WoW - porady, chętni do zagrania?

Graliście już? Jak wrażenia?

Tzn na WOLTK masz wolny progress, drogi AH i wszystko stare takie, fajnie się gra, ale ja mam jednak obawy czy się opłaca tam inwestować czas. Właśnie ciągne retaila, dziś będę sprawdzał, zobaczymy jakie będą wrażenia za tydzień, może po prostu granie Demon hunterem mnie tak kołowało, bo to cię w Legion wrzuca, może od wyspy tej samouczkowej będzie jakoś inaczej alokiem.
A co do tych addonów to takie opcjonalne moim zdaniem, jak ci coś ułatwi życie to ściągasz, na classic potrzeba było kilka mieć, bo to archaiczne takie, na retailu to tak bardziej dla optymalizacji procesu w trakcie trwania jakiś czynności jak np. zaawansowane rajdy czy jakieś tam farmienie.
Z doświadczenia wiem, że w ESO na początku miałem trzy, a po dwóch miechach już paręnaście, znów w FFXIV wystarczały mi dwa z czego tylko jeden sprawdzał ceny aukcji, a drugi typowo upiększający. Na yt widać sporo ludzi bez addonów.

Jak to wygląda jezeli chodzi o gildie/grupy ? Czy jest na WOLTK/Retail jakaś gildia która szuka również poczatkujących do levelingu? I jak takich grup szukać.

Raczej możesz mieć z tym ciężko. Wolny progress jest i każdy patrzy swojego, niż lecieć 20 map, żeby Ci coś pomóc. Na retailu lecisz sam bez pomocy do max levelu, potem wiadomo party instancje, czy raidy.

https://discord.gg/3WPtZXm Tu masz polski discord na classic, tam jakieś gildie takie po 50/70 typa się ogłaszały. Leveling to raczej solo, na tych mapach low level nie było naciepane tyle ludzi co w retailu na przykład, chociaż w retail też wszyscy latają solo po mapach na niskich levelach. Ogółem na WOLTK mimo mniejszej liczby graczy na dunga 2X level jako DPS w 3 minuty niecałe, potem znów poniżej dwóch, tak więc źle nie jest.

W wowie jest tak ze piszesz na /1 generał dla aktualnej zony ze chcesz zrobić quest x i jak ktoś jeszcze chce to odpisuje i se party robicie. A tak to solo się questy robi głównie. Czesto prosilem ludzi co levelowali obok o ubicie jakiegoś bossa itp.

Kurde, na retail jest różnica jednak, na closic shadow bolt 50 many, na retail 5many. DMG podobny xD jednak faktycznie jak casual bez spiny, to tylko retail. No i na retail jakaś fabuła jest, na classic niezbyt.

Różnic jest masa np na classicu hunter ma mane a na retailu energie :slight_smile:

Faktycznie jak zacząłem orkiem od tej wyspy początkowej to zupełnie inny gameplay niż DH od legionu, powinni to pozmieniać żeby wszyscy mieli opcje wyboru.

hej,
Jak myślisz o łatwej do ogarnięcia klasie, to może spróbuj z człowiekiem paladynem albo elfem myszoludem łucznikiem. To typowe postacie, które nie są zbyt skomplikowane i świetnie radzą sobie z dystansowym stylem walki, a przy okazji nie musisz się przejmować rolą leczącego. Co do serwera, gdzie spotkasz więcej Polaków, to warto sprawdzić Burning Legion, Defias Brotherhood lub Silvermoon.
Pozdrawiam, Mateusz :blush:

Jakaś polska gildia? M+ na luzie dla powracającego? Nowe ludki? discord: cube_z