World of Warcraft Recka

Mam tylko jeden mały problem czy to pasuje do działu recenzje? To bardziej jak dla mnie taki pamflet na wowa. Choć sam tej gry nie lubie to moge powiedziec np w sprawie buildow że niema bata żaby każda klasa miałą jeden dobry i tyle . popsujesz builda? Jaki problem? Płacisz za reset skilli i juz masz całkiem inna postać w obrębie tej samej profesji ( nie , to nie jest drogie). Grafika to temat rzeka i tu ilu ludzi tyle opinii > Jak juz piszesz o tej grze to warto wspomnieć też o jej zaletach w tym tych najważniejszych : bogactwo i rozmiar świata ( poza AoC dalej żadna gra nie jest tak duża) . gigantyczna liczba questów i to nie tylko typu zabij/wydrop lub wynieś/przynieś/pozamiataj , równie wielka liczba itemów (choć kręcące koło od wozu na plecach niekoniecznie musi sie podobać) , bogaty system uprzyjemniaczy gry takich jak wiele rodzajów battlegroundów , raidy , ciągłe pvp na mapie czy choćby bogactwo mountów ( niestety większośc naprawde pięknych tylko z kart promocyjnych z karcianki) , crafting rozbudowany jak nigdzie ([przepraszam LoTR ma bardziej rozbudowany). Zalet wow ma setki tu masz tylko kilka. Tym pozytywnym akcentem zakończe moje wypociny bo jeszcze ktoś pomyśli że lubie wow-a:P

Walę Doubla żebyście zobaczyli, bo to w sumie ważne. (o, jednak nie walnąłem :) )

Teraz pomyślcie co by było gdybym napisał recenzję pełną pochwał dla WoWa zostawiając minusy daleko. ŁAPY OD KLAWIATURY! Odpowiedz sobie w myśli. Tak, wiem co myślisz. Cała ta sytuacja nie miałaby miejsca. MÓWIŁEM COŚ O ŁAPACH! PRECZ!

Dobra, teraz możesz coś napisać. WEŹ ŁAPĘ Z TEGO KLAWISZA "K"! WIEM ŻE NASTĘPNE BĘDZIE "U"! A potem to pójdzie łatwo... Masz napisać coś mądrego. Tak, ty. [you:d4ae25aac6], do ciebie to. Już? Przeczytaj co napisałeś i wytnij przekleństwa. Wszystkie! Tak, to też. Przeczytaj jeszcze raz i, wiem że to trudne, postaw się w mojej sytuacji. Już? I co, cieszyłbyś się z takiej odpowiedzi? Nie? Usuń. Tak! I pisz od nowa.

Ok, myślę że gotowe. Powtórz to co poprzednio. Teraz możesz nacisnąć ten przycisk "Wyślij".

Teraz pomyślcie co by było gdybym napisał recenzję pełną pochwał dla WoWa zostawiając minusy daleko.

Nie wiem co by było ale wiem ze twój tekst był by bardzo dobra recenzja (nie zależnie od końcowej opinii) gdybyś go przemyslal, opisał wady jak i zalety, rozważył wszystko co napisałeś a później stworzył końcową opinie oparta na powyższych argumentach.

ŁAPY OD KLAWIATURY! Odpowiedz sobie w myśli. Tak, wiem co myślisz. Cała ta sytuacja nie miałaby miejsca. MÓWIŁEM COŚ O ŁAPACH! PRECZ!Dobra, teraz możesz coś napisać. WEŹ ŁAPĘ Z TEGO KLAWISZA "K"! WIEM ŻE NASTĘPNE BĘDZIE "U"! A potem to pójdzie łatwo... Masz napisać coś mądrego. Tak, ty. [you:d4ae25aac6], do ciebie to. Już? Przeczytaj co napisałeś i wytnij przekleństwa. Wszystkie! Tak, to też. Przeczytaj jeszcze raz i, wiem że to trudne, postaw się w mojej sytuacji. Już? I co, cieszyłbyś się z takiej odpowiedzi? Nie? Usuń. Tak! I pisz od nowa.

