Wipe w DragonProphet EU

Witam,

Szybkie info :

Technical Preparations for New Hardware

Character Wipe on Monday the 13th May 8, 2013

In order to make preparations for the next major content patch, a complete character wipe will be required on the Closed Beta servers this coming Monday.

On Monday, May 13th you’ll be able to start fresh with your character and discover the world of Auratia through the eyes of a lowly Osiran once again.

Maybe you want to wield a scythe and slay your enemies using a combination of physical and magical attacks; or perhaps you always wanted to block attacks with your shield? Now is your chance to try out a new class or tame a different dragon.

We hope you’re as excited as us about the new content coming. We plan to announce the launch date and details about the upcoming Closed Beta patch in the near future.

Czyli w poniedzialek bedzie reset i czyszczenie serwerow, dodatkowo wgranie nowego pacza. Zadowoleni ?

Wiadome to od paru dni, zresztą to jest już 2 wipe i nie ostatni.

Dodatkowo trailer już wszystkich map dostępnych po wgraniu patcha

Informuje bo moze ktos o tym nie wiedziec.

A teraz z innej beczki...

Ktos kiedys wspominal ze grafika w dragon prophet zostanie poprawiona i dorowna Terze tylko bedzie mniej cukierkowa a bardziej mroczna. Ktos cos wie na ten temat ? Bo jak na razie na full ustawieniach gra mnie nie zachwyca jak na rok 2013.

Informuje bo moze ktos o tym nie wiedziec.A teraz z innej beczki...Ktos kiedys wspominal ze grafika w dragon prophet zostanie poprawiona i dorowna Terze tylko bedzie mniej cukierkowa a bardziej mroczna. Ktos cos wie na ten temat ? Bo jak na razie na full ustawieniach gra mnie nie zachwyca jak na rok 2013.

Przecież to sandworm pisał xD a to największy fanboy DP. Nie licz że poprawią grafikę bo on jak zawsze wymyśla pierdoły tak samo gada o end-game do którego nie doszedł bo wbił 32 lvl heh.

Grafiki nie poprawią bo na to już za późno, cały slnik gry jest jak z 2009 roku, więc nie ma szans. Do tego za 3 tygodnie rusza Open Beta w EU wiec pewnie to bedzie Open Bug Beta bo nawet bugow nie naprawia.

Grafiki nie poprawią bo na to już za późno, cały slnik gry jest jak z 2009 roku, więc nie ma szans. Do tego za 3 tygodnie rusza Open Beta w EU wiec pewnie to bedzie Open Bug Beta bo nawet bugow nie naprawia.

Rozumiem ze te informacje masz od samych twórców , nie od wróżki stefana z telewizji ( jest tam jakiś słynny wróżbita co go reklamują ale jak się zwie to nie wiem nie oglądam tv.. )

co do tematu ciekawe czy coś dodadzą oprócz tych zmian z wersj tajwańskiej

W poniedzialek ma byc poprawiona grafika z tego co na forum DragonPropheta pisze. To bedzie bardziej lifting niz wieksze zmiany. Wazne aby optymalizacja byla adekwatna do slabej grafiki gry.

Jakby ktoś nie wiedział MysleWiecJestem = James007 = Crap z Hin ten sam troll (nie mylic z jakimis debilami tylko z normalnymi trollami którzy doprowadzają tylko do kłótni pisząc jakieś głupoty -ogolnie Corvin to spoko ziomek :---D)

Co do grafiki to pisałem to nie tylko ja... I napisałem to po zobaczeniu mapki w domkami i PVP gdzie wszystko naprawdę wygląda za***iście. I nie chodziło o mroczny klimat lecz o klimat gry która nie wygląda jak kolejne UE3 bo od tego już rzygam.

Zresztą jak widać powyżej (film nie jest renderowany - normalnie nagrana gra bez UI) grafika nie jest jakaś najgorsza i od TERY dużo nie odbiega chociaż to inny styl.

