Wizardry Online

Wiem, że gra ma nałożone NDA (co jest swoją drogą komiczne, bo wersja japońska funkcjonuje już od dłuższego czasu), tak więc nie można za dużo zdradzić - lecz podyskutować o grze można.

Jestem ciekaw kto się dostał z forum, miło było by wspólnie pograć, bo gra jest nastawiona głównie na party.

I właśnie z tym party rodzi się taki problem, że nie wiem która klasa jest najprzydatniejsza. Kleryk przez długi okres czasu nie ma nic by się samemu obronić, ciągle tylko pomaga party - wie ktoś czy opłaca się nim grać na dłuższą metę?

Ja także dostałem się i w tygodniu grę pobiorę. Pewnie dopiero w czwartek będę miał czas aby pograć. Pewnie z Klerykiem będzie tak jak w większości MMO nastawionych silnie na grę drużynową. Będzie ich mało ,ale będą cholernie potrzebni. Czy się opłaca? To zastanów ,czy podobał by się Tobie taki stan gry. Za bardzo też nie chcę o tym dyskutować bo możliwe ,że tam kleryk jest nieco inny niż w innych MMO.

Dostanę maila, że dostałem się do bety, czy wystarczy się po prostu zapisać? Kiedy beta startuje? Bardzo zaciekawił mnie ten tytuł przez perm death :)

gralem zeby wyszla rok dwa temu to byl by hit teraz to jest mmo dla ludzi ktorzy lubia mocniej RPG od mmo graficznie nie zachwyca ale ma to cos z konsolowych RPG co przyciaga dla mnie to rozbudowa i fabula :D lubie te wszystkie cut scenki i inne pierdoly

co do klasy... jak mowilem RPG kazda klasa jest wazna

a mnie te cutscenki nużą, a jeszcze nie można je skipować, przynajmniej niektóre z nich, ogólnie fajna odskocznia od innych MMO, takie dungeon crawler

PS NDA obowiązuje także podczas dyskusji, ale i tak nam chu*a zrobią

Nie pozyczylby mi ktos konto albo ma klucz ?:)))) odwdziecze sie w pryszlosci ;)

No wiem jak to jest z tym NDA, ale taki filmik na YT który wrzuciłem nie wiedząc o NDA wolałem dać jako prywatny, szczególnie dlatego, że mam partnerstwo. :P

Beta wystartowała kilka dni temu, wystarczy zarejestrować się na ich stronie i czekać na email oznajmiający, że jesteśmy przyjęci. Nie wiem kiedy będą znowu wysyłać zaproszenia.

Kleryk jak to kleryk, ma heal, leczenie zatrucia, buffy i tak dalej. Pytanie czy będzie to aż tak przydatne na high lvlach, jak się wydaje. Zginąć można łatwo, a posiadanie kleryka w party ułatwia sprawę - lecz taki kleryk ma już przesrane, gdy trafi na kogoś kto będzie chciał go zabić, bo się nie obroni.

Najgorsze jest to, że opisy skilli są nieczytelne. Nie wiadomo, czy dany skill zadaje dmg, czy nie. Np poison trap u thiefa, myślałem, że będzie zadawał obrażenia zatrutym przeciwnikom, lecz trucizna osłabiła tylko ich obronę.

Co do innych klas :

Thief ma chyba najwięcej skilli, i największy podział (3 drzewka zamiast standardowych 2), ciężko jest ogarnąć co i jak.

Warrior wiadomo - tankuje i zadaje dmg. Mag - potężne obrażenia z daleka.

Ciężko się zdecydować na jedną role.

Ja gram knightem a nick Reinar i jak cos to se mozna razem pograc.

Ja również się dostałam. Nick: Lady Veronica. Ale to na później.

Gram klasą Fighter - Kocham płytowe zbroje ;>

Steam: Pheronike, Skype: wuwu_nika

- zapraszam :D

Wie ktoś ile trzeba czasu odsiedzieć w więzieniu za zlootowanie jednego itema z czyiś zwłok?

Wolałbym pozbyć się tej czerwonej aury z mojej postaci i statusu "criminal", tak by ludzie nie atakowali mnie przez takie głupie wykroczenie. :D

Ja też się dostałam! Nick Shizu. Klasa Fighter, 5 lvl (lol)

Zalogować się o tej godzinie to cud, tyle osób siedzi na serwerze, a i sporo pewnie próbuje ciągle się zalogować. Ciągle wyskakuje "Authorization Server Full. Try again later.". Tak jak pół dnia siedziałem w pace, by status criminala usunąć sobie, tak po relogu by zmienić rozdziałkę gry nie mogę już się zalogować...

No dzisiaj to masakra z tymi serwerami. I pomysleć ze w weekend można było się

zalogować...

Tak troszkę odbiegając od tematu :P Czy istnieje jeszcze jakaś możliwość uzyskania dostępu do CBT?

Tak troszkę odbiegając od tematu Czy istnieje jeszcze jakaś możliwość uzyskania dostępu do CBT?

zrób konto na stronie Wizardy Online http://www.wizardrythegame.com/ i kliknij na wielki złoty buton "sing up for beta " i czekaj na maila z kodem

Ok, tak właśnie zrobiłem, ale chyba to nie jest jednak pewny sposób. Ale dziękuję :)

Nie ma pewnego sposobu, bo to beta. Jedynie dostanie key'a zagwarantowało by uczestnictwo.

Czy jest tu ktos kto przeszedl chicor castle i mogl by mi powiedziec ktory monster daje fur bo ja zabijam tam wszystkie zarobilem tam oko 40 k expa i nadal nie dostalem.

Niby mnie tam jeszcze nie było, ale czytałem, że jakiś przedmiot związany z main storyline ma bardzo niski droprate. Wydaje mi się, że to o to właśnie chodziło, ale mogę się mylić. :P

Mam już klucz i jutro pobieram :) Ktoś z was nadal gra ?