Graj na retailu, na wotlku grają same zapocone świnie, które grają w ten dodatek od 2008 roku bez przerwy i będą cie jebać że na takim warlocku nie zbierasz flame capów sprzed dodatku.
Retail oferuje lepsze rozwiązania dla nowych graczy - przeprowadzi cie przez grę i pokaże zaoferowany content (oczywiście retail jest również zapocony ale w kwestii mythic raidów i wyższych M+, mówie o poziomie trudności contentu, które przez długi czas nie będą cie interesować zanim nie ogarniesz reszty. )
Dużo lepszy feeling postaci (rotacje umiejętności) niż na starych kwadratowych dodatkach gdzie klikasz 1 > 2 > 3 > 1 > 2 > 3 > 1 > 2 > 3 i tak przez całą walkę z bossem.
Ogarnij sobie retail, potem ewentualnie sprawdzisz sobie classic/wotlk czyli stare wersje.
I niech przestaną pierdolić o addonach, to wy jesteście uzależnieni od nich - banda debili w których wytworzono wyimaginowany przymus posiadania addonów. 99% z was posiada DBM bo wam wmówiono że jest wymagany, a prawda jest taka że nikt z was na niego nie patrzy, macie bo wam wbito to w banie, ale jestem święcie przekonany że prawie nikt z was realnie nie patrzy na nadchodzące timery i announcementy i realnie nie korzysta z tego co daje taki DBM.
Ja gram tylko z dps meterem żeby wiedzieć jak sobie radzę, nie mam nic od UI, nie mam weakaur, nie mam DBM/BW, tylko i wyłącznie jebany DPS meter i mam wbite 3100 rio bo potrafie używać własnego mózgu, wam wmówiono że potrzebujecie 40 weakaur, 15 addonów i 10 godzin konfiguracji - bo sami nigdy nie próbowaliście inaczej, macie zmielony mózg.
Server wybierz Burning Legion - najwięcej polaków. Frakcja nie ma już znaczenia, już od jakiegoś czasu można grać z kim się chce pomiędzy frakcjami, kiedyś było to kompletnie zablokowane.
Rasa i Klasa oczywiście że ma znaczenie na najwyższych poziomach trudności, jak tam już będziesz to pogadamy - natomiast na ten moment zrobisz wszystko czym chcesz, wybierz co Ci się podoba, ewentualnie potem bedziesz patrzył przez cyferki. Przymusowe wybieranie na start rasy i klasy może zniszczyć doznania z gry.
Z prostych rzeczy zagraj sobie takim Marksmanship Hunterem, bezpieczny ranged, prosta rotacja, masz peta, który ci przytankuje wszystko w solo contencie. Poradzisz sobie bez problemu. Jeżeli chcesz coś magicznego to frost mage (arcane i fire są dużo bardziej skomplikowane), frost jest wolniejszy i łatwiejszy a nadal skuteczny. Ewentualnością jest jeszcze elemental shaman, też szybko ogarniesz tylko po prostu postać słabsza i masz więcej przycisków z powodu totemów.