A może tak połączyć wszystkie pomysły w jedno? To by było coś !
WILKOŁAKI SEZON 3 (ZASADY i REKRUTACJA GRACZY)
To żart był Ale serio. Statek z kolonistami przypłynął do Nowego Świata, gdzie spotkał się z nieznaną chorobą... Niezłe
Ja jednak pozostaję przy tematyce pustynnej Nie chcę, żeby tubylcy mnie nękali
@Azrael: Hmm? Tropikalna wyspa, gdzie wilkołaki zrzuca się do wulkany, północna część pustynna, ludzie umierają z głodu, południowa pełna lasów i tubylców, i dotego ludzie z Anglii wbijają i zakładają kolonie. Nie wiem, czy by się udało
A może tak połączyć wszystkie pomysły w jedno? To by było coś !
czyli wyspa podzielona na czesci? tu kawalek pustyni, tam port i piraci, a jeszcze dalej lasy rownikowe
Jeżeli można to dodaj i mnie
Chętnie zagram a na poparcie mej "petycji" mogę powiedzieć że z paroma znajomymi aktywnie gramy w RPG. Nie ma to jak ognisko, kiełbaska, i sesja w D&D
I takie małe pytanie co do klas.. Czy wilkołaki wiedzą kto jest z ich rasy?
Tak wilkołaki wszystko o sobie wiedzą.
@nesquik thx za odpowiedź
a ja mam mały apel do wszystkich chętnych i przyszłych uczestników - w przyszłym sezonie proszę o trochę pomyślunku. Gra jest tak skonstruowana, że nawet po informacji o tym, kto na kogo głosował, można wydedukować kto być może, a kto nawet na pewno jest wilkołakiem. Wystarczy pomyśleć, spędzić chwilę nad analizą postów, nie wzorować się naiwnie na rezultatach poprzednich sezonów, itd. Najbardziej rozbawiła mnie akcja, w której koleś typuje innego. Tej nocy zostaje spalony i okazuje się, że jest jasnowidzem, ale nie. Mimo tego nikt nie głosuje na typowanego przez jasnowidza gościa, bo i po co cofnąć się o stronę wstecz i skojarzyć fakty? Ba, w pewnym momencie inny koleś głosuje na zmarłego zeszłej nocy jasnowidza, bo "zdążył" przeczytać tylko 3 powyższe posty i wyłowił losowy nick, żeby nie zostać danego dnia bez głosu.Wiem, że wszyscy i tak będą drzwiami i oknami walić, by się zapisać, ale miejcie na uwadze, że to przede wszystkim gra stawiająca na analizę wypowiedzi i dedukcję, a nie tekstowa zabawa w wesołą karczmę. Rolplej jest ważny, ale znacznie powinien priorytetowo ustępować analizie i pomyślunkowi. Jeżeli ktoś nie ma na to czasu, to może niech sobie ten sezon odpuści i poczeka na kolejną grę yanga? Może będzie mniej czasożerna i mniej wymagająca? Kto wie...ps. mam dziwne przeczucie, że parę ludzi zostanie urażonych przez powyższy post i będą na mnie za to głosować w przyszłym sezonie. Tak jak ten koleś, który oddał na mnie głos, bo w innym temacie wypomniałem mu literówkę >.< GG
Co do tej wesołej atmosfery w karczmie. Jak dla mnie raz na jakiś czas Yang powinien opisywać jakąś sytuację jak to przystało na MG i wtedy gracze by się dostosowywali..
Bo tak to się robi chaos z tego co czytałem, a jakby poczciwy mistrzunio troszkę nakreślił wydarzenia byłoby łatwiej moim zdaniem.... Ale wy je oczywiście możecie mieć w d***e
A taki mój prywatny pomysł.... Jakby było więcej graczy.. Co wy na to aby dodać też wampiry. Ludzie walczący o przetrwanie, i odwieczny konflikt między wampirami i wilkołakami o pożywienie i dominację. Ten pomysł się narodził w mej głowie po dzisiejszej sesji gdzie mą postacią jest sympatyczny krwiopijca .
Jaka była by rola i mechanika wampira/wampirów?
