Myślałem, ze dłużej zabawie No nic, z niecierpliwością oczekuje 3 sezonu i bacznie będę obserwował to co się dzieje teraz
WILKOŁAKI SEZON 2 (ZASADY i REKRUTACJA GRACZY)
Myślałem, ze dłużej zabawie No nic, z niecierpliwością oczekuje 3 sezonu i bacznie będę obserwował to co się dzieje teraz
Jeszcze możesz się załapać na wkrzeszanie:D
Jeszcze możesz się załapać na wkrzeszanie:D
A kto będzie chciał wskrzeszać pijoka z karczmy?
Może ktoś się znajdzie. A ten sezon zapowiada się chyba ciekawiej, trudniej.
Może ktoś się znajdzie. A ten sezon zapowiada się chyba ciekawiej, trudniej.
I dłużej.
Kurde, gra ma spory potencjał, podoba mi się przydział klas, którego w pierwszym chyba nie było (mogę się mylić).
Kurde, gra ma spory potencjał, podoba mi się przydział klas, którego w pierwszym chyba nie było (mogę się mylić).
Był paladyn i jasnowidz.
Takiego przebiegu wydarzeń się nie spodziewałem . Dziękuje Ksiedzu kim kolwiek jest. Shei wraca do zabawy
Wiem że do sezonu 3 jeszcze długo ale mam już parę pomysłów, więc się nimi z wami podzielę-
Więcej zagrożeń (Smoki itd.) Ataki były by losowane na stronie Random.org
czyli- dzień 8 17 ludzi. Losujesz na randomie i wypada numer 6. 6 osoba umiera.
Więcej złych klas (mag krwi itd.).
czyli- mag krwi który żyje 6 dni ma prawo użyć przyzywacza 1 plugawca. Wieśniak zmartwychstaje i jest plugawcem. Jakie wady plugawców? Mogą żyć 3 dni.
Więcej dobrych (Arhanioł itd.)
czyli- Arhanioł obrania wioske przed zagrożeniami (smoki). Umiejętność aktywowana co 4 dni
Oczywiście można zmienić niektóre rzeczy ale wymyśliłem całokształt
Wiem że do sezonu 3 jeszcze długo ale mam już parę pomysłów, więc się nimi z wami podzielę-Więcej zagrożeń (Smoki itd.) Ataki były by losowane na stronie Random.orgczyli- dzień 8 17 ludzi. Losujesz na randomie i wypada numer 6. 6 osoba umiera.Więcej złych klas (mag krwi itd.).czyli- mag krwi który żyje 6 dni ma prawo użyć przyzywacza 1 plugawca. Wieśniak zmartwychstaje i jest plugawcem. Jakie wady plugawców? Mogą żyć 3 dni.Więcej dobrych (Arhanioł itd.)czyli- Arhanioł obrania wioske przed zagrożeniami (smoki). Umiejętność aktywowana co 4 dniOczywiście można zmienić niektóre rzeczy ale wymyśliłem całokształt
dżizaz. arCHanioł ;x a mi się wydaje, że jest ok i jeżeli jakieś zmiany będą wprowadzane, to powinny być chyba minimalne. Ta gra, to wciąż powinna być przede wszystkim analityczna gra tekstowa i obecny setup jeszcze pozwala na trochę główkowania. Jak dojdą kolejne klasy, to większość gry będzie się składała ze strzałów i używania zmyślnych umiejętności, a to chyba niepotrzebne. ;x
Co za dużo, to niezdrowo. Póki co niech jest tak jak teraz.
dżizaz. arCHanioł ;x a mi się wydaje, że jest ok i jeżeli jakieś zmiany będą wprowadzane, to powinny być chyba minimalne. Ta gra, to wciąż powinna być przede wszystkim analityczna gra tekstowa i obecny setup jeszcze pozwala na trochę główkowania. Jak dojdą kolejne klasy, to większość gry będzie się składała ze strzałów i używania zmyślnych umiejętności, a to chyba niepotrzebne. ;x
Ja wole żeby to nie polegało na ,,Etam nie lubie Dzz głosuje na niego'' tylko żeby był z tego Rpg
I sie nie czepiaj
Nie lubisz mnie? :X
A tak serio, to mi tez wydaje sie, ze zbyt duza ilosc klas moze sprawic, ze gra stanie sie zbyt losowa, co dorowadzi do stanu, w ktorym wieksze znaczenie beda mialy puste strzaly, a nie glosowania poparte konkretna argumentacja.
Chyba ze bedzie wiecej klas, ale wszystkie nie beda jednoczesnie brac udzialu w danej ozgrywce. Np. wiesniaki maja pule klas 8, ale tylko 4 z wiesniakow moze wybrac jakas klase z tej puli.
Ale o tym pogadajmy po zakonczeniu gry...
Nie lubisz mnie? :XA tak serio, to mi tez wydaje sie, ze zbyt duza ilosc klas moze sprawic, ze gra stanie sie zbyt losowa, co dorowadzi do stanu, w ktorym wieksze znaczenie beda mialy puste strzaly, a nie glosowania poparte konkretna argumentacja.Chyba ze bedzie wiecej klas, ale wszystkie nie beda jednoczesnie brac udzialu w danej ozgrywce. Np. wiesniaki maja pule klas 8, ale tylko 4 z wiesniakow moze wybrac jakas klase z tej puli.Ale o tym pogadajmy po zakonczeniu gry...
Lubie cię to był przykład.
No i dobrze mnie zrozumiałeś z tym ,,wiesniaki maja pule klas 8, ale tylko 4 z wiesniakow moze wybrac jakas klase z tej puli.''
ale tak nie jest. O to w zasadzie chodzi, żeby analizować wypowiedzi innych graczy i podług tego podejmować decyzje, mając jednak na uwadze istniejące klasy itd. To tak jakbyś miał grać w blackjacka i narzekał, że tylko się strzela i liczy na łut szczęścia. W obu wypadkach (w blackjacku i w naszej forumowej grze) możesz zarówno strzelać jak i starać się przeprowadzać analizę, liczyć, myśleć, itd. Jasne, że myśleć jest trudniej, ale decydując się na którąkolwiek z opcji nie obwiniaj gry, a gracza
Ja nie narzekam po prostu chcę urozmaicić gre.
Aktualizacja zasad (tylko klasy) ->
Coldowny,rzuty losowe, doprecyzowanie szamana i dwie nowe "podklasy" -> Wszystko to zaczyna obowiązywać w sezonie 2 od teraz. :]
i jeszcze jedno doprecyzowanie:
ZASADA SPECJALNA - Jeżeli Siewca spróbuje przemienić w wilkołąka gracza, który okaże się nieumarłym to Siewca ginie.
Edytuj zaraz 1. post ok? Tak wiesz
Edytuj zaraz 1. post ok? Tak wiesz
Jest już zedytowany
Wazna sprawa!
Dzis i jutro sa mecze LM, co wy na to, aby dzis i jutro glosowac do 20:30 najpozniej? Bo o 20:45 rozpoczynaja sie mecze, ktore ja i penwi enie tylko ja, mam zamiar zobaczyc.