Siemka chciał bym się was zapytać(głównie graczy WoWa) Czy jeszcze warto zacząć grać w tą grę ? Ogólnie to grałem może do 29 czy tam 39 poziomu nie pamiętam, gdy dostałem ją wraz z grą diablo 3. Jestem dosyć zielony w tą grę i czy ciężko będzie mi się w niej połapać jeśli chodzi o itemy itp. Z góry dzięki za odpowiedź .
World Of Warcraft - Czy jeszcze warto?
Czy warto? Jak chcesz to graj, jak nie to nie graj. Do grobu na pewno się WoW'owi nie śpieszy.
Teraz gra jest newbie friendly, abyś nie miał problemu z ubraniem się i rozpoczęciem rajdowania.
Nie bo ostatnio coś tam guru straszył ,że najmniej ludzi od iluś tam lat xD. Lecz i tak to nie jest mała suma. I jeszcze chciał bym się zapytać od którego lvl tak zaczyna się fajna zabawa z WoWem ? I czy ciężko jest ogarnąć ten cały rynek i crafting ?
Zanim ta gra padnie, to wycisną z niej ostatnie grosze. Gra jest prosta, jak przysiadziesz do niej na dłużej, to w chwile połapiesz wątki. Poza tym jest wiele stron z poradnikami i nie tylko. Lepszego MMO nie ma na rynku.
Nie warto.
Nie warto.
Rozwiń dlaczego ?
A i tak poza tym. Ile Golda kosztuje przedłużenie abonamentu w Wowie ? Bo się doszukać nie umiem

W tym momencie jest tyle gier ( nie tylko mmo ) na które można poświęcić swój cenny czas, że na tego wowa nie ma sensu go marnować.
Gra oklepana, zaklepana, wyklepana, sklepana i rozklepana Co się dało to zdobyli, gdzie się dało to byli, co się dało to zabili.
Zbyt wiele lat to trwa by się nad tym spuszczać i brnąć w ten badziew.
Pozdrawiam i zachęcam do szukania innej gry.
Gra jest prosta jak drut aż do end game prowadzi cię za rączkę. Czy warto? to zależy ja np jestem zadowolony z gry. Cena abo za golda to 46-50k https://wowtoken.info/ tu można zobaczyć cenę. Jak byś potrzebował w czymś pomocy lub szukał osoby do Rafa z chęcią pomogę.
Jesli chcesz grać na globalnych serwerach, to jak najbardziej. Sam teraz zacząłem, kupiłem Battlechesta (ostatniego w moim mieście hue) w tym tygodniu planuje zakupić ostatni dodatek WoD. Oczywiście darmowy boost do 90lvla wykorzystam, wbije maksymalny lvl i coś tam zacznę ogarniać. Jeśli chcesz zacząć expić, to pisz do mnie, ogarniemy coś razem, bo prawdę mówiąc będę kompletnie zielony od 85lvla
W tym momencie jest tyle gier ( nie tylko mmo ) na które można poświęcić swój cenny czas, że na tego wowa nie ma sensu go marnować.Gra oklepana, zaklepana, wyklepana, sklepana i rozklepana Co się dało to zdobyli, gdzie się dało to byli, co się dało to zabili.Zbyt wiele lat to trwa by się nad tym spuszczać i brnąć w ten badziew.Pozdrawiam i zachęcam do szukania innej gry.
Tak samo jak każda inna gra. Wszystkie są oklepane bo posiadają w sobie dokładnie to samo. Plus wowa to oczywiście lore, które jest genialne i wiele rzeczy do roboty dla nowego gracza. Samego świata zwiedzanie zajmuje długie godziny, a robienie w nim czegokolwiek to zajęcie na długe miesiące.
Jeżeli ktoś gra od dawna, to powie że to już było i niczym go gra nie zaskakuje - będzie to prawda ale aktualnie każde nowe mmo jest oklepane i takie same. Nic nowego, z polotem nie zostało wydane. Wszystko opiera się na starym dobrym schemacie.
