WOW SZukam dwoch kompana do wspolnej gry

Witam szukam dwoch kompana do wspolnej gry w wowa i teraz meritum ;p Ja jestem newbie jezeli chodzi o wowa jakas tam wiedze mam i szukam ludzi podobnych do mnie czyli kiedys grali sobie sami w wowa chca pograc ale nie ogarniaja gry i chca sami zglebiac wiedze na jej temat ja chcialbym grac tankiem lub healerem fanie byloby gdybysmy we 3 mieli inne klasy dps tank i healer nie mam ochoty siedziec z jakims cwaniakiem ktory gra tysiac lat w wowa i chwali sie wiedza na jego temat -.-

Wymagania:

-jakis kominukator glosowy typu Ventrilo raidcall ts czy mumble mi to wsio

-wiek nie ma znaczenia chodzi o dojrzalosc mentalna jedynie

-duzo czasu na gre

P.S

Dogadamy sie ogolnie jaki server w gre wchodzi pirat cata lub Woltk te dwa dodatki leza mi najbardziej nie ma mowy o globalach ani nowszych wersjach jesli masz ochote pograc to pisz tutaj w temacie

Po ostatnim zamknieciu Nostalriusa i planowanych atakach na najwieksze sieci, to nie wiem czy privy to dobry teraz.

Blizzard nie odpusci, zaraz premiera filmu + premiera dodatku we wrzesniu.

Niom w sumie tez o tym myslalem ze moze byc tak jak mowisz Blizzard zacznie glupa walic i walczyc z prywatnymi serverami , ale jedno mnie dziwi dlaczego blizzard czy cipsoft nie wypuuszcza oficjalnych serverow ze starsyzmi wersjami gry jak dla mnie glupota gdyby zrobili taki krok nie byloby privow i nie ubywaloby im graczy jak ubywaj z dnia na dzien ... ;((((

Niom w sumie tez o tym myslalem ze moze byc tak jak mowisz Blizzard zacznie glupa walic i walczyc z prywatnymi serverami , ale jedno mnie dziwi dlaczego  blizzard czy cipsoft nie wypuuszcza oficjalnych serverow ze starsyzmi wersjami gry jak dla mnie glupota gdyby zrobili taki krok nie byloby privow i  nie ubywaloby im graczy  jak ubywaj  z dnia na dzien ... ;((((

Powód prosty jak świat gdyby wprowadzili starsze wersje byłyby p2p, a ludziom gdyby mieli płacić nagle by się odechciało grać, o ile mnie pamięć nie myli chyba w tamtym roku ktoś z blizza dokładnie mówił dlaczego nie chcą starych wersji wypuszczać bo tam było parę powodów, jak chcesz to poszukaj tej wypowiedzi.

planowanych atakach na najwieksze sieci

Skąd takie info?

Niom w sumie tez o tym myslalem ze moze byc tak jak mowisz Blizzard zacznie glupa walic i walczyc z prywatnymi serverami , ale jedno mnie dziwi dlaczego  blizzard czy cipsoft nie wypuuszcza oficjalnych serverow ze starsyzmi wersjami gry jak dla mnie glupota gdyby zrobili taki krok nie byloby privow i  nie ubywaloby im graczy  jak ubywaj  z dnia na dzien ... ;((((

Blizzard zacznie głupa walić bo zamyka nielegalne, pirackie serwery ? rozumiem że ty byś tolerował gdyby to Cb okradali ? nie chcę nikogo tutaj obrażać ale naprawdę płytko myślicie. Tolerujecie złodziejstwo w czystej postaci, zapewne do momentu w którym kiedyś sami będziecie okradani. Blizzard zamyka prywatne serwery bo zabierają im graczy a co za tym idzie mają mniej subskrybentów/dochodów, robią to co KAŻDY z nas na ich miejscu gdy wali się grunt pod nogami i dochody z WoWa maleją. Nikt nie ma prawa rozpowszechniać ich produktu. To co robi Blizzard jest jak najbardziej na miejscu, po prostu nie godzą się by ktokolwiek okradał ich z pieniędzy. Większość z was ma po prostu chore myślenie, to tak jakby złodziej ukradł Ci z portfela 1000 zł a Ty byś się nawet cieszył i nie zgłaszał tego na policję, nie ścigał złodzieja. Ja osobiście kibicuję Blizzardowi, niech do wakacji zamkną wszystkie nielegalne, złodziejskie serwery. Ludzie grają bo albo nie stać ich na abonament albo uważają że starsza wersja króla MMORPG była lepsza, blizzard podąża takim a nie innym rozwojem gry i nic tego nie zmieni, jeśli komuś nie podoba się obecna wersja gry to niech znajdzie sobie inną a nie bezczelnie okrada Blizzarda tłumacząc się "bo stara wersja lepsza"

