Wilkołaki sezon 15 (gra)

Glosuję na Elitar. Najbardziej podejrzany typ dzisiaj, zobaczymy co jutro przyniesie.

Na przykład mogłoby się stać to, że nie spalimy niewinnej osoby. Aktualnie ludzie chcą spalić Eliara w sumie bez większego pomysłu. Pierwsza głosująca osoba rzuciła, że winny się tłumaczy... Serio, a co ma robić, siedzieć cicho? Reszta to już tylko głosuje bo wydaje się im podejrzany, no rzeczywiście poszlaka w choy. Albo głosują bo ktoś inny głosuje albo jest im to wygodne. Jedynie Might coś tam napisał, a i tak został zlany i reszta głosuje na losową osobę.

</blockquote>

A co ty robiłeś w pierwszym dniu? Od razu bezpodstawnie głosowałeś na Hasirę, teraz bronisz Elitara, że niby nie wolno tak losowo głosować, a tak naprawdę ty też to robisz, tylko teraz padło na twojego kolegę.

Glosuje na Ksaoru, to jest na czerwono ale ze jestem daltonista to nie dziala :D wydaje mi sie ze dziwnie sie zachowuje, nieudolnie stara sie siebie bronic. Mozliwe ze dlatego ze jest wiesniakiem, ale bardziej podpada mi pod wilka albo seryjnego

Głosuję na Elitara. Kiepskie są te wasze podejrzenia. Zresztą, jak mnie wilki nie zamordują, to pewnie mnie jutro spalicie, bo chciałem wdrążyć trochę roleplaya.

Dziwny jest ten Ammon. Od początku dziwnie się zachowuje. Już wczoraj coś mi w nim nie pasowało. Zaraz za nim jest Elitar który wczoraj wymyślił plan jak typowy zabójca. Jak dziś spalimy Elitara i on okaże się wieśniakiem to moim zdaniem jutro powinien spłonąć Ksarou. Głosuje na Elitara.

Spalcie mnie spalcie, będzie więcej poszlak. Lepszy wieśniak na stosie niż aktualnie jakaś przydatna klasa. Ale jak już zorientujecie się, że spaliliście niewinnego to wiedźcie, że aktualnie zagłosowały na mnie przynajmniej 2 wilki, gdzie Hasira lub Civil (lub oboje) to futro. Skłaniałbym się w stronę kobiety, gdyż stwierdzenie "Zachowuje się strasznie indywidualnie, jakby był mordercą" jest przynajmniej nie poważne, bardzo w wilczym stylu. Chociaż może być też mordercą. DOMAGAM SIĘ, aby po mojej śmierci (oraz jednocześnie oczyszczeniu z jakichkolwiek zarzutów) ona została wzięta pod uwagę jako kolejny potencjalny cel.

Głos na Hasira.

No, ale mam jeszcze jeden prezent. Wczoraj po napisaniu posta za który teraz spłonę, odezwał się Maqes proponując wymianę informacji. Odmówiłem gdy okazało się, że musiałbym wysłać mu screena ze swoją klasą postaci. Oczywiście w zamian zostałem nazwany wilkiem. Do sezonu 16.

Jesli tak bylo to wnosze o zbanowanie Maquesa, wysylanie screena czy chocby prosba o to jest zabroniona i psuje gre

Jesli tak bylo to wnosze o zbanowanie Maquesa, wysylanie screena czy chocby prosba o to jest zabroniona i psuje gre

Robienie sojuszy, a tym bardziej pytanie o rolę na pw nie jest zabronione i raczej nigdy nie było, zresztą w poprzednim sezonie kilku wieśniaków się rozpoznało i zaczęli spisokować na pw- wiem to z rozmowy na discordzie.

</p>

Zabronione jest przerabianie screenów z rolą, odsyłam do regulaminu.

Ok, to może niech wszyscy wkleją tu screen ze swoją klasą, spalimy wilki, spalimy seryjnego i rozejdziemy się do domu...

PS. 4. Cała interakcja pomiędzy graczami (oskarżenia, głosowania, analizy, podstępy) odbywa się za pomocą tematu gry oraz wiadomości PW wymienianych pomiędzy graczami). Dozwolona jest jedynie komunikacja za pomocą tekstu pisanego.

Screen wydaje mi się, że nie jest tekstem pisanym

Co fakt to fakt. Pytanie o screena z klasą postaci jest totalnie bez sensu. Na tym polega gra. Że nikt o sobie nic nie wie.

Ok, to może niech wszyscy wkleją tu screen ze swoją klasą, spalimy wilki, spalimy seryjnego i rozejdziemy się do domu...

PS. 4. Cała interakcja pomiędzy graczami (oskarżenia, głosowania, analizy, podstępy) odbywa się za pomocą tematu gry oraz wiadomości PW wymienianych pomiędzy graczami). Dozwolona jest jedynie komunikacja za pomocą tekstu pisanego.

Screen wydaje mi się, że nie jest tekstem pisanym

Nie jest dozwolony i jest to wyraźnie w regulaminie napisane.

Stało się tak, gdyż przez takie wysyłanie screeenów był straszny syf, a gra traciła sens.

Tak samo jak wspominanie o tym w temacie gry, skoro jest temat rekrutacji i to tam się pisze takie rzeczy.

Teraz ktoś upoważniony powinien usunąć post Elitara i wszystkie po nim, bo to psuje grę.