Bez urazy, nic do Ciebie nie mam jednak uważam ze jako moderator i członek tego forum powinieneś zachowywać się troszkę bardziej dojrzale.

Kozak, Ty się pisz na instruktora :mrgreen:

Teraz pomyślcie co by było gdybym napisał recenzję pełną pochwał dla WoWa zostawiając minusy daleko.

gdyby byla na takim poziomie jak ta, ktora zamiesciles, to ta pelna pochwal tez spotkalaby sie z fala krytyki. a jezeli widzisz w wowie same wady to znaczy, ze jestes slepy. dziekuje.

Teraz pomyślcie co by było gdybym napisał recenzję pełną pochwał dla WoWa zostawiając minusy daleko.gdyby byla na takim poziomie jak ta, ktora zamiesciles, to ta pelna pochwal tez spotkalaby sie z fala krytyki. a jezeli widzisz w wowie same wady to znaczy, ze jestes slepy. dziekuje.

Przeczysz sam sobie. Uważasz moją recenzję za słabą bo wymienia minusy WoWa, więc jak recenzja z samymi pochwałami ma być na tym samym poziomie? BTW, ok, jestem ślepy, mogę być nawet głuchy, ale wiem przynajmniej gdzie jest klawisz Shift i używam ogonków... przyjemnie?

Bez urazy, nic do Ciebie nie mam jednak uważam ze jako moderator i członek tego forum powinieneś zachowywać się troszkę bardziej dojrzale.

No nie, teraz to mi pojechałeś. O co ci chodzi? Może ten opis pisania posta zbytnio odnosił się do ciebie? Nie wiem, ale to nie powód żeby się dowartościowywać (och, jaki jestem dojrzały)...

Przeczysz sam sobie. Uważasz moją recenzję za słabą bo wymienia minusy WoWa, więc jak recenzja z samymi pochwałami ma być na tym samym poziomie? BTW, ok, jestem ślepy, mogę być nawet głuchy, ale wiem przynajmniej gdzie jest klawisz Shift i używam ogonków... przyjemnie?

a ja przynajmniej umiem czytac ze zrozumieniem. ty chyba nie znasz znaczenia slowa "poziom". i gdzie do cholery napisalem, ze twoja recka jest slaba dlatego, ze wymienia minusy WoW'a?

Przeczysz sam sobie. Uważasz moją recenzję za słabą bo wymienia minusy WoWa, więc jak recenzja z samymi pochwałami ma być na tym samym poziomie? BTW, ok, jestem ślepy, mogę być nawet głuchy, ale wiem przynajmniej gdzie jest klawisz Shift i używam ogonków... przyjemnie?a ja przynajmniej umiem czytac ze zrozumieniem. ty chyba nie znasz znaczenia slowa "poziom". i gdzie do cholery napisalem, ze twoja recka jest slaba dlatego, ze wymienia minusy WoW'a?

Już choćby brak zrozumienia pierwszego akapitu w recenzji przeczy o pogrubionym zdaniu.

Kto powiedział że napisałeś? Ty tak myślisz. Serio. No i wiesz - ŁAPY PRECZ OD KLAWIATURY. Nie masz prawa napisać że jest inaczej, bo nie jest. Dobra, i tak wiem że coś napiszesz, czytać mi się tego nie chce, ale co mam zrobić? Pisz, poddaję się...

No nie, teraz to mi pojechałeś. O co ci chodzi? Może ten opis pisania posta zbytnio odnosił się do ciebie? Nie wiem, ale to nie powód żeby się dowartościowywać (och, jaki jestem dojrzały)...

