Wojna! WoW vs GW2

Zakladam ten temat,z powodu klotni pod jednym newsem. Mam nadzieje ze mnie nie zbanujecie za skopiowanie komentow pod nim :

Dorogon odpowiedział/a

około 12 godzin temu

I ja też nie mówię, że grafika nie ma znaczenia, sam nie będę raczej grał w grę z grafiką jak w Tibi. Ale w WoWie nie jest ona taka żeby po niej jechać. I komentarze takie jak

"Król mmo a modele postaci leżą i kwiczą, ogólnie o grafice nie wspomne. Hhahaha, śmiech na sali.

No nic, żyjcie sobie z tą marną świadomością, że WoW to król..."

(Chociaż później Xirion zaczął pisać normalnie, to jednak tego komentarza to powstydziło by się nawet dziecko...)

oraz porównywanie grafiki gier z tak odległych od siebie roczników wołają o pomstę do nieba...

varessh odpowiedział/a

około 12 godzin temu

Mysle ze wogole porownywanie tych dwoch gier nie ma sensu i mija sie troche z celem. Wow ma swoich fanow ktorzy twierdza ze jest lepszy i tak samo jest z gw2 ktory ma swoich a oni bronia swojej gry. Przeciez to jest normalne i na nic sie zdadza te klotnie bo zarowno gw2 jak i wow sa mmorpgami ktore wybijaja sie zdecydowanie i raczej nikt im nie moze zagrozic.

CzcigodnyPastor odpowiedział/a

około 12 godzin temu

Dorogon no cóż muszę się zgodzić co do tego, że porównywanie grafiki obu gier jest niepoważne, a co do WvWvW to na jednej mapie może być maksymalnie prawie dwa razy więcej graczy niż tym całym Wintergrasp, czy Tol Barad (300+ graczy).

Komentarz edytowano około 12 godzin temu

Nehezbegar odpowiedział/a

około 12 godzin temu

No nie do końca, bo na WvWvW mapy są pizdyliard razy większe od WG i TB razem wziętych ;) no i jak zauważyłeś bierze w tym udział o wiele więcej graczy, do tego dochodzą różne eventy, zdobywanie surowców do budowy katapult, trebuszy, odbijanie i przejmowanie zamków i fortec. Ogólnie jest o wiele więcej rzeczy do ogarniania na WvWvW niż w TB, czy WG.

Bardziej porównał bym to do RvR z Dark Age of Camelot ;), w końcu w dev teamie ArenaNet jest paru ludzi, którzy tworzyli DAOC, m.in Colin Johanson ;)

A i zgadzam się, grafika to najmniejszy faktor przy ocenie gier. Jednak są ludzie, którzy cenią sobie dobrą grafikę, nie po to kupuje się drogi sprzęt, żeby grać w minecrafta ;). Ja jestem z tej epoki nieco starszych graczy, którzy pamiętają pikselozę, dlatego dla mnie grafika to najmniejszy pryszcz :D

Założyłeś topic, żeby przytoczyć kłótnię fanboye vs hejterzy, czy co? Nie załapałem po co ten topic, jeszcze z taką nazwą tematu, która tylko zachęca do dalszej "dyskusji".

Ja nie widzę, by tu ktoś kogoś obrażał...normalna dyskusja ludzi o odmiennych poglądach ;)

#Up

Nie ma najmniejszej szansy na "normalna dyskusje" szczegolnie biorac pod uwage nazwe tematu. Proponuje go zamknac albo najlepiej usunac, bo ani tu nie powstanie nic konstruktywnego ani ciekawego.

Co wy chcecie? Nehezbegar dobrze mowi. Zreszta racja, lepiej zeby pod newsami byly takie dyskusje co nie?

Popatrz sobie na te komentarze co tu wkleilem i powiedz jest tam jakies obrazanie innych? (no dobra jakies tam jest ale i tak nie ma tam wyzywania od ch**ow i innych deb*li Wedlug mnie to normalna dyskusja ludzi o odmiennych pogladach, w koncu jakby tu byli ludzie o takich samych pogladach to po co dyskutowac na ten temat?

Temat, moim zdaniem, nadaje się do zamknięcia. Może to i Hydepark, ale jest zupełnie bez sensu i stwarza ogromne pole do "trollu" i "hejtu".

WoW vs Aion - Winner: WoW

WoW vs Rift - Winner: WoW

WoW vs SWTOR - Winner: WoW

WoW vs Tera - Winner: WoW

WoW vs The Secret World - Winner: WoW

WoW vs GW2 - Winner: iZZ92.png?1

GW2 vs Aion - Winner: GW2

GW2 vs Rift - Winner: GW2

GW2 vs SWTOR - Winner: GW2

GW2 vs Tera - Winner: GW2

GW2 vs The Secret World - Winner: GW2

GW2 vs WoW - Winner: iZZ92.png?1

Szkoda że GW2 jeszcze nie wyszło iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1

Mama daje jesć. iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1 iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1 iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1 iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1 iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1

Kilka postów powyżej wyraźnie pokazuje jak będzie wyglądała tutejsza "dyskusja". Fanbojom obu gier powinniśmy podziękować, bo są zbyt głupi i zapatrzeni w swoją gierkę żeby przyjąć do siebie jakiekolwiek argumenty.