Blizzard zamyka prywatne serwery bo zabierają im graczy

To akurat nie jest prawda. Jeśli ktoś by miał grac na oficjalnych serwerach to by to robił. Wierzysz ze liczba subskrybentów by się zwiększyła jakby padły wszystkie privy? Grałem na oficjalu przez tydzień i sobie odpuściłem. Jednego dnia wbiłem 88 lvl, czułem się jakbym grał na kiepskim privie z ratami x10000. To ze zamkną serwery nic nie zmieni a ewentualnie pogorszy ich sytuacje... co nie zmienia faktu ze oczywiście mają do tego prawo.

To akurat nie jest prawda. Jeśli ktoś by miał grac na oficjalnych serwerach to by to robił. Wierzysz ze liczba subskrybentów by się zwiększyła jakby padły wszystkie privy? Grałem na oficjalu przez tydzień i sobie odpuściłem. Jednego dnia wbiłem 88 lvl, czułem się jakbym grał na kiepskim privie z ratami x10000. To ze zamkną serwery nic nie zmieni a ewentualnie pogorszy ich sytuacje... co nie zmienia faktu ze oczywiście mają do tego prawo.

Nie grają na globalnych serwerach bo w 80% przypadkach nie mają na abonament by go opłacać miesiąc w miesiąc, gdyby gra przeszla na F2P to dziwnym trafem nagle z prywatnych serwerów gracze przenieśli by się na global i wtedy casualowy content by im zapewne nie przeszkadzał, jeśli kogoś nie stać na abonament to niech szuka innej gry. Co do Twojej wizyty na globalu, to są właśnie tacy eksperci co wbiją na kilka dni do WoWa i potem się wypowiadają, jak wbiłeś ten 88 lvl w 1 dzień ?

Trzeba być expertem żeby kosztując gówno stwierdzić, że to gówno? :D Nie podobało mi się to doświadczenie i napisałem swoją opinie. Wbilem 88 lvl na RAFie i innych bonusach do expa. Rozumiem, że ty grasz przynajmniej pół roku żeby stwierdzić ze gra jest dobra lub nie? Mimo ze na nostalriusie zdążyłem pograć tylko kilka dni to poczułem dopiero klimat wowa. Na każdej lokacji pełno ludzi, czułem ze świat żyje. Liczba subow spada nie z powodu privow tylko dlatego ze z dodatku na dodatek gra jest coraz słabsza i zostają tylko fanboye.

Trzeba być expertem żeby kosztując gówno stwierdzić, że to gówno?  Nie podobało mi się to doświadczenie i napisałem swoją opinie. Wbilem 88 lvl na RAFie i innych bonusach do expa. Rozumiem, że ty grasz przynajmniej pół roku żeby stwierdzić ze gra jest dobra lub nie? Mimo ze na nostalriusie zdążyłem pograć tylko kilka dni to poczułem dopiero klimat wowa. Na każdej lokacji pełno ludzi, czułem ze świat żyje. Liczba subow spada nie z powodu privow tylko dlatego ze z dodatku na dodatek gra jest coraz słabsza i zostają tylko fanboye.

Wbiłeś 88 lvl na RAFie i płaczesz że tak szybko level zdobyłeś, RAF to nie jest naturalny sposób expienia, trzeba było wbijać go normalnie skoro chciałeś go zdobywać powoli ale nie, lepiej walnąć boosta +300% expa i potem pisać głupoty że level szybko leci, patologia. Jesteś typem osoby która po przejściu WoWa na F2P byłaby pierwsza w kolejce do wejścia na serwery :]

Nie mam ochoty pisać ze złodziejem który siedzi na privach, żegnam :kappa:

Samo to ze oficjalny serwer daje mozliwosc wbicia capa w 1-2 dni to porażka. Grałbym tam gdzie jest większe comunity :) Proponuje wyjąć kijek z tyłka, zegnam.

EDIT: wracam na priva którego przyszłość jest bardziej kolorowa niz przyszłość oficjala :D A ty plac dalej za coś gorszego :kappa:

Samo to ze oficjalny serwer daje mozliwosc wbicia capa w 1-2 dni to porażka. Grałbym tam gdzie jest większe comunity  Proponuje wyjąć kijek z tyłka, zegnam.