Jeżeli Elitar pisze prawdę, to powinien wysłać screena z rozmową pomiędzy nim a Maquesem do MG i tyle.

Nie jest dozwolony i jest to wyraźnie w regulaminie napisane.

Stało się tak, gdyż przez takie wysyłanie screeenów był straszny syf, a gra traciła sens. 

Tak samo jak wspominanie o tym w temacie gry, skoro jest temat rekrutacji i to tam się pisze takie rzeczy.

Teraz ktoś upoważniony powinien usunąć post Elitara i wszystkie po nim, bo to psuje grę.

Jeżeli Elitar pisze prawdę, to powinien wysłać screena z rozmową pomiędzy nim a Maquesem do MG i tyle.

Nigdzie w regulaminie nie ma nic o wysyłaniu screenów a jest to tylko wasza nadinterpretacja, równie dobrze można marisce zarzucić że nie posługiwał się tekstem pisanym jak robił swoje pojebane wykresy w poprzednim sezonie, screen z tekstem to nadal tekst, w poprzednich sezonach ludzie też tak robili a teraz wielkie oburzenie bo kogoś zapytałem o sojusz. Jeżeli ktoś nie chce odpisywać to po prostu ignoruje wiadomość. Elitar cwaniakował z

Mam już pomysł kto jest wilkiem, ale póki co brak dowodów i zaufania do kogokolwiek by PMki wysyłać.

i przecwaniakował bo ja pierwszy napisałem do niego pmkę i nie chciał współpracować

a i kto to jest ten maques?

W regulaminie nie ma jasno napisane, że zabronione jest wymienianie się screenami, ale skoro jest punkt "zakaz przerabiania screenów" to... No właśnie, jakby wymiana screenami była zupełnie zabroniona to po co zakaz ich przerabiania? Tak na logikę patrząc... Chyba, że to ja coś źle rozkimiam. Według mnie jednak dozwolone to jest, a wprowadzono zakaz przerabiania screenów bo najwidoczniej ktoś to kiedyś robił. Chociaż ja wcześniej tutaj nie grałam w to to nie wiem jak z tym było.

Za dużo hipokryzji z strony Elitara. Screeny z owocami były zawsze i nikomu to nie przeszkadzało. Zabronione jest przerabianie tych screenów.

@Hasira 2 sezony temu ktoś przerobił, dlatego zostało to wprowadzone do regulaminu.

Rzeczywiście jest tylko punkt zabraniający przerabiania screenów, mój błąd.

Uważam natomiast, że jest to złe, bo psuje to totalnie grę, przykład powyżej, z próby dedukcji zrobi się dyskusja o screenach.

Zresztą, gdyby teraz każdy wysłał screena ze swoją klasą do każdego, to mielibyśmy... koniec gry? (xD)

Serio, czemu zezwolenie screenów ma służyć w grze opartej na dedukcji?

Rzeczywiście jest tylko punkt zabraniający przerabiania screenów, mój błąd.

Uważam  natomiast, że jest to złe, bo psuje to totalnie grę, przykład powyżej, z próby dedukcji zrobi się dyskusja o screenach.

Zresztą, gdyby teraz każdy wysłał screena ze swoją klasą do każdego, to mielibyśmy... koniec gry? (xD)

Serio, czemu zezwolenie screenów ma służyć w grze opartej na dedukcji?

</blockquote>

Zakładając że nie można udostępniać prywatnych rozmów, to wtedy ta informacja zostaje między tymi dwoma osobami, od nich już wtedy zależy czy ktoś w temacie to uwieży czy nie.

Możecie przestać spamować o screenach? Nikomu się to nie przyda. Chcą niech sobie wysyłają.

To ja podziękuję za kolejny sezon

Zakładając że nie można udostępniać prywatnych rozmów, to wtedy ta informacja zostaje między tymi dwoma osobami, od nich już wtedy zależy czy ktoś w temacie to uwieży czy nie.

Zakładając? No tak bo tego też nie ma w regulaminie... Czyli zakładasz że cudzych rozmów już nie można wysyłać, chociaż ani słowa o tym w regulaminie, natomiast swoją klasę juz można, chociaż o tym tez nie ma w regulaminie... Bardzo logicznie... Idę się napić, alkohol pomoże mi zniżyć się do twojego poziomu...

PS. Ja nie wieże, wieże są za wysokie można się zabić

To ja podziękuję za kolejny sezon

Zakładając? No tak bo tego też nie ma w regulaminie... Czyli zakładasz że cudzych rozmów już nie można wysyłać, chociaż ani słowa o tym w regulaminie, natomiast swoją klasę juz można, chociaż o tym tez nie ma w regulaminie... Bardzo logicznie... Idę się napić, alkohol pomoże mi zniżyć się do twojego poziomu...

PS. Ja nie wieże, wieże są za wysokie można się zabić

</blockquote>

Tu już mowa o regulaminie forum i ogólnie prawie polskim - zakaz udostępniania prywatnej korespondencji bez zgody

Tu już mowa o regulaminie forum i ogólnie prawie polskim - zakaz udostępniania prywatnej korespondencji bez zgody

Brawo! Słowo klucz! "Bez zgody" Jeśli chcesz dalej o tym podyskutować zapraszam na temat z regulaminem, nie zaśmiecajmy tutaj