WILKOŁAKI SEZON pierwszy I

Gdzieś między Mordorem, Hogwartem, była sobie niewielka, acz okazała wioska, którą sami mieszkańcy zwykli zwać Forumemememorpgorgpeel. Była to wioska jak każda inna, która poza fantazyjną nazwą nie miała w sobie nic nadzwyczajnego. No może wilkołaki, są dość nietypowe, ale niewarto psuć nastroju na początku.

W tej bogatej osadzie było sporo gagatków i orygfinałów, stronnic by nie starczyło, żeby napisać coś o każdym.

Był w niej niewielki kościół, w którym swoją drogą najczęściej nocował Raven. Niektórzy nazywali go pastorem, ale tak na prawdę to po prostu nie miał gdzie spać.

Był wioskowy włóczykij- Dzz, który głównie zajmował się filozofowaniem - w wiosce Forumemememorpgorgpeel zwykło się żartować, że jak Dzz zacznie szukać pracy to należy się szykować na koniec Świata.

Słaby był to żart, ale w końcu jesteśmy w 15 osobowej wiosce, tak czy inaczej PlainLazy'ego to śmieszyło, a to on decydował co w tym "mieście" jest śmieszne - taki już z niego wioskowy figlarz był.

A piecze nad tym całym burdelem, znaczy wioską, sprawował sam burmistrz (nie tam jakiś sołtys) Sir von Heimergraniberg Piolczu.

Można by pomyśleć, że życie w wiosce było spokojne i przyjemne, jednak liczba 15 mieszkańców to nie kwestia słabej polityki prorodzinnej, ani nawet faktu, że w wiosce żyli sami Panowie. Problem był taki, że w Forumemememorpgorgpeel od kilku tygodni coś zjada mieszkańców. Wszystkie tęgie głowy myślały jak rozwiązać ten problem, Dzz zaproponował nawet, żeby w nocy wszyscy spali w jednym domu tak, żeby łatwo było zobaczyć kogo brakuje podczas pełni. Jednak burmistrz Piolczu stwierdził, że to głupi pomysł i postanowił, że lepiej będzie codziennie spalić kogoś żywcem, żeby sprawdzić czy nie był wilkołakiem. Tak, więc zaczęło się wszyscy mieszkańcy codziennie głosują kogo spalić dokładnie o 22:00. Głosujemy cały dzień - byle przed 22:00. Każdy ZGŁOSZONY MIESZKANIEC WIOSKI ma 1 głos.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

LISTA GRACZY:

1. Hantus

2. MaKuPL RIP wieśniak

3. Azrael RIP wilkołak

4. RaVeN RIP jasnowidz

5. facos14 RIP wieśniak

6. Blaanid RIP wieśniak

7. ISmokeBleezys RIP wieśniak

8. Grotesk RIP wieśniak

9. Dzz RIP wieśniak

10.PlainLazy RIP wilkołak

11. Koyiro RIP wieśniak

12. Dixell RIP wilkołak

13. Jarid

14. Piolczu

15. Yamakazu

Ja głosuje na Groteska. Wczoraj jak walilismy sake z Sokyre, to przez okno widzieliśmy, jak Grotesk wpieprzal surowe mięso. To było podejrzane...

Super zabawa ! Jak spojrzałem na listę w oczy "rzucił" się mi jeden nick. Myślę że należy spalić usera facos14. Na stos z nim ! :D

@edit://

Jeśli osoby nie znajdujące się na liście nie mogą głosować to przepraszam, ale nigdzie nie było tak napisane, a mój post można usunąć. (:

@Yanglegend - Nie mów że nie czytam postów, ponieważ dopiero teraz z edytowałeś że gracze mają głosy, wcześniej było "KAŻDY MA 1 GŁOS".

Wierzcie mi, lub nie, ale wczoraj jak spusczałem z kija, ujrzałem jak Azrael gryzł żywego kota, po czym pobiegł na czterech łapach w głąb lasu (Azrael, nie kot). Dlatego głosuje na niego!

