Windows 10 - Rezerwacja

Dziś takie coś mi wyskoczyło. Wychodzi na to iż Microsoft zaczyna zbierać dane ile osób będzie aktualizowało Windowsa do wersji 10.

I na cholere te 8, 8.1, 9 czy 10 jak 7 jest swietna niczym stary poczciwy XP i nie ma tych wszystkich zbednych gowien, kafelkow i gadzetow :) szkoda kasy, ram, czasu i nerwow. Pozostaje na 7 64 bit.

directx 12

I na cholere te 8, 8.1, 9 czy 10 jak 7 jest swietna niczym stary poczciwy XP i nie ma tych wszystkich zbednych gowien, kafelkow i gadzetow szkoda kasy, ram, czasu i nerwow. Pozostaje na 7 64 bit.

Spokojnie, o ile dobrze pamiętam to 10 będzie ostatnią wersją Windowsa.

czy ktokolwiek zna odpowiedź na pytanie czy jeśli kupiłem boxa 7 pro to też będzie box 10 pro ??:/ ew. gdzie zdać takie pytanie online?:D

tj wersja 1 roczna (darmowa) później albo downgrade albo zakup pełnej licencji ;]

i tak home do home prof do prof itd.

@ up. Co za bzdury. Rok to masz czasu na dokonanie upgrade, potem będzie płatny. Aktualizacja odbędzie się do pełnej wersji a nie 1 rocznego triala.

czy ktokolwiek zna odpowiedź na pytanie czy jeśli kupiłem boxa 7 pro to też będzie box 10 pro ??:/ ew. gdzie zdać takie pytanie online?

4gSj1Wj.png

Ja właśnie się waham czy rezerwować czy nie, w sumie z 8.1 jestem bardzo zadowolony, więc pewnie i 10 mi podpasuje.

Jestem ciekaw co po tym rocznym okresie darmowej aktualizacji. Jak zaktualizuję i za 1,5 roku kompa szlag trafi to co? Do mojego klucza od 7 będzie przypisany Win 10? :D Pytałem w supporcie MS i konsultant napisał mi tylko że nie wie xd

Nie mam karty z Directx 12 więc pozostaje przy 7 :)

Tutaj macie chore ceny windows 10 http://www.dobreprogramy.pl/Narzekaliscie-na-ceny-Windows-10-Bez-obaw-system-bedzie-jeszcze-drozszy,News,63421.html

A tutaj jak usunąć te okienko z aktualizacją do win10 http://www.dobreprogramy.pl/Usuwamy-natretne-powiadomienia-o-aktualizacji-do-Windows-10,News,63386.html

Gdyby podstawowa wersja kosztowała tyle samo co gra komputerowa to bym bez problemu kupił najnowszą wersje, ale czemu się dziwić jeśli microsoft to idioci.

A kosztuje jak kolekcjonerka gry, to tak duzo? Moim zdanim nie, bo gdyby nie sysyem bys lezal i kwiczal…

Dodatkowo jak nie chcesz placic masz darmowego linuksa i jego dystrybucje.

ma ktoś może porównanie wersji pro do standardowej? czy w wersji podstawowej są pakiety językowe?

ja poczekam z rok jak wyjdzie jakaś gra która będzie mieć 10 w mimalnych.

I na cholere te 8, 8.1, 9 czy 10 jak 7 jest swietna niczym stary poczciwy XP i nie ma tych wszystkich zbednych gowien, kafelkow i gadzetow szkoda kasy, ram, czasu i nerwow. Pozostaje na 7 64 bit.

ramu i nerwów nie bo: windows 10 że pracuje pod d12 ma dużo więcej mocy dla porównania mamy z bratem dwa identyczne laptopy mamy dokładnie to samo zainstalowane ta różnica że on ma windows 10 ja windows 8.1 i patrz teraz mi działa the forest w 20fps na minimalnych (słabo więc wybrałęm to do testu) a na laptopie brata przy max ustawieniach działa w 90fps :) składa sie na to pare nowości z d12 ale o tym sobie musisz zam poczytać ale powiem warto :)

Jestem ciekaw co po tym rocznym okresie darmowej aktualizacji. Jak zaktualizuję i za 1,5 roku kompa szlag trafi to co? Do mojego klucza od 7 będzie przypisany Win 10? Pytałem w supporcie MS i konsultant napisał mi tylko że nie wie xd

Tu ma nasz kolega racje, ciekawe czy nie nie chcą zrobić takiej zagrywki, że użytkowcy się przyzwyczają do systemu a później kiedyś i tak kompa wymienią. po takiej wymianie blaszaka będą prawdopodobnie chcieli kupić oryginał W10. Bardzo ciekawe

Z tego co wiem, jeśli ktoś ma Legalną wersję Win7,8,8.1 wówczas ma za darmo aktualizację do Win10 (Nie dotyczy wersji Firmowych oraz tych co instalują w sklepach Komputerowych gdy kupujemy kompa)

Ogólnie, zaktualizuje swój system, potem będę płakał najwyżej fabulous.gif

Co do postów wyżej.
Rok to jest na darmowy Upgrade z Win7,8 oraz 8.1 do Win10, a nie darmowego użytkowania. Po tym okresie darmowej aktualizacji trzeba będzie płacić za nowego Windowsa, jeśli się ktoś namyśli na upgrade.
Jeśli macie pirata, też będziecie mogli przenieść się na Win10, jednak licencja zostaje bez zmian, czyli: Pirat :P

Bo 7 oraz 8.1 są dużo lepsze niż XP - przede wszystkim pod kątem stabilności. No i jest obsługa DX10/11, a to mimo wszystko *trochę* daje :) XP jest po prostu przestarzały.

Poza tym, nie wiem po co ludziom XP, przecież 98SE był bardzo dobrym systemem!

Tutaj macie chore ceny windows 10 http://www.dobreprogramy.pl/Narzekaliscie-na-ceny-Windows-10-Bez-obaw-system-bedzie-jeszcze-drozszy,News,63421.htmlA tutaj jak usunąć te okienko z aktualizacją do win10 http://www.dobreprogramy.pl/Usuwamy-natretne-powiadomienia-o-aktualizacji-do-Windows-10,News,63386.htmlGdyby podstawowa wersja kosztowała tyle samo co gra komputerowa to bym bez problemu kupił najnowszą wersje, ale czemu się dziwić jeśli microsoft to idioci.

Nie chcesz? Nie kupuj. Zawsze masz do dyspozycji Linuchy. Uuu, ale nie mają wystarczającej liczby aplikacji i gier? Jak przykro, jednak trzeba zaopatrzyć się w Windę... such a shaaaaaaaaaaame...

Ludzie, dostajecie od nich NAJLEPSZE OSy na PCty, teraz dają wam możliwość darmowej upki z W7/8/8.1 do 10, a wy dalej jojczycie jakby próbowali wam wyciągnąć kasę z kieszeni za nic. Nie pasuje wam - zostajecie na swoich systemach, chcecie nowego - albo up, albo kupujecie. Że cena duża? Identyczna sytuacja jak z grami. Poza tym 110$ to nie jest tragicznie wysoka cena za system - o ile pamiętam to i XP kilka lat po premierze tyle kosztowały (powiedzmy sobie kompletnie szczerze - zdecydowanej większości osób wersje Pro i inne nigdy nie były do niczego potrzebne).

Tym bardziej można kupić Win7 za 149 zł z licencją na 1 Komputer na Allegro.

Nie trzeba tylko narzekać, ale spróbować :)