Chociaż szczerze mówiąc, bardziej bym się zastanowił nad dodaniem klas do istniejacych ras - z tymze klas specjalnych w grze nie bylo by wiecej po prostu wylosowani gracze mieli by wybor np. wojownik albo paladyn.
Może jakieś poprawki w istniejacycj klasach?
Ja ci powiem tak.
Wilkołaki są znani ze swej brutalnej siły, tacy barbarzy...
Wampiry to bardziej arystokracja, intrygi... Więc np:
Illuminati-Wampirzy Mag
Sługa nocy-Zabójca
Behemoth-Coś jak egzekutor u wilkołaków
Rola: Zwycięstwo albo jakiś inny cel np: że jest jakiś artefakt o którym nikt po za nimi nie wie i muszą go wydobyć. A dzięki twym opisom wydarzeń itp mieszkańcy wioski mogliby stopniowo zapoznawać się z faktami bądź popadać w paranoje..
Dla mnie motyw 3 ras jest ciekawy bo mógłby pomóc ograniczyć ślepe strzały
To jest tylko taki zarys... Wymaga oczywiście dopracowania lecz czy Wam no i oczywiście MG się spodoba nie zależy ode mnie..
A co do klas to hmmm.... Wszystko jest ok .Tylko dodać do wilkołaka jakąś odmianę która może chronić przed prześwietleniem jasnowidza
. Danie graczom wyboru to dobry pomysł.
I mam wielkie nadzieję że będę mógł z wami wziąć udział w 3 sezonie
Heh jakim sposobem wprowadzenie kolejnej rasy mialoby zmniejszyc losowsc glosowan ? Efekt bylby zupelnie odwrotny, im wiecej ras tym ciezej przeanalizowac glosowania, bo byly by juz 3 grupy z oddzielnymi motywami. Zupełnie nielogiczne.
Chodziło mi o to że gracze musieli by bardziej myśleć oraz analizować wypowiedzi innych.Bo były sytuacje gdy Ci którzy byli mało aktywni od razu byli z miejsca podejrzewani o likantropie..A tak to byłby (oczywiście według mnie)motyw tak jakby wojny psychologicznej.. Bo nie podejrzewano by tylko wilczków ale też i krwiopijców. Wiem że niezbyt logicznie to napisałem i przepraszam za to. Ale ten pomysł może zostawmy w spokoju. Bo patrząc na 2 sezon to wilczki rozegrały go po mistrzowsku.
Ale wiesz to jest twój "System", i ty tu jesteś bogiem.
Przekonasz się, że rozgryzienie samych wilkołaków jest wystarczająco skomplikowane. ;]
Ok wierzę na słowo
A moze akcja gry powinna rozgrywac sie na okrecie, na otwartym morzu? : P
A moze akcja gry powinna rozgrywac sie na okrecie, na otwartym morzu? : P
Hmmm taki statek widmo ?
Motyw dobry tylko że taki dość duży statek. Przyjmijmy angielski liniowiec . Albo wymyślone przez MG większe bydle. Tak jakby statek-wioska
Gory, snieg, czego chciec wiecej?
Season 1 Winner:

kolekcjonowanie acziwmentow czas zaczac
Akcja rozpoczyna się w plemieniu Kuszabinów , gdzie dawna zaraza zamieniła 4 osoby w wilki miejscowi mówią że to gniew wulkanu (pamiętacie były kiedyś plemienia co czciły wulkan i wrzucali do niego ofiary by wulkan nie zalewał lawą ich osady) i co dzień ktoś spada w dól wulkanu by wulkan "odfochał się" czytaj odwołał zarazę.
Dopiszczie mnie prosze . Moze mam malo postow ale zalozylem temat taki jak ; niekonczonca sie historia aktualnie jest 9 STRON! . Prosze
Jeśli można prosiłbym o dopisanie mnie do listy. Niby nie byłem uczestnikiem poprzednich sezonów, ale myślę, że wiem o co chodzi. Postaram się być aktywnym graczem. Na forum jestem aktywny, więc myślę, że mam szanse.
edit mam pytanie. jeżeli wiem, że w danym dniu nie wejdę już więcej na kompa to mogę głosować o każdej porze dnia?