WildStar - za tydzień HeadStart!

Do premiery został zaledwie ponad tydzień, oraz coraz więcej informacji ukazało się na temat gry. Można było zagrać w stress testy i oczywiście Open Bete, która zakończyła się nie dawno. Mieliście okazje pograć? Jakie są wasze wrażenia?

Gra zapowiada się naprawdę miodzio. W końcu coś na miarę WoW'a nie będące WoW'em ;p Jak dla mnie bomba, chociaż fakt "Pixarowa" grafika może kogoś odstraszyć, ale na dłuższą mete idealnie wpasowuje się w humor gry - a tego tam nie brakuje :D

Sympatyczna sprawa to też addony, jakby kogoś interesowany zaawansowane wywody na ten temat to wyprodukowałam się trochę tutaj - to też zapraszam do komentowania :)

Dla mnie gra jest genialna, jak na premierę to ma dość sporo contentu, optymalizacja z każdym kolejnym patchem jest lepsza. Ja zakupiłem Deluxe od razu gdy został udostępniony, wybrałem spellslingera i ścieżkę żołnierza/badacza, jeszcze się nie zdecydowałem, do tego crafting broni i lekkiego pancerza :)

Mnie trochę boli nie dawny vote contest, przez ad-blocka nie wiedziałem, że trzeba wpisać e-mail bo nic nie wyskoczyło i pozbyłem się okazji na zdobycie unikalnej ozdoby do domu i miecza, trochę mnie to boli..

Gra ma dużo do zaoferowania,ale napiszę moje spostrzeżenia dotycząca gry:

Zalety:

-Poziom trudności jest wysoki

-Grafika + humor=dają niezłego hichota

-Otwarty świat pvp

-Rozwinięty crafting

-Rozwinięcia mounta

-Dobry end game

-Muzyka wpada w ucho i to tyle

Wady jak na razie:

-Optymalizacja

-Błąd niektórych npc

-Zbugowane nie które zadania

-Wysokie wymagania (I tak gram na ultra ale tnie mi się strasznie jak na razie w niektórych miejscach)

Jak na razie gra 9/10 przy niej chyba spędzę dużo czasu aż nie wyjdzie eqn.

Pozdrawiam i zapraszam do wspólnej gry na serwer hazak.

Optymalizacja może być spowodowana tym, że nie ma jeszcze jej zrobionej dla AMD i ATI, które mają być dodane soon( ja mam AMD, nie wiem jak ty ;p) npc i bugi są praktycznie codziennie naprawiane. Support działa nawet w soboty ;p

Wiem i dlatego dbają o graczy a nie inne firmy co tylko trzepią kasę z....

No tak, też tak myślałem, ale jednak nie rozumiem dlatego nie chcą dać każdemu pre orderowi ozdoby do domu i tego miecza, tylko ci co głosowali.. strasznie mnie to irytuje. I z tego co słyszałem na forum to nowy kontent ma wychodzić średnio co miesiąc.

@Sokoren Powiem ci stary że nie wiem.

Pożyjemy to zobaczymy ja jestem bardzo dobrze nastawiony do tej gry.

Btw, po której stronie będziesz grał? Też jestem nastawiony na Wildstara, tylko lubie mieć wszystko co można( chomikowanie). Oby 1 dnia nie było dużych problemów z serwerami.

Ja idę grać z moją gildią po stronie Exile nie po stronie dominium.

W dominium ogłasza się z chyba 9 gildii.A po stronie Exile tylko my na serwie Hazak.

i macie ludziska dlaczego warto grać w WS lepiej bym tego nie ujoł:

https://www.youtube.com/watch?v=2kK-65p-BHc&list=UUSzOtbN2xTsI8aQPM2sMmpQ

Gra ma ogromny potencjał, zapowiada się świetnie, o ile tego nie zaprzepaszczą będzie hit. Można się jakoś dogadać i zebrać grupę na headstart.

Zapraszam na Hazak'a po stronie exile. Mam trochę doświadcznia z bety , także mogę trochę potankować albo/i wyjaśnić parę rzeczy.

Przydałby się rozgarnięty heal albo DPS który wie co oznacza interrupt.

Moja gildia też startuje na Hazaku, ale po stronie Dominion :)

http://lastb.enjin.com/home

To widzimy się na BG.

Moja gildia to Heaven wszystkich zainteresowanych to zapraszam na ts3:

www.heaven.pc.pl

Frakcja Exile

widzę, każdy wybrał różne gildie, w sumie jestem zdziwiony, że aż tyle jest polskich gildii.(Utgard)

Wrażenia pozytywne jak przy większości nowych produkcji . Pierwsze 2 miesiące zweryfikują ile gra jest warta , czy gracz pozostanie na dłużej czy będzie oczekiwał kolejnego mmorpg .

