WILKOŁAKI&VAMPIRY S1 (by vanziom) Rekrutacja

Możliwe że dziś nie będę miał internetu, wisi kartka od dostawcy że niektórzy mogą mieć problemy, ale to dopiero o 16 więc jak będę miał to o 16 coś napiszę. Sorki jak nie będzie.

Możliwe że dziś nie będę miał internetu, wisi kartka od dostawcy że niektórzy mogą mieć problemy, ale to dopiero o 16 więc jak będę miał to o 16 coś napiszę. Sorki jak nie będzie.

U mnie neo grzebie coś na łączach bo wavie coś popiedolili z moim profilem czy kartą w neostradzie, i napiajwaiają już 3 tydzień i mam takie skoki transferu że szkoda gadać :P.

Mam nadzieję że zostawią mnie w spokoju i będę mógł dziś pograć.

@Up , ale gra rozgrywa się tutaj :)

Sorry wielkie, ale nie mam czasu się udzielać niestety w tym i przyszłym tygodniu. Najwyżej 20 minut dziennie, ale takie coś to nie gra. Jak się zgłaszałem to nie spodziewałem się tego :/ Także zrób tam ze mną co chcesz :)

zostaniesz pewnie usunięty

Załatwione , zostajesz usunięty .

vanziom znasz jakieś anime mecha ? a żeby offtopu nie było to tych co afkują nie włączaj do następnych sezonów

Accel World tylko .

edit : aa i anime z tego sezonu trochę mecha to Vividred Operation .

Łooo wilki mnie ubiły... Znowu xD

@Rexin a może Guilty Crown? Też dobre anime ;)

Code geass też ma mechy

Zapraszam do 2 sezonu

WILKOŁAKI&VAMPIRY SEZON 1 (ZASADY)

Sporo rzeczy zostało przekopiowane od mistrza Yanglegend .

I. OgĂłlnie:

Gra opiera się na rywalizacji dwĂłch nacji , dobra i zła , gdzie w skład nacji zła wchodzą dwie frakcje Wilkołaki oraz Vampiry. Wieśniacy nie znają tożsamości wilkołakĂłw/vampirĂłw, jednocześnie odgadnięcie tego kto jest wilkołakiem/vampirem jest głĂłwnym celem gry dla nacji ludzkiej. W takim przypadku oczywiste jest, że głĂłwnym zadaniem wilkołakĂłw/vampirĂłw jest pozostanie niewykrytym. Jednocześnie wilkołaki ustalają między sobą codziennie kogo chcą przejąć(dokładnie wyjaśnione w punkcie 3).

GłĂłwną metodą eliminacji i walki z wilkołakami są codzienne głosowania - osoba wybrana większością głosĂłw zostaje uśmiercona podczas egzekucji.

1. W sezonie 1 uczestniczyć będzie 20 graczy(jeśli się tylu nie zbierze pomyślimy nad zmianami) Po zapełnieniu wszystkich miejsc Mistrz Gry

(MG) wyśle do wszystkich graczy PW z informacją o tym jaka klasa postaci została mu przydzielona. Przydział klas oraz ras graczy jest całkowicie losowy.

2. Proporcje co do nacji to: 18 ludzi 1 wilkołak 1 vampir

3.Cała interakcja pomiędzy graczami (oskarżenia, głosowania, analizy, podstępy) odbywa się za pomocą tematu gry oraz wiadomości PW wymienianych pomiędzy graczami.

4. Gracze, ktĂłrzy zostaną uśmierceni, nie psują zabawy innym i nie wypowiadają się już w temacie gry.

5. Po śmierci gracza MG zawsze podaje prawdziwą nację i klasę postaci oraz jeśli była ona zarażona podaje jej wcześniejszą klasę

.

