Wilkołaki S7 (Zasady i rekrutacja)

WILKOŁAKI SEZON SIÓDMY (ZASADY)

"Powrót do przeszłości" Zasady ~by Yang + modyfikacje Dzz

Werewolf2.jpg

Radzę zapoznać się regulaminem, ponieważ nastąpiły pewne zmiany względem poprzednich sezonów, dlatego powinniście wszystko przeczytać, ponieważ wszelkie nieporozumienia mogą spowodować załamanie płynności rozgrywki. Zmiany zostały wprowadzone po to, aby uwypuklić czynniki rozumowania, dedukcji, erystyki i retoryki, co powinno pozytywnie wpłynąć na sama rozgrywkę, przez fakt, że czynnik losowości zostanie ograniczony. Na wstępie zastrzegam sobie prawo do listy graczy, która weźmie udział w piątym sezonie. Zasada kto pierwszy ten lepszy nie obowiązuje. Z puli graczy osobiście wybiorę tych, którzy moim zdaniem najbardziej nadają się do brania udziału w zabawie. Powodzenia!

I. Ogólnie:

Gra opiera się na rywalizacji dwóch ras ludzi i wilkołaków. Wieśniacy nie znają tożsamości wilkołaków, jednocześnie odgadnięcie tego kto jest wilkołakiem jest głównym celem gry dla nacji ludzkiej. W takim przypadku oczywiste jest, że głównym zadaniem wilkołaków jest pozostanie niewykrytym. Jednocześnie wilkołaki ustalają między sobą co trzy dni (poczynając od dnia drugiego) kogo mordują.

Główną metodą eliminacji i walki z wilkołakami są codzienne głosowania - osoba wybrana większością głosów zostaje uśmiercona podczas egzekucji.

1. W sezonie 7 uczestniczyć będzie 14 graczy. Po zapełnieniu wszystkich miejsc Mistrz Gry

(MG) wyśle do wszystkich graczy PW z informacją o tym jaka rasa została mu przydzielona. Przydział ras graczy jest całkowicie losowy.

2. Proporcje co do nacji to: 11 ludzi i 3 wilkołaków.

3.Cała interakcja pomiędzy graczami (oskarżenia, głosowania, analizy, podstępy) odbywa się za pomocą tematu gry oraz wiadomości PW wymienianych pomiędzy graczami. Istnieje zakaz przesyłania dalej wiadomości od MG, np. w celu pokazania innemu graczowi swojej przynależności do danej nacji.

4. Gracze, którzy zostaną uśmierceni, nie psują zabawy innym i nie wypowiadają się już w temacie gry.

5. Po śmierci gracza MG zawsze podaje prawdziwą nację postaci.

6. Wygrywa nacja, która przeżyje (wilkołaki lub ludzie).

7. Chronologia tury: rozmowy i głosowania - > uśmiercenie ofiary egzekucji - > mord|| nowa tura.

II. Głosowanie szczegóły:

1. Głosowania odbywają się codziennie, wykluczając dzień pierwszy, a każdy gracz oddaje swój głos jawnie w temacie gry.

2. Aby głos był ważny należy go napisać do godziny 21:45.

3. Każdy gracz ma możliwość 1 zmiany lub 1 wycofania głosu dziennie (zmiana względem sezonu pierwszego, gdzie można było najpierw zmienić głos, a później jeszcze go wycofać). Złamanie tej zasady skutkuje unieważnieniem głosu gracza danego dnia i następnego również.

4. W przypadku, gdy kilku graczy zebrało największą liczbę głosów to uśmiercani podczas egzekucji są wszyscy z największą liczbą głosów.

5. Żeby głos był brany uwagę, musi zostać napisany konkretnie i przy zastosowaniu odpowiedniego schematu, wyglądającego tak:

Oddaję głos na gracza XXX

Przy zmianie swojej decyzji, schemat glosowania wygląda tak:

Wycofuję swój głos oddany na gracza XXX i głosuję na gracza YYY

Tekst musi zostać napisany na czerwono.

W skrócie lista zmian względem poprzedniego sezonu:

- Brak klas postaci, podział dotyczy tylko nacji.

- Mordy wilkołaków odbywają się co dwa dni.

- Pierwszy mord wilkołaków będzie mieć miejsce dnia drugiego.

- Schemat dotyczący oddawania głosów i ich zmian.

Opis roleplayowy będzie ukazany w temacie z grą.

{[regulamin gry napisany przez YangLegend z drobnymi usprawnieniami z mojej strony]. ~Dzz. Mam nadzieje, że nie będziecie za te zasady źli, co?}

LISTA GRACZY:

- BlastBlue

- Abraxus

- Xasarm

- ISmokeBleezys

- VampirLord

- Smola

- Niewiara

- Svizz

- Misiael

- Byczsek

- Might Tay

- Facos14

- PhantomLancer

- ProGmR

W sumie to nie mam w co grać, do końca ferii jeszcze zostało trochę czasu, a tą godzinkę-dwie dziennie mogę poświęcić. Zapisuję się. Mam nadzieję, że się nadaję :)

Blast, jasne, że się nadajesz. Tylko zjebałem nazwę tematu. Idę się pociąć.

EDIT: Znikam na jakieś 2h, idę się zapadać w smutek z mojego błędu w Nuteli i przy Bleachu.

Również chętnie się zapiszę jak nie masz nic przeciwko.

Zapisz. To co, znów wygram sam cały sezon? :D

Zapisznij mnie

Zapisz i mnie

Zgłaszam się. :D

Zgłaszam się.

Mogę się zgłosić jednak nie mogę zapewnić mojej 100% aktywności. Niestety ale semestr się kończy a hobby pochłania kupę czasu.

I ja, i ja, i ja

Dopisani.

Nie jest źle

Możesz wpisać i mnie.

Jakbyśmi się postarali, to i nawet dziś można zaczynać. Zaproście ktoś jakieś dwie osoby i git.

Facos chyba zgłaszał chęć udziału.

@Up czepiasz się szczegółów

Ano zgłaszał, ale wolałbym gdyby i tu się zadeklarował.

Deklaruję, że się zgłaszam :)

Jeszcze jedna osoba. Oby się ktoś znalazł, jak nie, skombinuje kumpla.

Dodaj mnie :D