Witam nowy komputer

http://allegro.pl/ko...3651971003.html

Pierwszy lepszy gotowy na allegro. To tylko PRZYKŁAD! Panowic za 3 k . Jak kolega wspomnial za 2,5k ale troche moze dociagnie. Wiec niech dociaga i niech kupuje DOBRY sprzęt za 3k.

http://allegro.pl/komputer-i7-4x3-9gh-ddr-8g-gtx660-2g-hdd-1tb-wifi-i3651971326.html

Kolejny. Jest tego naprawdę mnustwo!!

Uważam że tylko w tych gotowcach jest zly dobor plyta - procek , procek - plyta i badz co badz karta graficzna.

Smialo kolego dozbieraj do 3 tysiecy i mozna cos kupywac , jezeli na tym przystaniesz daj znac to cos Ci skleje sam.

EDIT: Po drugie skąd te ceny? Z kosmosu. Wolalbym isc do media srecha i kupic tam niz od was brac te ceny:D Nie tyczy się wszystkich ale ten sprzęcik na samym początku wątku za 2,9 prawie... komedia ;>

http://allegro.pl/su...3663283797.html

Nad tym zestawem nie trzeba plakac , mozna przykrecic troche grafe i leci jak szalona;)

P.W. Ja osobiscie cale zycie bylem zwolennikiem INTELA oraz GEFORCE wiec badz co badz wolalbym gtx 660

Sounter

Chcesz sobie kupować gotowce prosze bardzo, ale nie polecaj nikomu tego ścierwa.

Wysłane z mojego Grand X In przy użyciu Tapatalka

@up zgadzam sie gotowce powinny byc tępione... zawsze jest tam jakiech gowno po za tym przeplacacie za czesci i wydajecie z 100-200+ za samo zlozenie...

trzeba byc ułomem zeby na to sie nabrac...

az tak ciezko jest zamowic caly zestaw czesci i zlozyc samemu ?

EDIT btw nie oplaca sie kupowac pc wiecej niz 2,5k a dla czego ? bo performance jest niewiele lepszy a placimy juz znacznie wiecej a trzeba pamietac ze czy pc za 2 czy za 4k trzaba go wymieniac co2-3 lata a czemu ? bo zaraz wyjdzie jakis dx12 czy open GL5.0 i technologicznie trzeba bedzie wymieniec PC

Sounter powinienes dostac dozywotnia blokade udzielania sie w watkach na temat sprzetu komputerowego. Nie wiem co Ci nie pasuje w tym kompie za 2,9koła. Poprostu albo jestes tępy albo w ogole nie znasz sie na podzespołach komputerowych. Ceny wysokie? Nie badz smieszny, techplanet, morele i esc maja najtansze komponenty na rynku wiedz twierdzenie ze ceny sa z kosmosu pasuja tutaj jak siodło do swini.

Gotowcom z allegru mowimy stanowcze NIE. Twoj zestaw z lollegro z GT630 wymiata :D Ciekawe czy Metin2 i Tiba na maks delatach ta karta uciagnie... Weź sie człowieku ogarnij.

Nastepny do uświadomienia jest MagarPL. DX12 zanim wejdzie to kilka wiosen upłynie. Nastepna sprawa ze jedyna rzecza odpowiadajaca za niego jest grafika wiec tylko jej wymiana wchodzi w gre. Nie chcesz chyba powiedziec ze gry z dx12 nie pojda na grafikach z dx11 bo ze smiechu z krzesła spadne. DX12 bedzie wprowadzany stopniowo, najpiewrw jako dodatek do nowej serii grafik, dopiero małymi kroczkami tworcy gier beda tworzyc odpowiedni silnik ktory to wykorzysta. Jest to proces trwajacy conajmniej kilka lat.

Dla Was 2ch szczytem marzen jest HD7850 i GTX660 - grafiki za 600zł ktore juz teraz maja zadyszke z nowymi grami.

@up panie wszech wedzacy a jak bylo z dx11? (po za tym nie wiesz kiedy 12 wyjdzie) wyszedl d11 i pojawialy sie gry ktore wymagaly dx11 bez integracji z dx10

tu nie mowimy juz o samy dx bo wyjdzie 12 pojawia sie nowe szyny pcie 3 (juz sa ale nie stosowane w kazdej pl,ycie) i juz masz do wymiany plyte + zasilacz + karte a skoro plyte nowa to pewnie socket tez nowy

kompa trzba skladac z glowa myslac o przyszlosci a nie patrzac na bach z gier z 2012 roku

Hahahaha, chłopcze drogi, obecne silniki graficzne nie wykorzystuja w pełni mocy DX11 a Tobie DX12 juz sie zachciewa? :D Miedzy szyna PCI 2.0 a 3 jest roznica około 0,5% czyli granica błedu pomiarowego. Człowieku, co Ty wypisujesz.... zasilacz trzeba wymienic bo płyta obłsuguje pci 3.0 hahaha :D Ule urwał... :P

Mam nadzieje ze autor tematu nie słucha tych bzdur :)

respecto088

Uwazam ze to ty powinienes dostac perma za obraze.