@Ciastek: Wiesz co... :P

@Topic: Mnie trochę martwi, że Dzz co noc wychodzi do lasu. No tak, włóczykij, ale no bez jaj - w nocy do lasu? Burn him!

Trochę podejrzane wydaję mi się to, jak Piolczu ślini się na widok innych. Rozumiem, samotność nam bez kobitek doskwiera, ale bez przesady. Aż dach mi tą śliną zaczął przeciekać.

Koyiro, technik survivalu się uczę! Bieda zawitała w nasze progi, pracy nie ma! Trza przez to tak jak nasi przodkowie. Polować! Żeby z głodu nie umrzeć.

Glupoty gadacie. Jako, ze ostatnio ciezko z robota, postanowilem odwiedzic karczme. Niby wszystko normalnie, ale jak co jakis czas wychodzilem z tej cuchnacej rudery podlac naszego Dąba tuz za rogiem to widzialem jak Sokyre cos tam kopie przy studence. Cholera wie, nigdy nie wylewalem za kolnierz i moglo mi sie cos przewidziec, a psia mac z tym!

Po glebszych przemysleniach(na trzezwo) nie mogl to byc Sokyre. Nazajutrz nie zobaczylem zadnych sladow krwi i tym podobnych. Pewnie wode chlal czy cus! tez zauwazylem to co Azrael i zaglosuje na naszego burmistrza, przez swinie pracy nie ma!

oddaję głos za spaleniem Piolczu

Wioska Forumemememorpgorgpeel została spowita bardzo niepojącym nastrojem, wszyscy są podejrzani, nikt nie jest pewny jutra. Kto dziś spłonie?

Nawet CiasteczkowyPotwor chciał oddać swój głos i przyczynić się do unicerstwienia jakiegoś istnienia, jednak wszyscy w wioscę wiedzą, że prawo głosu mają tylko prawdziwy obywatele dumnej osady Forumemememorpgorgpeel i przejezdni żadnych uprawnień tutaj nie mają, a zwłaszcza wioskowe błazny z odległych prowincji, które najpierw krzyczą spalić go, a później myślą.

Ostatnio w nocy obudzily mnie przerazajace dzwieki, wiec wylazlem z chalupy zeby zobaczyc co sie dzieje - moim oczom objawil sie przerazliwy obraz, piolczu biegal obok lasu z odslonietymi genitaliami jeczac wnieboglosy jak wilk. Dlatego uwazam, ze to wlasnie on powinien splonac.

Ehh... Ci przejezdni, nigdy z nimi nie wiadomo :unsure:.

Też sądzę, że z naszym Burmistrzem jest coś nie tak, naprawiając dzisiaj ławkę, stanął koło mnie warknął dziwnie, a potem coś jakby kłapnął szczęką i odszedł dziwnie zgarbiony.

No cóż, ciężko się też nie zgodzić z Dixellem przez niego nigdzie nie dostanie się uczciwej pracy.

To, że lubię sobie zjęść tatara jescze o niczym nie świadczy, przcież każdy wie, że wszystko lepiej smakuje na świeżym powietrzu.

Po za tym jak mogę być wilkołakiem skoro do późna układałem swoją kolekcję "kamieni wyglądających jak znane postacie™"

Też sądzę, że z Burmistrzem jest coś nie tak, gdy przechodziłem dzisiaj koło jego chaty zauważyłem jak siedzi na podłodze i drapie sie stopą za uchem, a pozatym to przecież on wymyślił to palenie na stosie, więc powinien je przetestować.

Spalić Piolczu

Komunikat od rady politycznej Forumemememorpgorgpeel:

Każdy może zmieniać dowolnie (jednak tylko raz dziennie) swój wybór co do ofiary spalenia do godziny 21:00,

ustawa wchodzi w życie natychmiastowo. To tyczy również wszystkich kolejnych głosowań.

Kolejny komunikat globalny: aby oddać głos należy wyraźnie w wypowiedzi to zaznaczyć (oddaję głos za spaleniem tego i owego) - nie wystarczy rzucenie podejrzenia.