EDIT: wracam na priva którego przyszłość jest bardziej kolorowa niz przyszłość oficjala  A ty plac dalej za coś gorszego 

Przyszłość priva kolorowa ? tak samo jak Nostalriusa ? :kappa:

Nie pisz ze złodziejem :kappa:

Zerknij lepiej jak prosperuje oficjal i nie zachowuj się jak pies ogrodnika, sam nie gra na privach ale i komuś nie da. Powód jest jasny, wydałeś od groma kasy na abonament i dodatki i teraz jest Ci szkoda to zostawić mimo ze zdajesz sobie sprawę ze gra w aktualnym stanie ssie :kappa:

Sa serwery które stoją w takich państwach ze blizzard może tylko z łezką w oczach patrzeć się na comunity które jest większe od ich własnego :>

Nie pisz ze złodziejem 

Zerknij lepiej jak prosperuje oficjal i nie zachowuj się jak pies ogrodnika, sam nie gra na privach ale i komuś nie da. Powód jest jasny, wydałeś od groma kasy na abonament i dodatki i teraz jest Ci szkoda to zostawić mimo ze zdajesz sobie sprawę ze gra w aktualnym stanie ssie 

Sa serwery które stoją w takich państwach ze blizzard może tylko z łezką w oczach patrzeć się na comunity które jest większe od ich własnego  :>

Jakie privy mają większą bazę graczy od globala ? powiedz nam wszystkim bo nie wiemy, ośmieszasz się pisząc takie kłamstwa, nadasz się na polityka. Typowy polski Janusz który napisze ze privy mają większe community od globala ale nie potrafi już wymienić które to prywatne serwery, rzuca słowa na wiatr bez uzasadnienia

Nie dość, że złodziej to i kłamca.

Wracaj do zapłacenia subskrypcji i kupienia nowego dodatku który wniesie tyle co poprzednie a ja wracam do mojego priva :kappa:

Mowisz o tym "player base" ktory mknie ku ziemi jak kometa? :> http://www.statista.com/statistics/276601/number-of-world-of-warcraft-subscribers-by-quarter/

Bo ja mam na mysli to: http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/4-tysiace-osob-przyszlo-na-zamkniecie-nostalriusa-takie-tlumy-nigdy-nie-zegnaly-zadnego-legalnego-mmorpg-a

Porównujesz 4000 ludzi do kilku milionów na globalu ? serio ? ahahahahaha :D

Ok, pokaz mi kilka milionów ludzi na screenie :kappa:

Odpowiedź bardzo prosta wystarczy przez chwile pomyśleć. By postawić server Classic albo jakikolwiek inny trzeba w to włożyć koszmarnie dużo wkładu pracy - koszty utrzymania serverów oraz wyszkolona kadra pracownicza. Wszystko to musiało by skutkować jeszcze większym obniżeniem poziomu Retail'a albo zwiększeniem kosztów nakładu po przez zatrudnienie dodatkowych ludzi do pracy - tak więc obie opcje są nieopłacalne. Przez taką akcję Blizzard by tylko stracił, bez sensu stawiać server dla 15 tyś (w tym 50% byłoby oburzonych że Blizzard każe im płacić za swoją grę - "to przecież stary dodatek!" I nawet by nie ściągnęli klienta.) osób kosztem 3mln aktywnych subskrybentów (po premierze dodatku ta liczba znowu drastycznie wzrośnie!). A jeśli postawili by server classica to zaraz by zlecieli się fani TBC, WOTLKA i CATA i też żądali by serverów dla siebie. Nie, prywatne servery są tutaj problemem w uciekających ilościach subskrypcji - tylko opinia i duże wymagania względem WoW'a przez graczy hardkorowych czy semi hardkorowych którzy skończyli kontent 5 miesięcy temu i nie mają co robić w WoW'ie, głoszą głośno swoją opinię która trafia do ludzi a oni niosą ją dalej. Poziom WoW'a jest aktualnie dobry, ale nie oszukujmy się problem stanowią tutaj małe albo brak patchy. Ludzie są rozżaleni bo Blizzard obiecywał że będą szybsze patche i krótsze dodatki - tym czasem dostaliśmy mega krótki dodatek, tylko z JEDNYM patchem (normalnie zawsze byly 2 patche raidowe do tej pory) dodatkowo stoi on już ponad pół roku i będzie stał następne pół roku i prawdopodobnie pobije rekord Siege of Orgrimmar - 14 miesięcy co przy takiej ilości kontentu jaką oferował ten patch jest niewyobrażalne i prowadzi to spadku ilości aktywnych graczy. Weźmy takiego Nexosa pseudo "krul" WoW'a który tak głośno krzyczy że brak kontentu - sam nie zabił nawet jednego bossa na Mythic Hellfire Citadale. Tak więc jest wiele czynników które wpływają na ilość subskrypcji a wymieniłem tylko kilka najbardziej oczywistych dla kogoś kto gra w WoW'a dzisiaj (czyli ja :P ). Walka Blizzard z prywatnymi serverami jest słuszna, dlaczego ktoś ma kraść ich własność i wykorzystywać do własnych celów nie płacąc im ani grosza? Nawet gdyby Blizzard wprowadził stare dodatki to privy dalej by powstawały, z założenia pierwsze privy powstały by grać w WoW'a po prostu za darmo. I ostatnia rzecz dla tych którzy dalej sądzą że gry się robi dla graczy tylko by spełnić swoje pasje - NIE! Gry produkuję się by zarobić, tak było jest i będzie, pasją pustego brzucha nie nakarmisz i dzieci nie utrzymasz.