Grafika cały czas w produkcji i w nowym patchu ona sie znowu zmieni i zmieniać się bedzie nie tylko to a także animacje (chociaz nie wiem co w nich aż tak bardzo zlego. no moze oprocz troche dretwych mobkow) jak i efekty.....

Lol następny temat ? ;p

Swoją drogą oglądam tą instancje i wiadomo coś czy będą w tej grze jakieś addony do pokazywania aggro, dpsu ? :P W romie chodziło się po itemy, staty, ale rywalizacja pod względem dps'u też była fajna ^^

Lol następny temat ? ;pSwoją drogą oglądam tą instancje i wiadomo coś czy będą w tej grze jakieś addony do pokazywania aggro, dpsu ? W romie chodziło się po itemy, staty, ale rywalizacja pod względem dps'u też była fajna ^^

Jasne, silnik DP daję możliwość tworzenia addonów.

Zresztą teraz dopiero zauważyłem, ze z passywów rozwiniętych na maks dostaję się kolejne skille O_o

Ja na razie wbiłem jakoś 15lvl na 2postaciach. aktualnie czekam na ten wipe i zaczynam znów.

Zabawa zapowiada się fajnie (ahh te ponad 2lata w romie), jaki iż to ci sami twórcy również będzie możliwość robienia addonów.

Ktoś się orientuje jaka postać do healowania? Czy typowo taka jeszcze nie powstała?

Ja na razie wbiłem jakoś 15lvl na 2postaciach. aktualnie czekam na ten wipe i zaczynam znów.Zabawa zapowiada się fajnie (ahh te ponad 2lata w romie), jaki iż to ci sami twórcy również będzie możliwość robienia addonów.Ktoś się orientuje jaka postać do healowania? Czy typowo taka jeszcze nie powstała?

Jeśli heal w skillach od smoków zależy od ilości inteligencji to będzie to Oracle używający lewitującego dysku i amuletu.

Dla wyjaśnienia napiszę co to te skille od smoków bo mogłeś się z tym nie spotkać grając do 15 poziomu.

Prawie każdy smok daje ci losowe skille aktywne tylko dla ciebie - w tym są 3-4 rodzaje leczenia.

A wie ktoś może jak to będzie rozwiązane z hausingiem? Bo coś słyszałem o budowaniu własnych domów, ale to coś na zasadzie instancjowanej wioski dla kolegów z gildi?

A wie ktoś może jak to będzie rozwiązane z hausingiem? Bo coś słyszałem o budowaniu własnych domów, ale to coś na zasadzie instancjowanej wioski dla kolegów z gildi?

W Laedis nad Artecią masz portal do ogromnej strefy (a raczej kilku stref) gdzie można kupić działkę, dom i meble. Są to strefy z otwartym PVP i zapewne domy będzie mozna odbijać w walkach.

Najlepsza gildia będzie posiadać zamek.

Cry Engine 3 by mnie zadowolilo w Dragon Prophecie ^^

Za nim zajmiecie sie housingiem to troszku czasu minie bo lvl trzeba bic xD

skad macie informacje ze niedlugo open beta ? gdziescie to wyczytali ?

Cry Engine 3 by mnie zadowolilo w Dragon Prophecie ^^Za nim zajmiecie sie housingiem to troszku czasu minie bo lvl trzeba bic xD

W CE3 nie ma prawie żadnych mgieł ani rozmazań odległości co może poprawiać efekt graficzny ale jest to trochę słabo realistyczne i typowo azjatyckie. Jednak według mnie na DP też nie ma co narzekać zwłaszcza, że pojawiają się zmiany z tygodnia na tydzień.

skad macie informacje ze niedlugo open beta ? gdziescie to wyczytali ?

1.Kiedyś na pasku OBT wypadała na koniec maja.

2.w TW OBT zaczęły się 2 dni temu.

Ja bym osobiście z OBT poczekał i dopieścił grę.

