WoW - Rozbudowa Garnizonu

Witam,

Zskałem swój garnizon ... ale niestety nie mam bladego pojęcia co budować i co robisz słyszałem że najpierw warto zrobić ratusz na 3 poziom ... mógłby mi ktoś polecić jakieś budowle na początek co zrobić po prostu ( a ja komuś się by chciało to może jakiś mały plan), z góry dziękuje za pomoc.

To zależy co lubisz robić w wowie.
Jeżeli bardziej kładziesz nacisk na PVP to gladiator sanctum, tylko kości do niego bierzesz z graczy z world pvp w draenorze albo ashran (z ashran w tłumach leci najwiecej, ale z kolejką na ashran ciężko)

Jeżeli PvE to bunkier (w ally nazywa się dwarven bunker, nie wiem jak w hordzie) Za garnison resourcy z work orderów dostajesz kawałki do tych transmogów kosmetycznych, ekwipunek dla followersów, i co tydzień darmowy token do bonus rolla na aktualny raid)

Do PVE przydaje się jeszcze karczma gdyż codziennie w niej masz 2-3 npc z daily na instancje, oraz head huntera który raz w tygodniu pozwala Ci zatrudnić followera.

Jeśli chodzi o followerów polecam zbierać (od head huntera) od początku z traitem treasure hunting. Daje to kolosalne ilości golda z misji dla followerów. (mi najwięcej udało się wydobyć z misji followerów 4k golda)

Salvage yard też jest spoko gdyż można otwierać te skrzyneczki/woreczki z misji followerów. Plusem tego jest to, że można zawsze troszkę golda na tym zarobić sprzedając do vendora te przedmioty które wypadną z skrzynek (różnie od 5 do 30 g sztuka item), może czasem się trafić jakiś fajny item do transmogu (można wtedy zobaczyć cene na AH albo samemu używać albo opędzlować u vendora) Oraz strasznie często lecą ulepszenia do followerów także to też daje im dużego kopa.

Następne budynki to do profesji najlepiej przykład: Jak masz bs/mining to do miningu masz kopalnie tak czy tak, a do bs to kuźnie itd itp.

I masz racje najlepiej odblokować 3 poziom garnisonu gdyż jest on wtedy największy i dopiero wtedy można sobie rozplanować umiejscowienie.

To jest mój garnizon
1 - gladiator sanctum 3lvl
2 - baraki 3lvl (dzięki nim moge mieć 25 followerów)
3 - forge 3lvl (do BS)
4 - store house 3lvl (dostęp do banku/guild banku/transmogryfikacji/void banku)
5 - salvage yard 3lvl
6 - Inn/karczma 3lvl
7 - dwarven bunker 3lvl

I powtarzam, najlepiej się wstrzymać do 3 poziomu garnizonu z budowaniem czegokolwiek (a najlepiej zacząć to robić na 100)

Mam nadzieje że pomogłem :D W sumie sam jestem zdziwiony że chciało mi się smarować tak długiego posta :D

Skończył mi się prepaid ale mój garnizon budowałem tak. Baraki dla większej liczby kompanów, bunkier żeby zdobywać ulepszenia do kompanów, tawerna dla zabawek i co tygodniowego nowego kompana, Barn do farmienia krwi potrzebnych do craftowania ulepszeń do itemów z craftingu, Salvage dla itemów, store house i budynek do engi. Aczkolwiek początkowo zamiast chyba barnu miałem tartak na 1 lvlu żeby szybciej farmić Garrison Resources, gdy wybudowałem wszystkie budyni wymieniłem go na barn.

Ja w sumie też się dołącze, bo w wowa będę grał po raz pierwszy w przyszłym tyg.

Ten Garnizon jest przypisany na konto czy na postać ? W sensie 1 garnizon na 1 konto, czy każda postać może mieć swój garnizon ?

Jeśli miałbym 12 altów na 100 lvl, to dałoby z tego uzbierać golda na abonament ? Oczywiście wszystkie garnizony pod pve.