6. Wygrywa nacja, ktĂłra zostanie przeżyje (dobro czy zło).

7. Chronologia tury: uśmiercenie ofiary egzekucji - > mord oraz użycie skilli: ochrona rycerza, strzał snajpera. Wszystkie pozostałe skille(czyli prześwietlenie) można rzucić w dowolnym momencie dnia i ich działanie jest natychmiastowe (instacast). Natomiast w przypadku trzech wymienionych wyżej skilli wymagane jest, aby postacie przeżyły etap egzekucji, w innym wypadku giną przed użyciem swoioch umiejętności.

II. Głosowanie szczegĂłły:

1. Głosowania odbywają się codziennie, a każdy gracz oddaje swĂłj głos jawnie w temacie gry.

2. Aby głos był ważny należy go napisać do godziny 21:45.

3. Wycofywanie głosu nie jest możliwe ! Raz oddanego głosu nie można zmienić !

4. W przypadku, gdy kilku graczy zebrało największą liczbę głosĂłw to uśmiercani podczas egzekucji są wszyscy z największą liczbą głosĂłw.

5. Żeby głos był brany uwagę, musi zostać napisany konkretnie: Oddaję głos na XYZ, Spalić XYZ. Samo snucie domysłĂłw i rzucanie oskarżeń nie jest traktowane jako oddany głos.

III. Klasy i cały gameplay:

Dobro(ludzie):

Rycerzy(x2) - rycerz może obronić wyznaczoną osobę raz dziennie, nie może obronić siebie ani 2 rycerza. Pierwsza obrona dopiero 1 dzień po głosowaniu .

Snajper(x1) - raz na 3 tury może strzelić do kogo mu się zachcę . Pierwszy strzał dopiero 1 dzień po głosowaniu .

Jasnowidz(x1)-raz na 3 tury może kogoś prześwietlić .Pierwszy raz 1 dzień po głosowaniu

Zło(wilkołaki&vampiry):

Wilkołaki i wampiry nie rĂłżną się zbytnio niczym , ale chodzi o to że zarĂłwno jeden jak i 2 strona nie zna członkĂłw przeciwnej frakcji .Czyli mogą oni się eliminować przez przypadek , lecz mogą rĂłwnież wspĂłłpracować ,jeśli się tylko nawzajem "poznają" .

Raz dziennie przeprowadzają tajne głosowanie dzięki ktĂłremu wybierają jedną osobę ktĂłra chcą by się do nich przyłączyła, decydujący głos ma "guru" wampirĂłw/wilkołakĂłw jakim jest pierwszy wybrany wampir/wilkołak(gdy taki zginie "guru" zostaje kolejna osobą ktĂłra została jako 1 wciągnięta do frakcji i tak dalej)."Guru ma za zadanie wysłać wiadomość do MG o tym kogo chcą dziś wybrać . To czy osoba się przyłączy/zginie/nic jej się nie stanie zależy od rzutu kostki :

1-2- wybrana osoba zostaje zarażona i przyłącza się do frakcji , jest to tajne więc tylko ta osoba dostaje wiadomość na PW o tym .

3-4-osoba ginie

5-6-osobie nic nie dzieje lecz wie że została oznaczona .

Uwaga pod czas 1 dnia(dzień z głosowaniem , często pierwszy jest bez głosowania, ze wzgledu na godzinę rozpoczęcia) zarĂłwno Wampiry jak i Wilkołaki mają 100% szansę na zarażenie gracza .

Gdy wampir wyznaczy wilkołaka lub na odwrĂłt wyznaczona osoba ginie . Wyjątkiem jest 1 dzień gdy taka sytuacja będzie miała miejsce frakcje poznaczą inne osoby z 2 frakcji .

Wszystkich proszę o wyczyszczenie swoich skrzynek odbiorczych !

Użytkownik VampirLord niech nawet nie pisze nic w tym temacie bo nie zostanie dopuszczony do gry , jakikolwiek jego post tutaj będzie uważany za offtop .

Lista:

1.byczsek

2.Xasarm

3.Niewiara

4.Karthas

5.sentriel

6.Budzioch

7.Zenodoros

8.Abraxus

9.nesquik

10.ProGmR

11.Currick