Własna działalność gospodarcza

UP Heh nawet osoby które nie lubią zamawiać i tak będą musiały to zrobić :P tylko ze nie na allegro tylko w tej firmie.....Nie musisz mieć konta w banku żeby kupować na allegro...

Wg mnie najlepszy do tej pory pomysł to z tym sprowadzaniem rzeczy z zagranicy

Wg mnie najlepszy do tej pory pomysł to z tym sprowadzaniem rzeczy z zagranicy

Panie, wiesz ile ludzi tak robi? Większość aukcji z allegro, gdzie masz coś taniej to takie właśnie sprowadzanie.

Jedyne co teraz się opłaca sprowadzać z zagranicy to napoje %, benzynę i wyroby tytoniowe.

Uwaga, off-top. Załóż plantację betonu, hehe

Ale do sedna. Szambo... Ktoś już o tym pisał, ale to jest naprawdę opłacalny biznes... Elektryk ma ciekawą sytuację, bo spółdzielnie mieszkaniowe muszą co jakiś czas robić testy bezpieczników. Niby nic, sprawdzasz bezpiecznik specjalnym komputerkiem i bierzesz 5 złoty za gniazdko. W mieszkaniu masz do 20 gniazd. W bloku jest do 50 mieszkań a takich bloków jest pare na osiedlu gdzie jest pare osiedli w mieście...

Czysty zysk.

A może po prostu chciałbyś prowadzić swój własny sklep typu Żabka/Fresh Market. Działa to na zasadzie franchisingu, byłbyś po prostu ajentem. Z tego co wiem, musisz mieć jakiś wkład własny, ok 10k/ odbyć różne kursy itp. Dostajesz lokal, 'podpinasz' się pod sieć sklepów i zarządzasz swoim lokalem. Z czasem możesz prowadzić nawet do 3-4 takich sklepów. Dobre pieniądze, elastyczne godziny pracy.

Firma handlowa, handlujaca gazem i energiom, Nawet majac 4rech pracowników ( musisz liczyć pensje na 3 miesiące ) + otwarcie biura kilka tys. Zamkniesz się w 20stu, a jeśli nie będą paralitykami, to napewno wyjdziesz na swoje

Jeszcze mi wpadł jeden pomysł do głowy. "L"! Znaczy się nauka jazdy. Tyle że nie wiem jak teraz biznes się kręci po tej reformie dotyczących egzaminów. Swego czasu pamiętam była nawałnica takich szkół. Miałem znajomego co wynajął punciaka i sam prowadził taki biznes powiedział że fajna robota, na zapracowanego też nie wyglądał.

Uwaga, off-top. Załóż plantację betonu, heheAle do sedna. Szambo... Ktoś już o tym pisał, ale to jest naprawdę opłacalny biznes... Elektryk ma ciekawą sytuację, bo spółdzielnie mieszkaniowe muszą co jakiś czas robić testy bezpieczników. Niby nic, sprawdzasz bezpiecznik specjalnym komputerkiem i bierzesz 5 złoty za gniazdko. W mieszkaniu masz do 20 gniazd. W bloku jest do 50 mieszkań a takich bloków jest pare na osiedlu gdzie jest pare osiedli w mieście...Czysty zysk.

podobnie ma kominiarz

Firma handlowa, handlujaca gazem i energiom, Nawet majac 4rech pracowników ( musisz liczyć pensje na 3 miesiące ) + otwarcie biura kilka tys. Zamkniesz się w 20stu, a jeśli nie będą paralitykami, to napewno wyjdziesz na swoje

Napisz wiecej szczegolow. Bo skoro o tym piszesz, to pewnie wiesz ze trzeba miec troche pozwolen i ewentualnie plecy/wtyki/poparcie. By móc założyć taką firmę.

Jeszcze mi wpadł jeden pomysł do głowy. "L"! Znaczy się nauka jazdy. Tyle że nie wiem jak teraz biznes się kręci po tej reformie dotyczących egzaminów. Swego czasu pamiętam była nawałnica takich szkół. Miałem znajomego co wynajął punciaka i sam prowadził taki biznes powiedział że fajna robota, na zapracowanego też nie wyglądał.

Dużo stresu i igranie z życiem :P

Witam! Od jakiegoś czasu poważnie zastanawiam się nad otwarciem własnej działalności ( firmy ). Jak wiadomo pierwsze co jest potrzebne to POMYSŁ na nią .. złota myśl, niestandardowa. Chciałbym byście pomogli mi pisząc tu własne pomysły na firmę. Nawet te wydające się na głupie nieraz okazują się strzałem w 10tkę. Razem może się uda! Osoba która podsunie najlepszy pomysł dostanie ode mnie nagrodę pieniężną ( 100zł ). Pozdrawiam i zapraszam do pisania :)