Wrażenia pozytywne jak przy większości nowych produkcji . Pierwsze 2 miesiące zweryfikują ile gra jest warta , czy gracz pozostanie na dłużej czy będzie oczekiwał kolejnego mmorpg .
Co mi się spodobało przez te 2 miesiące testów napewno humor , podejście twórców do gry .
Ciekawe instancje pomimo iż nie miałem okazji zwiedzić większośći , ale po oglądaniu 50ątek na steam widziałem że przysparzało im to nie lada problemu .
Profesje i rzeczy z nimi związane .
Opvp i bg 2/2 3/3
Housing system
World bossy gdzie po gw2 z wbitymi w ziemie miałem mieszane uczucia tu całkiem przyjemnie świrują ![:)]()
Podział na 2 frakcje
Zawiodłem się zaś :
Optymalizacja - ilość fps na ultra low detal woła o pomste do nieba przy grze która jakoś graficznie nie wgniata w fotel .
Questy przynieś , podnieś , pozamiataj . Prowadzenie za rączke przez cała gre
Craft pomimo iż na 1 rzut oka wydaje się ultra rozbudowany z czasem dochodzi sie do wniosku iż jest za prosty , a jedyną opłacalną rzeczą jest robienie dekoracji i trapów pod warploty .
Battleground - Raczej nie ma co wykazywać się tam skillem bardziej taktyką ze względu na 95% skilli aoe . Nie śmiem twierdzić że jest to walka noskill ale do gier single target pokroju np rift sie nie umywa gdzie wiekszość ruchów , targetowanie było planowane a nie totalny chaos .
System skilli - jw za dużo aoe przez co gra robi się dużo prostrza
Stosunkowo proste wbijanie rankingu w 2vs2/3vs3 mysle że na 50 każdy spokojnie wyfarmi te 1900 na top secik bez większego problemu
Warploty randomowe jeśli ktos uważa że bg 10/10 to totalny chaos , zobaczy zdeżenie zerga
( Jest to dobra funkcja która powinna być dostępna tylko i wyłącznie dla gildi/alliance)
Mała ilość perków gildijnych
Bugi bugi bugi need moore fix - nie chce prowadzić wywodów poraz tysięczny na ten temat gdzie coś co rażąco zle działa nie potrafi być naprawione przez 2 miesiące .
Jak dla mnie mała ilość skilli dostepnych w 1 momencie , może i starej daty jestem ale uważam że wszytskie skille powinny być dostępne by gracz dokonywał wyboru z większej pulli umiejętności którego użyć w danym momencie .
Ogółem obawiam się nerfów instancji 20 os i 40 os by były bardziej przystępne dla zerga jak i zmniejszenie poziomu tych ,,małych'' patrząc na poziom graczy przy dunach nisko lvlowych jest to rzecz nie do przeskoczenia tak samo jak w FFXIV .
Reasumując jeśli będą dodawać stały content z nowymi raidami co za tym idzie nowe wyzwania i nowy epick gear dla gildi , oraz dla graczy pvp przynajmniej raz na 3 miesiące reset sezonu 2/2 3/3 4/4 i dodanie kapke lepszego gearu to gra ma szanse wciągnąć na długo większą ilość osób nie tylko ,,fanboyów'' . Jak na razie do zobaczenia 31 (o ile servy wytrzymają i nie będzie poślizgu na 1 czerwca )