Pamiętajcie, że macie rok na podjęcie decyzji. Aktualizować czy nie aktualizować? Nie jesteście pewnie czekajcie. Dla mnie 8.1 to najlepszy system. 10 zbiera bardzo pochlebne recenzje więc ja zastanawiać się nie będę.
Windows 10 - Rezerwacja
Na g2a jeszcze taniej:D
Na g2a jeszcze taniej:D
Uważaj z tymi "Ofertami" bo często studenci sprzedają klucze do Win7 za grosze, bo dostali Windowsa za free na okres studiów. Taki system nie jest legalny , tylko systemy z Naklejką masz legalne.
Nie dajcie się wkręcić
Ale tutaj bzdury niektórzy piszą.
1. Można zaktualizować do Win10 za darmo przez rok. Po tym roku nadal system będziecie mieli. Po prostu po roku od premiery Win10 nie będzie już opcji aktualizacji za darmo.
2. Skoro Win8.1 już pod wieloma względami jest lepszy od Win7 (m.in. mniejsze zużycie ram, szybszy start systemu, lepsza responsywność systemu), a Win10 jest pod tym względem (zwłaszcza obciążenia kompa) jeszcze lepszy od 8 to wiadomo, że Win10>Win7
3. Jeśli macie kartę z DX11 to na 90% obsłuży ona DX12. Zgodne z DX12 są wszystkie karty NV od serii 4xx, karty AMD os serii 7xxx
4. Szczerze polecam Win10, usuwa wszystko na co ludzie narzekali przy 8/8.1, działa jeszcze lepiej i macie aktualizację za darmo.
@polios3
The Forest nie obsługuje dx12, więc lepsza wydajność na 100% nie jest zasługą directx12 ani win10.
Uważaj z tymi "Ofertami" bo często studenci sprzedają klucze do Win7 za grosze, bo dostali Windowsa za free na okres studiów. Taki system nie jest legalny , tylko systemy z Naklejką masz legalne. Nie dajcie się wkręcić
Ja akurat to wiem, ale niektórzy najwidoczniej nie, albo są chytrzy. Osobiście zawsze kupuję soft z oficjalnych źródeł i z wymaganymi certyfikatami.
ja poczekam z rok jak wyjdzie jakaś gra która będzie mieć 10 w mimalnych.
To sobie co najmniej 5lat poczekasz....
Ale tutaj bzdury niektórzy piszą.1. Można zaktualizować do Win10 za darmo przez rok. Po tym roku nadal system będziecie mieli. Po prostu po roku od premiery Win10 nie będzie już opcji aktualizacji za darmo.2. Skoro Win8.1 już pod wieloma względami jest lepszy od Win7 (m.in. mniejsze zużycie ram, szybszy start systemu, lepsza responsywność systemu), a Win10 jest pod tym względem (zwłaszcza obciążenia kompa) jeszcze lepszy od 8 to wiadomo, że Win10>Win73. Jeśli macie kartę z DX11 to na 90% obsłuży ona DX12. Zgodne z DX12 są wszystkie karty NV od serii 4xx, karty AMD os serii 7xxx4. Szczerze polecam Win10, usuwa wszystko na co ludzie narzekali przy 8/8.1, działa jeszcze lepiej i macie aktualizację za darmo. @polios3The Forest nie obsługuje dx12, więc lepsza wydajność na 100% nie jest zasługą directx12 ani win10.
W końcu jakiś konkret w tym gąszczu płaczu i cebulactwa. Dadzą ludziom system za darmo na rok, wydajniejszy i lepszy niż wszystkie poprzednie, totalnie opcjonalny bez obowiązku upgrade, a ci będą truć i marudzić...
Nie mam karty z Directx 12 więc pozostaje przy 7
A jaka masz karte ? DirectX bedzie obsługiwał karty nvidi od serii gtx 4xx wzwyż, a u radka od 7xxx.
W ogóle sam windows 8.1 jest lepszy niż 7, więc ja 10 od razu instaluje Testowałem już wersje testowe i chodziły elegancko.