Szkoda ze tak malo skilli w tej grze, tak to bym pogral. Szkoda ze grafika i animacje tez są slabe bo troche przeszkadza mi to. Mamy 2013 rok przeciez.

W Runes of Magic jako MAG mam 28 umiejętności, ale zaraz w romie był system dwu klasowy - no właśnie a jako Mag/Kapłan miałem UWAGA 38 skillów z elitarnymi umiejętnościami, do tego można doliczyć skille z zestawu przedmiotów i jako M/P w Romie mam około 45 skilli, a to jeszcze nie wszystko... bo przecież są skille z wojen ! No i tu następnie w romie zdobyłem wszystkie skille, więc na połączeniu M/P mam ich ponad 50.

W DP jak na razie wygląda ubogo, może to zmienią a może nie. Po Runsie który był dobry spodziewałem się czegoś lepszego od DP bo 2013 rok, a Sorc ma tylko 10 skilli.

Szkoda ze tak malo skilli w tej grze, tak to bym pogral. Szkoda ze grafika i animacje tez są slabe bo troche przeszkadza mi to. Mamy 2013 rok przeciez.W Runes of Magic jako MAG mam 28 umiejętności, ale zaraz w romie był system dwu klasowy - no właśnie a jako Mag/Kapłan miałem UWAGA 38 skillów z elitarnymi umiejętnościami, do tego można doliczyć skille z zestawu przedmiotów i jako M/P w Romie mam około 45 skilli, a to jeszcze nie wszystko... bo przecież są skille z wojen ! No i tu następnie w romie zdobyłem wszystkie skille, więc na połączeniu M/P mam ich ponad 60.W DP jak na razie wygląda ubogo, może to zmienią a może nie. Po Runsie który był dobry spodziewałem się czegoś lepszego od DP bo 2013 rok, a Sorc ma tylko 10 skilli.

I tak to oczywisty troll ale odpowiem bo może ktoś ci jeszcze uwierzy :D

Masz podstawowym ~10 skilli, dodatkowo do wyboru kilka z 30 które mozesz mieć ze smoków, około 20 skilli z talentu jak i combosy to na dobrą sprawę kilka skilli.

Nie ma obecnie na rynku gry z większą ilością skilli i z większym zróźnicowaniem.

(za osiągniecia i wojny też pewnie będą skille)

I tak to oczywisty troll ale odpowiem bo może ktoś ci jeszcze uwierzy Masz podstawowym ~10 skilli, dodatkowo do wyboru kilka z 30 które mozesz mieć ze smoków, około 20 skilli z talentu jak i combosy to na dobrą sprawę kilka skilli.Nie ma obecnie na rynku gry z większą ilością skilli i z większym zróźnicowaniem.

Lol to nie są skille tylko śmieszne paswyki. Wbiłem Sorka na 47 lvl, więc wiem jak to u niego wygląda. Talenty zmieniają niektóre skille w bardziej użyteczne, ale to nadal 1 skill. Zresztą mag w tej grze jest słaby, co moim zdaniem jest największą wadą.

Wiadomo coś o alchemii ? Będą potki na przyśpieszenie castu, zwiększeniu kryta etc ? Jakieś mikstury bohatera też by się przydały.

Na wyższych instancjach (+40) mobków jest mniej niż na instancji na 25 poziomie wtf ?

Lol to nie są skille tylko śmieszne paswyki. Wbiłem Sorka na 47 lvl, więc wiem jak to u niego wygląda. Talenty zmieniają niektóre skille w bardziej użyteczne, ale to nadal 1 skill. Zresztą mag w tej grze jest słaby, co moim zdaniem jest największą wadą.

Passywki masz głównie w pierwszym rzędzie i po rozwinięciu ich na maks dostajesz skill aktywny.

Zreszta na archerze od 2 paska mam już sporo skilli aktywnych i buffów - talentu masz 30 a skilli z niego jest z 20.

Głównie na koncowych rzedach jest najwięcej.

No Mag jest do d*py obecnie :P Potrzebuje kajtowania.