Prosze nastepnym razem dokladniej czytac dany post :

Pierwszy lepszy gotowy na allegro. To tylko PRZYKŁAD!

Powtorzyc sie ? TO TYLKO PRZYKLAD!

To znaczy ze sam ubolewam nad ludzmi ktorzy kupuja gotowca. Gotowce ktore "zacytowalem" mialy wlasnie osmieszyc ten sprzęt za 2,9k gdzie gotowiec jest lepszy w tej samej cenie niz ten sklejony za 2,9kola .Powiem krotko. Przeplacamy na gotowcach tak ? Wasze slowa. Wiec jakbym sklepal ja takiego kompa by wyszedl taniej i by byl lepszy niz ten za 2,9k? Tak . Racjonalnie rzecz biorac w tych gotowcach jest geforce gtx 660 ktory ty uwazasz za gowno. Ciekawe co Ty masz tam w skrzyneczce;) I tak klejac kompa do 3k bym wyjebal grafe za 800-900 . Ceny macie z kosmosu. Jestem informatykiem z zawodu i mam dojscia do dobrych cen do ktorych kazdy moze dojsc;)

Pozdro

respecto... widac twa nikła wiedze... szyna pcie2 a 3.0 to nie 0.5 różnicy a o wiele wiecej wiem bo mam karte z pcie3 a mam plyte z pcie 2 wiec dokladnie wiem jaka jest roznica...

skoro wymiana plyty na pcie 3 to i karte na pcie 3 tez trzeba a te karty sa nowe i maja wiekszy pobur mocy... twoj tok myslenia jest tak uposledzony ze nie moge sie powstrzymac... ale mowilem adminom ze nie bede wulgarny i agresywny wiec tlumacze to nie unoszac sie

EDIT juz nie mowiac ze twoim zdaniem 2x wiekszy bandwidch pcie 3 od 2 to mala roznica... gratuluje nagrody darwina \

Base Clock Speed: PCIe 3.0 = 8.0GHz, PCIe 2.0 = 5.0GHz, PCIe 1.1 = 2.5GHz

Data Rate: PCIe 3.0 = 1000MB/s, PCIe 2.0 = 500MB/s, PCIe 1.1 = 250MB/s

Total Bandwidth: (x16 link): PCIe 3.0 = 32GB/s, PCIe 2.0 = 16GB/s, PCIe 1.1 = 8GB/s

Data Transfer Rate: PCIe 3.0 = 8.0GT/s, PCIe 2.0= 5.0GT/s, PCIe 1.1 = 2.5GT/s

te roznice to 0.5% ? fajnej matematyki cie uczyli... radze chodzenie z kalkulatorem do sklepu bo cie na kasie zcisna

Jestes informatykiem z zawodu? Powaznie? Nie widac tego...

"Gotowce ktore "zacytowalem" mialy wlasnie osmieszyc ten sprzęt za 2,9k gdzie gotowiec jest lepszy w tej samej cenie niz ten sklejony za 2,9kola" Ty chyba sobie teraz kpisz?

Zaczne od tego ze to co mam w swojej skrzynce nie powinno Cie obchodzic, napewno nie płacze ze nowe gry nie chodza na max detalach przy FHD, ale to nie ma nic wspolnego z tematem.

Bronisz gotowcow? to prosze bardzo. Za 3tys dostajesz sprzet z mega wypasionym i7 który pozbawiony jest jakiegos sensownego OC, do tego BOX'owy cooler na procka. Płyta głowna to najnizsza półka cenowa, tak jak w przypadku procka niemozliwe jest zrobienie na niej jakiegokolwiek OC o rozbudowie PC'ta nie wspominajac. Grafika do gier na srednich detalach oczywiscie chłodzenie prosto od producenta :) Zasilacz NO-NAME czyli bomba z opoznionym zapłonem. Wszystko zamkniete w piekarniku. Teraz wez drogi panie informatyku odpal jakąś gre na maks detalach i posłuchaj pieknego "wycia" swojego jakze wypasionego PC'ta z i7 na czele.