Jednocześnie informuję się wszystkich mieszkańców, że głosowanie na kogokolwiek nie jest obowiązkowe - jednak jeżeli chcecie jednak spalić te wilkołaki to wypadałoby pomóc w "śledztwie".

Pozdrowienia ze spotkania komitetu do spraw spalania ludzi na stosie,

Administracja dumnej i niepodległej osady Forumemememorpgorgpeel

W takim razie oddaje głos za spaleniem Dzz'a. Oskarżam go o bycie nieludziem i roznoszenie pcheł po naszej karczmie. I niechaj sam Pan Nasz osądzi go ze swoich grzechów! Requiescat in Pace...

Azrael, oh tak... ciężkie te czasy, my tu harujemy jak woły, a burmistrz siedzi na d*pie, i jescze do tego ludzi zjada!

Dosyć tego!, trza spalić gnidę, nim nas wszystkich zeżre!

*Do Koyiro i Azraela* Też podejrzewam tego oszusta, zawsze z nim coś było nie tak, ale może przyjrzyjmy się dokładnie, zanim będziemy chcieli go spalić, proponował bym również znaleźć na wszelki wypadek, kogoś kto zajmie miejsce Piloczu.

*Do reszty* Też jestem za spaleniem Piloczu

Facos, ja sam w lesie? I to w nocy? Moze jeszce przy pelni ksiezyca? No dobra, przyznaje sie, wymknalem sie ostatniej nocy nad rzeczke, ale to nie mialo zwiazku z likantropia! Wloczykij jestem, poeta zasrany, psia mac, a ksiezyc to ten tego, muza moja, bo bab we wsi nie ma, to i komu mam me wiersze dedykowac? No chyba nie tobie!

A wiecie co, drodzy wiejscy kompani, wydaje mi sie podejrzane, ze nasz Piolczu kochany, z aktorego recze slowem, zebral juz z samego rana tyle glosow. Wiecie co mi sie wydaje, ze to te szuje wilkolaki ugadaly sie, aby na biednego Piolcza glosowac, bysmy go spalili, ale nie zrobimy tego! Musimy przeglosowac te gnidy, bo mowie wam, to ich spisek!

Mowie wam, musimu sie spiknac i wywalic te szczury wilkopodobne, a oni smai sie ujawnili, na biednego Piolcza glosujac! Dlatego oddajmy glos na jednego z tych, co to sie glosili za spaleniem Piolcza! Niech to bedzie Azrael! Oddaje na niego glos, na Azraela, niech plonie zwyrodnialec jeden.

Może jestem zbyt łatwowierny, ale twa mowa mnie poruszyła. Spisek mówisz? W sumie nasz kochany burmistrz zawsze dobrą radą służył. Że się drapał za uchem? Mało ludzi zostało zapchlonych przez te bestie? A z tym, że "biegal obok lasu z odslonietymi genitaliami jeczac wnieboglosy jak wilk" to żaden dowód. Pewnie idąc za potrzebą przysiadł na mrowisku i... Nic, Dzz ma rację, niech to będzie Azrael!

O pierdzielisz poeto zasrany! Nawet jezeli burmistrz to nie wilkolak to i tak z korzyscia dla nas bedzie gdy sie go pozbedziemy. Wiesz, moze nawet jakas biblioteka powstanie gdy go spalimy. Usunmy drania, a jutro bedziemy obalac plotki i zalatwimy siersciuchow!

"Nawet jeżeli burmistrz to nie wilkołak"... Cóż, chcesz spalić niewinną osobę. Chcesz sobie przedłużyć żywot? Nie mam dowodów. więc się nie wypowiadam. Ale pamiętaj:

uwazajobserwujecieplfff.jpg

Wilkolaki nigdy nie należały do najsprytniejszych, a widząc jak łatwo zmanipulowac facosa wydaje mi się, że to on chce ugryzc mnie w dupsko tej nocy. Dlatego chcąc powstrzymać te zaraze oddaje głos na facosa, aby jego lico ujrzeć wśród płomieni!