Rozumiem ze brak rozsądnych argumentów zmusza Cie do prowokowania tych którzy maja inny punkt widzenia lub próbują Ci coś wytłumaczyć. Nie jest moim celem wykłócanie się z osobami nie potrafiącymi przyjąć odrobiny krytyki na swój temat wiec porostu zignoruje to. Jednak drogi moderatorze jeśli nie rozumiesz o co mi chodzi to proszę wytłumacz mi proszę co ma twój poprzedni off top wspólnego z tym tematem ?

czlowiekum nie wiem o co ci chodzi. to chyba oczywiste, ze recenzja jest subiektywna ocena recenzenta. temu nikt nie przeczy. mowimy o calej reszcie. skroce to, zebys zrozumial, bo jak jzu mowilem, masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

1. za krotko grales do czego sam sis przyznales (rym? )

2. piszesz o wadach, ktorych nie ma. albo inaczej: ktore wadami nie sa.

3. brak bakniecia o jakichkolwiek zaletach gry, a jezeli ktos tych zalet nie widzi, to nie wiem jak taka osoba moze sie brac za pisanie recenzji.

4. prawdopodobnie grales na pirackim serverze.

Kto powiedział że napisałeś? Ty tak myślisz. Serio.

thx, ze wiesz lepiej co mysle, bo juz sie w tym pogubilem i taka pomoc jets przydatna

i zrozumiem jedna rzecz. nie jestes bogiem. a co za tym idzie? roznych rzeczy musisz sie uczyc. a my ci mowimy, ze musisz pocwiczyc pisanie. nie mowimy tego po to, aby cie wkurzyc, ale po to, abys poprocowal nad tym i aby twoje teksty byly lepsze na przyszlosc...

twoja recenzja jest naprawdę beznadziejna, czepiasz się grafiki a zobacz kiedy ta gra wyszła, czepiasz się że przechodząc z lokacji do lokacji zmieniają się barwy muza itd. ale przynajmniej nie ma dogrywania, całą postać można zmienić nawet na maksymalnym lvl nie musząc grać od nowa, czepiasz się walk a pewnie nie dobiłeś nawet 10 lvl, ja tylko powiem jedno, ta gra nie ma wad, ale są ludzie którym żal d*pę ściska bo szkoda im głupich 50 zeta, ale to są przeważnie dzieci...

No nie, teraz to mi pojechałeś. O co ci chodzi? Może ten opis pisania posta zbytnio odnosił się do ciebie? Nie wiem, ale to nie powód żeby się dowartościowywać (och, jaki jestem dojrzały)...Rozumiem ze brak rozsądnych argumentów zmusza Cie do prowokowania tych którzy maja inny punkt widzenia lub próbują Ci coś wytłumaczyć. Nie jest moim celem wykłócanie się z osobami nie potrafiącymi przyjąć odrobiny krytyki na swój temat wiec porostu zignoruje to. Jednak drogi moderatorze jeśli nie rozumiesz o co mi chodzi to proszę wytłumacz mi proszę co ma twój poprzedni off top wspólnego z tym tematem ?

Aaa, więc o to ci chodziło. Mój drogi, nie ma tam offtopu, albo sumie jest, ale co on szkodzi?

1. za krotko grales do czego sam sis przyznales (rym? )2. piszesz o wadach, ktorych nie ma. albo inaczej: ktore wadami nie sa.3. brak bakniecia o jakichkolwiek zaletach gry, a jezeli ktos tych zalet nie widzi, to nie wiem jak taka osoba moze sie brac za pisanie recenzji.4. prawdopodobnie grales na pirackim serverze.

1. Taa, po prawdziwa gra zaczyna się od 60 poziomu. Tylko że recenzent nie musi przejść całej gry jeżeli odrzuciło go jej 3/4

2. Są, są. zapewne chodzi ci o te Buildy. JA uważam że to minus.

3. Problemy z czytaniem? Przeczytaj jeszcze raz.

4. W Lineage 2 też grałem na prywacie, a recenzję machnąłem i nikt sie nie czepia

i zrozumiem jedna rzecz. nie jestes bogiem. a co za tym idzie? roznych rzeczy musisz sie uczyc. a my ci mowimy, ze musisz pocwiczyc pisanie. nie mowimy tego po to, aby cie wkurzyc, ale po to, abys poprocowal nad tym i aby twoje teksty byly lepsze na przyszlosc...

