Kurde teraz to już mam mętlik w głowie Podajesz mi coraz lepsze zestawy i teraz zachciało mi się i7. Muszę się zastanowić teraz bardzo poważnie.
Witam nowy komputer
Zalezy co chcesz dokładnie robic. Jak stremowanie + obrobka, jakies youtube, nagrywanie gameplayów to wiadomo ze i7 lepiej sie sprawdzi, zwlaszcza gdy bedziesz uzywał aplikacji ktore wykorzystuja wielowatkowość. Pisze po raz drugi dla jasnosci R9 280X = 7970Ghz Ed. Tutaj sprawa sie nie zmienia. Jedynie co mozna sie zastanawiac to GTX770 ale do niego trzeba dołozyc 100-150zł, Jest o kilka % wydajniejszy.
Temat można zamknąć składam zestaw za 3,800 dziękuje za pomoc
Jak zamierzasz nagrywać, to polecam przyoszczędzić na czymś i dokupić Avermedia Live Gamer HD - dzięki temu małemu czemuś odciążasz grafikę tym samym zwiększając swoje FPS przy nagrywaniu/strimowaniu. ; ) Myślę że warto, jeżeli masz zamiar się na tym czymś skupiać. Zwłaszcza przy takim budżecie~
Niestety nie posiadam takiej ilości środków niestety nie te zarobki w tym kraju jedynie udało mi się zdobyć na komputer w planach mam i tak czy owak zakupić avermedie ponieważ posiadam xboxa 360 i playstation 3 więc chciałbym też streamy robić z konsol. Niestety wszystko z czasem
Tak ten PC za 3500zł to juz jest wypas. Podobna konfiguracje mial niedawno Rock2kAlone moze kojarzysz. Tylko że z tego co sie orientuje on zamiast i5 mial i7 3770K. Co do grafiki to roznica jest miedzy zwyklym 7970 a 7970Ghz Ed. W dodatku masz tutaj wersje od Sapphire Vapor-X. Wydajnosc tej grafy jak za tą cene jest rewelacyjna, dobrze sie podkreca a kultura pracy na najwyzszym poziomie. Wracajac jeszcze do proca to masz 4 rdzenie i 4 watki. W grach najwazniejsza jest wydajnosc rdzenia fizycznego, takze lekkie OC do 4,2GHz za pomoca mnoznika i po sprawie. Jak bedziesz korzystał z aplikacji ktore wykorzystuja wielowatkowość to wiadomo ze i7 byłby lepszym wyborem. Poki co i5 do gier w zupelnosci wystarcza. Jeśli kiedys bedzie brakowac Ci mocy to wystarczy wymienic go na mocniejszy model tj 3770KEDIT: Widze ze w sklepie doszło kilka towarów wiec na obecna chwile wyglada to mniej wiecej tak: http://www.esc.pl/bu...oducts_id=57598na i7 http://www.esc.pl/bu...oducts_id=57637Jest tez wersja R9 280X od Sapphire Vapor-X ale oczywiscie drozsza o 100zł. Dla uświadomienia R9 280X a 7970Ghz Ed. to jest praktycznie to samo.EDIT2: panie UP, podaj 1 sensowny procesor ktory ma 8 rdzeni fizycznych.
http://www.morele.ne...52687v2-611761/ , wiadomo, że przeznaczenie serwerowe niemniej jest sensowny procesor, który ma 8 rdzeni fizycznych, czyli w sumie 16 wątków może obsłużyć jednocześnie
O kur** jaki procek, ale żeby go kupić nieźle musiałbym hajcu posiadać niestety ;D
Witam, hej, dzieńdobry.
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że niemam zbyt wielkiego zakresu pieniędzy które mógłbym przeznaczyć na komputer mówimy tutaj o 2500zł możliwe, że uda mi się więcej zmontować Chciałbym prosić was tutaj drodzy użytkownicy o pomoc. Komputer według mnie musi niestety wytrzymać takie gry jak TSW, BF4, AC: Black flag jak i streamowanie i nagrywanie filmików. Komputer chciałbym mieć złożony pod intel i5 / i7.