Co do tego na ile karty z DX11 będą wykorzystywać możliwości DX12 informacje są niejasne, ale zapewne mniej niż karty które wyjdą teraz. Jednak na pewno nie będzie takiej sytuacji, że w ogóle nie obsłużą DX12, bo zostało już potwierdzone, że obsłużą i nie będzie problemu, także tym się nie należy przejmować.
zobaczymy jak to będzie, miejmy nadzieje ze to będzie pełny support ale i tak po roku jak się wysra system (po aktualizacjach) już darmowy nie będzie
szkoda że moja 6850 z dx11 nie jest w supportowanych na dx12 -.-
@Krzych
Z tego co obecnie wiadomo to wychodzi na to, ze:
- obecne karty będą wspierać główne/najważniejsze dobrodziejstwa DX12
- nowe karty (NV Volta oraz możliwie R9 3xx) będą wspierać wszystkie "bajery"
Nie wiadomo jeszcze tylko co to za dodatkowe bajery będą wspierać.
Ja mam tylko pytanie do tego systemu. Czy po naciśnięciu klawisza windowsa, przenosi nas na ekran kafelkowy, czy został on usunięty?
A jak to będzie wyglądało, mam teraz win 7, robię upgrade'a do windowsa 10, mam go rok i co potem? Downgrade, czy po prostu nie będę mógł go dalej aktualizować?
@Smola. Nie, przez rok nasz czas by zaktualizować system do 10, po roku Ci co nie zdążyli będą musieli go kupić, Tym co szczęście dopisało po roku nadal będą się cieszyć swoją 10 BEZ żadnej zmiany
boże ludzie Wy nie potraficie czytać ? jest napisane jak byk, że masz możliwość przez rok ZAKTUALIZOWAC windowsa 7, 8 i 8.1 za darmo do windowsa 10, a jeśli aktualizacji przez miniony rok nie wykonasz to aby dostać Windowsa 10 będziesz musiał go kupić.
W czym problem wziąć za damow aktualizację systemu, pzetestować, a jak nie będzie pasował system to zainstalować poprzedni system? Jeżeli Microsoft będzie używał tego samego systemu aktualizacji co przy wcześniejszych systemach to przy aktualizacji na win 10 dostajesz dodatkowy klucz, który jest kluczem aktualizacji i możesz aktualizować swój system kiedy tylko potrzebujesz. Tak samo jak robisz formata to najpierw musisz zainstalować windows 7/8/8.1 i wpisać oryginalny klucz i wtedy robisz aktualizację, ponieważ klucz aktual;izacyjny i klucz systemu sa to dwie osobne rzeczy.
boże ludzie Wy nie potraficie czytać ? jest napisane jak byk, że masz możliwość przez rok ZAKTUALIZOWAC windowsa 7, 8 i 8.1 za darmo do windowsa 10, a jeśli aktualizacji przez miniony rok nie wykonasz to aby dostać Windowsa 10 będziesz musiał go kupić.
Podejrzewam że wolą psioczyć i gadać bzdury bez czytania. Durr, XP najlepszy, 7 najlepszy, 8.1 szajs, 10 gorszy szajs, muszę mieć rację bo mam całe 13 lat, durr.
Anyway, sądzę że temat jest już wyczerpany...
@Nezcha
Kafelki są, jednak tak jak powinno być, czyli jako dodatek. Normalnie masz pasek start. Nie sprawdziłem czy klawisz windowsa przenosi do startu czy do kafelków (i już nie sprawdzę, bo wróciłem do Win8.1 - na Win10 nie było jeszcze sterów do mojej grafiki), ale zapewne do menu start.
@Smola
Kwestia ta była już poruszana.
@Kuroambry
Oooo, tego nie wiedziałem. Oby przy Win10 też tak było, bo jeśli coś przymusi mnie do formata to wolałbym mieć opcje wgrania znów aktualizacji do Win10.
