WoW Global - Wybór serwera!

Witam ;)

Zaczynam znowu grac w WoWa i aktualnie mam 90lvl Rogue na Burining Legion i boost na 90lvl który mogę wykorzystać jednak chce zaczynać od nowa i chciałem spytać gdzie aktualnie najlepiej zacząć żeby była duza populacja ? Horda a gram bardziej PvE. W sumie nie ma różnicy czy polaków dużo czy nie, angielski mam opanowany.

PVE? na Draenorze znajdziesz 2 fajne Polskie gildie i sporo ENG

W sumie nie koniecznie musi to być serwer PvE może być i PvP. A jak sytuacja na Burning Legion ? Jest sens zaczynać tam czy lepiej gdzie indziej ?

Jeśli chcesz grać z polakami to Burning Legion horda lub Defia Brotherhood ally jeśli nie to outland lub draenor

Jak chcesz zarobic sam na abonament to napewno nie burning legion a jak chcesz farmic i jeszcze raz farmic to tylko burning ale odrazu pozegnaj sie z dobra zabawa bo nic wiecej nie bedziesz robic moze i tam sa spore ilosci polaczkow ale to wlasnie zniszczylo zarowno serwer jak i zdanie w innych narodowosciach o nas wlasnie polakach. Wiec decyzja nalezy do ciebie :)

Da się zarobić na abonament na BLu tylko trzeba wiedzieć jak.

http://www.wowprogress.com/realms/rank/eu/lang.en pod tym linkiem sobie zobacz populacje serwerów EU i coś wybierz.

Zastanawiam się miedzy Kazzak, Draenor a zostaniem na Burning Legion.. Co myślicie ?

Powiem tak - u mnie jedna postać stojąc przy stole i ewentualnie sprzedając jakieś rzeczy z jc zarobiła przez miesiąc 30k, więc mając kilka postaci da się spokojnie zarobić - trzeba jedynie mieć idealnych followersów i statki.

Polecam BL, populacja jest duża, gra się fajnie i o dziwo nawet expiąc questami w każdej lokacji kogoś spotkamy wbrew temu co mówią ludzie (mijałem do 60 poziomu po 4-6 osób na lokacje). Jedynie globalny czat czasem przyprawia o ból, ale spokojnie można go wyłączyć.

Szczerze nie rozumiem pretensji o tzn. "polaczków".

Nasz serwer rzeczywiście - jest niemal jednojęzykowy.

Na czacie większość pisze Polaków i oglaszają się polskie gildie.

Ale co w tym złego, że lecą polskie żarciki itd.? Taki urok jednojęzykowego serwera. I każdy jednojęzykowy serwer tak wygląda. To nie jest kwestia jakiejś polskości.

Osobiście polecam BL, ponieważ łatwo znajdziesz gildię polskojęzyczną.

Tylko napisał, że mu szczególnie nie zależy na polskiej gildii, a jeśli jednocześnie chce uniknąć takiej "polaczkowatości" to może przebierać w innych serwerach.

Ja nie wiem w ogóle po co takie pytania bo jeśli zależy ci na grze z rodakami grasz na blu a jeśli nie to grasz obojętnie gdzie bo tak naprawdę jedyna różnica to ah i to, że więcej ludzi spotkasz w miastach reszta jest cross-realm i nie ma znaczenia to gdzie grasz a dobre gildie znajdą się na każdym realmie...

MAELSTROM-EU!

Szczerze nie rozumiem pretensji o tzn. "polaczków". 

Nasz serwer rzeczywiście - jest niemal jednojęzykowy.

Na czacie większość pisze Polaków i oglaszają się polskie gildie.

Ale co w tym złego, że lecą polskie żarciki itd.? Taki urok jednojęzykowego serwera. I każdy jednojęzykowy serwer tak wygląda. To nie jest kwestia jakiejś polskości.

Osobiście polecam BL, ponieważ łatwo znajdziesz gildię polskojęzyczną.

Problem na BL jest jeden, nie raz widziałem jak ktoś pytał o coś po angielsku i nagle brać polska zaczynała wypisywać (oczywiście po polsku) że to polski serwer i tutaj mówi się po polsku, wyśmiewali gracza itp. Serwer polski nie jest, jest oczywiście nieoficjalnie takowym okrzyknięty, ale nigdzie nie ma napisane, że wchodząc i grając na BL musisz liczyć się z tym, że tutaj mówi się po polsku, dlatego takie ataki względem innych języków są dziwne, odrzucające. Ja dawno wyłączyłem globalne chaty, bo miejscami naprawdę mocny zwierzyniec się tam robi. Naturalnie pisze po polsku z gildią, śmieje się z różnych rzeczy na gildyjnym czacie, ale jednocześnie potrafię uszanować fakt, że serwer jest anglojęzyczny i takowy język jest językiem bazowym, w którym powinniśmy się porozumiewać na chatach ogólnych.

Zapraszam na Draenor. Wróciłem po przerwie I tam znalazłem Polska gildie Orda. Rajduja, RBG tez jest i co tam chcesz. Żadnych dram ani spin. AH idzie zarobic na global chacie tez spoko.

Nvminer to pokazuje właśnie że dużo czasu na różnych realmach nie spędziłeś. Każda nacja poza anglikami z oczywistego powodu, w większości ma gdzieś inne nacje i pisze po swojemu swego czasu grałem na Haomaruch to nawet na pugach nie chciało im się odpisywać lub mówić po angielsku.

Jak Ci j.angielski obcym nie jest oraz nie wiaza cie z BLEM (burning legion) grupa znajomych, to tak jak moi koledzy mawiaja.

Gdyby nie koledzy to by mnie tutaj nie bylo.

Po pierwsze, polacy to poza mala grupa ludzi, srednie towarzystwo do gry, zra sie itd.

Po drugie po 23 ciezko cos pograc, malo ludzi, itd. Na Int realmach to masz pelno ludzi do 3/4 i znowu od 7/8, na BL do 23 i od 11/12

Ceny Tokenow, sa nizsze (na BL potrzeba teraz 3ma postaciami robic 2.5tyg raidy z cata zeby za gre nie placic, na tych realmach zamkniesz sie w 2x albo ponizej.

Wybierz inny serwer:

Horda - Kazzak, Draenor, Twistin Nether(Ja preferowalbym Kazzak ale sporo ru. moze cie odrzucic)

Alliance - Ravencrest, Silvermoon, Frostmane PvE, Outland. jak lubisz PvP

Powie ktoś coś więcej o serwerze Kazzak ?

Ceny Tokenow, sa nizsze (na BL potrzeba teraz 3ma postaciami robic 2.5tyg raidy z cata zeby za gre nie placic, na tych realmach zamkniesz sie w 2x albo ponizej.

Wybierz inny serwer:

Wiesz, że ceny tokenów są wspólne na całe EU?

Jeśli nie chcesz bla to dla hordy bierz Twisting Nether najlepszy serwer do pve, najlepsze pugi tam są.

A pugi nie są cross-server?

Gracze z Kazzaka są postrzegani przez innych jako dobrzy kompani do raidów - są zgrani, dobrze też gra się z nimi dungi.