Zabawa zaczyna się wtedy, kiedy czerpiesz z tego radość. Jeżeli wchodzisz do wowa poznawać lore to od początku już jest fajnie, jeżeli szukasz przeróżnych zabaw, jak chociażby walki zwierzaków, to również praktycznie od początku możesz się bawić. Pvp, pve, masa pomniejszych rzeczy do roboty dla kogoś, kto jeszcze nie grał. Jeżeli chodzi o craft i rynek, to trzeba zaznajomić się z orientacyjnymi cenami wszystkiego - najlepiej ściągnąć addona który po nakierowaniu podaje średnią cene danej rzeczy. Sam craft jest w sumie prosty, bo podstawowe rzeczy czerpiesz z garnizonu. Kopalnia, ogródek i barn na 3 poziomie to wszystko czego potrzebujesz do craftowania pomniejszych rzeczy, które dobrze się sprzedają.
Wiedziałem, że zjawi się jakiś fanboy GW2 i bez podania sensownych argumentów powie, że WoW to badziew
Nie martw się, może kiedyś twoja gra zbliży się do popularności i poziomu Wowa.
Co do samego tematu, połapiesz się bez problemu. Gimbusów raczej nie znajdziesz w gildiach więc, po dołączeniu do jakiejś ludzie będą Ci służyć pomocą. Mimo iż WoD zbyt dobrze nie wypadł, to zagrać, i przejść kontent warto. Nowy dodatek odmieni kompletnie PVP jak i doda niesamowicie dużo smaczków. Polecam Ci zagrać i zobaczyć czy Ci się spodoba, ale nie przyzwyczajaj się zbytnio do np. systemu PVP, ponieważ bedzię on naprawdę sporo polepszony. Raidy zrobione na poziomie Mythic dają niesamowicie dużo satysfakcji jak i dobrego drop'u, ale wymagają sporo umijętności.
Dzięki za te treściwe odpowiedzi Najprawdopodobniej skuszę się i wykupię abonament. Keyi na pewno zgłoszę się do ciebie z pomocą i to nie raz ^^. Draken jeśli kupię to na pewno się odezwę i będziemy mogli pograć. A tak poza tym co to jest Raf ?
Recruit a Friend. Ktos daje Ci linka, ty sie z niego rejestrujesz i w grupie na odległości xx yardów (chyba 100) macie exp x3, możesz przywołać do siebie kolege z końca świata, i chyba mount (wierzchowiec) ale nie jestem pewien.
Ok czaje. Fajne tylko, że ja mam podstawkę ponieważ dostałem ją wraz z diablo 3 Więc raczej już 2 konta nie potrzebuje.
Moim zdaniem ten 3x zabija całą zabawę z lvlowania, bo przecież wbijanie lvl cap to jedna z wielu rozrywek. Zwiedzanie ciekawych dungeonów, lokacji i tak dalej, a na nowym silniku graficznym lokacje prezentuja się cudnie
Z jednej strony fajnie, bo w jeden dzień możesz 100 dobić, z drugiej strony marne bo omija Cie wiele rzeczy po które jako nowy gracz i tak będziesz chciał wrócić. Raf poza tym co wymieniłeś oferuje też (po wykupieniu abonamentu) miesiąc grania dla osoby zapraszającej, do wyboru mounta/peta i możliwość podbijania poziomu osoby z rafem tej co rafa dała (co każde dwa poziomy możesz dać jeden z tego co pamiętam).
Jakby ktoś miał jakieś pytania w grze, to mój btag jest tam po lewo
W tym momencie jest tyle gier ( nie tylko mmo ) na które można poświęcić swój cenny czas, że na tego wowa nie ma sensu go marnować.Gra oklepana, zaklepana, wyklepana, sklepana i rozklepana Co się dało to zdobyli, gdzie się dało to byli, co się dało to zabili.Zbyt wiele lat to trwa by się nad tym spuszczać i brnąć w ten badziew.Pozdrawiam i zachęcam do szukania innej gry.
No nie mogę. Człowiek napisał że wbił 40 poziom i ledwo liznął WoW'a a Ty wyjeżdżasz że gra oklepana, na pewno nie dla niego To jest typowe podejście hejtera z klapkami na oczach. Czy warto grać? Jasne, jeżeli to jest Twoje drugie podejście do WoW'a to czeka Cie naprawdę świetna przygoda, aż Ci zazdroszczę. tony questów, petów, dungeonów, zabawa na parę długich miesięcy. Polecam szczerze.
Super ! Powiem wam ,że za parę dni zakupuję i próbuję działać
. A takie pytanko jeszcze czy da się ten abonament zatrzymać np na 1 tydzień i potem kontynuować ?
Da się. Bez problemu jak na przykład jedziesz na wakacje to dajesz freez na konto i nie schodzi bez sensu abonament.