Co mi się spodobało przez te 2 miesiące testów napewno humor , podejście twórców do gry .

Ciekawe instancje pomimo iż nie miałem okazji zwiedzić większośći , ale po oglądaniu 50ątek na steam widziałem że przysparzało im to nie lada problemu .

Profesje i rzeczy z nimi związane .

Opvp i bg 2/2 3/3

Housing system

World bossy gdzie po gw2 z wbitymi w ziemie miałem mieszane uczucia tu całkiem przyjemnie świrują :)

Podział na 2 frakcje

Zawiodłem się zaś :

Optymalizacja - ilość fps na ultra low detal woła o pomste do nieba przy grze która jakoś graficznie nie wgniata w fotel .

Questy przynieś , podnieś , pozamiataj . Prowadzenie za rączke przez cała gre

Craft pomimo iż na 1 rzut oka wydaje się ultra rozbudowany z czasem dochodzi sie do wniosku iż jest za prosty , a jedyną opłacalną rzeczą jest robienie dekoracji i trapów pod warploty .

Battleground - Raczej nie ma co wykazywać się tam skillem bardziej taktyką ze względu na 95% skilli aoe . Nie śmiem twierdzić że jest to walka noskill ale do gier single target pokroju np rift sie nie umywa gdzie wiekszość ruchów , targetowanie było planowane a nie totalny chaos .

System skilli - jw za dużo aoe przez co gra robi się dużo prostrza

Stosunkowo proste wbijanie rankingu w 2vs2/3vs3 mysle że na 50 każdy spokojnie wyfarmi te 1900 na top secik bez większego problemu

Warploty randomowe jeśli ktos uważa że bg 10/10 to totalny chaos , zobaczy zdeżenie zerga :D ( Jest to dobra funkcja która powinna być dostępna tylko i wyłącznie dla gildi/alliance)

Mała ilość perków gildijnych

Bugi bugi bugi need moore fix - nie chce prowadzić wywodów poraz tysięczny na ten temat gdzie coś co rażąco zle działa nie potrafi być naprawione przez 2 miesiące .

Jak dla mnie mała ilość skilli dostepnych w 1 momencie , może i starej daty jestem ale uważam że wszytskie skille powinny być dostępne by gracz dokonywał wyboru z większej pulli umiejętności którego użyć w danym momencie .

Ogółem obawiam się nerfów instancji 20 os i 40 os by były bardziej przystępne dla zerga jak i zmniejszenie poziomu tych ,,małych'' patrząc na poziom graczy przy dunach nisko lvlowych jest to rzecz nie do przeskoczenia tak samo jak w FFXIV .

Reasumując jeśli będą dodawać stały content z nowymi raidami co za tym idzie nowe wyzwania i nowy epick gear dla gildi , oraz dla graczy pvp przynajmniej raz na 3 miesiące reset sezonu 2/2 3/3 4/4 i dodanie kapke lepszego gearu to gra ma szanse wciągnąć na długo większą ilość osób nie tylko ,,fanboyów'' . Jak na razie do zobaczenia 31 (o ile servy wytrzymają i nie będzie poślizgu na 1 czerwca )

Witam ja rowniez bede na head start strona dominion klasa Stalker. Server wybieram pvp to chyba Hazzak.

Ja pograłem 3h podczas OBT i zamówiłem pre-order. Zagram po stronie exile.

Szczerze mówiąc jeśli już grać w grę z tego typu mechaniką itd, to wolałbym starego, dobrego, sprawdzonego WoWa :P

Tym bardziej, że nadchodzi dodatek.

Przecież Wildstar to wszystko co najlepsze wyciągnięte z WoWa i innych gierek i dodanie czegoś od siebie. Niektórzy twierdzą, że levelowanie postaci m.in. questy są nudne, mi osobiście odpowiada ten stary sprawdzony system.

Poza tym gra zaczyna się dopiero od 15-20 poziomu, rzekłbym że dopiero po wbiciu lvl capa. Ludzie muszą się tylko przekonać, czas pokaże.

Nie porównywałbym mechaniki z WoWa do tej w Wildstarze. Większość skilli w Wildstarze jest obszarowa, w WoWie wręcz przeciwnie. Do tego w Wildstarze bardziej przydaje się znajomość taktyk i szybki refleks, niż tak jak w WoWie ilvl.

Do premiery dodatku w WoWie jeszcze kupa czasu, także jak ktoś zrobił cały content pve i jest znudzony levelowaniem kolejnych altów to czemu nie miałby spróbować czegoś nowego, wreszcie.