Ostatnie upomnienie dla ludzi, którzy odonszą się w temacie gry do poprzedniego sezonu - można analizowac, dedukować i myśleć logicznie, ale mimo wszystko pisać to w odpowiedniej formie, tak aby nie psuć zabawy rolejplującym. Wzorować się możecie postach Dzz z 2 poprzednich sezonów.
WILKOŁAKI SEZON 3 (ZASADY i REKRUTACJA GRACZY)
@Yang chyba mała pomyłaczka bo jestem już w mafii xD
Ostatnie upomnienie dla ludzi, którzy odonszą się w temacie gry do poprzedniego sezonu - można analizowac, dedukować i myśleć logicznie, ale mimo wszystko pisać to w odpowiedniej formie, tak aby nie psuć zabawy rolejplującym. Wzorować się możecie postach Dzz z 2 poprzednich sezonów.
Sorry, już nie będę, ale po prostu wkurza mnie fakt że ludziom myśleć się nie chce
nieaktualne.
Z telefonu nie moge zaczac pw, dlatego napisze tutaj. Yang, mam pomysl. Moze przydalaby sie gra tylko dla hardkorowcow, weteranow i tych najlepszych? Zwiekszy to szanse jak i ureguluje poziom w rozgrywce nowych. Jestem chetny do poprowadzenia takiego sezonu, jesli pomysl sie przyjmie. Pewnie nie wejdzie to w zycie, ale pomysl mozna przedstawic ;].
Z telefonu nie moge zaczac pw, dlatego napisze tutaj. Yang, mam pomysl. Moze przydalaby sie gra tylko dla hardkorowcow, weteranow i tych najlepszych? Zwiekszy to szanse jak i ureguluje poziom w rozgrywce nowych. Jestem chetny do poprowadzenia takiego sezonu, jesli pomysl sie przyjmie. Pewnie nie wejdzie to w zycie, ale pomysl mozna przedstawic ;].
To samo ja proponowałem wcześniej. Czy moglibyśmy coś takiego zrealizować. Bo jest bardzo dużo chętnych
No jest juz gra dla tych, co sie nie dostali. A ja chce zrobic cos dla weteranow(Dix, facos) i tych "masterow" (Dzz). Graliby tylko ci, ktorzy niezle glowkuja. Ale to tez zalezy od chetnych.
No jest juz gra dla tych, co sie nie dostali. A ja chce zrobic cos dla weteranow(Dix, facos) i tych "masterow" (Dzz). Graliby tylko ci, ktorzy niezle glowkuja. Ale to tez zalezy od chetnych.
Jedną grupą byliby weterani, a drugą nowi
Róbta co chceta, tylko inaczej to nazywajcie, bo jak kiedys bede chcial zorganizowac sezon 4, to chcialbym miec ciaglosc pewna tych prowadzonych gier.
Po sezonie 3 wilkołaków, sprobuje ruszyc z gierka mojego autorstwa "City of steam".
Steampunk bedzie? Ale tak w sumie chyba lepiej poczekac. No nic, zobaczymy potem. Cya.
Przydało by się. Ci nowicjusze powinni być osobno (bo w 3. sezonie to na początku była jakaś porażka, zamiast główkować i starać się dojść do tego, kto jest wilkiem, to oni sobie urządzają RP na 12 stron, w tym 2 strony pierdzielenia o cieście ananasowym). ja osobiście zapisałbym się do weteranów - choć jestem od 2. sezonu, bo nie zdążyłem na pierwszy (zepsuty komp ), to jednak przeżyłem cały drugi sezon ^^
Dla najgorszego gracza trzeciego sezonu, jeszcze nie przyznany.
Dla księdza
Ciekawy pomysł Yang, będzie to w formie Wilkołaków, czy może jakiś ,,trwalszy,, RP?
Tak na uboczu, to jest już gra o takiej nazwie http://www.cityofsteam.com nie żeby stanowiło to jakiś problem, ale warto wiedzieć ^^.
A grafika, bardzo interesująca, i klimatyczna, keep it up!
Ciekawy pomysł Yang, będzie to w formie Wilkołaków, czy może jakiś ,,trwalszy,, RP?Tak na uboczu, to jest już gra o takiej nazwie http://www.cityofsteam.com nie żeby stanowiło to jakiś problem, ale warto wiedzieć ^^.A grafika, bardzo interesująca, i klimatyczna, keep it up!
W takim razie będzie "Kingdom of steam". ;]
Nie, z wilkołakami będzie to miało niewiele wspólnego - chociaż też pojawi się wątek szpiegowania i typowania "wilkołaka". Poza tym będzie więcej możliwości dla każdego gracza, to czy gracz będzie tylko zwykłym "wieśniakiem" będzie zależeć w dużej mierze od gracza, ponieważ podczas rozgrywki będą do odnalezienia przedmioty dające specjalne umiejętności. Jednak mimo wszystko, dalej będzie tak jak w wilkołakach, że RP to tylko otoczką. W tej grze będzie położony też większy nacisk na walkę, będzie więcej możliwości ofensywnych i defensywnych - będzie coś w postaci kontrujących się przedmiotów zatem ten gracz, który przewidzi uzbrojenie/manewr przeciwnika ma większą szansę wygrać.
Poprawione, obrazek pod plansze:
Ale na jakiej zasadzie będą działać te plansze? Będzie można się po nich poruszać, czy jak?
Na planszy będą zaznaczone niepołóączone ze sobą charakterystyczne punkty, wioskowicze codziennie będą wysyłać na eksloparacje tytułowego City of steam maksymalnie 2 "wieśniaków".
Mają oni szanse tam znaleźć ekwipunek lub też zniszczyć ważny dla wroga podzespół miasta lub też wpaść w pułapke i zginąć. To tak narazie w skrócie, ogólnie nie będzie chodzenia pionkiem po planszy, będzie eksploracja/atak na konkretne punkty. Z kolei druga frakcja, wyznawcy technologii, będą umieszczali pewne podzespoły (pułapki, fabryki, elektrownie, systemy bezpieczenstwa, bazy danych etc.) w określonych punktach, bądź też będą okreslonych punktow bronic.
Oczywiście wszystko doprecyzuje, narazie daje Ci zarys jak to ma działać.
Zapowiada się klawo Po prostu muszę się dostać
Jeśli dobrze rozumiem, będą mieszczanie z widłami, i ci drudzy z pukawkami?
Zapowiada się klawo Po prostu muszę się dostać Jeśli dobrze rozumiem, będą mieszczanie z widłami, i ci drudzy z pukawkami?
Tak, tylko jeszcze musze cos fabularnie wymyślić dla "wieśniaków", żeby to nie były zwykłę bolki. ;]
No i mnie spalili. Chcę widzieć minę facosa (jesli jest wieśniakiem) po ogłoszeniu kto kim był .