Budzet na sprzet autor ostatecznie zatrzymał przy kwocie 3300zł. Czym sie on różni o Twojego kozackiego gotowca z lolegro? Otorz, procek podatny na OC, z odblokowanym mnożnikiem. Płyta głowna Jak najbardziej do OC, dla nawet srednio zaawansowanego znawcy tematu. Cooler na CPU zapewniajacy niskie temperatury jak i kulture pracy. Mocna grafika autorska z wydajnym chłodzeniem. Zasilacz z certyfikatem 80+ oraz obudowa z dobra cyrkulacja powietrza.

MagarPL twoja głupota nie zna granic. Zacznij dbac o ortografie a nie wypowiadasz sie na temat o ktorym nie masz bladego pojecia. Złacze PCI 3.0 a 2.0 to **** Poza tym płyta w zestawie obsługuje 3.0 wiec dlaczego sie plujesz? Jak bys nie wiedział PCI 3.0 to jest tylko i wyłacznie chwyt marketingowy.

Magar ale tu chodzi o faktyczną różnice (nie taką na papierku), a ta sięga 5%.

Oczywiście jeśli mówimy o jednej karcie graficznej, bo w przypadku większej ilości będą to większe różnice (ale to dokładne zależy od konkretnej płyty głównej).

XarduneK 5% to jest wartosc maksymalna, ogolnie roznica jest w granicach błedu pomiarowego. Ludzie opanujcie sie. Przeciez płyta głowna jak i Ivy maja wsparcie dla dla marketingowego PCI 3.0. Po co odbiegac od tematu.

boze ktos moze mi powiedziec czy ten gosc jest glupi czy tempy ? Powiedzialem ze tylko dawalem przyklady z gotowcow . NWM jestes zbyt glupi bym z Toba wdawał się w dyskusję.

Obchodzi mnie co masz tam w skrzynce bo... zacytuje Twoja wypowiedz.

Dla Was 2ch szczytem marzen jest HD7850 i GTX660 - grafiki za 600zł ktore juz teraz maja zadyszke z nowymi grami.

Jezeli tak Cie to osmiesza (te karty graficzne) to znaczy ze musisz miec o niebo lepsza.

Terminami nie bedzie Cie ganial bo to sensu nie ma.

MEGARPL:

EDIT btw nie oplaca sie kupowac pc wiecej niz 2,5k a dla czego ? bo performance jest niewiele lepszy a placimy juz znacznie wiecej a trzeba pamietac ze czy pc za 2 czy za 4k trzaba go wymieniac co2-3 lata a czemu ? bo zaraz wyjdzie jakis dx12 czy open GL5.0 i technologicznie trzeba bedzie wymieniec PC

respecto :

Hahahaha, chłopcze drogi, obecne silniki graficzne nie wykorzystuja w pełni mocy DX11 a Tobie DX12 juz sie zachcie.

Znow wpadles z czytania ze zrozumieniem;( Bylo wiecej uczyc się w szkole , albo do tego etapu jeszcze nie doszedles.

kolega powiedzial ze zaraz wyjdzie , w przeciagu 2-3lat a Ty juz jakas sprote walisz? Nie wykorzystuja w pelni mocy dx11? :D

Heaheaha Tu ku zdziwieniu znow nie masz racji. Gry typowe na platforme xbox 360 lub ps4-ps3 ktore wystepuja rowniez na PC wykorzystuja juz dx11 a dx12 niebawem sie pojawi bo juz sa plany nad nim ;) Ups troche nie poinformowany?

EDIT: Roznica miedzy pci 3.0 a 2.0 jest rozbierzna w zaleznosci od plyty glownej jaka ma magistrale . slaba plyta z 3.0 bedzie mala roznica miedzy 2.0 lepsza bedzie wieksza , ale tu tez zalezy od karty graficznej :) Bony ;D

Faktycznie nie wiem dlaczego ktoś o tym wspomniał...ale wolałem "sprostować" bo potem ktoś to zobaczy i będzie miał błędną wiedzę.

P.S. Aktualnie tylko w płytach AMD można spotkać PCIe 2.0 (oczywiście chodzi mi o "nowe").

EDIT: Proponuje nie kontynuować dalej własnych "wycieczek" od tego jest PW, albo zróbcie nowy temat.

Sounter - Chłopcze, plany to ma nvidia na rok 2016 odnosnie kart graficznych z układem Volta i co mam sie bac bo moze wtedy dadza DX12? Nie osmieszaj sie.