Garnizon jest na postać przy 11 100lvlach wyciągam grubo ponad 100k miesięcznie na samym garnizonie

Tylko przy 11 altach na budowę garnizonu wydasz z 200k ale potem profity są duże, do tego musisz jeszcze doliczyć stocznie. Ale z fallowerów można ładnie kasę wyciągnąć, nie to co kiedyś ale jednak można.

nawet nie musisz na tych altach robić stoczni (jest do kitu) wystarczą folowerzy z treasure hunter traitem i robić na każdym alcie misje nimi :D Polecam do tego addon GarrisonCommander. Ustawiasz sobie jaki procent minimum cię zadowala (polecam 75%) i później już cała praca to wciśnięcie jednego guzika i tyle :D

Dzięki za odpowiedzi i rozjaśnienie tego :D

Bojler A w jakiej kolejności budowałeś swój garnizon :D?

Ło matko! Nie pamiętam już :D Najlepiej buduj to co ci się przyda na początek (profka/salvage yard) i później już jakoś poleci :D

Dzięki :D

A takie pytanie mam,skąd wziąć plan na salvage yard ?

O a kiedy dodali możliwość budowy własnego garnizonu ? Jak grałem parę miesięcy temu to jeszcze tego nie było(chyba) ;p Wielki plus dla zamieci za dodanie takiej możliwości.

Garnizon można budować od początku dodatku o ile się nie mylę :P

A takie pytanie mam,skąd wziąć plan na salvage yard ?

Dopiero chyba na 96 lvl możesz go zdobyć.

Od 100 lvla można sobie ulepszyć garnizon na drugi poziom, i dopiero po głównej linii fabularnej bez heroicznych questów i po wypełnieniu dodatkowych garnizonowych questów zaczyna się prawdziwa zabawa z garnizonem. Jeżeli masz więcej pytan proponuje nie zakładać miliona pytań, tylko pisać w jednym temacie nowe pytania bo i tak temat wypływa na topkę topiców z nowymi postami.

A moje pytanie brzmi, skąd wziąć jakiś fajnych fallowerów, bo od tygodnia mam 100lvl i nadal mam tylko jeden 100lv fallowera.. Co nie przekłada się na ilości golda, które chciałbym zdobywać ;x

Teraz koxam taurena warka aby zobaczyć garnizon i questy po stronie hordy na wodzie i mając 96 lvl mam już 3 pierwszych followerów na 100 lvlu, zatem robisz coś nie tak. Ja wchodzę do gry tylko dwa razy dziennie i staram się w pierwszej kolejności zajmować sprawami garnizonu: zbieram rudę w kopalni, zbieram herby, ogarniam budynki z profkami, rozporządzam work ordery, odbieram i przypisuję misję wyznając taką zasadę : jakkolwiek misje z nagrodą w expie dla followerów mogę robić z powodzeniem misji na mniej niż 100%, dając najniżsy próg nie mniej niż70%, tak misje, w których mogę dostać artefakty, GOLDA albo expa dla postaci staram się wykonywać tylko przy 100% gwarancji sukcesu misji bo jak sobie tłumaczę czasem misję na golda, gdzie mam skilla treasure hunting ale powodzenie słabę i wole mieć mniej kasy pewnikiem niż może więcej może nic. Ogółem przepisem na dużo kasy jest taverna i followerzy z traitem treasure hunting. Dodatkowo w tavernieczasem zdarzają się rzadkie przedmioty do zdobycia. Mam na draeneiu paladynie trinket soulbound, w kształcie piórka, który działa w sposób taki iż wyskakuję wyyyysooko do góry a potem powoli opadam, dzięki czemu nauczyłem się pokonywać dystanse no od garnizonu na środek mapy szybko i za darmo, ale trzeba nauczyć się tym sterować bo nieraz wyladowałem gdzieś w górach ale kupa śmiechu z tego zawsze była.

Tzn wiesz, Ty masz już garnizony, ja wyexpiłem pierwszą 100lv i no cóz, nie wiem skad brać Tych fallowerów ;x mam jednego na 100 poziomie i paru około 95, ale wiem ze można zdobyć epickich 100lv fallowerów, tylko nie wiem skąd ;x

Jak możesz chodzić już na RHC to 2 albo 3 epickich fallowerów możesz skołować.

No już mogę, więc może jakaś podpowiedź?