Poćwiczył piszanie... czyli na następny raz mam napisać że WoW jest wspaniałą grą, przerobić wszystkie minusy na plusy itd.? Ja rozumiem jakby mi ktoś napisał "Tu i tam brakuje kropek, przecinków, masz błędy ortograficzne, składniowe bla bla bla". Takie coś uznaję i staram się poprawić. Ale jeżeli ktoś pisze (co jest dużym skróceniem waszych postów) "Słaba recenzja, bo oceniłeś WoWa słabo", to jak ja mam się poprawić? Pisać o grach lepiej? Zauważcie - Inne recenzje nie mają takiego wzięcia jak WarRock czy WoW, bo nie piszę tam co uważam o innych grach. Znając życie nawet nie zajrzeliście do najnowszej...

@up To samo.

wlasciwie to zajrzalem do najnowszej....

dziekujemy bardzo za mila dyskusje, ale koniec z offtopem bo kazdy co przychodzi pisze to samo o tej recenzji...moje zdanie znacie...

@locked

pm i otworze jesli macie cos madrego do dodania ;]

Daj im dokończyć wymianę argumentów.

Poćwiczył piszanie... czyli na następny raz mam napisać że WoW jest wspaniałą grą, przerobić wszystkie minusy na plusy itd.? Ja rozumiem jakby mi ktoś napisał "Tu i tam brakuje kropek, przecinków, masz błędy ortograficzne, składniowe bla bla bla". Takie coś uznaję i staram się poprawić. Ale jeżeli ktoś pisze (co jest dużym skróceniem waszych postów) "Słaba recenzja, bo oceniłeś WoWa słabo", to jak ja mam się poprawić? Pisać o grach lepiej? Zauważcie - Inne recenzje nie mają takiego wzięcia jak WarRock czy WoW, bo nie piszę tam co uważam o innych grach. Znając życie nawet nie zajrzeliście do najnowszej...

Pisz po prostu bardziej obiektywnie. Wszyscy wiedzą, że jesteś fanem L2 i nie traktują Twojej recenzji w pełni poważnie.

Nie wiem ale moim zdaniem recenzja jest bezstronna... a tutaj widze jak byk ze gra w WoWa komus tu nie lezy.

Poza tym Kozaku chyba naprawe nie grales dlugo w WoWa bo z tego co przeczytalem to nawet wszystkich wad nie wymieniles.... A co dopiero wszystkich argumentow ZA. Profesjonalna reca to profesjonalna recka. Tutaj akurat moge polenizowac.

1. Taa, po prawdziwa gra zaczyna się od 60 poziomu. Tylko że recenzent nie musi przejść całej gry jeżeli odrzuciło go jej 3/4

w zasadzie to powinien. a jak juz mowimy o mmorpg, to powinien zasmakowac w niej to co najlepsze. a ty tego nie zrobiles.

2. Są, są. zapewne chodzi ci o te Buildy. JA uważam że to minus.

nie tylko o nie (ale o nie rowniez)

4. W Lineage 2 też grałem na prywacie, a recenzję machnąłem i nikt sie nie czepia

prywatne servery WoW i L2 sie roznia. nie jestem w temacie, ale wielokrotnie czytalem opinie, ze gra na prywatnym w WoW to nawet nie 50 % prawdziwej frajdy jaka daje global. o l2 takiej opini nie slyszalem. a nawet jezeli tak samo jet z l2, to znaczy, ze twoja recka l2 tez jest do pupy :)

Poćwiczył piszanie... czyli na następny raz mam napisać że WoW jest wspaniałą grą, przerobić wszystkie minusy na plusy itd.? Ja rozumiem jakby mi ktoś napisał "Tu i tam brakuje kropek, przecinków, masz błędy ortograficzne, składniowe bla bla bla". Takie coś uznaję i staram się poprawić. Ale jeżeli ktoś pisze (co jest dużym skróceniem waszych postów) "Słaba recenzja, bo oceniłeś WoWa słabo", to jak ja mam się poprawić? Pisać o grach lepiej? Zauważcie - Inne recenzje nie mają takiego wzięcia jak WarRock czy WoW, bo nie piszę tam co uważam o innych grach. Znając życie nawet nie zajrzeliście do najnowszej... @up To samo

o stylu nic nie pisalem, ale tez pozostawia wiele do zyczenia. probujesz pisac luzacko, ale wychodzi to dosyc dretwo. liczne powtorzenia. no i ogolnie "pocwicz pisanie (recenzji)" odnosi sie ogolnie, takze do tego, zebys wzial sie za sprawe bardziej profesjonalnie (czyli zebys np. pogral troche w gre).