Dlatego ten topic jest bez sensu, a autor napisał to na forum, bo dostałby -10 i poszedłby się powiesić.

Który to już temat o tym ?

W tym tygodniu chyba drugi, to już się robi nudne, ale dobra jakiś imb#$%l porównuję grę p2p z b2p, no brain ?

Temat tylko podsumowuje inteligencję tego pana/pani :)

Kilka postów powyżej wyraźnie pokazuje jak będzie wyglądała tutejsza "dyskusja". Fanbojom obu gier powinniśmy podziękować, bo są zbyt głupi i zapatrzeni w swoją gierkę żeby przyjąć do siebie jakiekolwiek argumenty.

Masz 100% racji :) Też uważam, żeby zamknąć ten temat, bo za duzo fanów zapatrzonych z swoją grę.

Masz 100% racji Też uważam, żeby zamknąć ten temat, bo za duzo fanów zapatrzonych z swoją grę.

On mówił o tobie...

On mówił o was iZZ92.png?1iZZ92.png?1iZZ92.png?1perm_ico.pngiZZ92.png?1iZZ92.png?1

642042_m.jpg

Powiem Wam jak to będzie wyglądać. :)

GW2 w dniu premiery odniesie większy sukces niż Aion czy AoC, przede wszystkim dlatego, że jest B2P. Nie liczcie jednak, że guru o tym napisze.

Niestety, ale jakość produktu ma marginalny wpływ na jego sprzedaż w dniu premiery (patrz: STWOR, o którym tak naprawdę na długo przed premierą, co bardziej mądrzejsi wiedzieli, że to gniot).

Liczba aktywnych graczy nie będzie jednak maleć - procent osób, którym gra się nie spodoba, będzie dosyć niski, a część z nich zostanie, bo gra B2P. Ponadto, jestem pewien że GW2 będzie dobrze się sprzedawało na długo po premierze. WoW nie zaliczy żadnego nagłego spadku subskrypcji (poza okresem premiery GW2, podejrzewam spadek do ok. 9mln aktywnych graczy do końca września), ale będzie powoli podkradać graczy gry Blizzarda, chociaż w pewnym momencie może nastąpić przełom na korzyść GW2 - informacje o świetnie radzącej sobie grze ArenaNet będą napędzać sprzedaż, aż do momentu kulminacyjnego, kiedy zaczną się pojawiać histeryczne wiadomości o upadku WoWa (mające mało wspólnego z prawdą), co może doprowadzić do pewnego rodzaju "boomu" na GW2 - WoW zaliczy nagły spadek, a potem nawrót subskrypcji.

WoW przed GW2 będzie bronił się wszystkimi możliwymi sposobami, czasem obiecując wręcz gruszki na wierzbie. Wbrew pozorom, wyjście GW2 to tak naprawdę wielki plus dla zagorzałych graczy WoWa - Blizzard wreszcie zacznie się starać, w grze nastąpią na pewno spore zmiany, może wzrośnie częstotliwość aktualizacji, no i, co chyba najważniejsze, można liczyć na spadek cen gry.

Głupim posunięciem ze strony Blizzarda była zapowiedź patch'a w dniu premiery GW2 - proszę mi nie mówić, że to tylko zbieg okoliczności, bo nikt w to nie uwierzy; to swego rodzaju ukłon w stronę GW2, uznanie go za "godnego rywala".

Nie należy zapominać, że szefem ArenaNet jest człowiek, który w Blizzardzie jest bardzo dobrze znany - to on dowodził całym procesem tworzenia Battle.netu, pracował nad Diablo, Starcraftem i Warcraftem 2, zaprojektował archiwa MPQ wykorzystywane w grach Blizzardu do dzisiaj.

Parę rzeczy, które najlepiej charakteryzują GW2 względem WoWa:

- gra dla każdego gracza (casual - hardcore, mass PvP - e-sport - PvE) - wobec dosyć casualowego, ukierunkowanego na PvE WoWa

- bez opłat abonamentowych, B2P - wobec wręcz horrendalnie drogiego WoWa (5 miesięcy abonamentu = GW2)

- świeżość (jak każda nowa gra - nieodkryta, inna) - wobec znanego na wylot, przez każdego bardziej rozgarniętego fana MMO, WoWa

- ogromnie dopracowana, z dbałością o każdy szczegół, gra, oferująca multum "smaczków" (chyba pierwsza gra MMO, która na tym polu nie przegrywa z WoWem)

- obecny content to zaledwie % tego, który znajdziemy w WoWie (wynika to z dużo dłuższej obecności WoWa na rynku)

- wiele osób nie zdecyduje się na grę w GW2 tylko dlatego, że nie będzie chciało opuścić swojego "dorobku" w WoWie

P.S. Peace, jestem fanem WoWa i GW2.

A ja wam powiem, WoW vs GW2, jak dla mnie wygrywają Wormsy.

Ten temat po prostu nie ma najmniejszego sensu. Zamykam. I każdy następny taki temat będzie zamykany.