Skąd takie info?

Plotki, ploteczki prawdopodobnie nieprawdziwe, Blizzard co jakiś czas zamyka jakiś priv by przypomnieć że stawianie ich jest nielegalne i niezgodne z prawem.

W starszych dodatkach aby coś osiągnąć trzeba było poświęcić na to czas teraz byle pierwszy lepszy świeży 100lvl może zacząć raidować hc po 2 dniach farmy honoru. Nic dziwnego, że suby spadają i to ostro bo to jest główny powód poza tym większość ludzi w tym ja spodziewała się czego więcej po wodzie. Wystarczy, żeby blizz pozostał przy tym co było kiedyś usprawniając o niektóre aktualne rozwiązania a jestem pewien, że ludzi byłoby więcej i tak szybko liczba subów by nie spadała. A nowe dodatki miały wychodzić częściej aby nadrobić straty w subach oczywiście bo przy każdym ich liczba leciała w górę więc blizz sobie obliczył dodatek + więcej subów = $$$. Zamiast zrobić coś konkretnego i zatrzymać ludzi na dłużej a to nawet bardziej by im się opłacało...

W starszych dodatkach aby coś osiągnąć trzeba było poświęcić na to czas teraz byle pierwszy lepszy świeży 100lvl może zacząć raidować hc po 2 dniach farmy honoru. Nic dziwnego, że suby spadają i to ostro bo to jest główny powód poza tym większość ludzi w tym ja spodziewała się czego więcej po wodzie. Wystarczy, żeby blizz pozostał przy tym co było kiedyś usprawniając o niektóre aktualne rozwiązania a jestem pewien, że ludzi byłoby więcej i tak szybko liczba subów by nie spadała. A nowe dodatki miały wychodzić częściej aby nadrobić straty w subach oczywiście bo przy każdym ich liczba leciała w górę więc blizz sobie obliczył dodatek + więcej subów = $$$. Zamiast zrobić coś konkretnego i zatrzymać ludzi na dłużej a to nawet bardziej by im się opłacało...

I pomyśleć że zdecydowana większość graczy grająca nielegalnie na privach tłumaczy się że nie będzie płacić abonamentu bo gra po 1h dziennie, że nie ma czasu na regularną grę, z drugiej strony narzekają jednak że WoW global jest casualowy i szybko się leveluje dlatego grają na privach bo jest bardziej hardkorowy. To tylko potwierdza to co jest oczywiste, 90% graczy gra na privach bo nie mają na abonament i gdyby nie daj Boże WoW global zrobił się grą F2P to Ci wszyscy zapaleńcy z privów staliby z 10h w kolejce na globalne serwery jak za komuny stało się po cukier :kappa:

Siedzą na privach po 2 lata albo i dłużej i mają czelność jeszcze pisać że content tam jest większy, niby jakim cudem jak nie ma tam żadnych nowych dodatków, WoW na privach stoi cały czas w miejscu bez żadnego nowego contentu, fabuła tam się nie rozwija i jak tacy gracze mają czelność pisać że jest tam znacznie więcej contentu niż na globalu, przecież ich wypowiedzi nie trzymają się kupy :-)

//edit

""2 dni farmy honoru"", z takim setem to Ty możesz sobie iść ale na LFR raid :-)