Według mnie teso ma lepszą optymalizację, tam na ultra miałem 70-80 fps a w wildstar 30-60, także na najwyższych.
Wildstar Stress Test
Nie porównuj dwóch gier, gdzie jedna ma ustaloną date premiery, a druga nie przeszła nawet całych zamkniętych beta testów.
"Ok to ściągam już, jak myślicie? Trzeba PC'ta potwora by grac w tą gre, czy nie ma aż takich wymagań?" Odpowiedziałem tylko na to pytanie. Porównałem tylko aby uświadomić go jaki sprzęt potrzebuję.
Osobiście posiadam mniej więcej coś takiego:
Karta: Nvidia GeForce GTX 780
Procesor: Intel Core i7-4770K cpu @ 3.50GHz
8GB ram (może tutaj za mało)
windows 7.
FPS'y podałem wyżej jakie mam na ultra.
TESO ma świetną optymalizację, Wildstar obecnie nie ma jej wcale, na to przyjdzie czas na moim sprzęcie potrafi przyciąć a gram na srednich ustawieniach. Dla porównania, TESO chodzi mi na ultra
może i teso ma dobrą optymalizacje, za to gra to "gunwo"
@up nie będę z tobą dyskutował czy teso jest dobre czy nie ponieważ mi się podoba i tak jak ty myślisz o tej grze, ja myślę o wildstar. Każdy ma inny gust.
Wildstar jest bardzo dobrą grą, housing, aiming, cc i tak dalej... ale To P2P według mnie nie jest dobrym rozwiązaniem... nie dość że trzeba kupić grę za jakieś ~40 dolców to jeszcze trzeba płacić ~54 zł abonamentu. Ktoś kupi grę, i będzie chciał skorzystać z C.R.E.D.D ( czy jak to tam się nazywa ) natomiast nie będzie miał tak dużo czasu, by zarobić na to w grze, ponieważ albo się uczy albo dorabia na boku, a wieczorkami lubi pograć z kumplami... więc musi płacić 54 zł abonamentu żeby pograć miesiąc i to jeszcze od czasu do czasu wieczorkiem bo po prostu dla niektórych 54 zł to jest wydatek... Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem był by tutaj B2P stu procentowo, natomiast widać że AŻ tak dużo pieniędzy ta gra pochłonęła, że muszą brać za nią abonament... Cóż, szkoda.
Wildstar jest bardzo dobrą grą, housing, aiming, cc i tak dalej... ale To P2P według mnie nie jest dobrym rozwiązaniem... nie dość że trzeba kupić grę za jakieś ~40 dolców to jeszcze trzeba płacić ~54 zł abonamentu. Ktoś kupi grę, i będzie chciał skorzystać z C.R.E.D.D ( czy jak to tam się nazywa ) natomiast nie będzie miał tak dużo czasu, by zarobić na to w grze, ponieważ albo się uczy albo dorabia na boku, a wieczorkami lubi pograć z kumplami... więc musi płacić 54 zł abonamentu żeby pograć miesiąc i to jeszcze od czasu do czasu wieczorkiem bo po prostu dla niektórych 54 zł to jest wydatek... Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem był by tutaj B2P stu procentowo, natomiast widać że AŻ tak dużo pieniędzy ta gra pochłonęła, że muszą brać za nią abonament... Cóż, szkoda.
To nie jest dyskusja na temat systemu płatności. Wątek już był poruszany wcześniej, więc nie ma sensu kontynuować go w tym miejscu, bo zaraz zacznie się przekrzykiwanie.
Przepraszam, musiałem to z siebie wyrzucić
Tak więc czekam na ten czternasty dzień w lutym, by w końcu zobaczyć z czym się tą grę je!
mi się niestety nie udało, gdyby ktoś miał zbędny kluczyk byłbym wdzięczny gdyby mi wysłał na PW
to servery startuja o 15 czy 16?
7:00 am PST, wydaje mi się że to 16:00 naszego czasu
Edit: wysłało sie podwójnie, do usunięcia ;]
7:00 am PST, wydaje mi się że to 16:00 naszego czasu
ok dzięki
Optymalizacja, fakt, do najlepszych nie należy, choć przyznaję, że w Wildstara gra mi się bardzo przyjemnie (byłem sceptycznie nastawiony co do tej gry)
Nie ma bata. Ta gra zostanie zakupiona, do niej dokupię kompa i będę cisnął na ultra. Dawno tak się nie bawiłem przy MMO.
Optymalizacja tragiczna, na i5 4x3,2 GTX660 8GB RAM i na low 15-20 FPS , takie gry jak GW2, TERA czy BF3 chodziły mi dobrze na wysokich ustawieniach. Ale wierze że to zostanie naprawione, bo gra jest świetna. Myślę że na pewno ją kupie.
Gra zupełnie inna niż dotychczasowe tytuły, grało mi się w nią jak w przygodówkę, najbardziej przypominała mi ratchet & clank
ja mialem wszystko na ultra i 80-90 fps
Serio poczekajmy z optymalizacją na późniejsze terminy. Jeśli dadzą nam jakąś konkretną datę premiery to pogadamy o wymaganiach. Teraz to mamy Wildstara obciążonego laggami i oprogramowaniem sprawdzającym błędy.itp
Ja wierzę że po optymalizacji gra będzie chodziła płynnie przynajmniej na srednich ustawieniach. Co do Wildstara, na pewno grę zakupię bo gra się bardzo fajnie jedyne czego będzie mi w tej grze brakować to latające mounty. Podoba mi się mozolne wbijanie poziomów