XarduneK - dopoki nienastopi utylizacja FX'a tak bedzie :)

prawda jest taka ze zarok max dwa pcie3 wypra 2.0... i trzba z tym sie liczyc nie ma co sie klucic z "wszechwiedzacym panem pro respecto ktory pewnie ma 12 lat a wiedze ma z cd action"

Dobra koniec, bo temat będzie zamknięty (i otworzony ponownie jak autor się odezwie).

Tak więc pozostaje czekać na informacje od autora tematu jaką ostatecznie decyzje podjął.

MagarPL - osiołku tylko nowe płyty pod procki AMD posiadaja PCI 2.0 gdyz niewypał w postaci FX zamyka drzwi do rozwoju platformy.

Napewno niemam zamiaru zamiawiać gotowca z allegro mój znajomy miał sytuacje z kupieniem komputera na lolegro. Wiecie co dostał w zamian ?:D Procek praktycznie palacy się przy odpalonym filmie wszystko się nie łączyło, wszystko poprostu się rozwalało po kilku dniach zakupu tego komputera części były zapewne używane i poprostu komputer został tak sklejony. Wolałbym sam zamówic części i złożyć. Wracając czy ten komputer za 3500zł ? Da rade uciągnąć wszystko to czego potrzebuje bo jeżeli będzie dawał radę to prawdopodobnie ten zestaw kupie doinwestuje te 250zł, ale mam nadzieję, że komputer który złożył mi respecto będzie mi służył w pracy i w graniu :)

masz no forum zlozone przez nas ludzi z forum zestawy... zeby pograc na wyspokich w nfa4 ja mam pc jak mowielme za 2.5k 40 fpsow na wysokich jest ? jest ;p i starczy nie ma co kupowac za niewiadomo jakie pc lepiej kup sobie zwykly high end za 2.8 a za reszte jakies hobby typu rowe do skakania albo karabinek asg

EDIT nie słuchaj "znawcy" z dołu... nie wyplacaj sie na PC bo to nie ejst tego warte sam mialem PC za 6k ( mialem GF 8800GTS chyba wtedy najlepsza karta jaka moglem miec) i co minely 2 lata wszystko potanialo do 3k mina 3 rok i karta wyszla z urzytku... najgorsze ze sluchalem sie "znawców" i kupilem duo zamiast nowo wchodzacego quada.... "po co 4 radzenie jak gry z tego nie kozystaja" no fajnie a po 2 latach OC bo grac sie w nic nie da... jedyna zaleta to karta dzwikowa ktora przekladam z pc na pc :D kosztowala swoje i jest wypas

mysl przyszlosciowo to ze teraz gry nie obsluguja 8 rdzeni nie znaczy ze za rrok zeby pograc np w bf5 czy nowego Coda nie bedziesz potrzebowal 8core

ty mu na taki sprzet i jeszcze sapiac cos o oc dajesz 550w?

a co do procka ja bym btal albo i7 albo fx8350 albo poczekal bym na steamrollery

Tak ten PC za 3500zł to juz jest wypas. Podobna konfiguracje mial niedawno Rock2kAlone moze kojarzysz. Tylko że z tego co sie orientuje on zamiast i5 mial i7 3770K. Co do grafiki to roznica jest miedzy zwyklym 7970 a 7970Ghz Ed. W dodatku masz tutaj wersje od Sapphire Vapor-X. Wydajnosc tej grafy jak za tą cene jest rewelacyjna, dobrze sie podkreca a kultura pracy na najwyzszym poziomie. Wracajac jeszcze do proca to masz 4 rdzenie i 4 watki. W grach najwazniejsza jest wydajnosc rdzenia fizycznego, takze lekkie OC do 4,2GHz za pomoca mnoznika i po sprawie. Jak bedziesz korzystał z aplikacji ktore wykorzystuja wielowatkowość to wiadomo ze i7 byłby lepszym wyborem. Poki co i5 do gier w zupelnosci wystarcza. Jeśli kiedys bedzie brakowac Ci mocy to wystarczy wymienic go na mocniejszy model tj 3770K

EDIT: Widze ze w sklepie doszło kilka towarów wiec na obecna chwile wyglada to mniej wiecej tak: http://www.esc.pl/bu...oducts_id=57598

na i7 http://www.esc.pl/bu...oducts_id=57637

Jest tez wersja R9 280X od Sapphire Vapor-X ale oczywiscie drozsza o 100zł. Dla uświadomienia R9 280X a 7970Ghz Ed. to jest praktycznie to samo.

EDIT2: panie UP, podaj 1 sensowny procesor ktory ma 8 rdzeni fizycznych.