszesz ?

@Silus ekhm nie zeby cos ale najpierw krytykujesz kogos ze jest "hejterem" a 2 zdania dalej samo to robisz ... Szczyt hipokryzji :) Co do botow donek ma racje byly na poczatku kiedy byla masa ludzi ( boty biegajace na batlegroundacha , teleport hack boty zbierajace mineraly , strain farm boty ) teraz ich nie ma bo po co :) Pewnie wroca na f2p . Zeby nie bylo tak gralem w WS od samego poczatku przez 5 miesiecy ( zeby nie bylo ze "gofno wiesz bo nie grales" ) i pewnie wroce na f2p ale mam na tyle rozumu zeby przyznac ze WS mial mase botow + kiepska optymalizacje ( teraz poprawiona ) . Nie patrze przez pryzmat o bo gram to musze wychwalac. Populacja ciagle jest niska ( jest lepiej niz bylo ale ciagle to za malo jak dla mnnie ) dlatego nie widze sensu przedluzania creeda :) Gre poprawili bardzo od relasu ale czy to przyciagnie ludzi ktorzy sie sparzyli szczerze nie wiem ale watpie .

@Silus ekhm nie zeby cos ale najpierw krytykujesz kogos ze jest "hejterem" a 2 zdania dalej samo to robisz ... Szczyt hipokryzji Co do botow donek ma racje byly na poczatku kiedy byla masa ludzi ( boty biegajace na batlegroundacha , teleport hack boty zbierajace mineraly , strain farm boty ) teraz ich nie ma bo po co Pewnie wroca na f2p

To nie jest hejt, to prawda

Twoja prawda ale mniejsza :) Chlopak tez wyrazil swoja opinie ( tez prawdziwa dla niego grafika nie kazdemu moze sie podobac ) ale "obrazil twoja gre" wiec ja wywolam gowno burze i obraze "jego gre tez" ... Wybitnie naprawde ... Czyli on nie moze nic pisac zlego na temat WS bo jest hejterem ale ty mozesz na temat jego gry "bo to prawda " .

Ps. jakos nie widze tej "twojej" prawdy w GW2 ale coz :)

Prawda jest taka, że kazdy ma swoje poglądy i kazdy oczekuje czego innego od gry. Dlatego nie rozumiem osób atakujących innych bo mają inne zdanie. Na siłę grać nie będę bo ktoś tam coś napisał jak i nie będę tolerował szyderstw za swoje poglądy.

Może wrócę do WS jak przejdzie na f2p. Nie gram teraz bowiem w mojej opinii gra nie jest warta tego by za nią płacić. Jak mi się spodoba to chętnie kupię coś w IS bo darmozjadem nigdy nie bylem.

To nie jest hejt, to prawda

Tak, wiem. Twoja gra jest twojsza niż mojsza, bo twoja gra jest najtwojsza. Ja tylko stwierdzam co widzę. Zanim grę wydano chwalili się grafiką, która była ładna, ale jednak nie w moim guście, teraz patrzę na screena Pana Łowcy i widzę nie wiadomo co, do tego dochodzi poziom trudności, który jak słyszałem jest przeciwieństwem cukierkowej grafiki. I voilà gra którą przez dobre kilka miesięcy wychwalano pod niebiosa, hype nieziemski, pierwsza nazywana next-genem z P2P przechodzi na F2P. Coś w tym chyba musi być, bo przecież to użytkownicy, którzy płacą rzekomo doceniają gry, a tu jednak niespodzianka, bo wyszło iż gra jest przeciętna.

Możliwe, że jak przejdzie na F2P to wypróbuję, chyba że mi wcześniej HoT wyjdzie :>

Prawda jest taka że Wildstar ma świetną grafikę tylko ja przed wejściem do miasta zmieniam ustawienia na med i wyłączam cienie :)

Poza tym @Simenous - owszem jestem super pro-uber graczem jak to wyżej określiłeś i co teraz? no właśnie nic, Lubisz piękną grafikę? to idź pograj w Wander, nic nie robisz tylko zwiedzasz świat gry, jak to zazwyczaj jest w grach z ładną grafiką, przykład? Kupiłem gw2, pograłem i wywaliłem z dysku bo jedyne zajęcie podczas lvl cap (gdzie się zmuszałem do wbijania lvli) to farm skinów i rzadko WvW które było nudne jak flaki z olejem :)

