Windows 8 zamiast 7

Mam tylko jedno pytanie.

Gdy zainstalowany jest windows 7, gry mają większe wymagania. (w porównaniu do XP)

Czy z win 8 jest tak samo?

Nie, są chyba takie same wymagania.

Chyba?

Takie same, jednak moim zdaniem w8 jest troche szybszy :)

A widać tą różnicę gołym okiem?

Jak testowałem (listopad 2012) wersje testową, to gołym okiem widziałem minimalną różnice, uruchamiał się szybciej i troche lepiej działał.

Główna różnica jest w kopiowaniu plików. Win8 ma nieco przebudowane jądro względem win7 ale aż tak znacznych różnic nie widać.

Windows 8 mniej zajmuje i ma chyba mniejsze wymagania. Na dodatek wyłącza i włącza się o wiele szybciej. Plus nie ma ciągłego "wymuszania" wyłączenia czy wylogowania. Ja szału z tym dostaję na Windowsie 7. 8 jest świetna według mnie.

Posiadam Win8 i jest nieco szybszy, szybciej się ładuje, szybciej nieco gry się ładują i chodzą.

I wiele gier ma problemy z odpaleniem na Win8.

W8 Jest dużo lepszy mam od paru miesięcy i jest naprawdę przyjemny w normalnym użytkowaniu jak i w grach.

I wiele gier ma problemy z odpaleniem na Win8.

Tak? Bo ja używam Windowsa 8 ponad pół roku, sporo gram i nie miałem ŻADNYCH problemów, więc to jakieś info wyssane z palca.

Windows 8 na nowym lapku, jak na razie sprawuje się nie źle, a co do wymagań gier, to chyba zależy jaki mamy sprzęt nie ?.

Długo używałem Win8 i co rusz musiałem doinstalowywać łatki, albo inne pierdoły. Z resztą oglądałem kilka porównań na yt i wydajnościowo nie ma praktycznie różnicy. Nie mówiąc o UI, które bez dotykowego monitora po prostu nie nadaje się do użytku.

W8 jest szybszy, lecz 7 jest stabilniejsza. Sam musisz wybrać na czym Ci zależy.

Gadanie, paplanie, a co windows 7 po instalacji nie ma aktualizacji ?. Ja wgrałem raz wszystkie programy, i chodzą do dzisiaj. A co do intefrejsu, to już się przyzwyczaiłem. i nawet brak startu już nie przeszkadza.

Win 8 mam od Grudnia i jest Strasznie szybki :D

Jedni piszą że tak, jedni że nie...Już się pogubiłem ._.

Windows 7 i Windows 8 to te same systemy. Różnią je jedynie intefrejs, oraz ósemka została pozbawiona z śmieciu co były w 7.

No to...chyba wracam do win XP.

Dzięki.