wiec panie kozak, nie kozacz pan tak, tylko pracuj nad tekstami. ja rozumiem, ze sie starales, ale to nie znaczy, ze jest dobrze. i zaznacze to jeszcze raz: MY NIE CHCEMY CIE OBRAZIC, TYLKO POMOC, ABYS PISAL LEPSZE TEKSTY. a ty co? z ryjem na nas, ze my "bla bla bla"...

pirat to nawet mniej niż 50% globalnego serwa, różnice widać na każdym kroku, gram na globalu 2 i pol roku, ale przedtem grałem na privach, no ta gra była naprawdę żałosna i pusta, dopiero na globalu zobaczylem co to world of warcraft, na privach graja same nooby, na globalu jest real life a na privach wszystko zalezy od GM-a hehe żałosne, tak samo żałosne jest to że jakiś noob pisze recke na temat tak wielkiej gry, a grał zaledwie na privie hehehehe

@up

Tak tak dziecko, pokrzycz sobie, a ja idę gadać z mądrzejszymi osobami.

MY NIE CHCEMY CIE OBRAZIC, TYLKO POMOC, ABYS PISAL LEPSZE TEKSTY. a ty co? z ryjem na nas, ze my "bla bla bla"...

Kto tu z ryjem wyskakuje? Wy. Przeczytaj ten ustęp:

Nie wiem ale moim zdaniem recenzja jest bezstronna...

Bezstronny to jest opis gry. Recenzja jak najbardziej jest stronna, czyli subiektywna. Nie ma czegoś takiego jak obiektywna recenzja. Serio. Albo mi się gra podoba, albo nie. Nie ma czegoś takiego że "średnio". Mogę mieć mieszane uczucia, ale w końcu albo plus albo minus.

//Jako, że możesz zamknąć temacik sugeruję Ci abyś tak zrobił. - RmK

Bezstronny to jest opis gry. Recenzja jak najbardziej jest stronna, czyli subiektywna.

Ale przede wszystkim powinna być rzetelna, a Ty prawdę mówiąc skupiasz się tylko na tym co Ci się nie podoba, czasami wręcz przypomina to zrzędzenie.

Np nie podoba Ci się to, że sceneria zmienia się "nagle", ale jak widziałbyś jej "przemianę", wolał byś biec dodatkowy obszar który tak naprawdę nie był by wcale w grze potrzebny? A może wolał byś ciągłe wczytywanie terenu?

Tak samo grafika. Grafika wygląda tak jak powinna i idealnie pasuje do cyklu gier osadzonych w tym świecie. Nie wszystko musi mieć skośne oczy ;)

Co do rozdawania skilli chyba właśnie o to chodzi by rozdać je z głową?

I jeszcze jedna sprawa, te 25% konto to na pewno konta zbanowane, a nie zamrożone? Pytam się bo takowych informacji nie posiadam.

Czy to nie racja? Pewno że tak. Ekscytujecie się tak do oceniłem WoWa słabo. Macie coś do mojego punktu widzenia? Nikt nie każe wam się zgadzać.

ty ciagle nas nie sluchasz. a przynajmniej mnie. juz nie chodiz mi o to, ze WoW slabo oceniles, ale o to, w jakim stylu to zrobiles. grales na priv. grales krotko. wytykasz bledy, ktore bledami nie sa. ja ci to ciagle pisze, a ty probujesz mi wcisnac, ze sie ciskam, bo uwielbiam WoW'a.