A Wildstar ? Taki drugi bardziej rozbudowany wow, Eksploracja jaskiń, zdobywanie szczytów, w końcu rozbudowany craft, fajny świat gry, mini gry w grze, rozbudowane questy, świetna fabuła (pierwszy raz wbijanie lvl capa gdzie exp leci jak kot napłakał jest tak przyjemne), świetni ludzie, housing i jeszcze więcej, gdybym miał się rozpisać apropo contentu Wildstara, była by to lektura z ilością stron "Krzyżaków" :)

Poza tym jak ktoś już wyżej napisał, ludzie wracają bo szykują się na napływ, falę, tsunami graczy którzy wejdą podczas f2p więc teraz jest ich od groma.

Siema, kupiłem 2-3 dni temu Wildstara, słyszałem że było dużo skarg na brak populacji i martwy chat.Otóż nigdy nie słucham opinii innych zanim czegoś sam nie sprawdzę i tu zostałem pozytywnie zaskoczony.Rozwiewam wasze wątpliwości, graczy jest bardzo dużo, co chwilę kogoś widzę, a w mieście to w ogóle są już lagi bo graczy jest masa...Tak samo niby martwy chat, gó**o prawda, piszą, dyskutują, szukają pt i o dziwo dużo rodaków gra! napisałem tylko "Hello zone" i po moim nicku "Pan Psychopatyczny" wyczaili i od razu dostałem 2 zaproszenia do 2 Polskich gildii ! mało tego, od razu dodano mnie do Cricle, na dungeona nie czekam dłużej niż 2 min, to samo z low lvl battleground. Wildstar żyje i ma się świetnie, graczy jest masa, nie ma z niczym problemu, po obu stronach są Polskie pełne gildie oraz nasi rodacy.Nie wierzycie mi ? śmiało ! 10 dni triala jest za darmo, wbijcie, zobaczcie ! *temat powstał by rozwiać wątpliwości innych.tutaj screen z kawałka miasta gdzie po prostu są ludzie, nie ma npc ani nikogo, ss zrobiony tak sobie gdy robiłem questy.http://imgur.com/x930ffZ

To może i ja się wypowiem.

Kupiłem WSa jakieś pół roku temu, może więcej. Pograłem w sumie chyba lekko ponad miesiąc (tak zapłaciłem za drugi miesiąc dodatkową kasę ale niestety gra była tak nieprzyjemna, że pograłem może z 2 dni). Dla tych którzy chcą już teraz grać - nie warto. Poczekajcie na F2P kiedy przybędzie ludzi.

Kiedy ja grałem w WSa to rzeczywiście na niskich poziomach (koło 10-15) dungeony robiło się jeden za drugim i dość szybko się expiło. Ale kiedy wbije się ~~20-30 i zaczynają się prawdziwe instancje a nie treningowe kolejka do dungeona wynosi około 30-40minut - przynajmniej na healerze. Na DPSie dwa razy dłużej.

Ludzie wchodzą na triala, próbują i po wbiciu 10-15 lvla (w ciągu traila tyle można spokojnie wbić) - odpadają albo po prostu nie kupują pełnej wersji. Ale kiedy wbija się ten 20-30 i chce zrobić pierwsze poważne dungeony to zaczyna się ogromne tyranie i czekanie parę godzin.

WS jest fajny. To gra wymagająca i stresująca. Jak już wbijesz na ten dungeon i masz ogarniętę party to zabawa jest ŚWIETNA. Problem, że dla 30 minut dobrej zabawy nie warto się 2 godziny nudzić. Jak gra przejdzie na F2P sam do niej wrócę. Bo będzie z kim grać.

Co do grafiki - jest znośna. Może odrzucać ale pasuje do klimatu gry. Nie należe do fanów cukierkowej grafiki ale ta akurat tutaj pasuje. Fakt że optymalizacja mogłaby być lepsza (gra jest strasznie nierówna, czasami na tej samej lokacji masz 60 FPS żeby za chwilę spadło Ci do 20 bez żadnej przyczyny), bugów mniej (studia nie stać na porządny QA Lab) - ale gra to takie PoE wśród MMORPG - jest wymagająca jak jasny skur..syn :P

Jak przejdzie na F2P polecam każdemu. A temu kto za pierwszym razem przejdzie wszystkie instancje (dungeony, nie pola treningowe) powiem że kozak ;)

pozdrawiam