Z tego co wiem, jeśli ktoś ma Legalną wersję Win7,8,8.1 wówczas ma za darmo aktualizację do Win10 ( Nie dotyczy [...]oraz tych co instalują w sklepach Komputerowych gdy kupujemy kompa)Jeśli macie pirata, też będziecie mogli przenieść się na Win10, jednak licencja zostaje bez zmian, czyli: Pirat
Nie rozumiem co miałeś tutaj na myśli. Że niby licencje windowsów instalowanych w gotowych sprzętach są jakieś gorsze? Przecież widać różnicę cenową w laptopach bez systemu i z zainstalowanym systemem. Klucz jest, więc 100% legalny system. Jedyne czego się nie ma to nośnika.
Microsoft to idioci? A z jakiej racji mają troszczyć się o ceny polaczków cebulaczków którzy chcą wszystko za darmo skoro to amerykańska firma? Twoim tokiem rozumowania Microsoft powinien zejść z 200 dolarów do 10 dolarów tylko dlatego, że jakiegoś randomowego cebulaka nie stać, gdzie normalnie Bill sprzeda to za te 200 dolarów bez problemu.. Już widzę jak sprzedajesz swoje rzeczy za 10% wartości bo kogoś nie stać..Ruszcie w końcu swoje dupska do szkoły i poszukajcie normalnie płatnej pracy bo aż się płakać chce od czytania tego płaczu, że wszystko za drogie.P.S Skoro jesteś takim inteligentem dlaczego nie widzimy żadnego produktu z pod twojej ręki ?@A co do tematu Już sobie zarezerwowałem
Ale windows nie jest warty tych 200$. Wlaściwie nic nie oferuje. Przeglądarkę zmieniasz 10 sekund po instalacji, za normalnego offica trzeba zaplacić. Media Center o kant pupy każdy buja sie z VLC. Jesteś poprostu niewolnikiem zmuszonym do zakupu słabego systemu aby móc odpalić aplikacje ktora nie należy do niego xD. Czysty windows 7 zabiera 650 ramu - to nie jest normalne. System powinien być do komputera, a nie komputer do systemu.
Bo 7 oraz 8.1 są dużo lepsze niż XP - przede wszystkim pod kątem stabilności. No i jest obsługa DX10/11, a to mimo wszystko *trochę* daje XP jest po prostu przestarzały.Poza tym, nie wiem po co ludziom XP, przecież 98SE był bardzo dobrym systemem!Nie chcesz? Nie kupuj. Zawsze masz do dyspozycji Linuchy. Uuu, ale nie mają wystarczającej liczby aplikacji i gier? Jak przykro, jednak trzeba zaopatrzyć się w Windę... such a shaaaaaaaaaaame...Ludzie, dostajecie od nich NAJLEPSZE OSy na PCty, teraz dają wam możliwość darmowej upki z W7/8/8.1 do 10, a wy dalej jojczycie jakby próbowali wam wyciągnąć kasę z kieszeni za nic. Nie pasuje wam - zostajecie na swoich systemach, chcecie nowego - albo up, albo kupujecie. Że cena duża? Identyczna sytuacja jak z grami. Poza tym 110$ to nie jest tragicznie wysoka cena za system - o ile pamiętam to i XP kilka lat po premierze tyle kosztowały (powiedzmy sobie kompletnie szczerze - zdecydowanej większości osób wersje Pro i inne nigdy nie były do niczego potrzebne).
Przecież to nie wina linuksa że nie ma gier, tylko developerów którzy dobieraja "nie multi-platformowe" biblioteki ;p. No trzeba sie zaopatrzyć w tego windows trzeba, ale to nieznaczy że to dobry system.95% internetu siedzi na linuxie, wiekszośc studii muzycznych na mac'u, 90% filmów animowanych jest robionych na linuxie, MS na rynku mobilnym leży i kwiczy. Cross compiling dla innych archiktektur też na pingwinie (chociaż nikt nie zmusza). Tak więc spokojnie z tą ocena jego escelencji Windowsa. Windows jest dobry tylko do gier - chociaż to nie jego produkt.