Windows 10 - Rezerwacja

10-15 FPS więcej przy DX 12 to po prostu bajki, wszystko zależy głównie od sprzętu i sterowników częściowo. Optymalizacja by uzyskać 100-200mb zużycia mniej pamięci w systemie to śmiech na sali (różnica między win 7 a win8.1) przy komputerach które minimalnie posiadają od 8 do 16Gb DDR3, a stara platforma Core 2 Duo i Core 2 Quad razem z pamięcią DDR2 nikogo nie obchodzi. Aktualizacje systemu? A po co mi to? Już dawno wyłączyłem aktualizacje automatyczne, microshit już dawno temu udowodnił że potrafi zepsuć system aktualizacjami wprowadzając jakąś rzecz do windowsa (program antywirusowy zwalniający system). Aktualizacje systemu są tak naprawdę dla firm które kupują system a nie dla zwykłego użytkownika. Nigdy nie odnotowałem wzrostu szybkości działania systemu od czasu windows 7 podczas aktualizacji windows 7/8. Normalnego kowalskiego żaden pseudo haker nie zaatakuje bo nie ma w tym celu, ja nigdy nie padłem ofiarą by mi ukradli konto lub gdzieś się włamali.

Jeśli idzie o optymalizacje samego win7 to potrafię go tak dostosować by zjadał 650-700mb ram i to mi wystarcza.

Logiczne, ze zależy od konfiguracji, ale ja nie mówię tu o PC za 1500zl. jeśli na mojej konfiguracja grach gdzie było mantel zyskiwałem ponad 20FPS a dx12 chociaż w połowie jeśli byłby tak wydajny to i tak uzyskam 10. A jak to będzie juz niebawem się przekonam. Cóż Ty masz problemy, ja takich problemów nie mam. Aktualizacje maja za zadanie udoskonalić i naprawić ewentualne niedogodności, a to że szukasz dziury w cały, to ja nic nie poradzę. A optymalizacja windowsa nie jest dla komputerów za tysiące złotych, a dla bardziej laptopów i pomniejszych domowych bardziej biurowych komputerów.

10-15 FPS więcej przy DX 12 to po prostu bajki, wszystko zależy głównie od sprzętu i sterowników częściowo. Optymalizacja by uzyskać 100-200mb zużycia mniej pamięci w systemie to śmiech na sali (różnica między win 7 a win8.1) przy komputerach które minimalnie posiadają od 8 do 16Gb DDR3, a stara platforma Core 2 Duo i Core 2 Quad razem z pamięcią DDR2 nikogo nie obchodzi. Aktualizacje systemu? A po co mi to? Już dawno wyłączyłem aktualizacje automatyczne, microshit już dawno temu udowodnił że potrafi zepsuć system aktualizacjami wprowadzając jakąś rzecz do windowsa (program antywirusowy zwalniający system). Aktualizacje systemu są tak naprawdę dla firm które kupują system a nie dla zwykłego użytkownika. Nigdy nie odnotowałem wzrostu szybkości działania systemu od czasu windows 7 podczas aktualizacji windows 7/8. Normalnego kowalskiego żaden pseudo haker nie zaatakuje bo nie ma w tym celu, ja nigdy nie padłem ofiarą by mi ukradli konto lub gdzieś się włamali.Jeśli idzie o optymalizacje samego win7 to potrafię go tak dostosować by zjadał 650-700mb ram i to mi wystarcza.

hacker ma biznes w tym ;) chociażby wbije ci się z kopalniom na kompa ;) a co do niechcianych aktualizacji jak np ten anty vir można wyłączyć od samego startu a poza tym interesować Cie powinne tylko aktualizacje zabez. dla procesorów ble ble ble jak również framework reszta to opcja potrzebna? nie ale i tak nie jedziesz na auto chyba że cie bóg opuścił i jedziesz na auto..

co do zyskiwania fps-ów nic z tego optymalizacja i tak zależy w większym stopniu od producentów gier tak sądzę ;)

Dziś takie coś mi wyskoczyło. Wychodzi na to iż Microsoft zaczyna zbierać dane ile osób będzie aktualizowało Windowsa do wersji 10.